Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 26 sp 14 v 7 o 5 f 55 - 28 mål 49 p
4 -10 feb 2013

Nyheter v-6


SÖNDAG:
Tre Chelseaspelare startade i finalen i afrikanska mästerskapens final mellan Nigeria och Burkina Faso. Slutresultat 1-0 efter ett härligt mål av Mba.
      Unge utlånade Kenneth Omeruo, mer rutinerade Mikel som fortfarande inte är särskilt gammal (av kommentatorerna framhållen som Nigerias bäste i turneringen och Man of the Match) och vår nykomling Victor Moses (som blev turneringens och matchens Fair Player...inte detsamma som dess spelare rakt igenom).
     De belönades med att bli mästare och alla tre spelade hela matchen. Jag såg bara delar och det var ingen lysande tillställning då, dessutom till det här vedervärdiga vuvuzuelabruset i bakgrunden. Nigeria hade dock några riktigt vassa chanser på slutet.

Den småskadade Victor Moses kommer att spela i kvällens afrikanska final. Kul för Moses, men det innebär att Chelsea får hem en spelare som spelat med skador hela turneringen.

LÖRDAG:

U-18 slog idag Crystal Palace med imponerande 5-1. Första vinsten på ett tag. Nya ungdomsstjärnan Jeremie Boga gjorde två mål, eftertraktade Conor Hunte ett liksom Tom Howard och Chike Kandi.

FREDAG:
Demba Ba, David Luiz
och Petr Cech är spelklara för imorgon, men matchrostige John Terry bänkas med en skada igen (inflammation i knät). Dessutom är en spelsugen Eden Hazard tillbaka mot Wigan efter sina äventyr med en falskspelande bollgubbe, eller världens äldste bollkalle om ni hellre kallar honom det. Moses och Mikel saknas också då de ska spela final i ACN mot sensationen Burkina Faso.

Jag ska inte gå in på detaljer, det får Chelsea göra, men engelska klubbar har nått en överenskommelse som liknar Uefas FFP-regler. Jag tycker initiativet är bra och något måste göras även om jag förordar lönetak först. Jag tvivlar inte på att Chelsea kan uppfylla reglerna, förutsatt att vi fortsätter vinna saker och inte gör fler vansinniga affärer (läs Torres). De engelska reglerna är åtminstone bättre än Uefas då de inte enbart syftar till att cementera den nuvarande ordningen med vissa klubbar och ingen chans för nya att komma in i klubben. G-14 var illa nog, UefaFFP nästan lika illa. Dock något måste ju göras. Jag undrar dock när Uefa tänker ta itu med de spanska klubbarna som lånat sig till sina framgångar, det har aldrig Chelsea eller t ex Man City gjort och jag tycker nog låneklubbar som Barca och Real är långt värre än klubbar vars ägare betalar skulderna. Vi betalar åtminstone. Läs mer >>>

TORSDAG:
Årets försäsongsturné går till sydöstra Asien. Dagarna då Chelsea kunde ses i Sverige som jag och Harri skrivit romantiskt om, de är nog slut för alltid tyvärr. Om inte Friends Arena lyckas få en final dit Chelsea kvalificerar sig eller ännu mer osannolikt, att ett svenskt lag lottas i Champions Leaguegrupp med Chelsea. I vilket fall som får spelarna svettas sig igenom Thailand, Malaysia som tidigare och nykomlingen Indonesien istället för Kina som senast det gick österut. Nästa år blir det USA igen utgår vi från. Eller möjligen Kina och Indien som är de snabbast växande fotbollsmarknaderna i världen. (Hu, vad jag tycker illa om att prata om fotboll i marknadsföringstermer, men det är ju tyvärr så numera).

Oscar hyllas som Brasiliens, kanske planens bäste spelare, i landskampen i går och hade inte Neymar gjort en jättetavla så hade han haft en assist också. Kul att även andra ser vad jag ser, för jag har ju hävdat länge att för mig är Oscar kanske inte årets spelare, men årets unge spelare (han är ju yngre än Hazard). Hazard visste vi mer om när han kom, för mig har Oscar varit årets stora positiva överraskning. Fast vår bäste spelare är ju lika lätt att välja som att räkna fingrarna på ena handen, Juan Mata som är ännu bättre i år och i mina ögon förmodligen Premier Leagues bäste spelare även om det blir en målskytt som säkert får den officiella äran för det (RvP eller Suarez, men Mata har varit bättre fotbollsspelare för mig).

ONSDAG:
Scolari startade David Luiz, Oscar och Ramires mot England. I England startade Ashley Cole sin 100:e landskamp och Gary Cahill. Lamps på bänken från början. Hade verkligen hoppats att Luiz bara skulle få hoppa in efter sin skada, vi kan bara hoppas att den inte förvärras av en fånig vänskapslandskamp.
   För Spanien startade Mata (fick byta, tack) och Azpilicueta.
    Lampard som fick hoppa in visar att hans otroliga målform håller i sig. Gjorde 2-1 för England. Segermålet.

Kenneth Omerou
som spelade hela matchen, liksom Mikel är tillsammans med Victor Moses som startade i final i ACN efter en solklar 4-1 seger mot Mali. Därmed är de borta en omgång, minst, till.

Demba Ba
kommer att bära ansiktsmask för att skydda sin brutna näsa. Och för att skynda på läkningen. Om Ba vill spela kan vi bara hoppas att Benitez fattar och spelar honom, för även en skadad Ba är att föredra till alternativet just nu. Masken provas ut i Italien, vilket verkar vara att gå över ån för vatten, men det spelar ju ingen roll bara han trivs i den och kan spela med den.

Englands U-21 utklassade Sverige under tisdagen med 4-0. Josh McEachran och Nathaniel Chalobah spelade för England.

TISDAG:
15 feb möter titelhavarna Chelsea Barnsley i FA Youth Cups femte omgång.

Förre Chelseamanagern Scolari har lovat att ta det lugnt med hittills skadade David Luiz i Brasiliens landskamp mot England. Kanske ett inhopp, men förhoppningsvis slipper Luiz spela hela matchen.

Petr Cech och Tomas Kalas belönades som årets spelare (6:e gången för Cech) och kommande spelare när tjeckiska förbundet delade ut sina belöningar i måndags. Kalas är utlånad för andra året och gör stor succé i Vitesse. Till sommaren förväntar jag mig att han stannar på Cobham för att konkurrera om en plats - men allt lär väl hänga på om vi får en manager och framförallt om vi får en manager som har mer inflytande på spelatruppen än Emenalo.

Det förväntas att Ashley Cole gör sin 100:e landskamp mot Brasilien. Något som engelska tidningar uppmärksammar med en gemensam kampanj för att den omstridde Cole ska hyllas ordentligt av åskådarna. För att han förtjänar det. Cole har särskilt fått veta av Arsenalfansens hat då han valde att gå till Chelsea, och det hatet minskade ju inte när Cole valde att peka på vad han vunnit med Chelsea samtidigt som Arsenal inte vunnit något alls. Han har också gjort en del mindre genomtänkta uttalanden, även om de minst genomtänkta tycks ha gjorts av hans mamma. Men det som tydligen gjort honom allra minst populär tycks varit när han var otrogen mot sin (fd) sångarfru, Cheryl, som är väldigt populär i England.

MÅNDAG:
Petr Cech som inte ska stå i meningslösa träningslandskamper enligt en överenskommelse har tydligen kallats upp ändå, men pga en fingerskada har han återvänt till Cobham för behandling. Enligt en del tidningarna spelade han med ett brutet finger mot Newcastle...

Chelsea har nu slarvat bort så gott som hela försprånget och AVB som aldrig fungerade i Chelsea har lärt sig av sina misstag och tagit Tottenham upp i hälarna på oss. Vi är nu i ett läge då Benitez kan spela bort Champions Leagueplatsen för oss, och det skyller jag personligen på att han hela tiden satsat på Torres och att han misslyckats med att ordna till försvarsspelet, särskilt i slutet av matcherna. Nu vet vi inte hur länge Demba Ba blir borta på grund av den avsparkade näsan, men vi får väl hoppas det blir så kort tid som möjligt. Vi har Wigan nästa helg sedan kommer lite cupmatcher av olika slag. För första gången någonsin känns det nästan lite skönt med ett avbrott för landskamper (även om det ökar skaderisken för flera spelare då vi har så många som spelar landskamper, som tur var dock inte Petr Cech som slipper värdelösa träningslandskamper för Tjeckien).

Rafa Benitez facit som Chelsea manager är nu sämre än vad Roberto di Matteos var. Inte direkt övertygande vad det gäller klubbens omdöme vid managerbytet är det. Benitez har varit ansvarig nu i 20 matcher och resultaten är inte smickrande med bara 50% vinster. Vilket är svagt för en klubb som Chelsea. Vi har under Benitez åkt ur Champions League (även om skadan skedde innan), klubblags-VM, Ligacupen och har ett omspel mot ett div 3-lag i FA Cupen. I ligan är vi så långt efter att vi t o m slutat drömma om att få kämpa om en titel där. Han togs in för att få igång Torres, men denne har bara gjort åtta mål och de flesta mot svaga motstånd. Vi har bara sex matcher med nollan intakt så inte har försvaret stärkts heller.

 

 

Rykten, notiser m m, v-6


SÖNDAG:
Han har snart varit klar för massor av klubbar, Chelseasupportern Lazar Markovic. Men det senaste ryktet är att han nu skrivit ett för-kontrakt om övergång till Chelsea. Markovic är en av de allra mest jagade unga spelarna i Europa. Han spelar i Partizan Belgrad och vi har i flera år nu fått lära om hans knytning till Chelsea (som påminner lite om Lukaku) och om hur mängder av klubbar jagat honom. Senast för några veckor sedan trodde inte minst svenska medier att han tydligen var klar för United. Detta är ännu ett rykte bör vi påpeka, men från en källa med ett uns trovärdighet i Serbien. Chelsea lär betala 7m euro och det spekuleras i att Markovic, 18 år och landslagsman för Serbien, kommer att lånas ut första året. Markovic är anfallare.

Inget mer om jagade Christian Cuevas, men Chelsea har inget bekräftat. Å andra sidan brukar Chelsea sällan bekräfta affärer som rör ungdomar.

Neilton, kallas den nye Neymar fast original-Neymar knappt är 20 fyllda. De spelar i samma klubb och Neymar som ofta knyts till Chelsea var enligt enig engelsk press en besvikelse i veckans landskamp, så nu kopplar pressen istället ihop oss med den nye Neymar!!!

Nu börjar även ansedda och respekterade tidningar som Telegraph, säga att Roman tänker efterträda managervikarien Benitez med David Moyes. Jag vet inte jag. Jag respekterar Moyes väldigt mycket och tycker det är en kanonmanager, men det innebär inte att jag tror på honom i Chelsea. Moyes har gjort underverk i Everton med minimala medel. Men han har gjort det för att han haft ägarens fulla och uttryckliga stöd, det lär han aldrig få i Chelsea. Han har gjort det för att han fått tid på sig och tålamod med resultat som inte gått hans väg. Det lär han inte få i Chelsea. Han har fått sina framgångar för att han noga kunnat scouta och välja sina spelare för sin metod och sin grupp, i Chelsea handlar det om att hantera ett omklädningsrum fullt av ledarfigurer med egna managerambiitioner i framtiden.Han får inget att säga till om när det gäller spelarköpen.
    Därför tror jag inte Moyes är rätt. För mig känns nog bara en manager helt rätt just nu, och han återvänder bara om han får full kontroll, något jag inte kan tänka mig att Roman, Buck, Gourlay och Emenalo kan tänka sig. (Jag talar förstås om Mourinho). I vilket fall som tror jag vi måste ha en manager med erfarenhet av stjärnor och storklubbar. Guus Hiddink är alltid ett alternativ under en övergångsperiod.


Om Sunday People har rätt (vilket de mycket sällan har) är Chelsea och Roman A dummare än tåget. Roman vill bli av med Lampard men är villig att bjuda 35m pund för Willian som gick till Anchi för 30m i januari. Man tror inte det är sant, vilket det förmodligen inte är - men jag ger snart upp allt hopp om att hitta intelligent liv hos Chelseas ledning... om jag trodde på media.

Fellaini flirtar vilt med Chelsea, Men vi behöver inte köpa honom för massor av pengar om Chelsea istället ger Lampard nytt kontrakt. Det kostar inget, bara lön.

LÖRDAG:
Spanskt rykte, bara så ni vet hur ni ska förhålla er till det. De påstår att Chelsea lagt ett bud på Falcao. Det är på anmärkningsvärda 55m euro, vilket är väldigt högt om man betänker att i budet ska också Thibaut Courtois ingå. Jag hoppas Chelsea inte är så dumma, men Lampardhistorien visar ju att klubben är idioter så.... vem vet.

Chelsea ska ha lagt ett konkret bud på Christian Cuevas, en 17-åring från Chile som spelar i landets U-20-landslag trots sin låga ålder.

Torsdagens härliga rykte om Lamps har förnekats av hans agent. Chelsea är inte kloka i huvudet som inte erbjuder Lamps nytt kontrakt. Det måste vara en personlig grej för Roman, Emenalo eller vem som bestämmer och tror sig veta något.

FREDAG:

Pellegrini är enligt opålitliga Sportsvibe Chelseas nästa manager. Nix säger vi.

Chelsea goes Belgian again, ja det är vad en del tror. Inte Lukaku som kommer tillbaka vilket media betraktar som en nyhet trots att han bara är utlånad, utan det är Villas Christian Benteke som nu ska komma till oss. Nix säger vi.

TORSDAG:
Det är bara ett rykte än så länge så vi får hålla oss lugna.

Men ryktet säger och det sprids snabbt att Chelsea är på väg att göra en helomvändning och äntligen fatta vad en hel fotbollsvärld på några biljoner människor redan insett. Att Frank Lampard har väldigt mycket mer fotboll i sig än vad Emenalo tycker, och ja-sägarna i styret tror sig veta. Det talas alltså om att Frank Lampard ska få en kontraktsförlängning istället för att tvingas iväg till Man United, PSG, eller någon toppklubb som skulle ge en arm och ett ben för att få en mittfältare som är kapabel till tvåsiffrig målskörd plus assists per säsong, som är ett fysisk praktexemplar med en fysik som slår ut de flesta 25-åringar (och då talar jag om fotbollsspelare, inte facebooktyckande soffpotatisar).

ONSDAG:
Malouda
som lär fått en chans att gå till Anzhi Machkala har nog fotbollsvärldens mest snedvridna självuppfattning just nu. Han kräver enligt vissa källor nämligen 190.000 euro i veckan för att lämna Chelsea för Ryssland/Dagestan. Lägg av Malouda, fattar du inget. Det fanns inte en klubb i världen som ens ville kolla om du var tillgänglig innan det här ryktet dök upp!

Lukaku
säger i andra tidningar (ej belgiska) att han vill bli en Chelsea legend när han återvänder. Kanske. Just nu känns det inte som något man vill bli med tanke på hur klubben behandlar våra legender.

Neymar kopplas åter ihop med Chelsea. Vet inte riktigt varför, jag börjar seriöst undra om han tänker försöka lyckan i Europa, åtminstone inte förrän Brasilien har haft sitt eget VM.

De som menar sig veta har nu den här ordningen på vem som är Chelseas manager nästa år (Benitez är inte med på listan):
Jürgen Klopp- Dortmund, David Moyes - Everton, Pellegrini - Malaga, José Mourinho . Real. Noterbart är att den i Italien så pushade Antonio Conté är inte med på de engelska tipsarnas lista.

Florent Malouda
kanske har hittat en klubb, det talas nu om Anzhi Machkala vilka har ännu tre veckor på sig att värva då det ryska fönstret är öppet längre. Där finns redan förre Chelseaspelaren Yuri Zhirkov och den som alla jagade enligt media, Willian nu.

Nu när Silly season är slut börjar ryktena om Radamel Falcao igen. Nu ska han få lämna i sommar. Det lär nog bli en prisfråga.

Gazzetta dello Sport, en fd trovärdig sporttidning har bestämt sig. Chelseas nästa manager är antingen José Mourinho eller Antonio Conté, som om de vet något.

Beroende på vem man vill tro, belgisk press eller Sky så vill Romelu Lukaku inte återvända till Chelsea nästa säsong. Nog för att behandlingen med årslångt lån verkar mer än underlig med tanke på hur usel Torres är och har varit och vår brist på anfallare, men Lukaku har nu fått stå för en del uttalanden som man bara kan hoppas är orutin och medieovana. De hjälper honom dock inte hos oss Chelseasupportrar. I vilket fall som så säger Sky att han vill återvända, så något medium har väl fel...

TISDAG:
Daily Mail hävdar att Atletico Madrid vill fortsätta låna Thibaut Courtois nästa säsong och sedan köpa loss honom när kontraktet har kort tid att löpa. Chelsea vore idioter om de gick med på en sådan vansinnig affär. Inte minst nu när Petr Cech blir skadad allt oftare tyvärr.

Skvallerblaskan Metro (svenskägd av samma bolag som sänder engelsk fotboll i svensk tv) har nu hittat på att Antonio Conte blir Benitez ersättare. Juventus så länge avstängde manager (och Juve har gått kräftgång i ligan sedan han kom tillbaka) är en rätt oerfaren kraft som manager med bara Juventus bakom sig egentligen. I vilket fall som tror vi inte särdeles mycket på det, och inte bara för att källan är Englands minst trovärdiga blaska.

Frank Lampard
står nu på 197 mål i Chelsea och ändå vägrar klubben ge honom ett nytt kontrakt.Han har tio säsonger i rad gjort tvåsiffrigt, ett otroligt rekord för en mittfältare.
    Vi får hoppas den nya managern som ska komma in får klubben att tänka om, om det är JM tror jag det är möjligt men om det är ännu en manager som inte får bestämma över spelartruppen då ser jag liten framtid för Lamps och kanske även för Chelsea för jag saknar helt förtroende för Emenalo och ledningens spelaridéer. Fem mål till och Lamps tangerar alla tiders målrekord i Chelsea, Bobby Tamblings från 50-talet, sex mål och han blir ensam rekordhållare på nytt rekord om 203 mål. Jag är övertygad om att han klarar det om han bara får spela för ledningen. Alla karriärer har sitt slut, men jag varken tror eller accepterar att Lampard inte har minst en säsong till på allra högsta nivå. Han har konsekvent med Mata varit vår bäste spelare på sistone.
RÄTTELSE. Tydligen ska det vara 197 mål, så han har fem kvar till tangering, sex för att slå det. Vet inte vem som räknade fel där jag tog siffran från. Sorry.


MÅNDAG:

Tidningarna är övertygade, jag är inte, att om Chelsea inte vinner över Wigan på lördag är det bye, bye Benitez. Jag ser ingen som helst nytta i att sparka ännu en manager, en förra året redde ju RdM upp röran och ledde oss till en väldigt fin säsongsavslutning i cuperna.... så kanske. Men vem, vem skulle hoppa in just nu. Benitez assistent Boudewijn Zenden är absolut inte kvalificerad att ta över. Så länge våren är Benitez sista i Chelsea tycker jag nog ändå att han själv måste reda upp den röra han skapat, eller... Icke-svensk vännen Martin Lipton har följande att säga >>>

Mer om JM till Chelsea, dagens heta heta rykte >>>

Daily Mail hävdar att Roman och Chelsea har påbörjat processen med att ta José Mourinho tillbaka till Chelsea. Alla tippar ju att JM lämnar Real i sommar, frågan är om han gör det som CL-mästare (som jag tippat) eller bara som förlorare i den spanska ligakampen. Läs mer >>> Notera gärna att Graham Poll, en domare jag aldrig gillade otvetydigt anser att Howard Webb gjorde fel som inte gav Chelsea en straff och borde ha gett Coloccini rött kort när han sparkade näsan av Ba - men vad hjälper det, Chelsea får den behandling vi får av domare hela tiden och så lär det bli länge till. Webb har dömt bort oss förr, för att inte tala om Foy, Clattenburg med flera icke-engelska domare som Frisk, Øvrebøe som de värsta exemplen.

Ronaldinho, en gång världens bäste spelare har berättat att de tuffaste motståndare han någonsin mött var John Terry och Paolo Maldini. Inget dåligt beröm för JT som nu letar efter matchform igen.

Frank Lampard är den ende spelaren sedan Shearer som gjort tvåsiffrigt i tio års tid i England. Shearer gjorde det i elva år, men det finns ju en vital skillnad. Lamps är mittfältare, Shearer var toppforward under en tid då konkurrensen och kvaliteten onekligen var mindre. SIGN HIM UP.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie