Matchen:   Middlesbrough v Chelsea  0 - 2  (0-0)

1. Cech
19. Ferreira
2. Ivanovic
26. Terry (k)
34. Bertrand
7. Ramires
57. Ake
13. Moses
11. Oscar
30. Benayoun
9. Torres

Avb: 22. Turnbull, 3. Cole, 4. David luiz, 8. Lampard, 17. Hazard, 21. Marin, 29. Ba.

MIDDLESBROUGH

1. Steele; 10. Bailey, 6. McManus, 3. Bikey, 4. Friend; 14. Williams (k), 38. Haroun, 7. Leadbitter, 19. Carayol; 27. McDonald, 23. Main.

Avb: 32. Leutwiler, 5. Zemmama, 9. Emnes, 11. Ledesma, 15. Hines, 30. Miller, 33. Smallwood.

Domare Martin Atkinson

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

Benitez tar en jättechans idag, eller straffar han spelare för deras mindre bra insatser i söndags? Bara tre spelare är kvar från startelvan på Etihad. Cech, Iva och Rami. Nathan Ake gör sin debut för Chelsea. Torres ska "leda" anfallet. Jag är nu officiellt nervös. FA Cupen betyder mycket för mig och även om vi har Man Utd borta om vi vinner, vill jag vinna det här. Vill Benitez?

Middlesbrough har usel form, en vinst på nio. Men ändå, med den här uppställningen... Blir det för hemskt att följa, kan ni alltid läsa den här artikeln från en die-hard Chelseasupporter som är värre än t o m vår Harri Hemmi som bidrar här alltsom oftast. Läs >

Chelsea har det mesta i matchens inledning, men ingen rikgt farlighet ännu. Närmast var ett inspel av Oscar till Moses, men Moses nådde inte bollen. Nr 57, 18-årige debutanten (bara ett inhopp mot Norwich tidigare) har varit aktiv på mittfältet.
    Moses roar sig med backarna, men det blir bara hörna. Den första. 9. Oscar tar den. För kort.
    Torres får en chans, passar - tror jag annars missade han målet lika mycket som lagkamraterna missade passningen. 10
   Oscars boll träffar en röd spelare, annars hade det varit mål. Han har börjat piggt den imponerande brasilianaren. Han kommer att bli en stor spelare för oss. 12. Det är jag övertygad om, han och Mata och Hazard om något år....WOW. Tyvärr är vi inte där ännu, så vi får hålla tillgodo med i år.
     Moses går för långt med bollen, lite Sturridgevarning på hans agerande idag. Jag skyller på medveten eller omedveten underskattning. 15
    Bollen studsar över Torres, dåligt avvägt av spanjoren. 16
    Frispark för Middlesbrough i bra läge. Ferreira fällde men många blå var inblandade. 17. Bollen kvar i spel när alla trodde den skulle gå ut, inspelet dock uselt så Cech tar den lätt. Ake missar sedan när Chelsea försöker vända. Hans första misstag i matchen.
   Torres ensam med en försvarare och det blir en puttning till målvakten. 20. Istället för att spela frie Oscar.
    Iva missar grovt, men försvaret reder ut tack vare att en röd tappar balansen. Eller rättare sagt snubblar på en bakåthäl av JT! Fräckt, som bara syntes i reprisen. 23.
    25 minuter av rätt usel underhållning och därmed rätt uselt spel av Chelsea som dock har skapat några chanser utan att målvakten behövt ingripa. Det har dock inte heller Cech behövt göra. Men mot ett så skadedrabbat lag som Middlesbrough (och Bikey är på väg ut med skada också) en division ned, kan vi ännu inte ens komma i närheten av godkänt betyg för Chelsea. Än så länge har Benitez chansning slagit fel.
   Benayon i bra läge passar till en Middlesbroughspelare. 28
   EN tredjedel av matchen och jag kan bara ge nästan godkänt åt Oscar, Ake och JT. Övriga är inte godkända med tanke på motståndet, inte ens Iva eller Rami som är de som fick starta efter insatsen i Manchester. (Cech har inget behövt göra.).
    Ocsar piruettar i straffområdet men skottet går via en röd till hörna. Lite bättre hörna, men fortfarande lite för kort. Dubbelhörn. 35. Jättemiss å hörnan, en riktig luftballong långt bort i straffområdet. Felpass av Ferreira.
    Bikey ut för Hines. 36
    Bertrand har varit like aktiv ett tag, men passningsspelet är uselt. Det är han dock inte ensam om.
    Bra inlägg av Moses, men bollen för hög för Oscar. 39
    Dålig utspark av Cech, det ser man sällan. Cech får skottet rakt på sig och släpper en livsfarlig retur ut, som JT tar hand om. 40
   Leadbitter har ordentligt ont, ska de drabbas av ännu ett byte.
    Två Middlesbroughspelare spelar bort varandra i ett anfall efter att Rami gått ned. 45. Moses och Bertrand är de som närmast sig godkänd mest tredje kvarten. Hörnan blir till frispark för Middlesbrough. Två minuter tillägg.

Matchen är i första precis lika andefattig och tam som man fruktade som värst när vi såg Benitez "anmärkningsvärda" laguttagning. Jag vill nog helst se Luiz tidigt i andra så det blir lite vilja och jävlar anamma i det här laget. Något senare Hazard istället för Benayoun som inte bidragit med något.

 


 

Det sägs att det Benitez vill allra minst är ett omspel. Själv är det en förlust, men jag tänker tydligen helt annorlunda än vår vikarie på managerposten. Men om det är vad han vill slippa, varför den här laguttagningen. Jag säger inget om att ge en debut till Ake, som skött sig alldeles utmärkt. Men en del andra...Och hur många chanser ska Torres få, 50 miljoner pund värda!?
    

MÅL. Ramires skjuter och bollen studsar på Torres! in i mål! 51
   Moses inlägg längs målområdeslinjen. Ingen där. 52. Chelsea har vaknat till lite.
    Det är lite vilja och lite motivation i Chelsea nu. Även ett reservlag som detta är ju bättre än Middlesbrough med halva laget skadad - förstås. Det är också många spelare som borde ta chansen att göra bra ifrån sig, inte bara Ake.
    Det är helt klart så att Chelsea lagt in en växel till. Vi är nu uppe på trean. Torres löper fint, tar ned bollen ok, vänder upp och drar den över mål. Stackarn. 58. Bra stickare av JT.
    Hazard in för misslyckade Benayoun. På tiden. 58
    Miller in. 62. Main ut.
    Moses, Hazard, Torres i bra anfall, till bollen tar på fötterna på Torres' försvarare. 63
    Lamps värmer upp, får hoppas han kommer in och kan få göra det där 200e målet som gjorde honom så nervös mot City.
    Middlesbrough kastar fram det mesta i ett försök att få till ett resultat. Men de kommer inte nära. Än.
    Bra brytning av Ake när Middlesbrough håller på att spela sig fram. 69. Ake har gjort en mer än godkänd debut.
    Hazard nära efter en rush av Rami. 72
    Vilket samspel av Oscar, Hazard och Moses. Öppet MÅL av Moses. 72
    Oscar går fram, knuffas och skjuter hårfint utanför. 75
    Moses av för Luiz. 76. Skulle nog kommit in tidigare, men då Rami gjorde mål och höjt sig ordentligt i andra så... Börjar med att gå hårt in i en duell.
    Zemmamma ut. 77
     Marin in för Oscar. Oscar har varit bra, kanske bäst. 79
     Mycket bra frisparksläge för Middlesbrough rakt framför mål, tio meter utanför boxen. 82. Cech har problem med att få till muren. Lyftning över muren av Zemmama men Cech är inte direkt lättlurad.
    Iva stöter ut bollen framför Cech till hörna. Såg lite virrigt ut. 83. Bra hörna men nicken i burgaveln av Hines.
    Miller får en chans. Chelsea har växlat ned igen. 84
    Det är inte ens fullsatt, det är ovanligt för en sådan här match, men det är ju mitt i veckan.
    Torres klart offside. 88
   Marin försöker gå hela vägen, men en fot kommer ivägen. 89
    Miller tar sig fram nästan hela vägen och sätter den i burgaveln via Cech. 90
    Terry blockerar skott, returen långt utanför. 90+1
    Tre minuter tillägg. Hazard skjuter illa i sista minuten.

Brentford var faktiskt bättre och bjöd bättre motstånd än vad Middlesbrough gjorde i 80 minuter idag. Middlesbrough försökte bara 10 minuter. En vinst, och rättvis sådan för Chelsea, men inget som ändå höjer humöret så där jättemycket. Det krävs alldeles oerhört bättre spel för att ens rubba United på Old Trafford.
    

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!