Matchen:   Chelsea v Manchester United  1 - 0 (0-0)

1 Petr Cech (k)
28 Cesar Azpilicueta
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
17 Eden Haard
10 Juan Mata
11 Oscar
29 Demba Ba

avb: 22 Ross Turnbull, 34 Ryan Bertrand, 26 John Terry, 8 Frank Lampard, 13 Victor Moses, 30 Yossi Benayoun, 9 Fernando Torres.

MANCHESTER UNITED

De Gea; Smalling, Jones, Ferdinand, Evra (k); Valencia, Carrick, Cleverley, Nani; Welbeck; Hernandez.

Avb: Lindegaard, Vermijl, Powell, Giggs, Kagawa, Young, Van Persie.

Domare Phil Dowd.

Första halvlek

   

Andra halvlek

Att vi skulle få se ett annorlunda Chelsea idag har varit klart ända sedan matchschemat blev klart. Benitez chansade i lördags och misslyckades grovt, framförallt med motivering och taktik. Att han skulle rotera var givet men då måste han ju också ingjuta självförtroende i dem som ska spela, inte behandla dem som b-laget och ge motståndarna det modet. Så jag hoppas verkligen få se ett annorlunda Chelsea idag, oavsett spelare, ett lag som verkligen vill och njuter av situationen som laget förra säsongen i cuperna.
    SJU ändringar idag igen. De tre matadorerna startar, Lampard som hade en usel match i lördags och JT ut bl a. 

Rooney borta för United, men vår lille nemesis den Lilla Ärtan spelar från start. RvP på bänken, lite överraskande men hollänaren är inte i toppform. Det blir ytterspel idag, det är det breda ytterbaserade United som ställs på plan.

Ashley Cole har en liten teknisk uppvisning mot Nani. Skönt att se att han går in matchen med självförtroende. Att säga något efter 2,5 minut är omöjligt men Chelsea verkar vara mer aktivt än vi ofta, tyvärr, startat matcher.
    Oscar gör bort sin back men passningen når tyvärr inte Haz, sedan dåligt långskott av Mikel. 4. Chelsea har helt klart börjat matchen med ambitionen att göra något bra av det här.
   Nani har haft en dålig start vilket är bra för börjar han dåligt har han svårt att ta sig in i matcherna.
   United har börjat komma in i matchen, de har utan tvekan fixat lite mer att säga till om nu. Spelintentionerna verkar väldigt tydliga. Chelsea vill kontrollera bollinnehavet och spela sig fram, United söker sig fram via kanterna.
    Bra inlägg av Oscar men ingen blå på plats framför mål. 9
     Det går lite för långsamt för Chelsea just nu, United backar ned lite och bjuder in dem men håller en bred röd försvarslinje. Vi behöver lite av vårt kvicka omställningsspel för att göra dem oroliga och bryta deras spelplan.
    Iva försvarar bra mot Welbeck. 11
    Carrick är ovanligt osynlig än så länge, därför han verkar ha som uppgift att neutralisera Mata. Mata som därför söker sig mer ut till kanterna dit Carrick inte vill följa honom. Som så ofta försöker motståndarna komma åt Mata som börjar lite svagare därmed och söker nya lösningar. Just nu tycker jag det ser väldigt bra ut för Chelsea, men det handlar om att vi måste få lite effekt på vårt spel också, dvs mål. För även om det ser bra ut har vi problem med deras flexibla säckförsvar och tempot dras ned till vår nackdel.
     Vilken balans han har Hazard, trots krokben lyckas han ta bollen framåt. Ett typexempel på hur en låg tyngdpunkt förmodligen är en fotbollsspelares främsta attribut idag.
    Chelsea spelar bra men United får ned tempot och sista passningen funkar ännu inte för oss. 19 Vi har dock sluppit mardrömsstarten från senast när vi låg under med två mål vid den här tiden.
    Noterbart är att Azpi, eller Dave som spelarna kallar honom ligger lågt. Oscar tar mestadels av högerkanten.
   Ashley Cole har fått en bristning och lär knappast fortsätta. Typiskt när han hade startat så bra. Det verkar inte jätteallvarligt men det är rakt ut i omklädningsrummet. Bertrand in. 22
    Det var inte bra, det minskar våra chanser att ändra en matchbild och Cole hade startat bra medan Bertrand inte övertygat på sina senaste matcher. Hoppas han kommer rätt in i matchen. För även om de är lite lika i sin spelstil har ju Cole en helt annan kvalitet.
    25 minuter har gått och ingen målchans kan räknas in, ändå är det ju ingen tråkig match. Även om den kanske är mer taktisk än vad en del gillar.
    Lilla Ärtan jobbar sig in i en bra position men halkar skönt nog när han ska skjuta. 27
    Frispark i samma läge som Rooney fick sitt gratismål senast, nu var Cech med och boxade även om boxningen inte var bra då den gick i marken. 29
     Luiz vänder snyggt bort Wellbeck men passningen till Ba blir lite för lång, men rätt tänkt att bryta upp mönstret med en långboll. 31
   Första stora målchansen, Ba får den och de Gea gör som han alltid gör mot oss, en fotparad. 31
    Rami hittar fint Ba som inte är riktigt med och hamnar ur vinkel, Smalling täcker. 33
    Är nog rätt övertygad om att Nani blir matchens första byte efter Coles skada. Han har ingen bra match vilket innebär att RvP kanske kommer in tidigt.
    Hyfsat frisparksläge med Luiz sätter den högt över. Får inte till sin patenterade bredsida alls, annars har han haft en del högklassiga crossbollar. 34
    Mikel "knockar" Nani som spelar över som vanligt riktigt ordentligt (han är ju en av ligans värsta filmare), sedan går Mikel med bollen tvärs över planen och passar tre meter till Azpi! 35
     Hörna för Chelsea, dålig sådan av Haz som sätter den vid första stolpen. 37
    Nani skjuter, det bästa han gjort hittills. Får räknas som Uniteds första målchans, knappa metern utanför. 38
     Oscar och Hazard samarbetar, bra skott av Haz men utanför. 39
    Evra spelar oskyldig efter träffat Oscar på foten, men frisparken är dålig och lätt för de gea. 41.
   Lilla Ärtan skjuter och bollen måste touchat någon för Cech kastar sig fel och lyckas ändå rädda med foten. Där gjorde nog Cech en missbedömning men han räddade ju ändå. Det såg nästan ut som en tavla som senast, men som sagt det gick bra. 42. Reprisen visar, ingen touch, bara lite konstig bollbana och uppenbarligen felbedömde Cech bollhastigheten kraftigt.
    Nani försöker filma till sig en staff men Dowd går inte på det. Skulle velat se Rednose ansikte där. 44. Dowd har helt rätt enligt repriserna, det var ännu en Nanifilmning. Taffligt försvarsspel på frisparken. 44 Hörna.
   Bra hörna men lite hög för Cleverly.
   Matchen har hettat till sista minuten. Kontringen ger inget då Hazard inte hittar in mellan de tyvärr alldeles för rätt placerade mittbackarna. 45
   Oscar trängs bort, där hade han behövt lite mer muskler. Chelsea behåller bollen och Mikel skjuter bra, men i ryggen på Smalling så det blir hörna. 45+1. Lätt tagen av de Gea. Vi är fortfarande usla på hörnor.

Intressant match med klart plus för Chelsea tycker jag även om United kanske var närmast ett möjligt mål på Cechs felbedömning. Alla sköter sig bra men jag ger lite extra plus till Ramires, Hazard, Luiz och Oscar. Carrick håller tyvärr Mata lite för väl i schack.

 


 

Det lutar åt någon tavla och jag hoppas att Cech gjorde sin, även om man ser att bollen studsar lite konstigt, men framförallt kommer den väldigt långsamt fram till mål - enligt repriserna. Misstag ser ut att avgöra den här matchen dock, bägge lagen är väldigt försiktiga och tar inga stora risker i sitt spel. Vi har dock de mest kreativa spelarna och vi får hoppas att Mata kommer loss lite mer.
   Luiz trycker till precis utanför straffområdet, väldigt billig frispark tycker jag. Halvmetern utanför vid krysset ungefär. 46
    Nani sätter den i muren och Cech tar returen.
    MÅL. Så snyggt. Så skickligt gjort. Demba Ba sätter superskickligt bollen otagbart för de Gea efter en lyftning över försvaret som de inte alls var med på. Mata passade, genialiskt. En målgörares mål. Underbart. 49
     Mata spelar helt klart längre ned i plan just nu och det gör att han redan nästan fått röra boll mer än i första halvlek. Bra taktisk disposition, Benitez kan ju - ibland.
    Dowd tillåter väl hårt spel på våra kreatörer tycker jag nog, men det var bara att vänta. Och då får han ta konsekvenserna av att han släpper fram United i det hårda spelet. Cleverly varnas. 54
    Missförstånd på mitten och gratisboll till United efter det gula kortet. Så onödigt. 55
   United skruvar upp trycket som väntat efter målet. Det gäller att spela bra försvarsspel nu, och resten av matchen för vi vet ju hur duktiga de är på att hålla trycket uppe ända in i Fergietime.
    Wellbeck knuffar undan sin försvarare, frispark. Bra dömt av Dowd som nog vill ta tillbaka kontrollen efter att han märkte att han tillät för hårt spel.
    Mata skjuter på hälarna på Hazard. 57
    Det är en lite annan intensitet redan i matchen nu. Som alltid när en låst match får ett mål. Jag trodde på ett misstag, och det kanske man kan kalla Uniteds försvarsspel, men framförallt var det två spelares genilatitet som ändrat förutsättningarna.
   Ba nära att få skallen på en lyftning från Mata igen inne i boxen, men de Gea får ut handsken. 59
   Nu tänker Dowd stävja det hårdare spelet och Bertrand fick ett gult, och det var ju rättvist visar reprisen. 60
   Det blir RvP som kommer in för att försöka vända matchen för United och det är han ju kapabel till.
    Makalös räddning av Cech när Wellbeck får till ett perfekt inlägg till en helt fri Ärta som nickar men Cech räddar fantastiskt. 61
   Konstigt nog inte Nani som fick gå ut utan Cleverly för RvP. 61
    Mata skjuter i utsidan efter att fått bollen sent. Reprisen visar att de Gea var på den. Svårt läge bra skott. Mata har sökt helt nya ytor dit United inte följer honom lika tätt som under första halvlek, eller så har deras koncentration och vaksamhet på ligans bäste spelare minskat. 63
     Giggs in, nu tas misslyckade Nani ut. 65
    Det kommer att bli en nervös sista halvtimme för vi måste ju räkna med Fergietajm. 65
    Carrick skjuter högt över. Jag tycker inte han nått sin vanliga standard, men så tycks han ju haft specialuppdrag att begränsa Mata. 67
      Lite lite folk på SB, måste varit begränsat utrymme för media idag. Bara 40,700.
    Carrick spelar fram Hazard som skjuter utanför. Oj vad synd, sådana chanser får man inte missa i en sådan här match. 67. Lite senare skjuter MIkel och det.... ja, Mikel har fortfarande inte gjort mål i ligan, detta är dock cupen.
     Carrick är betydligt mer offensiv nu och påverkar Uniteds spel, och det gör skillnad tyvärr. Men matchen har öppnats upp väsentligt.
     United har toppat sitt lag nu och det märks, Chelsea får jaga boll mer än hittills i matchen. Det kan öppna för oss men framförallt ger dig mig en väldigt nervös stund.
   Phil Jones gör en väldigt viktig brytning när Hazard får en lite för sen passning nästan fri. 72
    Hörna för Chelsea, inte vårt bästa matchmoment, hörnorna i dag heller. Men den här når nästan Ba, men Jones kan rensa. 72
    Hazard lägger upp för Rami som varit mer osynlig i andra men som nu kom fram. Dåligt skott dock. 73
   Just nu studsar bollen inte vår väg, bollen går inte vår väg i studsarna. United har etablerat ett visst tryck utan att skapa de riktiga chanserna men de äter sig verkligen in i matchen även om de nu har stora problem med våra kontringar. Dryga kvarten kvar.
     Azpi kortas när han tar Wellbeck. 77
    Lite flipper och Mata skjuter strax över. 78
   Ännu mer anfallskraft på väg i United med Ashley Young.
   Befriande spark av Mikel som leder till en omställning men det stannar upp och Evra kan blockera bort Rami. 79
   Någon mer än jag som är supernervös just nu?
    Young in för Wellbeck. 80
   Mata trillar i bra läge, vilket ger United kontring. RvP nästan med huvudet. Nu böljar det. Oscar gör en väldigt bra defensiv insats i andra vilket också öppnat för Mata. Mata som skjuter avvägt men lite illa utanför. 81
    Mata och Haz stannar upp spelet och hittar inte alternativen. Bollen till United och Chelsea stänger ned deras ytor fint. Så United får spela långt, för långt. 83
    Usch vad nervös jag är, vi känner ju till hur många gånger United lyckas avsluta matcherna så starkt.
   Mata dominerar just nu händelserna. Lättar fram till Oscar som är nära att rä in bollen men det är touch som domarna återigen missar. Det har varit många sådana missar nu. 83
    Ba är stark och tar emot och vänder om, billig avblåsning som ger United frispark. Dowd har gått från för hårt spel till inget fysiskt spel alls i sin bedömning. Inkonsekvent match där han visar att han är nervös för att ta något kontroversiellt beslut. 86
     United missar en enorm chans när RvP får bollen vid målområdeslinjen och sätter den högt över. 88. Så skönt.
     Chelsea spelar triringlar hela vägen in i boxen och Mata prövar en snabb tåfjutt men de Gea är med tyvärr. 89
    Gult kort för något till någon men inte ens producenterna fattade. Moses på väg in. Mata fick det, ingen aning för vad. 89. Oscar får sedan ett, Dowd har tappat fattningen helt.
   Några taskiga bolltouchar av Oscar, det är inte vanligt. Fyra minuter fergietajm.
   Moses in, taktiskt byte. Oscar går ut. Han har gjort en bra match idag, mycket bra i andra halvlek framför defensivt som öppnade upp för Mata att dominera halvleken. 90+1
   Moses skapar sig en jättechans och slarvar fullständigt bort den. Så synd. 90+2
    Chelsea ställer upp, lång boll till RvP som nickar över. 90+3
    Ännu ett taktiskt byte för att fördriva tid, så det lär bli mer än fyra minuter fergietajm. Torres in 90+3
    Iva slår bort bollen lite i panik, och fixar det. Men bollen är kvar. Rami spelar ut den, snyggt jobbat Rami. 90+4
    Torres och Moses arbetar ned tiden, men Moses lägger den över linjen. Mer än fergietajm.

JAAAAAAAAAA
    

Ingen sprakande match en väldigt intressant. Och rättvist, Chelsea var det bättre laget. Inte massor av målchanser direkt men två ögonblick av briljans avgjorde. Bas och Matas mål samt Cechs räddning. Så skönt då vi förtjänade att gå vidare redan förra gången.

Semi mot City på Wembley, där av vi kungar och förhoppningsvis kan vi för en gångs skull få stopp på Tevez. 14 april. Men vilken lottning vi har haft i FA Cupen i år, bara bortamatcher och väldigt tunga motståndare.

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!