csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 25 sp 13 v 7 o 5 f 51 - 27 mål 44 p

2 februari 2013

CSFCs spelarbetyg mot Newcastle

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betgsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. / lindy

SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech Vilken fantastisk enhandsräddning han gjorde på Cissés friläge. Oj. Gjorde många bra räddningar. Borde kanske gjort bättre på sista och synd att han stötte andra rakt ut till Sissoko. 7-
Branislav Ivanovic Märktes knappt i matchen. Spelade alldeles för defensivt. Hade stora problem med Santon som han spelade på tok för passivt mot. 5+
Gary Cahill Bortkollrad av Sissoko på slutet annars en solid insats. 6
John Terry Imponerade inte vid målet. Var också upphovet till deras andra mål. Har långt till matchform. 5
Ashley Cole Startade trögt men klev sedan fram och gav mycket bra understöd framåt. Hade några missar. 6
Ramires Godkänd insats men inget gläns direkt. 6
Frank Lampard Några underbara passningar, en snedspark som kunde varit mål. Men oj vilken säkerhetsrisk i försvarsspelet. Genom hela matchen det största hotet framåt, särskilt efter att Ba fick gå av. Gjorde mål och kunde (borde?) kanske gjort ett till. 7+
Ryan Bertrand Hade en del fina aktioner där han samspelade bra med Cole. En rätt bra match av Bertrand som var vaken och hängde med i de flesta situationerna. 6+
Oscar Rätt anonym i första men en del fina aktioner, liksom Mata klart bättre i andra. 7
Juan Mata Väldigt anonym i första halvlek. Kände han av sin skada?! I andra halvlek kom han igång liksom hela Chelsea och var utmärkt, underbart mål. Andra halvleks spelare. 7+
Demba Ba Oroade Newcastles försvar och var riktigt nära att göra mål men skadades så svårt att han istället fick gå ut. 6
---
Fernando Torres Inte usel men bidrog inte heller med något särskilt. 5+
  För kort tid för betyg. -

Vikarierande manager RAFAEL BENITEZ INSATS

BETYG

För passiv och defensiv inställning kanske i första halvlek, men det stora problemet för Chelsea är oförmågan att stänga ned matcher vi leder och att vi släpper in på tok för många sena mål. Hade inte mycket att jonglera med när Ba skadades. 5+

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Frank Lampard (trots några försvarsmissar som kunde kostat).

DOMARENS INSATS Howard Webb

BETYG

Missade att Chelsea borde fått straff, även om det var osäkert vid sista läget. Borde nog visat ut Coloccini för sparken på Ba. Underkänd