Matchen:   Manchester United v Chelsea   2 - 2 (2-0)

1 Petr Cech
28 Cesar Azpilicueta
4 David Luiz
24 Gary Cahill
3 Ashley Cole
7 Ramires
8 Frank Lampard (k)
13 Victor Moses
10 Juan Mata
11 Oscar
29 Demba Ba

Avb: 22 Ross Turnbull, 2 Branislav Ivanovic, 26 John Terry, 34 Ryan Bertrand, 12 John Mikel Obi, 17 Eden Hazard, 9 Fernando Torres.

MANCHESTER UNITED

De Gea, Rafael, Ferdinand, Evans, Evra, Carrick, Cleverley, Nani, Kagawa, Rooney, Hernandez

Avb: Amos, RvP, Valencia, Anderson, Vidic, Young, Welbeck.

Domare: Howard Webb

Första halvlek

   

Andra halvlek

Vi får hoppas laget ger klubben en härlig födelsedagspresent idag. Det blir väldigt tufft och jag personligen är väl inte helt överens med Benitez om laguttagningen. United ställer upp med ett mycket väntat lag dock, enda lilla överraskningen är väl att Lilla Ärtan startar istället för RvP. Å andra sidan har Ärtan haft en obehaglig ovana att göra mål på just oss, mer så t o m RvP.
    Vi slog ut dem i en mycket målrik match i Ligacupen, men då startade United en klart svagare XI. Bägge lagen har massor att bevisa.

Lång boll från Cech till Ba, men bollen tar på handen. Synd annars hade han varit fri. 1
    Grafikerna har som vanligt fått Chelsea fel, då Moses inte alls spelar till vänster. Han har ju senaste tiden startat till höger. Lite oväntat är det ändå då det är Hazard han ersätter som är normalt vänster och Oscar som normalt är till höger startar.
    Det är ju mycket snack om att United förlorade för Nani blev utvisad, vilket säkert bidrog men JT blev ju utvisad av samma domare borta mot Barcelona och Chelsea släppte in in två mål genom att sjunka på tok för lågt. Kan Chelsea skapa tryck och Uniteds backlinje att sjunka imponerar den sannerligen inte. Det är med högt försvarsspel som United har imponerat i år (och trots deras enorma ligaledning har de faktiskt sällan imponerat på mig, det är mer att de andra lagen varit svaga i år som gett dem den positionen. De är dock enormt svårslagna och de ger aldrig någonsin upp, vilket självklart oroar med tanke på hur vi släppt till i slutet avmatcherna).
    MÅL. Som han brukar gör Lilla Ärtan gör mål på oss. Han lobbnickar över Cech som inget kan göra. 5. Dåligt försvarsspel av Chelsea, närmast Cahill och Cech. Det börjar verkligen inte bra.
   Vi får hoppas på en snabb replik.
   Bra inlägg från Azpi till Ba, Lamps skjuter på Oscar såg det ut som. Hörna. 9
    Cech står och sover. Rooneys enkla frispark går rakt in i mål. Otroligt. MÅL. 10 Såg ut att vara en liten touch på Luiz, men ändå. Oj vad uselt Chelsea startat. 11
     Moses skjuter en boll som tursamt når honom, men försvaren täcker. Det är som om de redan slutat tro på det här.
    Lamt avslut av Lamps, som de Gea lätt tar. 22. Men bra spel innan.
     Ett mål innan paus och vårt hopp lever, åtminstone om omspel. Men då måste försvaret spela bättre framförallt mot Lilla Ärtan. Som igen kommer före Chelseas spelare, men bollen över. 24
     Rooney skjuter, Cech räddar och Luiz håller på att göra självmål när returen tar på hans huvud. Väldigt bra räddning av Cech. 25. Cleverly skjuter stenhårt på hörnan men Cech ser bollen och tar den säkert.
    Cahill skjuter från långt håll, långt utanför. 26
    Chelsea slarvar bort en chans när tre spelare kommer, Ba skjuter från långt håll. Tamt. Där borde han gjort bättre ifrån sig. 30
    Långsamt spel och det blir inte farligt förrän Azp i andra vågen slår ett fint inlägg. Tredje vägen lyckas inte heller. Fjärde gången slår Moses ett bra inlägg men Ba är inte riktigt med. 32: Chelsea behåller bollen. Chelsea etablerade ett bra tryck. Tänk om vi kunde få ett billigt mål lika lätt som vi gav United deras två, då kan det bli match av det här.
   Luiz visar Ärtan var skåpet ska stå, och Webb som är bredvid ser inget fel. Ärtan dock ned och Luiz spelar ut bollen sportsligt. 32
    Chelseas anfall stannar ofta upp som om de funderar på vad de ska göra, vilket gör det lätt för Uniteds mittförsvar. 35
    Förutom första kvartens usla försvarsspel har Chelsea inte alls spelat dåligt, men vi har inte mycket till effektvitet och det går lite långtsamt. Dock, att ge dem ett sådant handikapp....och försvarsspelet imponerar fortfarande inte så där, så det blir farligt när United anfaller.
     Mata och Moses spelar sig fram jättesnyggt, men oj som Moses missar ett perfekt skottläge. Tog på hörnflaggan från typ nio meter från mål. 39
    Jättenära när Azpi tar sig förbi och Ba kastar sig fram men de Gea får handen på bollen. 40
    Azpi får gult för att gjort ned Ärtan, såg mer ut som om de krokade ihop så det var tufft dömt. 41
    Cleverly får stå och sikta men Cahill lyckas blockera skottet. 43
    Ba är rörlig och drar runt Uniteds försvar, men oj vad han annonserar vad han tänker göra hela tiden. 43
   Två minuter tillägg och Nani gick av men kom någon in...? Jo, till slut kom Valencia in.
    Rooney chansar med en lobb men Cech är med på den, den gick dock över. 45+3

Två grova försvarsmissar och United fick ett handikapp man inte kan ge dem. Chelsea spelade för övrigt bra, utom att försvaret kanske inte övertygar, särskilt Cahill har det väldigt svårt. Men effektivitet hade det blivit match av det här, men Chelsea får inte till det framför mål just nu. Det har vi sett i många matcher nu.
     


 

Hade vi fått in ett mål i första eller får ett inom tio minuter är det match, annars... Tyvärr tror jag United är alldeles för skickliga att spela på resultatet. Men vi får hoppas för Chelsea har inte varit dåliga annat än bakåt, men ineffektiviteten kostar oss.
     Mata går framåt, får ett motlägg mot Evans men får inte med sig bollen. Rami fångar upp och skjuter utanför. 52
      Mikel och Hazard in. Lamps av och Moses av. Lätt obegripligt men Benitez gör åtminstone något. 52. Hazard skulle startat men förhoppningsvis får de tre till samma fina spel som mot WBA nu.
    Haz lägger ett inlägg som mittförsvaret lätt nickar bort. Luiz gör ned Rafael och får kort. Men det var inget farligt spel, bara sen. 55
    Vi hamnar alldeles för mycket i uppställt spel som om de spelade handboll. Bollar runt utanför straffområdet och hittar inte in.
    Chelsea etablerar tryck men hittar inte några luckor.
   Luiz skjuter men ingen med på returen då det var ett lurigt skott. 58
    MÅL. Hazard prickskjuter in bollen. Så snyggt som helst. Varför fick han inte starta?! Har redan varit väldigt bra i sitt inhopp plus mål. 59
     Nu är vi med och det är en halvtimme kvar. Omspel eller vinst får vi hoppas på, men försvaret måste vara väldigt vakna nu.
     Hazard har fått tag i taktpinnen och styr Chelseas spel bra nu. Även Oscar har vaknat till.
    Hazard lyfter till Ba, men Ba går in och Haz la bollen där han just varit. Synd. 62
    RvP in för Ärtan. 62. Ferguson är kanske lite orolig nu. RvP är ju en bättre allroundspelare än Ärtan även om Ärtan är bättre i djupled.
    Chelsea har tappat lite iniativ sedan RvP kom in. United har bättre kontroll igen.
    MÅL. En blixtrande kontring och Rami gör målet skickligt efter fintat bort backen.Fyra Chelseaspelare rusade fram och spelade behärskat bollen till den framrusande Rami. 68
    Måtte vi hålla det här och helst göra ett till. Vilken vändning efter den demoraliserande starten. Härligt.
    Det är långt kvar och vi kan inte lägga oss på försvar. United ger aldrig någonsin upp.
   Hazard får ett kort, lite billigt men han hade en annan tackling rätt nyss så Webb lade väl ihop dem. 75
    United går för seger. Kagawa av för Wellbeck. 76
    Luiz täcker skott, Farligt. RvP skjuter efteråt, touchar Cole till hörna. Hörnan blir kaotisk. 77
    Torres in för Ba. Om inte Ba är trött är det fel byte. 77 Känns det som.
    Mata fick inte bollen till Haz i kanonläge. Så synd. 78
   Mata och Haz tråcklar sig fram. Nära igen. 78.
   Nu böljar det fram och tillbaka. Azpi bryter avgörande när United har två fria. 79.
    Det blir nervösa sista minuter. Vilket lag som helst kan göra mål och det kan bli omspel. I vilket fall som har Chelsea gjort en stor match som tog upp den starten. Tio minuter kvar.
   Mata går ned i straffområdet efter att stigit snett. Mata skadad. Aj då. 82
    Mata är uppe. Bra.
   Mata skjuter men De Gea räddar rätt lätt. 84 Chelsea etablerar tryck till Mikel ger bort bollen. United får chansen.
   Oscar skulle haft frispark men Webb friar som tur slarvar Carrick bort chansen det ger. 86
   Torres får chansen men skottet styrs till hörna. 87.
     Dålig hörna men Chelsea vinner tillbaka bollen. Oscar söker passning. Mikel återigen ger bort bollen. Jag blir tokig på honom när han är offensiv. 88
     Juan Mata tar ned en fantastisk boll från Luiz, gör bort backen men de Gea gör en jäteräddning. 90
    Matchens nummer. Det var värt ett mål.
   Fyra minuter Fergietime. Ska det hjälpa oss eller dem?
    Studsboll tar i bakhuvudet på en Chelseaspelare och ger United möjligheten. Dock bara inkast. Men de får behålla bollen. 90+3
    Oscar nästan fri, passar Torres som skjuter rakt och lätt på de Gea. Inte bra. Fel spelare som fick bollen. 90+4
    Hazard sjute roch de Gea gör ännu en kanonräddning. Cole får inte till skott på returen. Hörna. Haz får skjuta men det blev en strumprullare. 90+4.

 

Chelsea var värda en seger, men vem hade ens kunnat tro på omspel efter den hemska start vi fick. Fantastisk match av Chelsea. Och man är besviken över att vi inte vann, de Gea spelar tydligen alltid bra mot oss tyvärr.

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!