19 mars 2013

    Slutliga biljettinfon

Chelsea Swedish Fan Club har flertalet gånger skrivit och lagt upp information om biljetter till Chelseas matcher. Vi kan INTE under några som helst omständigheter hjälpa till med det.
Se även >>>

CSFC är inte längre någon medlemsorganisation som kan erbjuda hjälp för Chelseasupportrar. CSFC handlar om Chelsea som fotbollsklubb. CSFC upphörde att vara officiell fanklubb redan för över 25 år sedan!

Alla supporterfrågor hanteras av CHELSEA SUPPORTERS SWEDEN som är den officiella fanklubben. Här är deras hemsida, CSS, och där hittar ni massor med bättre biljettinformation om ni söker det. Deras biljettinfo >>>


Det finns tre sätt att köpa biljetter till Chelseas matcher. Men kom ihåg att Chelseas hemmamatcher i princip är ALLTID utsålda! Så det finns egentligen bara ett sätt - det sistnämnda här.

1     Köp biljetter svart. Det går t ex genom Craigslist i London. Rekommenderas ABSOLUT INTE. Det är olagligt om de lägger på pengar, och det gör de - ordentligt och nästan lika mycket som reseföretagen som specialiserar sig på fotbollsresor. Det finns dessutom inga som helst garantier på att ni någonsin får det ni betalar för. Så gör det inte även om jag prövat och lyckats.

2     Köp biljett i samband med resa. Svindyrt. Men det är rätt sällsynt att någon blir lurad. Även om det tyvärr händer och sådana historier dyker alltid upp. Störst risk att bli lurad är vid de så kallade stora matcherna, mot andra topplag till exempel. Och som sagt, deras påslag är så stora att de faktiskt tekniskt sett kan betecknas som ocker.

2b.   Ibland kan hotell-concierger i London hjälpa till med biljetter eller lokala biljettagenturer. Det är dock absolut inget att rekommendera då de inte kan garantera något i förväg. Detta är bara en väg för den som råkar befinna sig i London och vill försöka få tag på en sista-minuten biljett.

3.    Bli medlem i TRUE BLUE, för internationella medlemmar. Det ger rätt att köpa en biljett men kan också vara bökigt om du inte har massor av lojalitetspoäng. Om du dessutom är medlem i Chelsea Supporters Sweden ökar dock chanserna. Se deras biljettinfo >>>

Medlemsskap i True Blue kostar ca 30 pund och även om ni bara åker på årets sista match lönar det sig. För om vi säger att en snittbiljett kostar 45-50 pund blir totalsumman 80 pund ungefär. Det är mindre än hälften av vad något av alternativ 1-2 brukar kosta.

Det stora problemet är att man bara kan köpa en biljett. CSS har några tips hur ni kan påverka det.

Avslutningsvis vill jag citera en av världens mest vana Chelsea-besökare, Harri Hemmi, som brukar delge sina erfarenheter här ibland.
"Fördelarna med CSS och True Blue medlemskap är att vi är till 99.9% garanterade biljetter, och folk kan boka resan långt i förväg med vetskapen att det löser sig med biljetter. Är man endast True Blue så får man boka biljetterna på egen hand då de släpps för medlemmar. Till de större matcherna tar det lång tid framför datorn hemma och man får oftast biljetter högt uppe på East eller West vilket jag inte alls föredrar. "

Förståligt om ej särskilt roligt belönar Chelsea också sina medlemmar med s k lojalitetspoäng. Utan sådana blir det svårare att ens som medlem få tag i biljett.

Det är tyvärr ingen rättighet eller ens enkelt att få se Chelsea numera. Vår relativt lilla stadium, knappt 41,500 åskådarplatser i bästa fall, och det faktum att Chelsea är världens fjärde populäraste klubb gör Chelseabiljetter till hårdvaluta i världen. Att vi har klart lägre biljettpriser än till exempel Arsenal bidrar säkert också. Tiden då man kunde åka till London och på impuls ta sig till Fulham Broadway och klämma sig igenom världens trångaste och trögaste vändkors i klarblått är långt bak i historien nu.

Så medlemsskap lönar sig, även vid bara enstaka resor och matchbesök.

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook