Matchen:   Chelsea v Steaua Bukarest  3 - 1 (1-1)

1 Petr Cech
28 Cesar Azpilicueta
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
17 Eden Hazard
10 Juan Mata
11 Oscar
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 24 Gary Cahill, 34 Ryan Bertrand, 30 Yossi Benayoun, 8 Frank Lampard, 13 Victor Moses.

STEAUA BUKAREST

Tatarusanu; Rapa, Szukala, Chiriches, Latovlevici; Bourceanu (k), Pintilii; Popa, Chipciu, Tanase; Rusescu.

Avb: Stanka (mv), Gardos, Filip, Prepelita, Iancu, Leandro Tatu, Adi Sobrinho.

Domare Stéphane Lannoy, Frankrike

Första halvlek

   

Andra halvlek

Vi har nästan exakt det lag jag hoppades på från start idag, men vi har ändå sett helt olika Chelsea dyka upp vid tillfällen så jag hoppas innerligt få se ett motiverad Chelsea som faktiskt betraktar det här som en vinnarvärd turnering (det gjorde bara brasilianarna i klubb-VM-finalen). Jag vill vinna Europa League hur många matcher det än blir. Chelsea har en trupp (förutom framåt) som ska tåla det och ändå klara CL-platsen. Så hjärta, inställning och allt det där ni visade på Ole Trafford senast, tack - då kan man acceptera vilket resultat som helst. Bara man kämpat och försökt.
   För det är ändå inte helt lätt. Steaua lär nog parkera bussen till Chelsea gör ett mål. De behöver bara göra ett mål och Chelsea måste göra tre, vilket inte är lätt ens mot ett motstånd vi säkert skulle vinna över 9 gånger av 10. och som Steaua säkert noterat, vi har inte det bästa försvarsspelet efter Benitez alla roteringar.

Tyvärr har jag en usel stream då de andra visade förlängningen av Tottenham (som tyvärr verkar gå vidare tack vare bortamål, men jag njöt när strejkaren Gallas gjorde självmål och raderade ut försprånget). Bortamål är ju livsfarliga i de här turneringarna så det är så synd att Chelsea inte gjorde ett i Bukarest. Men mitt intryck är att Chelsea börjat med en helt annan intensitet och motivation än senast mot rumänerna.
     Oetr Cech räddar vädigt fint från Rusescu. Oops inte den start vi vill ha med mål för dem så vi måste göra tre. Vi måste göra första för att sätta press på dem istället.
     Tyvärr min stream är fullständigt värdelös oavsett hur många ställen jag prövar, nu hoppas jag få se lite fotboll istället för Tottenham.
    Bra skott. 23 Mikel sköt tydligen, och sköt igen vilket inte var lika bra efter hörnan.
    Rusescu är den som ställer till problem för oss. Mina nerver skulle må väldigt bra av ett mål för Chelsea nu som gör rumänerna nervösa och ger oss något att bygga på.
    Azpi fick en hand över struphuvudet, inte mysigt och JT är orolig över honom. 25. Men han är uppe igen.
    Steaua spelar mer optimistiskt än jag kanske väntat, eller fruktat. Jag trodde nog de skulle parkera bussen mer, men de satsar tydligen på det där oerhört viktiga bortamålet. Skön taktik tycker jag även om det är emot oss.
    Än så länge leder Steaua den taktiska kampen. Chelsea visar vilja men ... inte ännu riktgit farliga. Luiz börjar nu gå fram och mana på, det gillar jag.
    Steaua går väldigt hårt på Hazard och domaren har gett fördel, men vi får se vad det leder till.
    Tyvärr gick spuds vidare på ett billigt bortamål. Men vilken match Inter gjorde och hur annorlunda är inte Spuds utan Bale!
  MÅL. Juan Mata gör det. Inte hans snyggaste, men bollen letar sig in i mål. 33: Rami sätter upp, Mata tar emot och fintar så snyggt bort backen och bollen touchar in i mål. Så skönt.
     Nu måste Steaua få ett mål vilket gör att matchen kan bli öppnare. Så viktigt att vi fick målet före paus. Tack Mata.
   Torres skjuter bra, men utanför. 37
   Chelsea spelar skickligt men lite för mig nervöst försvarsspel. Men vilken bollskicklighet lag på den här nivån har jämfört med säg, allsvenskan. 38
   bra kontring, men det blir inget av den. 39
   Hazard tar sig in i straffområdet och skjuter, men rakt på målvakten. Så snyggt han tog sig in. 40. Nära.
    Chelsea spelar nu bra, jag kan inte säga mycket om de första 15-20 minuterna då det var mest radio för mig, men sedan dess har Chelsea dominerat även om Steaua är långt ifrån ofarliga (läs Rusescu).
   Framförallt gillar jag inställningen. Chelsea vill vinna och visar det. Det har vi knappt sett i Europa League hittills.
   Är det förra årets CL-inställning under våren som är på väg tillbaka. Det är ju nästan på dagen sedan den nästan mirakulösa vändningen mot Napoli som ledde till att vi blev Europamästare.
   Cole försvarar skickligt till hörna. Blir överspelad men kommer tillbaka. 44. Skickligt.
   Hörnan blir ofarlig men de får en chans att komma igen. Ny hörna.
   Hörna igen. Cole har orsakat de tre sista, men det har varit rätt.    
   MÅL. Steaua kvitterar och Chelsea måste göra tre mål. Chelsea fick inte bort den och Steaua fick flera chanser innan de gjorde mål. Första halvleks sista spark. Cheriches. 45+1


 

Det såg bra ut men nu är det väldigt svårt igen, snarare svårare än när matchen började. För Steaua kan lägga sig på försvar hela andra halvlek, släppa in ett mål och ändå vara vidare. inte bra, och inte rättvist heller. Ärligt talat svagt av Chelsea, som vanligt mindre bra försvarsspel där vi gav bort hörna efter hörna utan att egentligen behöva det.

Ett snabbt mål och det blir spännande.
   Bra anfall men ingen anfallare på plats. 47
   Det mest naturliga valet för en förändring för mig är Lamps in för Mikel. Vi får se om det händer, de dröjer nog en stund i så fall.
    Chelsea måste få till ett mål snart.Första gula till Bourceanu. 49
    Mata haltar fortfarande.
    Luiz slår ett uselt pass. Han är inte i samma form som i söndags, det står nog klart. 50
   Luiz klämmer till. Inte oschysst men tufft. 54
   Ärligt talat det ser inte bra ut. Chelsea har inte fått till något bra spel i andra och Steaua försvarar sig rätt lätt. Framförallt får vi inte till några som helst omställningar som varit så lyckosamma för oss på sistone.
   MÅL. JT gör det. Springer fri på en frispark, Mata slrå den, och gör det. Ett till nu. 59
   Mikel offside, flippar den utanför ändå. 60
   Chelsea tar kommando igen. Vi måste ju ha ett till men gott om tid.
    Finns det sagor avgör Torres det här nu. Men bästa spelare på plan är Mata och Hazard så jag tror nog mer på dem.
   Lång lång frispark, Luiz försöker och det är inget dåligt försök men målvakten hinner dit. 65
    Bra brytning av Cole. Steaua vill ha kort och allt men det var ok. Spelaren vägrar gå upp och domaren är trött på honom. Det var en regelrätt brytning, kvalitet. 66 Spelaren låtsas ansiktsskada då han dök in i Luiz ben.
    Torres gör en bra rush och fint men passningen in usel. 68
   Hazard bra rush men sista passet når inte Oscar. 69
   Bra stämning nu.
   Rumänerna fejkar skada i varje närkamp, börjar se löjligt ut. Mikel får en varning, .... tja. 70
    Chelsea har höjt tempot. Bra.
    MÅL. Och som gissat ovan. Torres gör det. Snyggt behärskat mål, precis som han borde gjort så många gånger förut. Skönt Torres. Mellan benen på försvaren. Andra sedan jul (ett mot Brentford också) 72
    Torres fälls och det borde varit straff. För mig straff även i reprisen. 73
     Torres har vaknat till. Han har gjort mer de senaste fem minuterna än på länge i hela matcher. Skönt att se. Inte för att de ändrar min uppfattning om att Chelsea bör sälja, men för hans egen skull.
   Cole får gult kort. Småhårt, men han träffar vristen på motståndaren. 80
    Chelsea måste hålla tätt, för vi gör nog inte två mål till. Drygt tio minuter kvar med övertiden.
   Knepigt skott, men Cech är säker. 83
   Hazard fälls, ser lite lätt ut men ändå fullständigt solklar. reprisen vsiar att det var mer straff än det såg ut först.
   Torres får ta den?! hans andras straff i Chelsea, hans första miss. Lång ansats och slår den stenhårt i ribban. efter att fintat bort målvakten. 88
    Mikel skjuter blockerad till hörna. 89
    Farlig kontring som Oscar bryter. Skönt.
    Mata av för Moses. 90 Övertid. Cech knockar Luiz.
     Nära, nära, men klacken går utanför. 90+3 Benayoun. Mycket bra innan av Torres som varit bättre de sista tio än de senaste tio matcherna. Hoppas han kommer tillbaka även om jag gjorde narr av honom på facebook (vilket han ärligt talat förtjänat).
   

Tack för födelsedagspresenten, det var Chelsea från förra våren vi fick se. Skickliga, starka och gav aldrig upp även om det såg illa ut när de fick ett rätt billigt mål. HÄRLIGT CHELSEA. Det kan bli Amsterdam.

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!