Matchen:   Southampton v Chelsea  2 - 1 (2-1)

1 Petr Cech
28 Cesar Azpilicueta
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
34 Ryan Bertrand
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
13 Victor Moses
11 Oscar
21 Marko Marin
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 3 Ashley Cole, 4 David Luiz, 7 Ramires, 17 Eden Hazard, 30 Yossi Benayoun, 29 Demba Ba.

SOUTHAMPTON

Boruc; Clyne, Yoshida, Hooiveld, Shaw; Puncheon, Schneiderlin, Cork, S Davis; Lambert, Rodriguez.

Avb: K Davis, Fonte, Forren, Fox, Ward-Prowse, Do Prado.

Domare Moss

Första halvlek

   

Andra halvlek

Mata är tydligen sjuk vilket är oroande inför måndag för mot United behövs verkligen ligans bäste spelare. Torres spelar i svart ansiktsmask och den ser verkligen mer skrämmande ut på honom än en liknande gjorde på Ba. Båda våra anfallare har ju brutit näsan senaste tiden. Torres mot Steua och Ba i matchen mot Newcastle.

Saints har börjat piggt och hade första farligheten även om Rodriguez sköt högt högt över.
   Farlig bakåtpass av Azpi men Cech hinner före Lambert. 5.
   Chelseas första anfall slutar med att Oscar skjuter inne i boxen, men en försvarare täcker bort den. Och hörnan gick till en Southamptonspelare som alla Chelseas nästan gör (se stat på Nyheter-sidan). 8
    Även nästa hörna är usel, från Marin den här gången. 9
    Southampton kontrar men Rodriguez tar skönt nog fel beslut och det blir ett lamt skott som Cech lätt tar hand om. 10
    Puncheon orsakar försvaret stora problem men Cech kommer ut och fixar det. 12 Chelsea har inte alls kommit igång ännu.
    Lambert skjuter men Iva täcker ut bollen. 12
    Southamptons hörnor är bättre än Chelseas också, även om försvaret fick bort bollen men inte bättre än att Saints behåller bollen.
    Ännu ett anfall från Saints där Cech får täcka upp. Chelsea spelar verkligen inte bra och har problem med Southamptons höga press. 15
    Southampton verkligen pressar Chelsea just nu och får många hörnor. Chelsea har stora problem att få bort bollen.
    Oscar har spelat ett par fina bollar som medspelarna missförstått. Annars finns det en tendens att Chelsea börjar komma in i matchen nu, men de har ännu inte skapat någon direkt farlighet.
    MÅL. Southampton väggar sig fram och försvaret står bara och tittar när Rodriguez kommer helt fri och lugnt sätter bollen förbi Cech. 23. Tyvärr inte oförtjänt heller. Chelsea måste verkligen skärpa sig.
    Fjärde raka hörnan som går till en röd istället för en blå spelare. Denna gång slagen av Oscar. Är det slarv eller vad beror det på att Chelsea är så usla på hörnor, sämst i hela ligan?! 28
    Ännu en gång nära friläge för Southampton när försvaret står och tittar efter boll, till slut slänger Iva fram ett ben dock. De inger inget förtroende där bak just nu. 30
    Moses lurar nästan Boruc med en touchboll. 32. Hamnade i nättaket. 
    Första hörnan som når en Chelseaspelare, och det blir förstås MÅL. John Terry kommer upp helt fri och sätter bollen otagbart med en hård nick. 33.
    Farlig frispark för Southampton, rakt framifrån. MÅL. Lambert sätter den otagbart över muren och in i burgaveln. Cech når den inte. 35. Torres flyttar sig i muren och det är där bollen går igenom.
     Mikel skjuter, högt över. 36
     Southampton är verkligen inspirerade just nu och dominerar faktiskt matchen. Det ständiga roterandet i försvaret kan inte längre försvaras för Benitez.
    Ingen Chelseaspelare har direkt utmärkt sig i första halvlek även om JT får plus för sin vackra målnick. Southampton visar större vilja och deras press ställer till stora problem för Chelsea som blivit sönderkontrade hittills.

 


 

Hazard måste komma in tidigt, helst redan i halvtid. Varken Marin eller Moses har varit med i matchen i första.

Inga ändringar i halvtid. Vi får åtminstone hoppas att Benitez gjort några taktiska förändringar för Chelsea måste lyfta sig både en och två klasser för att kunna vända detta. Southamptons ledning är inte oförtjänt.
   Överraskande har dock Southampton bytt målvakt, Boruc måste haft en skada. Nu Davis.
   Southampton börjar andra som de avslutade första och Chelsea är fortfarande helt borta i matchen. Cech får rädda precis vid stolpen och som tur var gick nicken på hörnan utanför. 48
    Bertrand slarvar bort ett bra kontringsläge genom att passa för tidigt utan att vara uppvaktad. Det är inte bara att Southampton visar mer moral och vilja än Chelsea, de är faktiskt skickligare också vilket även halvtidsstatistiken visade.
   Moses ordnar en hörna. Kan vi får en till där Marin hittar rätt man. Nix, men bollen kom tilbaka och Lampard fri skjuter på målvakten. Lamps var dock offside. 52 Lamps har ingen bra match, ovanligt många felpass och faktiskt felbeslut hittills. Fast just då passar han snyggt Marin men Marins skott täcks. 53
   Chelseas passningsspel är anmärkningsvärt dåligt idag. Även Petr Cech slår grova felpass. Nu måste Benitez göra förändringar för det känns faktiskt inte som om den elva som är på plan kan vända det här. Det krävs en riktig matchcoach just nu och det är Benitez absolut inte. Han avviker inte gärna från sin på förhand uppgjorda plan.
    Moses skjuter ett slags lobbskott som Davis gör en förstklassig räddning på. 59
    Jag vill ser Ramires och Hazard på plan nu, omgående.
   Äntligen, Hazard in för Marin som tyvärr inte tog sin chans idag. 61
   Puncheon ut och Ward-Prowse in. Lite överraskande, Puncheon har varit bra. 62
    JT ger bort en hörna onödigt. Och den blev lite farlig. 65
   Cech räddar och som tur var fick Southampton inte ordning på returen som Cech räddar lätt. 67
    Yoshida fäller Moses, nog såg det ut som straff för mig men domare Moss tyckte inte det. 68
   Moses tar för lång tid på sig och försvararna täcker ned honom. 70
    Ramies på väg in.
    Southampton kontrar snabbt och slarvar bort chansen till ännu ett mål. 72. Mikel går ut för Rami.
   Bra hemjobb av Moses som varit aktiv i andra halvlek.
   Ännu en riktigt bra chans för Southampton som fortfarande kontrar mycket bättre än Chelsea försvarar sig. 74
    Benayoun på väg in, varför?
    Gult kort för en frustrerad Torres som haft ännu en svag match med bara någon enstaka kvalitetsinsats. Oscar får gå ut för Benayoun, återigen, Varför?
   Förstklassig aktion av Hazard men ingen når fram på passningen som är hård längs målområdeslinjen. 76   
   Lampard sätter en frispark i muren, långt från mål. 79
    Bra aktion av Benayoun som hittar Hazard i målområdet men denne är som alltid hårt uppvaktad. 80. Moses får nästan läge men hamnar för långt ned och Clyne försvarar bra. Jag förstår varför det ryktas att Chelsea är intresserade av Nathaniel Clyne.
   Trassel i straffområdet men ingen blå får chans att sätta bollen. 82 Lambert varnas. Southamptons taktik att man-man-markera Hazard fungerar tyvärr rätt bra.
   Många Chelseaspelare i boxen men Moses kan inte få in bollen och till slut tappar han den till Shaw. Det här ser verkligen inte ut som vi kan vända. Fox in för Davis. 85
   Hazard försöker nå en löpande Benayoun, men bollen är för hård. 86
   Chelsea får en frispark i bra läge. Hoppas vi kan upprepa vad Lambert gjorde för hemmalaget.
   Lamaprd skjuter den precis över. 87
  

Jag var riktigt orolig för den här matchen för jag fruktade en arrogant och nonchalant inställning och att Benitez skulle ta ut en alltför försvagad elva inför vad som kommer. Och det blev precis som jag fruktade. Precis så illa blev det och vi är nu nere på fjärde plats igen och väldigt långt från att säkra en CL-plats. När ska folk, läs vår manager, lära sig att det går inte att underskatta något lag i ligan, särskilt inte ett som visat bra form på sistone?!
    

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!