Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 26 sp 14 v 7 o 5 f 55 - 28 mål 49 p
18-24 feb 2013

Nyheter v-8


TORSDAG:

Det blir Steaua Bukarest vi möter i nästa match i EL, 7 mars.


Atletico Madrid, titelförsvarare och förstahandsfavoriten (med Chelsea) till att vinna årets Europa League är redan ute ur turneringen i 32-delsfinalen! De spelade bara 0-0 mot Rubin Kazan ikväll, men förlorade hemma med 2-0.
Vinner Chelsea ikväll får vi med rätt stor säkerhet möta Ajax. Tufft motstånd i 16-delen. (De leder med 2-0 mot Steaua efter första matchen).

Barcelona hade en riktigt usel dag igår. Inte nog med att de var urusla mot Milan. Deras uppskrivna och berömda ungdomar åkte dit med samma siffror, 2-0 mot Chelsea i NextGen, ungdomens CL. Fast på Barcas hemmaplan. Med tre 16-åringar och en 17-åring fast tillåten ålder är 18-19. Och med en spelare utvisad halva matchen! Målgörare: Islam Feruz, och planens yngste Jeremie Boga. Visst räddade Chelsea bollen på linjen några gånger, men sådant räknas inte.
Laget: Mitchell Beeney, Todd Kane, Alex Davey, Andreas Cristensen, Adam Nditi, George Saville, Connor Hunte, Lewis Baker, Alex Kiwomya, Jeremie Boga, Islam Feruz.

Spelaren att se upp med senare ikväll är Lafata som borde gjort två mål i Prag när han kom fri. Men bägge gångerna gick skottet dryga metern utanför.

Gott omen inför ikväll (tyvärr visar ju TV4s betalkanal hellre scousers än ett lag som kan gå vidare). Chelsea har aldrig förlorat en Europacupmatch hemma efter att vunnit första matchen.
   Om Torres, som lär spela då Ba inte får spela i EL, gör mål blir han den första Chelseaspelare som gjort mål i sju olika turneringar under en säsong. Tänk om det också kan hjälpa honom leverera regelbundet.
   Chelsea som brukar vara mer än usla på straffar har nu vunnit tre av de senaste fem straffläggningarna. Så där har trenden vänt. Ifall det blir straffar idag. Vi har ju några rätt säkra idag; Lamps, Mata, Hazard, Luiz, Oscar för att nämna några som satt straffar för Chelsea. Även Torres har ju satt en straff.

ONSDAG:
Valde att se Galatasaray och Drogba, istället för slickepinnarna som spelade i de fulaste tröjor på länge (och då har Barca ofta ruskigt fula tröjor på sina andraställ m m, de har ju Nike som huvudsponsor). Vi kan helt klart slå fast, att även matchotränad som han är, är Drogba en bättre anfallare, fortfarande, än Torres. Dock inga mål men mycket nytta och hade Yilmaz satt ett friläge Drogba fixade åt honom hade han varti halvhjälte idag också. Jag saknar Drogba.
    (Jättekul att Barca fick stryk också, som jag nästan tippat, jag har dem inte bland mina tre favoriter till att vinna CL, tror inte alls på dem i år hur bra det än gått i ligan. De förtjänade att förlora bara pga tröjorna, plus att det är ju lite kul att Milan äntligen vinner mot Barca när Z är borta...)
    Sedan tycker jag, lite göteborgskt, att det är rätt kul att Schalkes högerback heter Höger. Måste underlätta när han ska hitta sin plats på plan.

CSFC har redan fastslagit att det var en lögn, det påstådda bråket mellan JT och Benitez. Nu kan vi väl säga att det är officiellt en lögn då The Sun tvingats till en offentligt ursäkt. >>

Klarar vi Middlesbrough den 27:e då blir det alltså ännu en bortamatch i FA Cupen. Mot Man United den 10 mars. Chelseas födelsedag, vilket kanske är ett gott omen.

TISDAG:
Fifa har bekräftat att målteknologi kommer att användas i VM2014. Oj vad Uefa kommer att gnälla. Däremot är det inte klart vilket system det blir. Två är godkända idag och testades positivt vid klubblags-VM. Fler får nu också lägga anbud om de klarar de tekniska kraven. Läs mer om hur systemen fungerar rent tekniskt och allmänt här: >>. Artikeln har också en intressant faktaruta som återknyter till fotbollens långsamma regeländringar, något som CSFC gav förslag till fler redan i lördags, se art här bredvid.

Klarar vi av Middlesbrough, vilket vi onekligen borde, blir det - tyvärr Manchester United vi möter i FA Cupens kvartsfinal och som om det inte är illa nog, vi måste göra det på bortaplan. Vi har inte haft vår vanliga tur med lotten i FA Cupen i år, enbart bortamatcher (förutom omspelet mot Brentford). MU slog Reading i omg 5 med 2-1 på Old Trafford.

MÅNDAG:
Chelsea vill bygga ut Cobhams Akademiavdelning med en ny inomhushall som krävs för någon form av rating av akademin inför de nya serier som ungdomsspelarna ska spela i. Men som de flesta sådana ärenden är avundsjukan från omgivningen alltid tongivande och lokala kommunpolitiker försöker skjuta ned projektet då Chelsea vill bygga på ett område som inte passr dem. Får se om Chelsea kan flytta platsen eller om de här lokalpolitikerna stoppas istället. Men klubbar i storstäder har alltid problem med utrymme. Det märks ju allra tydligast på problemet med att bygga ut Stamford Bridge eller bygga nytt. Klubbledningen vill bygga nytt, kommunpolitikerna i Fulham vill gärna att Stamford Bridge byggs ut istället då de till skillnad från de i Elmbridge vill ha kvar Chelsea.

Nu börjar även spelarna ge Frank Lampard sitt stöd. Ska bli intressant att se hur ledningen reagerar på det. JT har redan gjort det, vilket var väntat. Att de nya spelarna med Juan Mata i spetsen, nu ger sitt offentliga stöd är dock nytt och ska bli intresansant att se hur Roman, Emenalo, Buck och Gourlay reagerar.

Lucas Piazon
fick starta i helgen och svarade med att ordna en assist. Annars har vi ju underhållits (ironiskt) med tidningssnack från Spanien om hur Piazon fått stå tillbaka i Chelsea och han är så glad att vara i Malaga. Ta sådana uttalanden inte med en nypa salt, utan med ett helt paket av Jozo salt med jod. Visst har många unga spelare som aldrig höll måttet i Chelsea varit väldigt bittra när de lämnat, men det hör ju till.

 

 

Rykten, notiser m m, v-8


TORSDAG:
Arsenal påstås nu jaga vår utlånade Nathaniel Chalobah och hävdar att han kommer inte att få chansen i Chelsea så han borde komma till Arsenal i sommar. Lägg av Whiner, du är ändå inte kvar i sommar!

Det påstås nu att Cristian Cuevas själv säger att avtalet är klart med Chelsea. Ingenting officiellt ännu.

Metro, sämst av alla säger att Falcao tänker inte alls lämna Atletico...

Nu börjar bilderna på tröjan vi alla måste köpa till nästa år komma. Och ärligt talat, mitt första intryck är att jag gillar nästa års riktigt mycket. Om bilden här stämmer, fast erfarenheten har visat att de brukar göra det.

För skojs repeterar jag en tröja jag tycker mindre om, som är läckan för andratröjan nästa år.

 

Wigans McCarthy är återigen aktuell, men jag tror fortfarande inte på det. Inte vad vi söker eller behöver.

Emmanuel Emenike, tung och kraftfull nigeriansk anfallare i Spartak Moskva lär vara aktuell för Chelsea. Varför? Vi har redan Lukaku utlånad.

 

 

ONSDAG:
Enligt the Sun kommer Chelsea att vila Frank Lampard och Branislav Ivanovic imorgon mot Sparta Prag. Dumt, åtminstone med Lamps som är i toppform och det är min åsikt att man ska spela spelare i form. Även om, jag förstår ju att vila honom mot Sparta för att kunna ha "gamlingen" fräsch till söndagens jättemöte med City.

Fler och fler rykten om att vi ska köpa Hamburgs Heung-Min Son för att öka vår kommersiella profil i Asien!

Det är inte Silly just nu, men det här är nog bland det dummare jag sett. Chelsea ska försöka locka över David de Gea från United i sommar. Jag trodde det var ett tidigt aprilskämt tills jag såg ursprungskällan, spanska As. Vet inte om min första reaktion var gapskratt eller förvåning, inte för att de Gea är en lika dålig målvakt som en del tycks vilja få honom till. Han räddade ju United mot Real och har spelat väldigt bra i andra matcher på sistone. Det är inläggsspelet och fasta situationer han fortfarande har mycket att lära i. (Han var tyvärr också bra i Clattenburg-matchen mot oss även om Uniteds bästa spelare i den matchen var just domaren).

Chelsea och Liverpool kommer att slåss om en kroatisk försvarare i Lyon, 23-årige Dejan Lovren påstår de som säger sig veta. Det kommer inte att hända. Vi har två, minst, försvarare utlånade som är minst lika duktiga. Kalas, Omerou därtill Bruma.

Skönt att se. Thibaut Courtois tror lika lite som jag på tidningsuppgifterna att han är mellanskillnad med en ev Falcao-affär. Läs mer >>

Daily Express är ingen blaska jag litar på, men som Touchline skriver kanske de har rätt när de säger att Chelsea nu öppnar upp för förhandlingar med Lamps. Vi får se. Läs mer i Touchline >>

Hoppas ni noterat att vår hjälte Gianfranco Zola gör stor succé som manager för Watford. Han har tagit dem till tredje plats i Championsship och en playoff-plats. Med visst häng på Hull på andraplatsen. Det är faktiskt anmärkningsvärt med tanke på den trupp han började säsongen med. Nu har han också fått låna in Nathaniel Chalobah som gör stor succé.

TISDAG:
Benitez saknar inte självförtroende, det vet vi. Men självinsikt är det nog inte så väl beställt med. Han säger, påstår i The Sun att Chelsea fans hatar honom för hans framgångar med Liverpool. Tänk, jag som var övertygad om att vi tycker så illa om honom var för att han var en arrogant skitstövel mot oss Chelseafans när han var manager i Liverpool, som stod för en vråltrist fotboll och som köpte spelare som godis utan att ha en aning om vad han skulle göra med dem. Vad var det? 86 spelare han tog till Liverpool och ingen av dem blev en stjärna utom Torres som redan var en stjärna när han kom. Och hur Torres utvecklats, bakåt, vet vi ju numer.

Lazar Markovic, det stora serbiska löftet som är Chelseasupporter och omgärdats av många rykten på sistone. Han ska ha sålts till Chelsea för 7m pund. Han har varit i London och gått på visit till Stamford Bridge. Han är nu skadad och ska få behandling - i London. Konspirationsteorierna skakar serbisk press och det roligaste, intressantaste teorin är att Makorvic är såld av klubben och därmed inte får spela (därav skadan) direkt till superagenten (inte lika uselt rykte som Mino Raiola men ingen agent har bra rykte) Pini Zahavi som är vän och rådgivare till Roman A. Sådana affärer är så vitt jag vet förbjudna i flera länder i Europa men inte i alla, ännu, så det är inte omöjigt. Men en såpopera värdigt skumma agenter är det allt.

MÅNDAG:
Läget vad det gäller Frank Lampard och var han spelar nästa år, enligt Mirror. Läs mer >> Det är inte en helt aktuell artikel, men den ger en inblick i cirkusen.

Ni har kanske noterat att tidningarna försökt få till det att JT och Benitez ska ha bråkat. Typiskt tidningssnack. Vi har inte tagit upp det för det är bara för dumt, men så blir det alltid i media om två har olika åsikter. Men då det fortfarande får pressutrymme är det väl lika bra att säga som Benitez att det är häpnadsväckande att läsa sådana saker. (Det var den barnvänliga versionen).

David Luiz som knockade Reeves igår var redan efter matchen i Brentfords omklädningsrum och bad om ursäkt. Med tanke på att Reeves också satt och log några minuter senare även om han togs av med möjlig hjärnskakning fanns nog inga "bad feelings". Men vilken tackling det var, oj.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie