Matchen:   Manchester City v Chelsea  2 - 0  (0-0)

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
4 David Luiz
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard (k)
7 Ramires
10 Juan Mata
17 Eden Hazard
29 Demba Ba

Avb: 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Azpilicueta, 26 John Terry, 34 Ryan Bertrand, 11 Oscar, 13 Victor Moses, 9 Fernando Torres.

MANCHESTER CITY

Hart; Zabaleta (k), K Toure, Nastasic, Clichy; Rodwell, Javi Garcia; Milner, Y Touré, Silva; Agüero.

Avb: Pantilimon, Kolarov, Lescott, Nasri, Sinclair, Tevez, Džeko.

Domare Andre Marriner.

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

Själv är jag inte riktigt optimist idag, Chelsea har inte övertygat även om vi plockat en del segrar. City har bara förlorat en gång på Etihad och Chelsea måste få till en fullträff idag om det ska gå bra. 0-0 hemma.   
     Dock hoppas man alltid att Chelsea får till det idag, men jag tror nog vi hade behövt JT på plan.

Första skott på mål av City efter 45 sek. Rätt lamt som Cech lätt räddar.
   Avvaktande av bägge lagen, ser ut att bli en taktisk historia, hoppas den blir lite roligare än senast dock. Vi hade tydligen bara ett skott på mål mot City på SB. Särskilt Chelsea är väldigt passiva och försiktiga första fem. Det oroar mig. Jag tycker nämligen att City lite bjudit in oss till den här matchen med en laguppställning som förvånar till och med mer än den Benitez gjort.
   Mikel har haft mycket boll men det händer inget när han har den. Många pass, säkra pass och korta. Ba däremot orsakar lite oro när han får bollen, hörnan dock bortkastad. 8
    Cole trampar på bollen vilket ger City en bra chans och Milner gör det bra, som tur var får försvaret omkull Aguero på det utan oschysstheter så Cech tar den. 9
     Det är Coles 300 match.
    Chelsea har ett uppstält anfall som nästan når fram men Citys försvar får bort den. 11
    Aguero är grinig och gör sig till ovän med Marriner, liksom Touré. Det kanske inte är så smart. Vi brukar tyvärr itne ha turen med oss annars när Marriner dömer.
   Mata tråcklar men det är för många ljusblå omkring och han får aldrig någon öppning. 13
   Chelsea har börjat göra ett intryck i matchen, men ännu inget skott på mål.
   City har etablerat tryck och är absolut närmast mål just nu. Ser inte bra ut för ögonblicket. Hittills har försvaret hållit emot men vår vänsterkant läcker.
    Kort hörna där mata stoppar inlägget. Rodwell får bra läge men Cahill blockerar så bra. 18
    Luiz gör bort sig och Aguero fri men oj så fint Cech täcker ut Aguero som tar bollen över linjen. Mycket bra gjort av Cech. Men Luiz, blindpss precis framför straffområdet är inte något vi kan kosta på oss. 19
    Rodwell tacklar vårdslöst ned Rami, borde fått kort. 19
    Båda våra ytterbackar har problem idag. Som tur var har mittförsvaret hållit tätt än så länge och Cech ser ut att få en riktigt bra match.
    Mata bryter ett farligt inlägg när Clichy gör bort Iva. Skönt men Chelsea är klart pressade just nu. 22
    Vi behöver några ögonblick av briljans från Hazard som är helt osynlig och Mata som fått försvara mer än anfalla.
    City är mycket mer aggressiva och på när Chelsea har bollen än tvärtom och våra bollskickliga spelare får helt enkelt ingen tid med bollen.
    Ba får nästan tag i ett inlägg, men efter lite trassel kan City kontra och då gör Luiz rätt för sig med en briljant undanläggning som fintar bort Cityanfallaren. 25
     Cityspelarna är irriterade och kanske lite överladdade. Hoppas vi kan utnyttja det. Överladdade spelare blir lätt frustrerade spelare om de inte får ut något av det.
    Rami har fått syna gräset mer än någon annan och vi får åtminstone med oss frisparkarna just nu då City går in väl hårt i dem. 27 Lång avstånd dock.
    Rodwell nickar över på ännu ett inlägg. Hårt ansatt av Luiz. 30
   Hazard och Mata missförstår varandra, men skönt att se att Haz kommit in i matchen, han har dock väldigt svårt att ta sig förbi Zabaleta.
    4-1 i hörnor och den blev farlig, som tur var gör Mikel bra försvarsarbete. 32 Cech kan inte gå ut på hörnorna som är väldigt kurvade, vilket gör dem väldigt farliga och försvaret måste rensa. Som tur var har inte City så många duktiga huvudspelare som vi har.
    Ba passar fel men Luiz räddar situationen. 35. Tyvärr blev kontringen långsam och bollen hamnar till slut hos Cech istället.
   Haz och Mata samspelarar men Kolo Touré stoppar Mata. 36
    Rami får gult kort när han stoppar Yaya Touré. 37
    Förvirring i vårt försvar när bollen studsar konstigt. Mikel rensar. 38. Bollen tillbaka och Zabaleta skjuter, Cahill nickar undan.
    Mata görs ned och är skadad, ser dock inte så farligt ut. Kolo Touré varnas för det. 40
   Hörna. Ingen bra hörna den här gången heller. Tyvärr, City har haft väldigt bra hörnor, de hade vi behövt nu. 41
   Livsfarlig hörna av City igen. Cech räddar när Rodwell nickar. 42. Nära.
    Zabaleta får ett gult han jobbat ihop till när han gör ner Cole. Bra läge lite långt ut och ned. 43
    Ba får frispark emot sig, lite konstigt. Men publiken gillade det och reprisen visar att han gör knappast något fel, det är Cityspelarna som inte står emot honom fysiskt. 44
   Bra cross av Lamps, men det blir bara inkast till slut.
   Två minuter tillägg. Chelsea har haft lite kontroll av matchen de senaste minuterna. Hoppas vi kan göra något av stopptiden.
   Mycket bra spel av Haz men Rami får bollen lite långt ifrån sig så City kan försvara sig. De är ju ligans bästa försvar så det krävs lite extra för att få hål på dem även om Kompany inte spelar.

Chelsea har spelat bra defensivt och försvaret har varit bättre än på länge. Vi har helt klart en defensiv taktik idag som går ut på att hålla tätt först och främst och kontra. Så försvaret får beröm för första, framåt kom Hazard igång och gjorde många fina saker. Ba har inte fått mycket att jobba med, men rör sig hela tiden och försöker riva upp försvaret. Mata har inte riktigt fått till det än, men han har varit aktiv. Lampard helt klar mer defensivt inriktad än vanligt.
   

 

Det kommer att bli inviduella insatser som avgör detta. Yaya Touré såg länge ut att bli den som var det stora hotet, men efter Ramis tackling har han haft lite problem och haltat en del. Aguero har hittills inte haft en bra dag, tack för det. Rodwell har imponerat. City hade helt klart första halvlek. Misstänker att Dzeko planerar att bli superinhopparen för City. Tevez sitter också på bänken och han brukar tyvärr alltid vara bra och göra mål på oss, oavsett tröja.
   Chelsea hade i princip inte en målchans i första och det krävs att våra bolltrollare kan få till det om vi ska få något med oss hem idag.

Luiz når inte en hög boll vilket skapar en bra chans för City lite senare.
    Aguero försöker sig på en konstspark. Lyckas inte. 48. City fortsätter mata inlägg från kanterna och våra ytterbackar får inte tag i dem där. Det kan komma att kosta oss.
    Lamps skjuter och det blockeras och blir en snabb kontring för City, som dock misslyckas med den. 49
   Hazard skjuter bra men Hart är med på den vid stolproten. 50
    Aguero fri men Cech kommer ut perfekt. 50
    Demba Ba rivs ned av Hart. Straff. 50 Mycket bra gjort av Ba.
    Lampard tar den förstås. Hart räddar den och Lamps såg nervös ut. Det kändes inte bra innan när jag såg Lamps min och tyvärr. Vilken chans han missade att sätta sitt 200e mål. 52. Det var en ovanligt tam straff av Lamps även om räddningen var imponerande.
   Marriner har gett City många lägen med att fortsätta spela när de flesta domare hade dömt frispakr. Men det gillar inte publiken.
    Chelseadödaren Tevez på väg in. Känns inte bra. Rodwell ut, det känns som ett konstigt byte även om jag förstår att han vill ha in Tevez just mot oss. 54
    Aguero fri men Cahill lyckas komma fram och blockera ut skottet till hörna. Vi fortsätter att ha problem med deras hörnor. 55 Även om vi nu fick bort bollen.
    Rami tar en onödig frispark vilket han inte bör göra då han har gult redan. 56
    Aguero fri igen och Cech kommer ut och tvingar honom att lyfta över. 56. Vi har jätteproblem med deras raka bollar till Aguero just nu. Mikel måste vara vaknare på defensiva mittfältet och hindra dem att slå dem.
  Mata tar sig förbi Clichy men denne håller i Mata och till slut får City bort bollen. 58
   Matchen har fått liv och vi kan bara hoppas att Chelsea kan få till något efter den väldigt ovanliga straffmissen från Lamps. Men han såg på tok för nervös ut, det gör han aldrig annars så det kändes som han inte visste vad han skulle göra mot sin landslagskompis.
    Rami nära att få fram bollen till Ba. Får tillbaka bollen lite senare och fixar en hörna. 60
   Lång hörna mot Iva , Luiz hämtar på kanten.
   Snabb kontring av City där Rami gör ett bra jobb och Mikel tar enkelt bollen från Tevez. Farligt. 61
   Rami puttas ned i straffområdet, ingen straff men det kan inte förvänta oss även om det inte var rätt. Men Rami skulle gått direkt istället för att trassla till det. 62
  MÅL. Yaya Touré prickskjuter in bollen vid stolpen och Cech chanslös. 63. Straffmissen kostar oss förmodligen matchen nu.
    Oscar och Moses på väg in.
    Hazard spelar bra och får till ett inlägg mot Ba, blir bara hörna. 67
     Lampard tas av. Han har inte haft en bra match och missade en straff, något han nästan aldrig någonsin gör. Och han såg nervös ut vid den, något jag aldrig någonsin sett förut. Hazard av också, konstigt byte. 69
    City spelar för kontroll nu och gör det bra. Men då Chelsea måste chansa kommer de att få fler chanser. Som när de anfaller, men Cole försvarar bra.
    Mata försöker hitta Oscar men passningen för hård. 78
    Mikel har tagit på sig mer ansvar och börjar slå längre och viktigare bollar.
    Torres in för Mikel. Offensiv satsning äntligen. 81
    Jättechans till kontring för City men Tevez får inte riktigt med sig bollen och passningen tar Luiz hand om när han hinner tillbaka. 82
   Luiz har tagit Mikels roll och Chelsea spelar med tre backar.
   Chelseadödaren Carloz Tevez slår till igen. MÅL. 85. Jätteskott som Cech inte kunde göra något på. 8 mål på 11 matcher mot oss. Mardrömsmotståndaren nummer ett.
    Nasri och Lescott. Taktiska byten för att fördriva tiden. Aguero in men det andra bytet dröjer. Där lyckades Mancini döda 3-4 minuter. Silva blev det till slut.

Straffmissen kostade oss matchen och det var sorgligt, ännu sorgligare då det är så ytterst sällan Lampard missar straffar. Men han blev nervös. Förmodligen magin kring det där med 200 mål som spelade in, eller har han dålig statistik från landslagsträningarna mot Hart och visste inte riktigt vad han skulle göra.

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!