Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 28 sp 15 v 7 o 6 f 56 - 30 mål 52 p
4 - 10 mars 2013

Nyheter v-10


SÖNDAG:
Vet inte när vi ska få tid att spela matchen om vi kan spela något liknande och slå ut Steaua i veckan som kommer. Men omspel mot United och klarar vi det får vi möta Manchester City på Wembley, vår andra hemmaplan.
    Millwall el Blackburn möter Wigan. Varför drog min gamle hjälte Graeme Le Saux en så dålig lottning?


HAPPY BIRTHDAY CHELSEA FC, 10 mars 1905

Statistiskt blir det många mål idag. Men det är ju som det är med statitisk. Jag känner själv bara en enorm osäkerhet och nyfikenhet. Hur kommer United att satsa? Lider de av baksmällan av att åkt ur CL? Är det revanschlust? Kommer Howard Webb för en gångs skull kunna hålla sig neutral (han är normalt en av de bästa domarna, men när han dömer United tycks något alltid hända och det händer alltid till Uniteds fördel som många motståndare gärna vittnar om)? Vilket Chelsea kommer att dyka upp? Det som spelade underbar fotboll i lördags, men som inte kunde göra mål? Eller det som spelade usel, omotiverad fotboll i torsdag och inte kunde göra mål? Kommer Benitez satsa rätt eller fel? Offensivt eller defensivt? Får de tre matadorerna starta eller blir det Mikel och Moses som bräcker mittfältet? Kan Lamps hitta formen igen efter den olycksaliga straffmissen mot City? Får JT, bäst senast, spela? Det enda jag är säker på är att Petr Cech står i mål och kommer att göra ett stabilt och bra jobb, men han kan komma att behöva göra mer. Jag är också rätt övertygad om att Rooney spelar, frustande av revanschlust.
    Vi kan bara be om att det blir en rättvis match, för som klubben skriver: "On balance the judgment of officials in Chelsea-United games in recent years has, if anything, weighed in United's favour.
For instance, three decisions by officials handed United a two-man advantage and a crucial 3-2 victory in the league this season. At 2-2 with the Blues ascendant, Branislav Ivanovic was adjudged to have denied a clear goalscoring opportunity and was dismissed.
Fernando Torres joined him with a second yellow for 'simulation', despite there being contact from Jonny Evans' boot. And finally Javier Hernandez's winner was tapped in from a clear offside position."

LÖRDAG:
Lukakus
succé i WBA fortsätter med ett mål, men också en svag missad straff. Han lär nog inte bli given straffläggare i Chelsea när han återvänder. Frågan är väl också varför Chelsea inte tog tillbaka honom i vintras. Jag känner stora frågetecken på hur Chelsea tänker hantera Lukaku framöver. Förhoppningsvis får vi en manager som klarar av situationen för idag har vi ju en som (oavsett hur illa jag tycker om honom) tvingas jobba delvis med händerna bakbundna.

Ivan skriver och bekräftar att vi får Howard Webb imorgon. Hade bara fattats att Clattenburg hade blivit fjärdedomare, men det är Dowd. (Clattenburg skämde för övrigt ut sig totalt idag igen genom en sällsynt misstänkt straff på övertid till Norwich - som dock missade den så hans uselhet orsakade inte lika stor skada som när han dömde oss mot United senast)

 


Imorgon fyller Chelsea 108 år. Ingen särskilt jämn bemärkelsedag men man är ju rätt säker på att vi bör fira den innan Unitedmatchen, för om inte ett helt annat Chelsea dyker upp söndag eftermiddag blir det nog rätt svårt att känna någon födelsedagsstämning.

Sir Rednose gillar inte Benitez och Benitez gillar absolut inte Ferguson. Chelseafans gillar ingen av dem. Läs mer om deras omvittnade rivalitet: >>>

Ivanovic som är diplomatin personfierad normalt och sällan uttalar sig kontroversiellt eller i rubrikvänligt material har tröttnat på dagens Chelsea och anklagar laget för att sakna "Fighting Spirit" och man ju inte annat än hålla med, särskilt jämförelse med förra säsongens avslutning då vi kämpade ned lag efter lag - i cuperna.

FREDAG:
Chelsea 18 vann mot Derby 2-1.
Frispark av Derby i ribban, matchen sista spark. Men segern för Chelsea var rättvis även om de försökte spela Benitezfotboll i början av andra halvlek, vilket självklart straffade sig. Semifinal nästa.
    Jeremie Boga skjuter, touch och bollen träffar ribban.90+1
    Alex Kiwomya sköt oerhört överraskande och målvakten hann inte ens höja ögonbrynet. Wow. 2-1. 82
    Bra spel av Nditi och Kiwomya, men icke.
Derby smäller bollen i ribban så det sjunger om det. Chelseas spel i andra hittills är - inte bra.
   Derby kvitterar genom misstag av Chelsea. Chelsea kunde gjort mer i första, nu blir det alltför spännande. Självmål Davey. 58 Som några minuter senare lyckas bli kortad..
  
  Derbys rätt brutala spel har redan skickat Reese Mitchell till sjukhuset och dansken Andreas Christensen kommer inte att kunna spela andra halvlek...   Dion Conroy ersätter.
   
 1-0 till Chelsea i halvtid. Det kunde, borde, varit mer. Chelsea har varit överlägset bästa laget och haft några helt underbara anfall som tyvärr inte blev mål. Det är så man undrar hur de här ungdomarna hade skött sig mot Steaua igår, sämre än a-laget kan du ju inte gjort. Derby har dock haft en stolpträff i sitt nästan enda målförsök. SÅ Chelsea behöver fler mål.
    Jeremie Boga som jag sett för första gången live är en härlig talang. Ake och Christensen i försvaret också duktiga. Lewis Baker fortsätter utvecklas. Chelsea producerar underbara ungdomsspelare och vi är kanske på väg mot en tredje rak FA-triumf, vilket bevisar det. Synd att de inte klarar sista steget - ännu.
   Det är en härlig intensitet i matchen, allt som saknades igår. Men Derby spelar nästan 70-talsengelsk i sina satsningar.
     Mitchell kan inte fortsätt, byte men Derby fortsätter spela rent brutalt. Dabo in.
    Lewis Baker slår in straffen. 1-0 till Chelsea. 18
   Målvakten gör brutalt ned Mitchell och klarar sig med gult. Men straff givetvis. Tveksamt om Mitchell kan fortsätta.
   Lewis Baker borde gjort mål i 7e minuten mot Derby, helt fri med målvakten. Underbart spel fram till friläget. Chelsea har börjat matchen klart bäst.
   Jag är mycket förvånad över att Islam Feruz inte är med i laget mot Derby ikväll. Han är fortfarande 17 år och spelbar i U-18 laget i FA Youth Cup. Nathan Ake och nya jättelöftet Jeremie Boga startar dock.

Det är så frustrerande. Ena dagen visar Chelsea underbar, om än ineffektiv fotboll, och visar vilka fantastiska spelare det finns i klubben. Och så får vi se matcher som mot Steaua...
   Undrar vilket Chelsea som dyker upp på söndag? Det kan bli storstryk och det kan bli vinst - men det går absolut inte att gissa vilket Chelsea som kommer ut till match, det går inte ens att gissa startelvan då Benitez verkar accepterat faktum och förlorat intresset för jobbet.

TORSDAG:
Kvällens match är match nummer 50 den här säsongen. Nu tycker jag visserligen det är löjeväckande när heltidsproffs gnäller över att de spelar mycket, men man får ju också betänka att de flesta av våra spelare även tvingas spela landskamper som t ex Luiz, Ramires och Oscar som är uttagna till Brasiliens två vänskapslandskamper nästa uppehåll! (Som tur spelas de i Europa, mot Ryssland på Stamford Bridge).

ONSDAG:
Ramires
och Victor Moses har lämnats hemma inför mötet med Steua Bukarest. Det får en ju att undra hur Benitez egentlgen ser på det här. Tänker han ställa upp en elva som mycket väl kan förlora som han gjorde mot Middlesbrough (sedan vad Boro så usla att det blev aldrig farligt, men det ändrar inte faktum). Därtill får ju Ba inte spela i EL.

Chelsea har landat i Bukarest för att möta Steaua, ett lag som har fina anor i europeiska cuper och något överraskande slog ut starka Ajax. Ett bra resultat borta ger oss arbetsro inför returen om en vecka.

Ron Gourlay
har pratat om försäsongsturnén till sydöstra asien. han har också gjort det ganska klart att minimikravet för den här säsongen är att på de tio matcher som är kvar av säsongen, är att inte halka ned ytterligare i tabellen utan förtjäna Champions Leagueplatsen. Nästa vecka vet vi om fjärde platsen räcker då det sista engelska laget då spelar returen i årets CL. Klarar inte Arsenal att vända matchserien är det helt klart att de fyra främsta lagen går till CL.
    Gourlay säger också att först efter säsongen kommer de att sitta ned, utvärdera och diskutera hur man går vidare. Låter inte trovärdigt för så dumma kan väl Chelsea ändå inte vara utan att de här diskussionerna redan pågår.

Chelsea förnekar att de startat några diskussioner med Frank Lampard om en förlängning, detta samma dag som 40-årige Ryan Giggs är bäste spelare på plan första halvleken i Champions League!

Som väntat blev det ett oerhört intressant taktiskt möte mellan den gamle och den specielle. Ett möte som den gamle räven ledde klart på poäng när Nani gör bort sig, även om det är osäkert om det enbart var sparken eller mer som orsakade det direkt röda. Att det skulle vara ett solklart gult var ju helt klart och kommentatorerna svamlade när de påstod något annat, men enbart det tyckte nog inte jag var rött. Dessförinnan självmål av Reals kapten. Inte den bästa match man sätt men väldigt intressant. Helt klart spännande också med en riktig målvaktshamp på slutet.
    Ännu intressantare är hur den här matchen kommer att reflektera på matchen på söndag? Kommer besvikelsen fortfarande hålla dem eller kommer de att frusta av revanschlust? Det är ju en förlorad titelchans för United så kanske betyder FA Cupen mer för dem nu.
    Fast vad Ferguson kommer att skylla på vet vi ju och genom att skylla ifrån sig vänder han fokus och går vidare som så många gånger förr. Fast det är nog ett resultat som får honom att hålla på minst en säsong extra. United gjorde en bra match när de kunde försvara sig högt, när de sjönk ned behärskade de inte försvarsspelet i närheten lika bra, vilket inte är en nyhet. Och de visade ju att de aldrig går att räkna ut, de har en vinnarmoral som inte alla har hunnit skaffa sig i Chelsea.
    Det ställer också extra krav på domarvalet inför söndag, Clattenburg eller Webb och det blir ren katastrof för oss. Unitedfansen kanske nu förstår vad vi kände för en viss Tom Henning Øvrebø och vad de röda än säger, Caki var inte i närheten av lika usel som Øvrebø.

TISDAG:
Som ni säkert noterat lurar TV4 och fotbollskanalen oss återigen på fotboll. Istället för att som alla andra år tidigare de haft rättigheterna visa Europa League i en fri kanal försöker sämsta sportkanalen tvinga oss att ta nya betalabonnemang för att se Chelsea. För nu visar de faktiskt Chelsea, då scousers är borta och Leeds förstås aldrig mer kommer att förekomma i europacupmatcher, men i en kanal nästan ingen kan se. Tack och lov har Viasat skaffat rättigheterna till cupen så vi får se toppmötet United-Chelsea på söndag i FA Cupen.
    CSFC kommer ändå att försöka ge kommentarer från mötet med rumänska Steaua på torsdag.

MÅNDAG:
Till skillnad från Arsenal som vid matchen mot oss i höstas tog ut de högsta biljettpriser som någonsin tagits ut av ett klubblag för en seriematch i världen, har Chelsea frusit biljettpriserna inför nästa säsong. Det blir alltså ingen höjning av biljettpriserna, något som faktiskt varit fakta de flesta av de senaste säsongerna. Chelsea är knappast billiga att besöka och se, men i förhållande till våra närmaste konkurrenter får vi väl säga att vi är mycket prisvärda. (På de 8 senaste säsongerna har priserna legat still 6!) Nästa säsongs prisnivå för säsongsbiljetter etc har satts på samma som för 2011/12!

 

Rykten, notiser m m, v-10


LÖRDAG:
Fernando Torres må jobba hårt, ibland men inget lyckas ju för honom. Han tycks nästan bara bli sämre ju längre han är i Chelsea trots att han t o m fick sin egen manager. Nu hävdar fler och fler medier att även Roman som betalade enorma pengar för spanjoren har tröttnat på sin egen värvning. Vi har ju sett en möjlighet att han fungerar som mellanskillnad för Falcao, idag går ryktet om att det istället blir dagestanska Anzhi Machkala som blir Torres nya adress. Det lär han knappast gilla, kanske sätter det lite eld under rumpan på honom för hans kvalitetsförsämring är faktiskt så anmärkningsvärd att den går inte att förklara.

FREDAG:
Fler rykten om att FA faktiskt försöker kompensera Man United för att de åkte ur CL genom att ge dem deras tolfte spelare som domare på söndag, dvs Howard Webb. Straffet för att vi klagade på Clattenburg!

Marco Reus
från Dortmund är på väg till Chelsea. Åtminstone om vi får tro vissa källor, och det gör vi inte. Men Reus är en spelare som jag gärna ser i Chelsea trots att han spealr på ett redan överfullt mittfält.

Kaka kommer också, för femtielfte gången. Enligt italiensk press vill ha antingen till Chelsea eller LA Galaxy. Jag är inte smickrad av den jämförelsen eller vad vi ska kalla det. LA Galaxy är för pensionerade spelare av toppkvalitet eller amerikaner. Chelsea är en världsklubb.

Mer skvaller: M'Baye Niang är en spelare Chelsea vill ha från Milan. Jaså?

Garay ska ersätta både John Terry och David Luiz. Om vi tror på skvaller i sportpressen. Inte illa av Benficaförsvararen. Att någon av Chelseas alla jättelovande unga utlånade försvarare ska komma ifråga verkar tidningarna inte fattat alls.

Dagens managerskvaller är att José Mourinho är inte intresserad av megalön hos PSG utan vill återvända till Chelsea. Kommer det att hända? Vem vet, jag har absolut ingen aning. Vill jag det ska hända? Ja, jag gror JM är den ende som är stark nog att stå emot Gourlay, Menalo och deras idéer. Plus att jag tycker JM är en av världens absolut bästa manages och framförallt matchcoacher, något som Benitez inte tycks ha mer aning om än Svennis. Det där att man faktiskt kan förändra matcherna och matchbilderna efter att matchen startat.

TORSDAG:
Från Daily Mail: "Sir Alex got it wrong this time. To rest Wayne Rooney is understandable but to rest Howard Webb unforgivable". Ruby Jay, Nigeria
    This crack was first made by Noel Gallagher. But it does make me laugh. And I'm not a big Oasis fan. So just for that, here's another little belter from Nigeria. Take it away, Fela, lad.
    Överhuvudtaget vlll ni läsa något som jag tyckte var intressant läs Martin Samuel igår om att det var en korrekt utvisning och hans bemötande av webbskitsnackarna i dagens upplaga. www.dailymail.co.uk/football

Gianluca Vialli,
fram till JM, Ancelotti, Roberto di Matteo den framgångsrikaste manager Chelsea haft (trots Erik Nivas försök att beskriva honom som en nöjeslysten dilettant), har öppet sagt sig vara intresserad av den i juli lediga managerposten. Nja, kanske inte. Vialli har bara haft en kortare period hos Watford som manager efter Chelsea och det är trots allt en hel del som hänt sedan dess på fotbollsfronten. Men han är en spelare och manager jag minns med mycket stor glädje, inte minst från Cupvinnarcupvinsten på Råsunda!

Som ett brev på posten (åtminstone gamla tiders post) kom spekulationerna direkt igång om att Chelsea intresserar sig för Wayne Rooney. Rooney som mycket demonstrativt bänkades i tisdagens roande tillställning är ju enligt Unitedkännarna nu på väg ut på samma sätt som Christina Ronaldo när han bänkades på ett liknande sätt. Därför kopplas han till Chelsea nu, även om PSG nog har flest röster.Själv skulel ajg inte tacka nej tro r jag, förutsatt att her hårtransplantation går ned kraftigt i lön. Till dagens lön är han inte intressant. Inte heller vill jag göra ett byte; Ronney mot Lamps, då behåller jag hellre Lampard en säsong till.

Thibaut Courtois
som ofta nämns som mellanskillnad i en transfer kommer säkert att lämna Atletico för sin riktiga klubb Chelsea i sommar. Atletico är intresserade av att köpa in Abbiati från Milan. Veteranen kommer då att alternera i Atletico med förre underbarnet Sergio Asenjo som stått i EL för Atletico i år.

Ryska klubbar lär rycka i Yossi Benayoun som är kontraktslös till sommaren och kommer att lämna.

Det ryktas tyvärr om att Uniteds tolfte spelare, Howard Webb ska döma på söndag. Kompensation för att Cakir gav dem en tuff utvisning i tisdags känns det som av FA. Men jag har inte själv sett det här så än så länge vågar jag inte säga om Webb dömer. Han är normalt en rätt bra domare, men med United på plan kan man tyvärr inte räkna med att han är opartisk- därtill har vi för många bevis.

ONSDAG:
Nytt namn att skvallra om är 20-årige mittfältaren (hur kan vi någonsin behöva fler mittfältare de närmaste åren) Bernard från nordliga Atletico Mineiro i Brasilien. Han kallas tydligen den nye Neymar då alla i Brasilien alltid kallas den nye någon.

TISDAG:
Ron Gourlay, som inte borde ha med det att göra säger att Chelsea räknar med att ha 2-3 nya spelare klara innan Asienturnén i sommar. Vän av ordning kan inte låta bli att undra om det inte är viktigare att skaffa en långsiktig manager som sedan får bestämma vilka som ska värvas - men så driver ju inte Gourlay och hans anhang Chelsea.

Heung-Son Min, Hamburg, som redan tidigare kopplats till Chelsea håller på att göra en Shinji Kagawa. Dvs vägra nytt kontrakt för att söka en transfer till England. Chelsea nämns som en av klubbarna som är intresserade, även om det ibland beskrivs som att vi skulle vara det för att stärka vårt varumärke i Asien...

MÅNDAG:
Jag har sagt att jag tror inte Antonio Conte blir vår nästa manager (se separat artikel). Det är dock en uppfattning som medierna absolut inte delar just nu då de spekulerar i att Conte redan lagt fram sin kravlista för kontraktet.
   Jag står dock fast än så länge. Jag tror inte Chelseas näste manager heter Conte trots vår förtjusning i italienska managers genom åren. Men osvuret är bäst så jag satsar inga pengar på någon kandidat än så länge.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie