Matchen:   Newcastle v Chelsea  3 - 2   (1-0)

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
8 Frank Lampard
11 Oscar
10 Juan Mata
34 Ryan Bertrand
29 Demba Ba

Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 28 Cesar Azpilicueta, 57 Nathan Ake, 30 Yossi Benayoun, 21 Marko Marin, 9 Fernando Torres.

NEWCASTLE

Krul; Debuchy, S Taylor, Coloccini (k), Santon; Perch, Cabaye; Gouffran, Sissoko, Gutiérrez; Cissé.

Avb: Elliot, Marveaux, Yanga-Mbiwa, Anita, Bigirimana, Obertan, Shola Ameobi.

Domare Howard Webb.

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

Juan Mata startar, det var tydligen lite osäkert då han hade skadekänning. Men vi behöver honom så väl trots alla stora namn i vårt lag. Petr Cech som tur var tillbaka i målet. Och Ba får starta mot sitt gamla lag. Han borde väl veta hur man gör mål mot dem, men fira det lär han inte göra.

Med tanke på vårt spel på sistone finns det stora skäl att oroa sig. Särskilt som vi inte kan hålla ledningarn längre. Newcastle har ett starkt lag, inte minst på papper trots sina dåliga resultat på sistone (dock vinst senast).
    Lampard slarvar ordentligt precis framför boxen redan efter 30 sekunder. Aj aj. Som tur var fick inte Newcastle ut något av det som var ett riktigt bra läge.
   Första minuterna helt klart till Newcastle, Chelsea inleder slarvigt och ger bort initiativen.
   Ba buas ut på St James's, inte så överraskande. Chelsea har dock fortfarande inte åstadkommit någonting
    Santon skjuter men enkelt för Cech. 7
    Det är ett Newcastle som spelar med mer självförtroende än tidigare i år, de nya värvningarna tycks uppskattade och Sissoko har börjat matchen bra. Deras ytterbackar trycker upp medan Chelseas inte rört sig framåt än.
    Än så länge är jag rätt besviken på passningsspelet från Chelsea, förutom en fin stickare av Lamps som såg vad ingen annan såg - inkl kommentatorn. Det är nästan lika illa passningsspel som det var på Brentfords usla plan, men här har inte Chelsea några sådana ursäkter.
    Lampard missar ett jätteläge och sätter bollen med smalbenet över mål. Riktigt fint spel längs kanten innan. 15
     Oscar skjuter hårt strax över krysset. 19
    Chelsea har kommit in matchen och är nu de som kommer till lägen, Newcastle fortsätter dock att pressa högt och får ut rätt mycket av det. Cabaye skjuter fladdrigt som Cech tar. Sedan tappar Chelsea bollen igen till Sissoko som hittar Cissé, men Cech tar även det säkert. 20
    Newcastle har etablerat tryck och efter ett långt anfall skjuter Cabaye illa. 22
    Lampard passar igen rakt till en Newcastlespelare i ett för dem bra läge. Det hela slutar med skott av Santon utanför. 23
   Försvarsmässigt har Lamps inte imponerat idag, för hoppas det ändras då han ändå har en av de defensiva rollerna på mitten.
    En spännande hörna där det kämpas och Lamps och Mata söker position för skott, men de blockeras hela tiden. Snabb kontring av Newcastle men Chelseas spelare kommer hem ännu snabbare. 27
    Bertrand har varit aktiv senaste minuterna.
    JT får inte bort en brytning och som tur var skjuter Newcastle över mål. 28
    Ett par intensiva minuter för bägge lagen.
    Ett uppställt anfall av Chelsea som går lite för långsamt och sista passet når inte Bertrand. Hörna istället. 30
   Rami gör ned Jonas G och får gult, inte mycket att snacka om för satsningen var intensiv även om han träffar boll. 31
    Just nu är det en trevlig match utan heta chanser. Newcastle har haft flest chanser, men Lamps smalbenare var nog vassaste möjligheten.
    Ba får chansen, Krul räddar och Ba sätter returen precis utanför. Oj vad nära. 33. Samtidigt får han en spark i ansiktet av Coloccini. Det var nog anledningen till att Ba inte kunde sätta returen med nicken. Underbar pass av Lamps, lång svepande cross på direkten. Klassisk Lampard. 34
   Ba har rejält näsblod och får vård av dr Eva.
   Vilken räddning av Cech när Cissé får ett fantastiskt friläge. 36. Vilken tur att han är tillbaka för den hade aldrig Turnbull tagit tror jag.
   Torres får värma upp då de har svårt att stoppa Bas näsblod. Måtte Eva Carneiro få ordning på det för jag vill verkligen inte ha in Torres i den här matchen för Ba. Ramires har också fått en smäll och får gå av. Ba får gå in i omklädningsrummet för behandling. Måtte han kunna komma tillbaka. Fjärdedomaren undersöker om Ba kan få komma in och om blodet stoppats. Och Ba får klartecken med ett jättebandage runt näsan. Kan han verkligen andas med det?
    MÅL. Jonas Gutiérrez nickar in bollen utom räckhåll för Cech, väldigt överraskande. Inlägg av Santon. 41 Inte bra försvarspel av JT som kastar sig fram men inte når inlägget. Dessutom måste Ba bryta och vi får in Torres. Vilken hemsk minut.
    Med Torres istället för Ba försvann väldigt mycket av min optimism och jag undrar om vi kan vända det här. Det gäller att Mata hittar in i matchen för han har varit väldigt osynlig hela första halvleken.
    Fyra tilläggsminuter.
    Första hörnan för Newcastle. Lampard nickar ned bollen till Sissoko men Bertrand lyckas blockera ut bollen. Herregud vilka tavlor Lamps gjort försvarsmässigt idag. 45+2. Cech missar utrusningen på den andra, Chelsea är ordentligt pressade.
   Perch för gult för spelförstörelse. 45+4
   
    

 


 

Bosse P i studion anser att Chelsea skulle fått straff när Coloccini sparkar sönder näsan på Ba. Och med reprisbilderna kan man ju bara hålla med.
    Det här blir väldigt tufft att vända det här med den värdelöse Torres på plan istället för Ba. Särskilt som varken Oscar eller Mata imponerade i första halvlek. Lampard låg bakom det mesta framåt, men tyvärr orsakade han också livsfarliga lägen bakåt.
   Chelsea har tagit tidigt kommando i början av andra. Måste dock höja tempot avsevärt då anfallen tappar fart hela tiden och Newcastle hinner få ned alla spelare i försvaret.
   Mycket bra försvarsspel av Oscar. 49.
   Hörna när Bertrand söker Mata. 50. Newcastle lyckas rensa bort bollen till slut.
   Missförstånd av JT som slår bollen över linjen. Han har en bra bit kvar till ordinarie matchform.
   Cech reder upp vid ett farligt inlägg efter hörna. 53
    Krul långt ut och Taylor screenade tufft bort Rami som annars hade kommit först och fri. 54
   Frank Lampard bombar in bollen från långt håll. MÅL. 55. Lamps tionde mål, återigen tvåsiffrig. Vilken båge han fick på bollen över Krul som var chanslös trots att han stod rätt.
    Hur kan idioterna i ledningen ens överväga att inte förlänga hans kontrakt? Årets största gåta och min största personliga besvikelse det här året med Chelsea, till och med mer än resultaten eller utnämningen av Benitez mot fansens vilja.
   Lampard jättenära att nicka in ett andra mål. Men bollen rakt på Krul. 60
    MÅL. Underbart mål av Mata. 61.
    Chelsea spelar bra igen. Vi var inte dåliga i första men för försiktiga, nu är det det Chelsea vi älskar att se. Nu måste vi dock se till att hålla i det här, eller helst öka.
    Cahill blockar Jonas G. Newcastle etablerade ett visst tryck innan Chelsea kunde kontra genom Torres. Lampard dominerar plan just nu.
Oscar lättar fram bollen till Mata som satsar på en sidledesvolly som går över, men Gouffran ser nästan ut att vara den som är sist på bollen. 64
   Rami inlägg men få Chelseaspelare i anfall. 65. Båda lagen tycks nästan övergett mittfältet. Mata hittar nästan Oscar. 66
    Iva satsar på att lura Krul som var långt ut, men Krul hinner tillbaka. 66
    Gouffran får fritt fram. Cech räddar men bollen direkt ut till Sissoko och var ända in i .... fanns vårt försvar. Uruselt spel. MÅL. 68 Det var JT som missade en glidtackling vid mittplan och den ende som kom ned var Oscar som var närmast Sissoko. Tre mot en. Du milde som Chelsea tappar matcher numer istället för att stänga ned dem. jag tror knappt en tremålsledning räcker för oss längre.
   Cole gör bort sig och Sissoko kommer fram, men Cech styr bort bollen. 72
   Det här kan sluta hur som helst.
   Cabaye skjuter efter hörna, strax utanför men Cech har total kontroll på det. 73
   Pardew och Benitez bråkar vid linjen och Benitez får en tillsägelse av Webb. 74
   Cole skjuter, Taylor blockerar. Mata söker Torres men bollen lätt till Krul istället. 76
   Bertrand nickar men får frispark emot sig för knuff. 76
   Chelsea har inte mycket på bänken som kan komma in, möjligen Marin istället för Bertrand.
    Dålig frispark av Lamps som sätter den rakt i händerna på Krul från långt håll. 78
    Mata sökte Rami men bollen bryts. Och Cissé försökte göra om vad han gjorde förra året, men bollen utanför och det var dessutom offside. 80
    Mata skjuter men blockderas. Newcsatle kontrar. Det är dålig stämning på plan och på linjen. Webb försöker lugna ned det hela men det går inte så bra verkar det som.
    Iva går fram bra och Oscar spelar snett bakåt. Bakom Torres. Newcastle kontrar och Sissoko tar till tåfjutten,men det är Cech med på. 83
    Lampard skjuter högt över i bra läge. Oscar gjorde mycket bra ifrån sig innan. 84
    Marveaux in. 85
    Cissé får kanonläge och väldigt högt över. 85
    Chelsea tappar bollen på mitten och Sissoko fick nästan kanonläge, Chelsea reder ut det. 86
     Oscar missar passet men Rami tar tillbaka bollen. Perch gör ned Cole. 87
   Rami skjuter långt utifrån, onödigt och högt över. 88
   MÅL. Sissoko får en bakåtpassning när Chelsea är för passiva och sätter bollen utom räckhåll för Cech. MÅL. 90
   Krul räddar. Fyra tilläggsminuter. Lampard skjuter men bollen styrs bort och Krul får den till inkast.
    Sissoko ut och Yanga-Mbiwa en försvarare in. 90+2
   Mata får kort. Fäller en Newcastle spelare när han inte hinner med. 90+3
    Reprisen visar att Cech var på väg åt fel håll och kanske borde han gjort bättre där.
    Lampard skjuter, hands men Webb friar. Återigen rövar han oss på chansen. Två missade straffar av Uniteddomaren.

På ren svenska, det är ju förbannad skit att Chelsea inte kan stänga ned matcherna utan släpper in en massa mål i slutet av matcherna istället. Vi får nu titta bakåt och förlorar nog snart tredjeplatsen också.

     
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!