Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 29 sp 16 v 7 o 6 f 58 - 30 mål 55 p
11-17 mars 2013

Nyheter v-11


SÖNDAG:
Ungdomarna utklassade Juventus och är i semifinal i NextGen. 4-1 blev det mot italienarna i vad som vi får ta lite som revansch på laget som slog ut oss ur CL i år.
   Målen gjordes av Lewis Baker, Alex Kiwomya redan första kvarten. Baker avslutade också målskyttet och däremellan satte Islam Feruz en boll. Daniele Rugani gjorde Juves tröstmål.
    Laget: Jamal Blackman, Kevin Wright. Nathan Aké, Alex Davey, Andreas Christensen - Lewis Baker (k), Ruben Loftus-Cheek, Jeremie Boga - Alex Kiwomya, Adam Nditi, Islam Feruz

Läsvärt av John Terry >>

LÖRDAG:
David Luiz är en personlig favorit inte minst på grund av hans inställning och kämpavilja jämnt. Nu visar det sig att vi också har samma inställning till träning. Läs mer >>>

Räkna med ändringar i laguppställningen i morgon. Benitez fortsätter säkert att spela JT bara i varannan match, Ba lär spela istället för Torres och fler blir det säkert. Men jag hoppas innerligt att de tre matadorerna får starta för när de gör det spelar Chelsea väldigt bra fotboll. Och vi har ju en gruvlig revansch att fordra på West Ham efter den pinsamma 3-1-förlusten senast.

FREDAG:
Todd Kane
har lånats ut igen till Blackburn Rovers. Det är andra månadslånet till Blackburn.

Rubin Kazan
blir våra nästa motståndare, i kvartsfinalen i Europa League. Svår motståndare och jobbig resa, men helt klart en match Chelsea ändå är favoriter till att vinna. Frågan är dock om det är bra att vi börjar hemma? Matcherna spelas 4 och 11 april, torsdagar förstås.
Övriga kvartsfinaler (det var öppen lottning så vi kunde fått Spuds):
Tottenham v Basel
Fenerbahçe v Lazio
Benfica v Newcastle

Det var en riktigt skön vinst igår. Precis en sådan man verkligen vill se och nu har vi fått två sådana matcher på raken. Matcher där Chelsea visat hjärta, moral, vilja och massor av skicklighet. Härligt. På söndag är det dock dags för ligan igen och det är ju faktiskt lika viktigt att hänga med där. Arsenal jagar oss och fler lag finns strax därbakom så en plats bland de fyra är knappast automatisk och för att få den måste vi helt enkelt vinna mot lag som West Ham.

TORSDAG:
GRATTIS TILL CSFC
, 43 ÅR IDAG.
Idag fyller Chelsea Swedish Fan Club 43 år! Hoppas vi kan få fira det med en vändning mot Steaua och avancemang i Europa League. Det skulle kännas alldeles utmärkt. Vi firade ju Chelseas födelsedag med en slags mirakelvändning och omspel mot United i söndags, så varför inte...
   En tidigt present vore rätt laguttagning från start för en gångs skull, för jag tycker det bara är fjanterie att hylla Benitez för hans byten när han vägrar spela de spelare som borde startat matcherna! (Se måndagens notis nedan om önskat lag).


ONSDAG:

Benitez har full trupp, utom Romeu förstås, att välja ur till ödesmatchen mot Steaua. Hoppas få se spelarna ta Europa League på allvar imorgon och vända underläget. För så illa som vi spelat i Europa League hittills kan jag bara skylla på en sak, underskattning och därmed en slags förakt för Europas näst största titel.

All Fool's Day, vilken passande dag för returen mot United. Första april, annandag påsk, går matchen nu och vi får hoppas det inte är ett skämt. Det flyttar också matchen mot Southampton som skulle spelats 31 mars till 30 mars, tufft spelschema kallas det. Bra för Saints för vågar Benitez matcha laget hårt mot dem?

Dream League kallas det. En turnering som ska spelas i Qartar varannan sommar som försäsongsträning. 24 lag kommer att spela och 16 av dem ska vara permanenta medlemmar, varav 4 beräknas vara engelska (förutom City och PSG so är givna medlemmar av naturliga skäl lär Chelsea vara aktuella för en inbjudan) Start 2015.
   För oss som blir, om vi blir, permanenta deltagare är det ju en dröm då varje lag kommer att få 175m pund för sitt deltagande. För lag som inte får vara med är det väl fotbollens död snarast. Här lär ju inga ekonomiska Uefa FFP-regler kunna reglera att de rikaste klubbarna blir enormt mycket rikare. Chelsea tjänade ca 76m pund på Champions League förra året. Nu kan vi mer än dubbla det genom att spela en träningsturnering.
     Jag hoppas faktiskt den här idéen stoppas. Trots att den förmodligen skulle cementera Chelsea och 15 andra klubbar i toppen av fotbollen för en oöverskådlig tid. Fotbollens kommersialisering är och har varit oundviklig, men det här är närmast löjeväckande och aggressivt provokativt mot hela fotbollsvärlden.

TISDAG:
Vi pratar gärna om katapultstolen för managers i Chelsea. Och den är häpnadsväckande för oss som tror på att man behöver tid för att skapa vinnande lag - så sätt den teorin mot att Chelsea vunnit nästan allt åtminstone en eller flera gånger trots 9 managers på 10 år. Dock vi är inte värst. I avdelningen sparkade managers är vi bara fjärdeplacerade i PL!
    QPR har haft 12 managers under samma tid. Southampton 11 och Newcastle 10. West Ham kommer precis efter oss med 8 och sedan trippar Tottenham och Aston Villa in på 7. Ingen av dem har dock kanske haft lika spektakulära manageromsättningar som vi.

NextGen-lagets kvartsfinal mot Juventus spelas 17 mars. Det är en match som avgör kvartsfinalerna så det blir övertid och straffar om det så behövs.

MÅNDAG:
Romelu Lukakus mål i lördags gjorde honom till den bäste tonårige målgöraren i PL på 13 år. Det spekuleras också friskt i om han kommer tillbaka (faktum är att det är ett jävla tjafs i medierna om att både han och Courtois inte skulle vilja återvända till Chelsea - något vi inte tror ett skvatt på). WBA vill väldigt gärna behålla honom, det står dock klart. Värre är kanske att många säger att han inte borde återvända...

Everton slog Chelsea U-21 på Cobham med 1-0. De hade ett mer erfaret lag än vi hade. Flera spelare som spelade med U-18 i fredags var med. Dock saknas Feruz fortfarande så jag antar att vårt lilla jättelöfte är skadad. Hoppas han är tillbaka till ungdomslagets semifinal i FA Youth Cupen.

Får jag önska är det här den startelva som ska vända matchen mot Steaua. Det är laget jag tror på när Ba inte får spela: Cech - Azpi, Iva, JT, Cole - Luiz, Ramires - Hazard, Mata, Oscar - Moses.
    Tvivlar dock på att jag får se det. Utan det blir Torres längst fram vilket nästan känns som att ge motståndarna handikapp i den form han är. Tyvärr har min älskade Lamps också fullständigt tappat formen, när han var så nära sitt mål. Men det är nog tillräckligt många matcher kvar av säsongen för att han ska hinna dit. Innan klubbledningen sparkar ut honom.

 

Rykten, notiser m m, v-11


SÖNDAG:
JT
har talat med pressen och det ger ju alltid rykten då det sker rätt sällan numera. Här bredvid finns en länk till vad han säger på den officiella sajten. Till tidningar säger han också att Chelsea aldrig kommer att ge upp (hoppet) om Torres och det skvallras om att klubbari Förenade Arabemiraten hoppas kunna värva honom.

LÖRDAG:

Kul fakta; West Hams mest kände och berömde spelare Bobby Moore hette faktiskt; Chelsea i mellannamn!

Fellaini ska vara nära ett kontrakt med Chelsea enligt engelska källor. Det här har pågått länge och Fellaini har onekligen flirtat hårt med oss. Chelsea kommer att ha en oerhört stark belgisk profil framöver; Hazard x 2, Lukaku, de Bruyne, Courtois och kanske Fellaini (tänk när Belgien får till sitt landslagsspel också, de borde bli en av de absolut främsta nationerna i Europa).

Fortfarande mycket snack om 20-åringen i Malaga, Isco som ju gjorde mer bra reklam för sig i veckan. Arsenal ska nu utmana oss om honom, och det verkar faktiskt som om Arsenal för en gångs skull tänker spendera i sommar.

FREDAG:
När man trodde Anzhi-ryktet om Torres hade självdött när det förnekats av alla inblandade att Torres vill dit, kommer ryktet om att Chelsea vill byta Torres mot Lacina Traoré. Inte särdeles trovärdigt alltså.

TORSDAG:
Det snackas ju en massa, senast t ex av Niva i Sportbladet om att Roman och JM skulle varit fiender och nu börjar bli vänner igen. Det lär säkert fyllas på av det faktum att skvallerpressen nu säger att JM fått en klocka av Roman, värd 400.000 pund! Redan ryktet om deras fiendskap är en lögn då Roman faktiskt ska ha gett JM en bil (Ferrari) bara halvåret efter att JM lämnade Chelsea.... Jag har aldrig trott på fiendskap mellan dem, jag har alltid trott att JM i det närmaste sa upp sig när han lämnade Chelsea istället för sparkades. Det handlade då, och lär säkert handla om det i sommar - kontrollen över laget och spelarköp.
     Daily Star är inte en tidning att lita på, men i den här artikeln har de samma uppfattning som jag så... >>> (Precis som jag misstänkt och uttryckt, är det Emenalo som låg bakom att Benitez blev manager i Chelsea och att RdM sparkades, om Daily Star är att lita på, vilket dock är tveksamt. Något som äntligen ska ha fått Romans förtroende för honom att minska ordentligt. Oj vad jag hoppas det är sant).
    OBS, klockhistorien kommer från en spansk källa! Andra spanska källor hävdar att JM redan skrivit kontrakt med en (icke namngiven) klubb från och med i sommar... Vi känner ju ryktena tidigare att det skulle finnas ett avtal om att han lämnar Real oavsett hur säsongen slutar.

Anzhis manager Guus Hiddink förnekar att hans klubb skulle ha visat intresse för Fernando Torres. Vet inte om det är bra eller dåliga nyheter för vår märkvärdige spanska gåta. (Hiddinks kontrakt förresten går ut till sommaren, så det är mycket rykten om att han kommer tillbaka till England!).

ONSDAG:
Så har då också nya tredjetröjan läckts, om den stämmer. En bra design om den blir, bra mycket bättre än den tvärrandiga jag fruktar (som på 10-11) som förstatröja, se nedan.

Det sägs att Roberto di Matteo har sagt nej till att bli manager i Reading.

WBAs Steve Clarke intresserar sig inte bara för att behålla Lukaku, han har också varit i Holland för att kolla in vårt backlöfte Tomas Kalas.

Anzhi-ryktet kring Fernando Torres har ökat. Senaste är att det förekommit ett konkret bud och att Torres vägrat flytta till Dagestan. Det är möjligt, jag tror ryska transferfönstret faktiskt fortfarande är öppet. Men då skulle Chelsea stå helt utan central anfallare i Europa League... (om inte Benitez tar mitt råd och spelar Moses där).

Mycket rykten om Pierre-Emerick Aubameyang från St Etienne. Jag är ännu inte övertygad om att det är särdeles mycket substans bakom. Det är dock en ung spelare i en position där vi har dåligt med back-up. Han skjuter dock bättre än t ex Mikel. Aubameyang har 68% träffprocent på sina skott vilket är rätt bra.

Thibaut Courtois vill stanna en tredje lånesäsong i Atletico. Jag är tveksam. Att han kanske bör lånas ut ännu en säsong är nog möjligt, men då vill jag se honom lånas ut i Premier League då det är ett helt annat spel där än i Spanien.

TISDAG:
Rio Ferdinand slipper återigen allt straff för sitt otrevliga uppförande.Den här gången knuffande och slitandet i Torres. Och så säger de att samma regler gäller för alla spelare.

Di Canio var favorit att ersätta McDermott i Reading, men nu tycks Roberto di Matteo seglat upp som första namn...

En sajt specialiserad på fotbollströjor påstår nu att Chelseas tröja för nästa år ser ut som den övre bilden nedanför. Tidigare läckte en bild ut på en tröja som skulle se ut som den under. Jag vet vad jag tycker, BU till den senaste versionen, som är skitful. Så jag hoppas tröjsajten har fel.

MÅNDAG:
jag gör ingen hemlighet att Rio Ferdinand är en person och fotbollsspelare jag inte gillar. Han tycker rent illa om honom som person och jag tycker han är engelsk fotbolls mest överskattade spelare. Det sagt, han gjorde en bra match igår. Dock visade det sig att han gjorde en hel del annat också, som Howard Webb inte såg (inte ville se). Läs mer om Rios handgripligheter >>>

Mer hunddumheter, om Max blandrasen som tippar 6-0 till Chelsea inför varje match. >>>

Det talades på svensk sportblogg om att returmatchen mot United skulle spelas 20 mars. Glöm det. FA tänker inte ta beslut om speldatum förrän absolut tidigast efter Steaua-matchen så låt er inte luras av Sportbladet som jag lät mig.

En riktig hundhistoria, men skön. Cruft's är hundvärldens VM och i år vann en Skye terrier som heter; just det Frank Lampard. Och det var ingen slump, varken att han vann enligt ägaren, eller att han heter just Lampard då det är ägarens stora idol.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie