Matchen:   Chelsea v Brentford  4 - 0 (0-0)

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
4 David Luiz
8 Frank Lampard
11 Oscar
10 Juan Mata
13 Victor Moses
29 Demba Ba

Avb: 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Azpilicueta, 34 Ryan Bertrand, 7 Ramires, 30 Yossi Benayoun, 17 Eden Hazard, 9 Fernando Torres.

BRENTFORD

Moore; Logan, Dean, Craig,Bidwell; Douglas (k), Diagouraga; Donaldson, Forshaw, Adeyemi; Trotta.

Avb: Lee, Hodson, Barron, Reeves, Forrester, Saunders, Hayes.

Domare Neil Swarbrick.

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

Redan första minuten märker man en helt annan inställning än senast mot Brentford. Särskilt Luz var väldigt aktiv. Dock inget ordnat spel ännu.
   Ett inlägg från Oscar touchar och håller på att ställa till det för målvakten som backar in i mål när han tar ned den, men lyckas hålla bollen på rätt (fel) sida linjen. 4
   Bas mask är faktiskt riktigt fantastisk, den ser mer ut som något från en hollywood-film än de ansiktskydd jag sett förut.
   Forshaw skjuter på långt håll men utanför. 9
   Moses har hittills hållit till på högra kanten, inte sin normala vänstra. Får en frispark vid flaggan. Iva nickar utanför. 11
   Matchen har ännu inte riktigt fått sin karaktär men det är helt klart inte samma underskattning av Chelsea idag även om spelet ännu inte klaffar. Inga farligheter egentligen åt någotdera hållet.
   Däremot kan man ju tycka att Chelsea borde dra upp tempot ordentligt, för det är på tok för lågt. Ett högre tempo skulle Brentford aldrig klara av.
   Iva har varit aktiv och väldigt offensiv idag. Ordnar nu en hörna. Som går just över honom. Efter lite kalabalik nickar Ba en bra bit utanför. 16
    16e minuten och hyllningarna till Roberto di Matteo hörs fortfarande även om de mattats jämfört med i början.
   Lampard skjuter men träffar inte, Oscar skjuter därefter men skottet täcks ut. 19
   Forshaw skjuter, och träffar Trotta istället. 20
   Oscar skjuter, men åter är en försvarare ivägen. Luiz kämpar sig till ett bra inlägg men försvaret får bort bollen. 21
   Lampard skjuter utifrån, bollen skruvar sig bort från mål. 22
    Underbar Lamaprd cross till Moses. Donaldson försvarar bra mot Iva. På reprisen såg det misstänkt ut, nära straff. 23
   Mata inlägg precis framför mål men Ba når inte fram. 24
   Chelsea har, förstås, kontroll av matchen men de riktigt heta chanserna har ännu inte uppkommit. Det blir nog annorlunda i andra då Brentfords spelare börjar tröttna. Särskilt om Chelsea kan skruva upp tempot för det är lite för slött just nu.
    Oscar sätter bollen i stolpen. Oj vad nära, jag trodde den skulle gå in när Oscar vräker sig fram, halkar till och lyfter den över målvakten Moore. Absolut bästa chansen hittills. 26. Vilken teknik killen har, att kunna göra den lyftningen trots att han halkat bråkdelen av en sekund innan.
    Luiz försöker nå Moses, men bollen för nära målvakten. 27
   Det har blivit mycket långa bollat från Chelseas låga mittfält. Ett lite ovanligt spel numer för Chelsea. Några av bollarna har varit utsökta och jag måste tillstå att en riktigt snygg crossboll kan vara en ren njutning för mig.
   Udda spelsekvens där Oscar och Cole var de spelare som låg längst ned i planen och spelar sinsemellan.
    Iva står för en riktig rundpall och missar bollen. Det blev dock inget av det, men det såg närmast komiskt ut. 32
   Ba får ett inlägg men får inte träff och till slut får Moore tag i bollen. 33
    Forshaw skjuter från distans, riktigt nära mål. Cech är dock helt med så den hade aldrig gått in. 33
  Avram Grant är på matchen (liksom Roman med en av sina yngre småttingar). Det lär skvallras om det och imorgon får vi läsa att Grant är aktuellt som ersättare till Benitez.
  Oscar springer offside, även om jag nog tycker det såg tveksamt ut även om han blev väldigt fri då Brentfords försvar stod fastfrusna. 36
    Lampard satsar direkt på en sned frispark och en Brentfordspelar kastar sig fram och får bort bollen med huvudet. Det måste ha känts ordentligt.
    Brentford gör mål men det var redan avblåst så alla hade slutat spela. Luiz orsakar klumpigt en frispark precis utanför straffområdet. 40
    Forshaw två gånger i muren. Men Luiz får inte göra sådana saker, inte ens mot Brentford. Synd då han annars varit en av de utmärkande spelarna i blått den här halvleken.
    Oscar går får hårt in i en situation. Som ger Brentford frispark trots att Oscar solklart är först på bollen. 42
    Cahill bryter resolut när domaren tidigare släppt vad jag tyckte var en klar frispark. Ett par små missar av domaren de senaste minuterna.
   Iva in till Lampard som sätter bollen utanför. 44
   Oscar min blå i första halvlek. Plus till Iva, Lampard och Luiz (trots den klumpiga tacklingen). Mindre plus till Ba, Moses. Mata väldigt osynlig för att vara Mata.
   Lite oroligt i Chelseas försvar, men de reder ut den efterföljande hörnan lätt. En minut tillägg.
   Chelsea har spelat med en större frenesi senaste stunden, men det ger ju en osäkerhetskänsla att vi går in i halvtid utan att ha ledningen.
   
    
   
 


 

Nu måste Chelsea få till ett tidigt mål annars blir det en nervös eftermiddag.
   Ba får en chans efter en hörna som kom tillbaka, men han når inte bollen. Känns som jag skrivit det förut. 49. Hans tajming verkar lite matchrostig efter skadan. Oscar sköt innan och Moore räddade.
    Juan Mata gör MÅL. Cech gör en jätteutspark, Ba försöker få den under kontroll. Mata samlar upp avancerar något och sätter bollen utifrån utom räckhåll för Moore. Han har haft en anonym match, för att vara han, men det är alltid Mata som tycks rädda oss... 54
    Trotta av, Forrester in. 56
    Ett par mål till nu tack så vi får en trevlig eftermiddag. Vi är ju FA Cupkungar numer med fyra finaler på sex år och Brentford ska vi kunna avfärda lättare än det varit hittills.
    Vinner vi matchen möter vi Middlesbrough i femte omgången (den som de andra lagen spelar den här helgen) den 27 feb.
    Oscar slarvar och Donaldson tar bollen från honom och kontrar. Luiz och JT reder upp det. 62 Nonchalant av Oscar.
    Hazard på väg in, det lär väl bli Oscar som får gå ut. Samtidigt är Donaldson offside, vilket nog var tur för han kom väldigt fri. 63
    Mata görs ned i en sk taktisk frispark. Borde kanske gett kort. 65
   Det blev Moses som gick av, kanske pga hans spel i ACN. 65
    Oscar klackar bollen i MÅL. Snyggt anfall med Hazard, Iva och så Oscar på målområdeslinjen. WOW. 68. Oscar är i målform just nu, i cuperna.
   Iva som fått lite mer att göra defensivt drar på sig ett gult när han gör ned Forrester. 69.
   Bra hörna av Brentford men Donaldson får bollen på axeln och utanför. 71
   Juan Mata sätter bollen till Lampard. MÅL. Nummer 199 av Frank Lampard. Riktigt snyggt anfall igen. Nu har det lossnat. SIGN HIM UP ROMAN, sitt inte bara och le, SIGN HIM UP. 71
    Benayoin in för Mata som förtjänat att vila. När han tog tag i det då började Chelsea verkligen spela fotboll igen. Han är Chelseas avgörande spelare i år. 77
    Forshaw av, Saunders in. Tyckte nog Forshaw var Brentfords bäste spelare idag så antagligen vill Rösler vila honom inför ligaspelet nu när matchen känns rätt avgjord. 78
     Oscar älskar att klacka. Klackar fram Lampard och det blir hörna. Lampard som är ännu ett mål närmare rekordet. SIGN HIM UP ROMAN!. Bertrand in 81.
  John Terry gör MÅL. Det är lite av legendarerna som får glänsa nu. Oscar passar till JT efter en kort hörna. JT sätter den från nära håll precis vid stolpen. Bröstar in den såg det ut som. 81
    Luiz gult kort när han går in tacklar omkull en Brentfordspelare i dennes blinda vinkel. Stentuff och den stackars spelaren blev helt groggy. Oj. 85. Axeln tar på hakspetsen också visar reprisen.
   Spelaren, Reeves, som kom in tidigare, tas av plan, förmodligen en hjärnskakning och Brentford får slutföra matchen med tio man då de bytt färdigt. Det var en av de tuffare, om ändå relativt schysst förutom vinkeln, tacklingar man sett sedan 70-talet. 87
   Luiz fäller en röd-vit till. Han spelar på adrenalin just nu.
   Hazard ordnar en hörna i matchen fjärde förlängningsminut. Kort till Luiz. Iva in straffområdet, släpper den till Cahill men Douglas låser bollen mellan benen och det blir ingen målchans.

Brentford stod upp riktigt bra i en halvlek även om de aldrig åstadkom något framåt. Men när Chelsea och Mata i spetsen tryckte på gasen i andra då rann det ifrån dem. Heder åt våra grannar dock, de gjorde bra ifrån sig i två matcher mot ett lag två divisioner och några placeringar högre upp.

Middlesbrough härnäst för de regerande cupmästarna.

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!