Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 26 sp 14 v 7 o 5 f 55 - 28 mål 49 p
11-17 feb 2013

Nyheter v-7


SÖNDAG:
Om vi slår Middlesbrough 27 feb väntar tyvärr Manchester United (eller Reading - även om det är osannolikt, men vi vet vilket måndag kväll) i kvarten. Ungefär värsta lottningen vi kunde få men ska vi gå hela vägen måste vi slå alla lag. Dessutom bortamatch.
Hela lottningen:
Oldham / Everton v Wigan
Manchester City v Barnsley
Manchester United / Reading v Middlesbrough / Chelsea
Millwall v Blackburn

Frank Lampards mål idag innebär att han nu är Chelseas mest målgörare i FA Cupen genom tiderna. 26 stycken har han gjort nu och fler kan det ju bli. Dessutom knappar han ju in på Bobby Tamblings målrekord. Det är bara fyra mål kvar så blir Lamps ensam rekordhållare på 203.

Benitez betonar att Chelsea måste spela från start och verkligen trycka på redan i matchens inledning mot ett Brentford som säkert kommer till Stamford för att framförallt försvara sig och hoppas på att kontra in ett mål, eller få lika mycket hjälp av domaren som sist.

LÖRDAG:
Ännu har inget Premier Leaguelag gått vidare i FA Cupen. Och även om Chelsea vinner mot Brentford är det faktiskt inget PL-lag som gjort det, då de andra spelar i omgång 5 och vi i omgång 4. Oldham skrällde igen och fick 2-2 mot Everton. Blackburn slog som det står nedan ut Arsenal...

Skrällarna i årets FA Cup fortsätter dundra. Blackburn sparkade ut Arsenal som blir titellösa ännu en säsong (för inte vinner de väl Champions League). Kan Wenger verkligen få stanna kvar nu? De riskerar i allra högsta grad att missa nästa års CL också (om de inte vinner turneringen som vi gjorde). Det är faktiskt så jag blir rätt nervös inför morgondagen. Chelsea måste verkligen visa ödmjukhet och motivation även om motståndet heter Brentford, vi kommer inte att vinna bara genom att ställa ut skorna. Jag vill inte på några villkor se samma loja inställning som mot Sparta Prag, för den skrämde mig ordentligt.

Glädjande är att Viasat fixat rättigheterna till de engelska cuperna, det gör att Chelseas match mot Brentford kan ses i deras systerkanal TV10 i imorgon kl 13.

Mästarna är klara för kvartsfinal i FA Youth Cup efter en klar seger mot Barnsley, alla målen i första halvlek. Målgörare Lewis Baker, Elliot Chadderton och Alex Kiwomya.

FREDAG:
För första gången på länge har vi nästan full trupp att välja på inför returen mot Brentford. Det är bara långtidsskadade Romeu som är borta. Övriga är just nu tillgängliga.

TORSDAG:
TV-rättigheterna i Sverige tillhör tyvärr TV4 (ni vet de där som säljer alla sina sporträttigheter till högstbjudande konkurrent) och fotbollskanalen (och vad jag tycker om de sistnämnda vet alla regelbundna läsare här - ett tips, det är inte positivt). Detta gör tyvärr att Chelseas matcher i Europa League lär spärras ut i en kanal ingen vill ha men som måste köpas till extra, TV4 Sport Extra eller vad de kallar den den här veckan. Det är dock inte nog med det. TV4 visar inte ens där första halvlek mot Sparta, utan väljer att visa Liverpool istället. Say no more! CSFC ska dock göra sitt allra bästa för att kommentera matchen som vanligt och ge er åtminstone ett hum om vad som händer ikväll.

Härliga nyheter. Viasat har fixat rättigheterna till FA Cupen och Ligacupen och en del annat tillsammans med TV10 i samma koncern i fem år framåt. Från lördag framåt. Då får vi hoppas att Chelseas retur mot Brentford visas på söndag.

ONSDAG:
Moses lär vara spelklar för imorgon, men jag tvivlar. Däremot är det helt klart att David Luiz som var imponerande i sin comeback efter skada i helgen inte spelar. Avstängd som han är. JT som vilade för inflammation i knät i helgen är spelklar.

TISDAG:
Den spelarrapport, scoutingrapport som vi skrev om tidigare och som Daily Mail publicerade verkar vara ett falsarium som tillverkats för att skandalisera en reporter som sägs ha goda relationer med Chelsea. Lite kul, vi gick ju också på det. Läs mer. >>>

U-21 laget förlorade med 2-1 mot Blackburn. Marko Marin gjorde Cheleas mål, han tycks hittat en målform.

Billy Cliffords lån till Colchester är förlängt till säsongen ut.

Moses är på väg tillbaka från ACN men Mikel är kvar i Afrika för att njuta av triumfen. Ingen lär vara aktuell mot Sparta, Moses är säkert först hem för att få sina skador tillsedda. Han spelade ju en stor del av turneringen med skada.

MÅNDAG:
Benitez förklarade bort sitt val av Torres i lördagens match med att han tyckte att Torres hade tränat bättre än Ba inför matchen. Underligt med tanke på att Ba var borta och fick en mask utpassad. Självklart höll han sedan igen i träningen. Jag tror nog mer det handlar om varför Benitez är i Chelsea, i första hand för att få igång Torres. Köpet av Ba var mest för att se till att vi ändå hade någon form av back-up känns det som.


Ang fråga på Facebook, Kenneth Omeruo är utlånad till ADO den Haag. Kom till Chelsea i år, men direkt utlånad. Tidigare var han i Standard Liege i Belgien sedan 2006. Född i okt 1993.

Det här är en udda vecka, vi är vana vid att få titta på Champions Leaguefotboll, istället måste vi finna oss i att ha torsdagsmatch. Nu ska vi inte rynka på näsan, en Europa league-buckla skulle passa fint i prisskåpet också då vi aldrig vunnit den. Jag hade kanske hellre sett VM-klubblagsbucklan, men den uppfattningen verkade inte hela laget eller Benitez bry sig om så vi får väl hoppas att motivationen är större nu då vi åker till Cechs gamla klubb i Prag på torsdag. Vi behöver glädjeämnen i år efter ledningens föraktfulla hanterande av oss fans och våra åsikter och uppfattningar.

Daily Mail har fått tag i ett intressant dokument, Chelseas förberedelserapport inför mötet med Wigan som ganska exakt visade just de svagheter som Wigan verkligen hade. Det är min misstanke att Benitez avsiktligt släppt rapporten för att visa hur bra han sköter sitt jobb. Normalt brukar sådana här dokument dyka upp av misstag som när AVB och RdM lyckades glömma ett i en papperskorg i Neapel förra året. Läs mer >>>

Det har varit en trist helg för europeisk fotboll. Ingen av de stora ligorna är det minsta spännande längre. Närmast att ha någon som helst spänning är väl Serie A och om någon vill kalla den en stor liga (vilket bara en zlanatist kan påstå och de som jobbar som rövslickare i svensk sportpress) Ligue 1 - men även i de ligorna finns det ett lag som ligger klart före. Det känns nästan som om ligaspelet kan läggas ned redan nu vad det gäller vilka som blir mästare. Trist.

 

 

Rykten, notiser m m, v-7


SÖNDAG:
Nu talas det om vad vi gärna ser, att Torres blir mellanskillnaden när Falcao kommer till Chelsea. Hur sant det är, det vet vi inte - men tanken känns helt rätt. Torres behöver komma hem, han kommer inte att vända sin utveckling i Chelsea och vi vill ha Falcao.

Vi har ännu en nummer 1 som Chelseas näste manager. Vi har i dagar hört om Pellegrini. Nu återkommer Antonio Conte som Chelseas förstaval som efterträdare till vikarien. Moyes har plötslligt försvunnit från skvallersidorna.Tidningarna tror sig också veta att det blir aldrig någon comeback för Mourinho (vilket jag också tvekar om då jag inte tror han är dum nog att komma tillbaka om han inte får kontrollen har vill ha och som en manager ska ha i mina ögon). Nu är det Daily Mirror som är helsäkra på att Chelseas näste manager är italienare från Juventus. Det är tur för engelska medier att de har Chelsea att skvallra och spekulera om, annars blev det nog rätt tomt på sportsidorna ibland.

cuevasDet är en hel del mystifikationer kring Christian Cuevas. Vi skrev om honom igår och idag påstår andra källor att han redan signerat kontraktet. Vilket kan vara sant då vi hittat en bild på honom i en Chelseatröja. (Även om vi sett sådana bilder förut på spelare som aldrig kommit) Det råder också osäkerhet om han heter Cristian eller Christian. I vilket fall som har vi dock inte hittat någon officiell konfirmation att chilenaren är Chelseaspelare, men det är som tidigare sagt inte ovanligt när det gäller Chelsea som sällan kommenterar affärer med unga spelare.

LÖRDAG:
Det har pratats en hel del om det sista tiden men det verkar som om Christian Cuevas från Chile kommer allt närmare Chelsea. Han lär dock stanna kvar i sin klubb O'Higgins tills vidare, även om han officiellt blir Chelseaspelare. En modell Chelsea tillämpat med flera unga löften senare år.

Mycket snack också om Falcao och att han ska vara mer eller mindre klar för Chelsea till sommaren. Glädjande är också att Courtois fnyser åt spekulationerna att han har ingått som dellikvid i ett eventuellt sådant avtal, vilket jag hoppas stämmer. Jag vill gärna ha Falcao, skeppa iväg Torres men jag vill absolut inte sälja Courtois även om han är i en konstig situation i Chelsea. Cech är fortfarande en världsmålvakt och Courtois är lite för bra för att egentligen vara back-up. Men ska vi låna ut honom igen vill jag se honom i Premier League så han får vänja sig vid en fotbolll som är klart annorlunda än den spanska.

Vår hjälte Didier Drogba hoppade in för Galatasaray och blev matchvinnare med ett avgörande mål redan i sin debut och satte upp det andra. Han hade fortfarande platsat i Chelsea antar jag, jämfört med den iskalle Torres.

FREDAG:
Agetnsnack, vilket vi ju vet är lika trovärdigt som fotbollskanalens O.L, men ändå. Manuel Pellegrini's agent hävdar att Chelsea förhört sig om hans tjänster för framtiden. Inofficiellt förstås!

WBA är optimister och tror de får behålla Lukaku nästa år. Låter idiotiskt om Chelsea överväger det, men å andra sidan tänker Chelsea släppa Lampard för ingenting till våra konkurrenter så vem är förvånad.

Amerikaner kan inget om fotboll, det bevisar återigen Bleacher med den här artikeln; men för att alla åsikter ska få plats får ni en chans att läsa den. >>>. Däremot är We ain't go no history en amerikansk sajt och de är oftast riktigt bra.

TORSDAG:
Dagens Lampard är att han ska bli barnboksförfattare. Han har fått ett avtal om fem böcker för barn fem år och upp. Läs mer: >>>

ONSDAG:
Från spanskt håll kommer allt oftare rykten om att Chelsea gjorde klart med Atletico om Falcao redan i december. Tyvärr säger ryktena också att Thibault Courtois är del av avtalet. Jag hatar sådana affärer även om jag vill se Falcao i Chelsea. Men jag hade tio gånger hellre sett att skulle någon spelare ingå affären skulle det varit Torres, inte Courtois. Men Torres är väl inte värd ens sin veckolön snart i transfersumma.

Men det skulle ju inte vara Spanien och spanska medier om vi inte också är inblandade i något som förefaller väldigt osannolikt. Dvs vi kommer att köpa en Barcelonaanfallare. Och nej, det är inte Villa, inte heller Pedro och absolut inte Messi, utan Alexis Sanchez som väl kan sägas floppat i blueagrana.

Daily Star, fullständigt opålitlig blaska, säger att Chelsea följer Alex McCarthy, målvakt i Reading. Kanske sant om Courtois lämnar klubben. Vi behöver en bättre back-up än Turnbull, men det är ju inget nytt, det har vi sagt sedan vi såg Turnbull spela första gången och senast var han riktigt usel.

Michael Laudrup nämns tydligen också nu som manageralternativ i media. Laudrup själv verkar dock helt ointresserad men är intresserad av en förlängning med Swansea. Han får väl fixa ett sådant avtal med världens äldste och fuskigaste bollkalles pappa Morgan som bestämmer det mesta i walesiska klubben. Det är inte första gången Laudrup nämns i Chelseasammanhang.

TISDAG:
Lazar Markovic-affären ser ut att bli en såpa. Spelaren själv förnekar kontrakt eller för-kontrakt men erkänner att han var i London och träffade Chelsea-spelare och besökte Stamford Bridge. Vart det hela leder vet ingen, men det lär handla om pengar. Att Markovic har ett genuint Chelseaintresse finns dock inget skäl att betvivla.

Chelsea lär vilja betala 12,8m pund för en marockansk försvarare som spelar i Italien. Det är förstås den jagade Mehdi Benata det handlar om. Udineseförsvararen är eftertraktad, men det är en löjlig prislapp.

MÅNDAG:
Alla vill ha en asiat i sin trupp av marknadsskäl sägs det numer, några är också väldigt duktiga spelare. Hamburgs Heung-Min Son är en som gjort succé, två mål i helgen, och nu är han aktuell för Chelsea (och Tottenham och Liverpool).

Fernando Torres
verkar klara av att baka cupcakes bättre än han hittar målet, om vi ska tro hans insats i den här Samsungfilmen. Se mer >>>

Jürgen Klopp
har sagt väldigt klart att han absolut inte är intresserad av att ta över Chelesa. Chelseas usla rykte med sparkade tränare bidrar, men jag tror nog det direkta orsaken är att ingen framgångsrik tränare har en tanke på att ta över ett lag där de får ta allt ansvar utan att få beslutanderätt i de flesta frågor som är livsviktiga för deras jobb - som vilka spelare som ska finnas i klubben. Chelsea kommer att få oerhört svårt att hitta en ersättare till Benitez så det är kanske dags att vi börjar försöka vänja oss vid tanken på att han är kvar även nästa år.

En sak som jag tror är positiv för oss är Hodgsons uttalande om att Lampard helst ska stanna i England eller Europa om han ska spela i landslaget framöver. Nu har jag aldrig någonsin trott att Lampard går till Galaxy. Lampard har en helt annan familjesituation än t ex Beckham hade så jag har alltid sett det som en omöjlig affär. Däremot oroar jag mig för att Lamps kanske vill ge Chelseas ledning en riktigt knäpp på näsan och går till Man United som jag är övertygade om tar emot honom med öppna armar. Att Lamps skulle gå till en Londonklubb ser jag som mindre troligt. Det lämnar storsatsande PSG, som det andra alternativet. Det sägs att Lampard kan få bättre lön i de flesta stora klubbar. Nu är Lampard redan högst betald i Chelsea med JT och Torres. Jag tror inte det handlar ett skvatt om pengar för Lampard som också är en skicklig affärsman med fastigheter som sitt främsta intresse.
    Han vill fortsätta spela fotboll på toppnivå och att han duger till det är ju uppenbart för alla utom några få slipsar och möjligen en ägare i den klubb Frank Lampard har skänkt sitt hjärta till efter 12 fantastiska år. Jag tror Lampard kommer att välja den klubb som ger honom bäst chans till revansch på Chelsea och kan behålla honom hans landslagsplats då han också vill nå 100-klubben i landslaget. Hans närmaste mål är dock att slå Tamblings målrekord och verkligen visa Chelseaslipsarna hur lite de kan om fotboll och fotbollsspelare. För är man så dum att man tror att ett födelsecertifikat är viktigare än den faktiska fysiken, motivation och skicklighet, då förtjänar man att förlora sina bäste spelare. Offren är som alltid vi fans och klubbens ambition att bli det den kan bli.
    
Mitt stora hopp är att ledningen ska fatta och ge Lampard ett nytt kontrakt. Min tro är tyvärr att vi får se Chelsealegenden, kanske vår bäste spelare genom tiderna, i röd tröja nästa år. Något som kommer att kännas oerhört jobbigt, men jag kan aldrig klandra Lampard för ett sådant val som klubben behandlar honom.
    För mig är nog Frank Lampard trots Zola, Osgood, JT, Cooke, Hudson, Dixon, Tambling, Greaves, Bonetti och så många andra förmodligen vår bäste genom tiderna. Statistiskt lär han snart bevisligen vara det. Jag tippar han kommer att stå på 205 mål minst i rekordböckerna. Och att han gör tvåsiffrigt även nästa säsong och tangerar anfallaren Shearers rekord där.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie