Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 30 sp 16 v 7 o 7 f 59 - 32 mål 55 p
25 mars 1 april 2013

Nyheter v-13

Sign up for Frank. >>>


SÖNDAG:
Robin van Persie är övertygad om att det blir ingen vacker historia imorgon. Inget skönspel utan snarare fotbollskrig i mötet mellan Chelsea och United. Och det är säkert en trovärdig version. Det gäller mycket för båda klubbarna och till och med Ferguson som knappast är känd för sin objektivitet erkänner att United hade tur som fick omspel. För tar vi bort första tjugo-trettio i första matchen var ju Chelsea överlägset bäst. Men då låg vi ju redan under med 2-0, en sådan utveckling har vi absolut inte råd med. Chelsea lär sakna Gary Cahill men vi håller alla tummarna för att Juan Mata är spelklar för vi behöver verkligen vår bäste spelare. Jag slipper gärna Lilla Ärtan i United för han tillhör de där spelarna som alltid tycks vara som bäst mot just oss.

LÖRDAG:
Det blir engelskt motstånd i finalen på NextGen i Como. Aston Villa slog Sporting Lissabon med 3-1 och matchen spelas kl 17.30 på måndag.

Det blev precis som jag oroade mig inför matchen. Övermod, b-lagsuttagning och arrogans och tyvärr dålig inställning. Dessutom visade Benitez åter att han kan inte matchcoacha eller försöka förändra något. Han agerar alltid för sent och oftast fel under matcherna.
    Mitt enda hopp är att United nu tittar på den här matchen och känner ett enormt övermod och underskattar Chelsea till måndagens drama.

FREDAG:
Det är ingen överraskning direkt, men skönt att få siffror på det. Premier Leagues sämsta hörnläggare är Chelsea och både Mata och Hazard tillhör de sämsta individerna som tar hörnor. Hazard hittar en annan blå spelare på ynka 14% av de hörnor han slår. Mata hittar en Chelseaspelare 25%. 109 hörnor har de två slagit tillsammans och de har hittat en medspelare ynka 22 gånger. Det är faktiskt pinsamt uselt. Sammanlagt har Chelsea lagt 142 hörnor som gått in i straffområdet (och då slår vi många korta hörnor, bland det onödigaste jag vet) och hittat en medspelare 22,54%, dvs 32 gånger! Jämför det med bottenlaget Aston Villa som haft 129 hörnor och hittat rätt med 60 stycken. Det visar en undersökning som Daily Mail gjort.

Chelsea har inga skador förutom Oriol Romeu inför matchen mot Southampton imorgon. Saints däremot har tvivel kring Adam Lallana, Luke Shaw och Jos Hooiveld

Jag undrade lite varför Jamal Blackman inte stod då Mitchell Beeney inte hade någon riktigt bra match, han stod ju bl a för en vansinnig tavla i inledningen av matchen och hade tur att det inte blev ett mål där. Det visar sig att både Jamal Blackman (när vi redan har tre målvakter) och Nathan Ake istället var hemma i London och tränade med a-laget. Det tyder på lite underlig prioritering om ni frågar mig.

Chelsea har lagt ännu en match till det packade spelschemat, men vad gör man inte för pengar? 23 maj åker Chelsea till St Louis i Missouri, USA för att spela mot Man CIty!

***
CSFC följer semifinalen i NextGen och kommer att ge kommentarer och updates här under matchen.

De spelar på en fullständigt usel gräsmatta i Como, Italien där hela turneringen avgörs under helgen.
      Chelsea målvakt gjorde ett horribelt misstag i sjunde minuten. Han spelade bollen rakt på en av två fria Arsenalspelare just utanför målområdet. Obegripligt hjärnsläpp helt enkelt, som tur var redde Chelsea ut det hela. De har annars visat att de är helt klart det mest tekniskt skickliga laget och Arsenal spelar ett mer brittiskt rakt spel.
    Feruz smäller iväg ett långskott i tionde minuten som smiter precis utanför. Feruz har lagt på sig ordentligt med muskler under året jämfört med ifjol, men han är fortfarande kortast i laget. Men vilken talang han är.
    Arsenal tar ledningen, inte helt rättvist men de kontrade likt Chelseas a-lag och blixtsnabbt fick de ett mål. 16 min. Chelsea stoppade inte högerbacken och fick betala för det. Bra spel av Arsenal, mindre bra försvar av Chelsea. Chelsea försvarar sig tyvärr inte bra i matchen och har klara problem med Arsenals raka spel.
    Baker nästan kvitterade i 25e min. Precis utanför. En rätt lång frispark som först såg ut att gå in men tyvärr precis utanför.
    Chelseas målvakt Beeney har en hemsk match efter sitt tidiga hjärnsläpp har han varit väldigt osäker och han inger inte förtroende just nu. Chelsea missar ständigt Arsenals raka löpningar. De måste skärpa sig där bak, och inte lite heller om Chelsea ska kunna vända detta. Chelsea har gjort mer än dubbelt så många mål som Arsenal i NextGen och ser ut att kunna göra mål, det som oroar är att vi också ser ut att släppa in fler.
    Baker är jättenära att skruva in en hörna direkt i mål och det vid första stolpen, av någon anledning blir sedan Feruz avblåst när han försöker nå returen. Obegripligt. 33
   Den usla planen (och den är verkligen usel, jag har sett bättre planer den här vintern i Sverige. Detta är en potatisåker med gräsfläckar) skapar större problem för Chelsea än för Arsenal. Chelsea spelar ett mer tekniskt spel och då betyder ju planen mer.   
   Nditi skadar sig på den hemska planen och måste byta. Nyss skadades Davey men kunde fortsätta. Det är skandal av Uefa att spela matcher på det här underlaget.
    Conor Hunte ersätter Nditi. Ännu en väldigt ung spelare i Chelseas lag. Chelsea måste ha en betydligt lägre medelålder än Arsenal med bl a Boga, Hunte, Feruz, Christensen...
   Chelsea gör mål men det är avblåst för....? vad. Domaren är ungefär av samma klass som planen för det är inte första obegripliga avblåsningen i den här halvleken. Akpoms mål räcker till ledning för Arsenal, men spelmässigt förtjänar Chelsea oavgjort.
    Andra halvleken inleds väldigt fysiskt och kämpande. Inte för att planen inbjuder till något spel längs marken direkt. Arsenal spelar väldigt bra försvarsspel och Chelsea hittar inga öppningar samtidigt som de måste se upp med Arsenals kontringar.
    Straff till Chelsea när Cheek görs ned i straffområdet. Domaren låter inte bollen ligga och givetvis slår Baker straffen så att målvakten räddar, men Feruz slår in returen. MÅL 53
    Arsenal har varit väldigt aktiva och energiska efter kvitteringen, inte oväntat. Arsenals svensk Olsson borde gjort mål men störd av Pappoe skjuter han över när han är fri. 59
    MÅL. En riktig tavla av Arsenals målvakt på ett rätt ofarligt långskott som studsar. Säkert kan det delvis skyllas på den usla planen. Baker gör målet. 62
   MÅL. Kiwomya spelar fint in och Boga stöter in passningen. 64
    Dubbelbyte av Arsenal. 68
    Musonda (ännu en av våra belgare...) inför Loftus-Cheek. 71. Cheek har haft en mycket bra match på mitten trots planen. Skadekänning eller spara honom för nästa match?
   Chelsea är nu så pass överlägsna och Arsenal verkar tröttnat, att våra ungdomar börjar bli lite nonchalanta i delar av sitt spel.
   Boga byts ut mot John Swift. 76
   Chelsea slarvar ordentligt nu, lite övermodiga och Arsenal har närmat sig en reducering mycket. Vi har också tagit av våra kanske två bästa spelare... vilket onekligen bjudit in Arsenal i matchen igen. Lite konstig coachning om ni frågar mig.
   MÅL. Ett mål som nästan är karbonkopia av deras första mål, Christensen är på fel sida spelaren. 87 Taktiken Dermot Drummy utnyttjade genom att ta av våra mest kreativa mittfältare straffar sig.
   MÅL. Ett fantastiskt solomål av Bellerin. Som sagt Chelsea har gett bort matchen genom fullständigt usel och arrogant coachning. 90
     Nära mål igen för Arsenal.
     2x15 min förlängning och Chelsea valde att ta bort sina två bästa spelare. Just nu stor fördel Arsenal.
   Chelsea borde tagit ledningen igen i första förlängningsminuten, men missade. Och fem minuter senare händer samma sak igen, fast Chelseaspelaren missar helt bollen när han borde satt den... Chelsea har dock börjat förlängningen bäst. Och var klart bäst i första förlängningskvarten.
   Nu kommer krampen och Pappoe är nere med den. Båda sidor verkar nu lite mer rädda att förlora än angelägna att vinna. Chelsea har inga byten kvar efter tidiga skadan på Nditi. Det lutar åt straffar.
   Arsenal är det något bättre laget i början av andra förlängningen. De kanske känner de har mindre att förlora, Chelsea har ju redan gett bort matchen en gång.
    MÅL. Baker gör mål efter jättefint spel av Swift som hade en klen start på sitt inhopp men dominerat förlängningen. 116. Fyra minuter kvar.
      Slutresultat: Chelsea - Arsenal 4-3. Senare idag möts Aston Villa och Sporting Lissabon om den andra finalplatsen (tre! engelska lag i slutspelet!). Chelsea var det klart bästa laget, men dålig coachning bjöd in Arsenal men rättvisa skipades till slut.

****
Läsvärt om en spelare vi tenderar att glömma bort fast han var vårt stora hopp bara för några år sedan, Josh McEchran som spelar som lån i Middlesbrough just nu. >>

Som ni kanske vet säljer säsongskortsinnehavare ibland sina biljetter på Viagogo. Den här artikeln är kanske mest till för dem, men även köpare tjänar ju på att veta detta. >>

ONSDAG:
Eden Hazards fina form håller. Han gjorde enda målet i Belgiens vinst över Makedonien i VM-kvalen igår. Det gjorde honom till mest framgångsrike Chelseaspelare igår. Även de Bruyne (som passade) och Courtois spelade den matchen. Petr Cech vann också och höll nollan i sin 100:e landskamp mot Armenien.
    Jag misstänker att eftersom Hazard spelade två landskamper lär han få vila mot Southampton på lördag. Mata var bara inhoppare i Spaniens matcher och är ett troligare startalternativ. Men jag misstänker att Chelsea kommer att ställa en ovanligt svag startelva på benen mot Saints med tanke på de matcher som följer i veckan efter. Där vi förnöjt kan notera att TV4 låst upp Chelsea ur frysboxen och kommer att visa matchen mot Rubin Kazan i TV4 Sport istället för sina betalkanaler.

TISDAG:
Det har Chelsea hållit tyst om, men kanske förklarar det Torres straffmiss mott Steaua. Liksom tidigare Ba bröt han nämligen näsan under matchen. Vad är det med anfallsspelare i Chelsea, är de förhäxade? Antingen gör de inte mål eller får de näsan avslagen, eller så fixar de bägge sakerna alldeles själva. Får hoppas se lite mål framöver nu.

Thibaut Courtois var Man of The Match i Belgiens landskamp mot Makedonien. Vilket får mig att tro ännu mer på att han lånas ut en säsong till. Men till en engelsk klubb hoppas jag för att han ska vänja sig vid det annorlunda spelet i England jämfört med Spanien. Oddsen är dock att han får stanna i Atletico en tredje säsong som lån. Särskilt om Falcao kommer vår väg.

Phil Dowd dömer matchen mot United på annandagen. Det lär inte sir Rednose gilla. Han och Dowd är inte polare efter att Unitedmanagern anklagde Dowd två år sedan för att vara otränad.

Min gamle idol Pat Nevin, fotbollskommentar och krönikör på CFC, skriver det här om César Azpilicueta i sin senaste krönika, och jag kan bara hålla med. "So what has Cesar added to his game? Well he has slowly but surely been more offensive in his play after a sensible and restrained start. This shows great football intelligence because most young players who get a chance at a top side panic a little. They often try too hard, take too many chances, do everything to impress and forget to do the basics well, not so Cesar. It has been a controlled improvement based on getting the defending right and then building from there, great maturity for a 23-year-old." Läs resten >>

Det blev Arsenal i semin av NextGen. De vann i måndags och är därmed vår nästa motståndare, eller nästa hinder mot en stor ungdomstriumf igen. Matchen går redan på fredag och sänds i Chelsea TV, vilket är något alla True Blue-medlemmar har tillgång till.

Josh McEachran satte en straff för England U-21 mot Österrike. Förra månaden missade han en (men England gjorde mål på returen). Josh kom in som avbytare. 4-0 i slutresultat.

MÅNDAG:
José Mourinho är tillbaka på Stamford Bridge.

För att se matchen Brasilien mot Ryssland.


Alex Kiwomya gjorde mål för England U-17. Ruben Loftus-Cheek och skolpojken Ola Aina spelade hela matchen. Charlie Colkett fick aldrig hoppa in.

 

Rykten, notiser m m, v-13


SÖNDAG:
Tidningarna har bestämt sig. Vi får se om verkligheten blir som de påstår, men media skriver nu som om det är helt klart med José Mourinho i Chelsea nästa säsong. Jag är nog inte beredd att vara lika kategorisk, det kan komma många turer till i den här historien. Men nu då media bestämt sig för att JM blir blå igen koncentrerar de sig helt på vilka spelare han tar med sig. Främst är nu att Chelsea kommer att hosta upp 60m pund för en viss Christina Ronaldo. Inte min favoritspelare direkt då jag har uppenbara problem med hans attityd, men det går ju inte att komma förbi att han är världens näst bäste spelare just nu. Tycker nog det verkar som om priset är rätt lågt, betalade inte Real 80m för honom till United? Nu är han dock äldre och har kortare tid kvar på sin karriär. Ronaldo är dock inte den enda som nu ska komma till Chelsea från Real, vi har redan läst om Benzema och spekulationerna är vilda. Det är väl bara Casillas som knappast lär följa JM någonstans med tanke på hur deras relation beskrivs.

LÖRDAG:
Det är många som har problem att uttala César Azpilicuetas namn (jag förstår faktiskt inte varför, men det kräver liksom att man tar sats) och inte bara Viasats kommentatorer. Hans lagkamrater i Chelsea har dock tydligen gett upp och Azpi som vi kallar honom här kallas internt inom laget numera för Dave.

Det rapporteras idag att Chelsea har lagt ett officielt bud på Neymar, (vilket också Bayern ska gjort) samtidigt som det rapporteras att Neymar är klar för Barcelona (ett rykte som varit aktuellt länge) enligt hans pappa som jag också tror fungerar som Neymars agent. Eftersom jag aldrig trott på att Neymar kommer till England är jag inte överraskad mer än av påståendet att Chelsea ska lagt ett konkret bud. Om det är sant.

FREDAG:
Skvallret på sistone har blivit väldigt specifikt men uttalade siffror och kontraktsår. The Sun t ex hävdar nu att Chelsea köper Vitesses ivorian Wilfried Bony för 12m pund och erbjuder honom ett fyraårskontrakt. Bony har annars knutits mestadels till de nya innehavarna på Olympisastadion, West Ham.

Annars blir det tydligen en Real Madridanfallare, men inte Higuain som det skvallrades något oerhört om förra säsongen, utan Karim Benzema. Nja, det tror vi kanske inte så mycket på. Det blir Falcao eller inget framåt, tror jag. Och återkallelse förstås av Lukaku om dennes mindre genomtänkta uttalanden gör att Emenalo (om han får vara kvar) spolar honom. Det blri många frågetecken att räta ut efter säsongen, men skvallret tvingar oss ju att tänka på dem redan nu. Trots att vi är managerlösa, igen, i juni.

Ännu en storspelares son har fått chansen till en trial för Chelseas akademi, vi har ju tidigare läst t ex om Beckhams äldste. Nu är det 13-årige Timothy Weah, son till världens bäste fotbollsspelare en gång George Weah som också spelade en säsong för Chelsea, och vann en FA Cup. Timothy spelar anfallare.

Det har ofta talats om att Lamps har ambitioner att pröva på fotbollsmanagement. Och ungefär lika ofta sagts att han inte tänker det (JT däremot har definitiva planer på det, det vet vi). I den här artikeln spekuleras det i om hans framtid om Mourinho kommer tillbaka. Vilket de flesta tror innebär att Lampard stannar både som spelare, och som coach. >>

TORSDAG:
Chelsea ska ha bjudit 21m pund för Drogbas lagkompis och CLs skytteligaledare; Burak Yilmaz. Intressant spelare men priset låter inte trovärdigt. Yilmaz är lite extra intressant då han spelat för alla tre klubbarna, de stora, i Istanbul!

Tomas Kalas
är ett av våra största löften på lån och uppenbarligen en ovanligt ödmjuk och smart ung spelare om vi ska döma av den här artikeln. Läs mer >>

Det påstods ju att JM aldrig dök upp till landskampen i måndags. Inte sant visar det sig, han ville bara slippa media. Det gick inte. >>

Det sägs fortfarande att Chelsea vill ha André Schürrle och hans kontrakt öppnar för det då utköpsklausulen sjunker snabbt. Och att Kevin de Bruyne är mellanskillnaden. Jag kan bara upprepa mig; Varför? och det är Vansinne. Jag förstår faktiskt inte intresset för Schürrle, ska vi köpa en ung tysk som inte heter Götze, Reus, Möller så titta på Julian Draxler istället. Mycket bättre än Schürrle, yngre och på alla sätt intressantare.

ONSDAG:
Äntligen får någon stå till svars för allt skitsnack John Terry får uppleva i medierna. Tyvärr är det inte en journalist som straffas, utan en polisman som skvallrade/lämnade uppgifter om JTs svärmor till the Sun. 10 månader i fängelse gav det (han hade lämnat andra uppgifter om andra kändisar också). Tänk om News of the World som hittade på "storyn" om hans påstådda otrohet med Bridges ex, också hade fått finkan. Men de kom undan med nedläggning av blaskan. Ansvar är ingen fråga för journalister dock, utan de sprider gladeligen lögner vidare. CSFC anger åtminstone här ovan att det handlar om rykten och nedan att det kan vara rena medielögner som vi återger (med kommentar).

Apropå det kan jag inte undanhålla er ett roligt påhitt. Vår förre manager Carlo Ancelotti ska efterträda Brendan Rodgers i Liverpool enligt vissa påhittiga, nästa säsong. Jovisst.. och jag vinner högsta vinsten på tipset.

Mladen Bozovic vill till Chelsea. Det lär knappast hända annat om Montenegros landslagsmålvakt vill ha det snart lediga jobbet som back-up till Cech och kanske Courtois. Men visst vore Bozovic en klart bättre back-up än våra nuvarande.

Det talas om att sir Rednose har satt upp ett nytt mål för sitt lag. Han anser att de ska slå Chelseas poängrekord i Premier League. Det får vi verkligen inte hoppas, även om jag är otroligt imponerad av Uniteds säsong i år, särskilt som de har egentligen aldrig någonsin imponerat på mig i en enda match som jag har sett den här säsongen. Som tur var för dem har dock förfäljarna varit ännu mindre imponerande och stundtals rent dåliga (och ja, jag talar om Chelsea här också).

Det är inte ofta men han har nämnts tidigare, Sampdorias unge spanske mittfältare (hur många duktiga mittfältare producerar det landet egentligen?) Pedro Obiang är åter i spekulationernas centrum. Tottenham och Chelsea lär slåss om honom, kanske.

TISDAG:
"Chelsea är i mitt hjärta" säger José Mourinho och fortsätter att säga att han vill tillbaka till ett land han älskar, trots vädret (tur att han inte besökt Sverige den här vintern då). Läs mer: >> för ni vet att varenda blaska i världen kommer att tolka vad JM säger som att han är klar för Chelsea. Det gör även tidningen artikeln står i.

John Terry
till Turkiet. Det tror i alla fall vissa medier och enligt dem hamnar han i Fenerbahce i sommar. Jovisst du...

José Mourinho
var gäst på landskampen igår på Stamford Bridge. Vilket vi visste skulle leda till rykten. Och oj som det snackas nu. De mest "kunniga" vet att JM nu skrivit ett tre-årskontrakt med Chelsea! (Ingen lär dock sett honom på matchen enl vissa medier)
    Andra "kunniga" säger att de förhandlar.
   Jag tror inte på någon av dem. Möjligen kan någon udnerhandskontakt förekommit genom agenten Mendes, för att känna av läget men jag tror inte för en sekund att det pågår någon som helst slags förhandlingar ännu. Däremot hoppas jag JM har gjort solklart de andra rykten som gäller; att han kräver kontroll över spelaraffärerna och att han kräver Emenalos avlägsnande. Det vill jag se.

MÅNDAG:

Mycket, och jag menar mycket snack om saker vi redan skrivit massor av gånger om; Fellaini, Falcao, JM, de Bruyne och allt men absolut inte ett enda dugg nytt...
    Typisk landslagsvecka.

José Mourinho har antytt att han kan hamna i en av sina gamla klubbar, i ett som jag tolkar mer retfullt uttalande, som satt fart på skvallerskribenterna som spekulerar vilt i att JM hamnar i Inter eller Chelsea. Däremot struntar de rätt kategoriskt i att han också sagt; att han minsann inte har en aning om att han ska lämna Real Madrid i sommar, något alla tycks ta för givet. Vi får se vad som händer, jag vidhåller min tro som jag sagt länge nu; vinner Real Champions League lämnar José.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie