csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 24 sp 13 v 7 o 4 f 49 - 24 mål 44 p

1 februari 2013

    Ännu fler Chelseaminnen från Harri

Harri Hemmi, tidigare ordförande och grundare av Chelsea Supporters Sweden gräver vidare med med flera artiklar från sin rika skatt av Chelsea-lore.


RESA NR 49, SEMIFINALRESAN

Någon gång innan kvartsfinalen i mars så ringde en polare och informerade mig om att British Airways hade ett erbjudande i april, ”Res två, betala för en”. –Boka in mig så fixar jag en reskompis, och hoppades samtidigt att Chelsea skulle ta sig vidare till semin. Om inte, fanns ju alltid alternativet och se Coventry borta i ligan den helgen. Jag trodde stenhårt på en semi, vilket det också blev.

Paul Feeney fick i uppdrag att fixa matchbiljetterna. Paul var på Stamford Bridge en torsdag kväll 19:30 och påbörjade köandet. Det regnade, blåste och var svinkallt. 02:45 var det hans tur vid biljettluckan. Efter drygt sju timmars köande i pissväder belönades Paul med tre matchbiljetter och epitetet GULDPOLARE av undertecknad.

04:30 på fredag morgon kom Stefan och plockade upp mig för avfärd mot Arlanda. Ett par timmar senare satt vi på planet mot London Heathrow. Första anhalt i London blev Stamford Bridge, och en träff med Mike Beaufoy, där jag registrerade CSS som Chelsea Branch inför kommande säsong. Laget var inne på arenan för ett lättare träningspass och vi passade på att kika lite på Zola och Company. Skakade hand med Ken Bates, sa hejdå till Mike och gick tvärs över gatan till Cross Eyed Newt för och ta itu med både hunger och törst.

Fredagskvällen tillbringades uppe i Bethnal Green och Pauls lokalpub Brittania. ”Bones” en Chelsea vän sedan lång tillbaka i tiden och steward på Stamford Bridge kom förbi han också.

Lördag och strålande sol. Vi bestämde oss för och se division tre mötet mellan Fulham-Northampton på Craven Cottage. Hemmalaget var redan klara för uppflyttning och Northampton hade chansen och gå upp via play-off, så det kändes som en intressant drabbning. Vi släckte törsten på den enorma Pharaoh & Firkin puben vid Putney Bridge. Fansen från Northampton dominerade helt. Bortalaget var också det bättre laget och vann rättvist med 1-0 inför säsongens högsta publiksiffra på den vackert belägna arenan utmed Themsen. 11 479 och drygt  1 500 hejade på Northampton. Efter matchen var det lite stökigt på ett par av sidogatorna, men den effektiva London polisen fick snabbt ordning på läget.

Söndag och dags för FA Cupsemifinalen mot Wimbledon. Eftersom avsparken var lagd till 12:00 så hade Matthew ordnat ett vattenhål för törstiga Chelsea fans på Conservative Club vid King`s Cross. Redan 08:00 var vi på plats och en och en halvtimme senare började det sina i baren, varvid Matthew reagerade blixtsnabbt och vips så hade vi 30 flaskor öl på vårat bord. Förmiddagen var räddad. Efter att ha tömt sista flaskan drog vi oss mot arenan. Perfekta yttre förutsättningar. Soligt och varmt och en perfekt matta på Highbury. Dessutom fanns ju världens bästa supportrar på plats för och heja fram sitt Chelsea. The Blues dominerade matchen helt, särskilt efter paus. Hughes gjorde det så viktiga 1-0 målet efter 43 minuter. Zola gjorde ett magiskt mål där han vände bort en försvarare i hög fart och satte säkert in 2-0. 3-0 kom i slutsekunderna av Hughes och jublet ville aldrig ta slut. Härligt med denna underbara stämmning, och det var knappt så att spelarna ville lämna Highburys gröna matta utan ville fira med de 20 000 Chelsea fansen på plats. Det gapade tomma hål på Dons sektioner då klubben hade skickat tillbaka 6 000 osålda biljetter av tilldelade 15 000. 250 Chelsea fans hade lyckats komma över biljetter på bortaläktaren och Scotland Yard utreder hur detta kunnat ske. 50 av dem blev dessutom utslängda från arenan, som denna dag hade en publik på 32 674.

Lyckliga lämnade vi Highbury och gick ner till Holloway Road och puben Benwell Arms, för att sedan träffa alla våra vänner på Drakes. En stund senare var hela gänget inne på Stamford Bridge`s gröna matta, där vi sprang runt och låtsades vara Chelsea. Underlaget hade tagit en hel del stryk av eftermiddagens amerikanska fotbollsmatch. Jag förstår inte vad de har där och göra? Gneten Bates passar givetvis på och tjäna lite extra pund genom en uthyrning. En vakt kom dock på oss och bad oss att gå därifrån, vilket vi också gjorde. Till Adelaide på King`s Road där vi avslutade fotbollshelgen.

Lämnade Paul pengar för inköp av finalbiljetter. Den 16 maj är jag tillbaka igen, och tänk om den 50:e resan kommer och krönas med en FA Cup buckla? ”When Wise goes up to lift the FA Cup, I`ll be there, I`ll be there. Paul avslutade med och säga, -Vinner vi cupen så kommer tusentals och fira på King`s Road hela natten. Det måste ju bara upplevas. Eller hur?


Harri Hemmi

Besök csfc-facebook: facebook