Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 28 sp 15 v 7 o 6 f 56 - 30 mål 52 p
25 feb - 3 mars 2013

Nyheter v-9


SÖNDAG:
Så är vi då tillbaka på fjärdeplatsen, men med större marginal till femman Arsenal. Detta då Whiner Wenger lika tjurskalligt som vanligt vägrade ändra sitt spel för att stoppa Gareth Bale, vilket kostade honom matchen på White Hart Lane.

LÖRDAG:
Expressen har en så kallad expertpanel som uttalar sig... en del om Chelsea idag. Och ärligt talat om de här människorna är experter, då är tillståndet med kunskapen om fotboll illa i världen. De nämner t ex inte ens Juan Mata....Läs själva >>>


U-18-laget förlorade mot Southampton med 3-1, tredje raka förlusten. Men oroa er inte inför FA Cupkvarten. Det var ett mycket ungt lag Viveash hade tagit ut då flera av de ordinarie spelade med reserverna igår. Gnahore gjorde Chelseas tröstmål och svenske Isak Ssewankambo spelade.

Gary Cahill och César Azpilicueta är tillbaka till laget efter sjukdom och mindre skada. Däremot saknas självklart Romeu och så Yossi Benayoun som har ett vristproblem (Benayoun var inte bra mot Middlesbrough och hade kanske problem redan där då han gick av tidigt).
    I WBA får självklart inte Romelu Lukaku spela, vilket är ett avbräck för dem då Chelsealånet varit deras bäste målskytt på sistone. Popov är avstängd och det bestäms sent om Shane Long kan spela.

Ett mycket ungt Chelsea reservlag förlorade till Fulham med enda målet. Målskytten har det skandinaviskklingande namnet Lasse Christensen. Chelseas lag bestod av Jamal Blackman; Todd Kane (k), Alex Davey, Andreas Christensen, Adam Nditi; Ruben Loftus-Cheek (avb Dion Conroy 69), Jeremie Boga, Lewis Baker; Alex Kiwomya, Islam Feruz (avb Reece Mitchell 54); Milan Lalkovic (avb Aziz Deen-Conteh 57).

FREDAG:
Ungdomslaget möter Derby borta i kvartsfinalen i FA Youth Cup. Speldag 8 mars.

Chelseas FA Cupkvart mot United har flyttats fram en dag och ska nu spelas på Chelseas födelsedag den 10 mars. Hoppas det blir en trevlig födelsedagspresent. Jag tror att matchen mot Real för United kommer att avgöra väldigt mycket vilket sorts motstånd vi får. Går United vidare blir nog satsningen på ligan och CL, åker de ut blir FA Cupen ett huvudmål.

TORSDAG:

FA har bestämt att alla Premier Leagueklubbar måste ha målteknologi nästa säsong. Däremot är det inte klart om de själva får välja mellan GoalRef (danskatyska systemet som använder datateknologi) eller brittiska Hawkeye (nu ägt av Sony) som använder kameror. (Det finns två konkurrenter till som ansökt om licens, båda använder en teknologi som påminner om GoalRef).

Millwall har fått låna mittfältaren George Saville till i början av maj.

Benitez försöker bättra på Torres siffror genom att ge honom målet jag anser Ramires gjorde igår. Det var Ramires som satte upp det, som sköt och Torres försökte ducka undan och bollen touchade hans rygg. Det här är typiskt för Chelsea just nu, man retuscherar bort Roberto di Matteo och man försöker mygla upp siffrorna för Torres för att få honom att se bättre ut. Skäms Chelsea! Vi får se vad kommittén för "Dubious goals" säger.

ONSDAG:
Vi vet i alla fall en spelare i Middlesbrough som inte spelar idag, frågan är väl dock vilka han hejar på? På något sätt är Josh McEachran kanske en vinnare oavsett hur matchen slutar. Josh som gjort det bra i Middlesbrough enligt rapporterna men som ändå inte tycks få det genombrott jag var övertygad o för 2-3 år sedan. Han får förstås inte spela då han bara är utlånad från oss.

Våra anfallare skjuter torrt. Oavsett vem som får spela gör inte våra anfallare mål. Ett enormt problem den här säsongen. Torres har inte gjort mål på sex matcher och Ba har inte gjort mål på sju matcher. Knappast vad Ba hade tänkt sig när han kom till Chelsea, men han har lika svårt att få bollar som även Drogba hade stundtals förra året. Det blir för plottrigt tyvärr med många väldigt bollskickliga spelare och större emfas måste läggas på att Chelsea åtminstone ibland måste spela ett rakare spel.

43 sekunder tog det i den berömda FA-Cupfinalen 95 som startade den moderna eran i Chelsea, och den mest framgångsrika även om Ken Bates höll på att orsaka att klubben försvann för allt framtid i konkursernas dunkel. Det var dock en mittfältare som gjorde det, Roberto di Matteo.

Får Lampard spela idag blir det hans 592:a match för Chelsea. En väldigt hög summa i dagens fotboll. Det gör honom till den spelare i Chelsea som spelat tredje mest tillsammans med eleganten John Hollins, en klubblegend som även var vår manager - men en bra bit bakom legendarerna från samma tid; Ron "Chopper" Harris och Peter "The Cat" Bonetti. 795 rsp 729 matcher i blått.

TISDAG:
Chelsea har officiellt tonat ned det bråk som beskrivs här bredvid (notis-skvallerspalten) och menar att det var en ganska normal diskussion efter en förlust som väckt besvikelse. Och det är nog så vi också bör se det, om det inte förvärras. Men självklart är spelare lika besvikna som fansen. Vi borde gjort bättre ifrån oss.

Azpi
är borta från matchen imorgon, mindre skada, liksom Gary Cahill som har ett virus. Romeu borta som tidigare och resten av säsongen.

Om Chelsea får omspel som resultat av morgondagens match mot Middlesbrough får ett redan tufft spelschema en helt ny innebörd med fyra matcher på åtta dagar i början av mars.

MÅNDAG:
Gareth Bale bär Tottenham just nu och tyvärr innebär det att vi nu bara är fyra i tabellen igen efter helgens besvikelse. Och Arsenal hugger i hälarna också, fast de ska ju möta just Tottenham i helgen.

Trist med Lamps straffmiss som förmodligen var direkt matchavgörande igår. Plus vår värsta motståndare. Tevez får mig att förstå hur Arsenalfans kände för Drogba.

Chelsea kan lyfta vårt humör i veckan genom att slå Middlesbrough i den hängmatch som vi har från femte omgången i FA Cupen. Vinner vi på onsdag så blir det Man United borta. Värsta tänkbara lottning. Men under kan ju hända och om vi spelar för att vinna istället för att inte förlora som var Benitez taktik igår, så kan vi kanske klara det också trots säsongens många upp- och nedgångar. Vi slog ju ut dem i Ligacupen (om än på hemmaplan).

 

Rykten, notiser m m, v-9


SÖNDAG:
Romelu Lukakus lillebror är en spelare Arsenal vill värva tydligen. Även Milan är väldigt intresserade av Jordan Lukaku som spelar ytter i Anderlecht. Ryktet kommer dock från Italien.

Guus Hiddink, en stor favorit här lär hålla dörren öppen för att återvända till Chelsea. Kanske en bra idé.

LÖRDAG:
Som ni säkert vet är jag på ett korståg mot idioter som kallar sig sportjournalister (som jag själv varit en gång innan jag ruttnade på 90% av kollegorna). De två värsta jag vet i Sverige jobbar för fotbollskanalen och sportbladet (och nej jag menar inte Niva, Bank eller den bäste av alla, Wennman utan en viss tjej) .Jag vill därför ge er två exempel på varför:
Ett >>
Två >>
Då har jag inte nämnt de dummaste av alla dumma, Bleacher i USA. Metro, Daily Star eller någon som helst spansk tidning/media.

Pierre-Emerick Aubameyang s
pelar i St Etienne som anfallare och lär vara aktuell för Tottenham, nu sägs det dock att Chelsea tagit första steget till att köpa Gabonspelaren för 13m pund. Tvivlar starkt på det.

FREDAG:
Det sägs att det är Isco som är Chelseas förstaval på transfermarknaden i sommar, och det är rena idiotpriser som nämns. 30m pund plus spelare. Hade det handlat om en målskytt som Falcao hade man kunnat förstå siffrorna, men nu är ryktena bara löjeväckande.

TORSDAG:
rafa clock
Daily Mail har en klocka som räknar ned/upp Rafa Benitez sejour i Chelsea, som ni ser passerar han i natt 100 dagar! Kanske, om inget händer de närmaste timmarna.

Tro det den som vill. Vi sa ju när vi såg Avram Grant på läktaren häromveckan att vi kommer att få massor med rykten om att israelen är på väg tillbaka. Och det är just vad tidningarna nu påstår. London Evening Standard är en av dem som säger att Benitez som rasade ut igår åker tämligen omgående för att ersättas av Avram Grant som ännu en tillfällig manager tills José Mourinho kommmer i sommar. Jag vet inte vad ni tycker, själv orkar jag knappt bry mig mer. Jag är mer bekymrad över att Lampard inte får nytt kontrakt.
    Idag säger dock Benitez att han har utmärkt kontakt med Roman och att han kommer att stanna säsongen ut. Vilket nog är vad jag skulle sätta pengarna på. Jag tror till och med Roman och ledningen har börjat tröttna på katapultstolen.

Läs mer om Rafa's Rant som det kallas t ex här: >>

Oddsen är 12-1 på Michael Laudrup som rusat fram som nytt manageralternativ, som om inte alla de andra räcker. Betydligt mer spännande är ryktet och spelvarianten 50-1 på .... John Terry som manager.

Det uppenbara lär ha gått upp för Benitez som nu erkänner att han är interim manager, dvs vikarie säsongen ut. Han inser som den sämste managern (resultmässigt just nu) under Romans era att han inte lyckats. Inte ens med det underförstådda, att göra Torres till en fotbollsspelare igen istället för en som springer i vägen och får mål tillskrivna av managern den vägen.
   I vilket fall som fick Benitez ett utbrott på presskonferensen igår som påminner om de Arsene Whiner Wenger numer får efter varje presskonferens.

Det ser altmer ut som om Chelsea släpper Jeffrey Bruma efter två år som lån hos Hamburg. Synd, men vi har många lovande försvarare i klubben och utlånade.

ONSDAG:
Själv säger han att han tänker pensionera sig men självklart är han nu ett namn för Chelsea, även om jag kan tänka mig en temperamentell kollission i det. Det vill säga Pep Guardiolas företrädare på managerposten i Bayern, förloraren i Champions Leaguefinalen som utvecklat sydtyskarna ännu mer i är. Jupp Heynckes förs alltså nu fram i media som ett alternativ.

Är Chelsea verkligen så småsinta och löjliga? Ja tyvärr verkar det så. De har tagit bort bilder på Roberto Di Matteo efter Champions Leaguetriumfen. Kommer även JT och Lampard att rensas bort ur vår historia på gammalsovjetiskt manér snart eller...? Läs mer >>>

TISDAG:
Dagens hetaste är att Chelsea lär gett sig in i jakten på Southamptons Luke Shaw. En spelare som länge jagats framförallt av Arsenal. Nu lär Chelsea bjuda 10m pund för honom som ersättare till Ashley Cole.

Det lär varit bråkigt på Cobham i måndags då spelarna och Benitez ska ha rykt ihop. Benitez lär mer eller mindre anklagat spelarna för att inte göra sitt bästa (och ibland undrar man ju), för att inte förstå taktik (den defensiva taktiken av Chelsea mot City var väl inte svår att förstå, försvara och möjligen anfall verkar varit ordern). Benitez menar att spelarna gör det här avsiktligt för att bli av med managers de inte gillar. Vilket ärligt talat har en ton av sanning med tanke på vad vi har fått se de senaste åren. Men obs, det här är rykten i tidningarna och huruvida det är sant vet jag inte. Men om Benitez skällt ut spelarna för deras attityd då vinner han poäng i mina ögon. För jag kan hålla med många gånger. Däremot undrar jag om det är JT som startade det hela som tidningarna säger, även om det är känt att JT alltid har haft klara åsikter om hur laget spelar och ska spela. Det sägs dock att JT ska försvarat sig och hävdat att spelarna försökt disktuera med Benitez om hans sätt att leda laget ända sedan förlusten mot Juventus i CL.

MÅNDAG:
Ligacupvinnaren Michael Laudrup nämns återigen allt oftare som ny Chelseamanager eller Real-manager. Jag har inget emot det. Redan för ett par tre år sedan när Laudrups namn knöts till Chelsea tyckte jag det var en intressant tanke, och nu när han kan Premier League så är det inte mindre intressant. Fast frågan är, vem vill ta den katapultstolen? Maludrup har ju själv erfarenhet av snabba managerförändringar som påverkat hans managerkarriär både hit och dit.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie