Matchen:   Brentford v Chelsea  2 - 2 (1-0)

22 Ross Turnbull
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
26 John Terry
3 Ashley Cole
7 Ramires
8 Frank Lampard
21 Marko Marin
11 Oscar
34 Ryan Bertrand
9 Fernando Torres

AVB: Paulo Ferreira 40 Hilario 30 Yossi Benayoun 29 Demba Ba 28 César Azpilicueta 10 Juan Mata 57 Nathan Ake

BRENTFORD

Simon Moore 21
Lee Hodson-
Tony Craig 5
Harlee Dean 6
Shaleum Logan 14
Adam Forshaw 4
Jonathan Douglas 8
Toumani Diagouraga 20
Clayton Donaldson9
Marcello Trotta-
Harry Forrester 19

Avb Richard Lee1 Paul Hayes23 Sam Saunders7 Scott Barron3 Tom Adeyemi12 Jake Reeves- Stuart Dallas15

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

På nyhetssidan finns en länk till en gullig historia om hur en av Brentfords spelare, avbytaren Hayes har en son som önskar pappa ska förlora idag.

Det hoppas vi också även om jag normalt älskar FA Cupskrällar. Brighton var nära mot Arsenal igår, Bradford slog ut Aston Villa och den största av alla Luton som inte ens spelar i ligasystemet s a s slog ut Norwich, och det borta också.
    Ashley Cole krossar precis framför mål och det hade varit öppet mål om Torres hade varit i närheten, vilket han förstås inte var. 3
    Marin agerar fint och lägger upp för Oscar som skjuter men precis utanför. Det såg nästan ut som om den touchade stolpen. 5
    Den ende spelare som var tillgänglig som vilas helt idag är César Azpilicueta som spelat mycket på senaste tiden och Iva spelar högerback igen, vilket var ett tag sedan.
    Brentford spelar säckförsvar, de står tjugotalet meter in på sin egen planhalva och bara väntar in Chelsea och vi vet ju hur svårt det kan vara att spela mot sådana lag. Särskilt som Chelseas vassaste vapen i år är våra snabba omställningar, det lär inte bli utrymme för många sådana.
    Brentford kontrar och Turnbull fick faktiskt göra en räddning.En sorts räddning ska vi väl kalla det. 8
    Piggast i Chelsea de första tio har Marko Marin och Oscar varit. De har hittat varandra fint även om Marin spelar på en ovan högerkant. Marin har också fått känna på hur det känns att möta den traditionella brittiska fysiska fotbollen. Även Iva har gjort en spektakulär luftfärd redan.
    Trotta tar sig fram och skjuter, inte särskilt bra. 11
     JT gör en ordentlig tavla och passar till Turnbull som inte är där han ska vara och Turnbull får kasta sig och rädda med händerna. Frispark i straffområdet. Någon meter in. 12
    Kort till Forrester som skjuter över.
    Men vad fasen gjorde Turnbull som kom ut och inte skrek till JT. Det var tur att det var en lös och kort pass bakåt. Matchovana för bägge får vi väl skylla på.
    Brentford har en hörna där Ramires och en Brentfordspelare har rena boxningsmatchen. Det är en lite annan spelstil än Chelsea är vana att möta. Hörnan helt ofalrig. 17
    Brentford är pigga just nu och har faktiskt lite tryck på Chelsea. De är aggressiva och ivriga. De är inte rädda för Chelsea just nu och ska inte heller vara det för Chelsea har inte åstadkommit nästan något utom Oscars fina skott och Torres som inte var i närheten av var han skulle vara på Coles passning.
    Torres passar illa och slarvar bort det fina arbete Bertrand gjorde. Det ser ut som en typisk Torresmatch trots motståndet.
    Visst är planen av en annan kvalitet än vad Chelsea är vana vid, inte ens sämsta träningsplanen på Cobham kan jämföras. Visst är motståndet aggressivt, fysiskt och heltända - men Chelsea spelar verkligen inte bra - ännu.
    Marins hörna nickas bort av förste randige, inte bra och det blir en kontring för Brentford men bollen stannar upp i leran vid linjen. 25
    Brentfords bäste spelare Forrester snurrar upp några Chelseaspelare och vinner ett par viktiga närkamper, men skottet är inte så bra. 26
    Benitez är rasande vid linjen och jag kan inte klandra honom. Brentford ser faktiskt ut att vara det bättre laget just nu.
    Ramires är den som fått ta det mesta av Brentfords hårda fysiska spel. Nu drogs han i armen och piruettar omkull och frisparken nickas genast bort. 28
    Chelsea tappar bollen hela tiden, vilket säkert till en del kan skyllas på planen då bollen stannar upp men sådant måste våra spelare ändå klara av.
    Brentford skjuter och ett tag såg det ut som mål, men det var precis utanför. 31
    Forrester skjuter igen utanför. 31
    Jag kan inte säga att Chelsea är utspelade men vi är inte i närheten av att vara det bästa laget just nu.
    Missförstånd av Brentford som gör att deras kontring rinner ut. 32
    Cahill ska passa Iva och klappar till bollen som om han skjuter på mål och missar Iva med fem meter, sedan tittar han på planen som om et var den som gjorde att han klappade till för drottning och fosterland. Vad håller de på med?
    Rami bjuds på en ny lufttur. Det är en fysisk nivå vi sällan möter annars, ändå är Brentford kända för att spela fotboll mer än sina konkurrenter i League One.
     Torres slarvar bort ännu en kontring där Marin sprang sig fri och Torres slänger iväg bollen tio meter från honom. 38
     Turnbull får rädda och har problem att hålla den studsande bollen. Turnbull har haft mer att göra i den här matchen än Brentfords målvakt. 39
     MÅL. Trotta gör mål för Brentford efter att de aggressivt erövrat bollen från Lamps, Turnbull räddar skottet men returen rakt ut till Trotta. Klassmål av Trotta på en svår boll, men du milde. 42
    Jag kan tyvärr inte säga det är orättvist för om något lag förtjänat ett mål är det Brentford.
    Cahill som är ordentligt frustrerad gör en ful tackling med fotsulan över vristen precis utanför boxen. Gult kort förstås. 44
    Första kontringschansen av Chelsea efter att Brentford igen nästan erövrat en boll Chelsea räddat. Oscar gör det jättebra, men är ensam med tre jagande spelare och ytterligare tre hemmaspelare och ingen blå. 45

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men det här var bland många usla insatser förmodligen den sämsta halvleken hittills i år. Och med tanke på hur vi brukar agera i andra halvlek numera är jag mer än lite orolig över att vi nu åker ur cupen.
    

 

Jag ger Oscar godkänt även om han inte glänst. Bertrand hade en bra period. Iva har varit solid. Marin pigg men ojämn. Lampard styrde spelet men gjorde bort sig vid målet. Cahill och Torres fullständigt urusla.

Mata och Ba MÅSTE komma in direkt efter pausen. Att starta Torres i en sådan här match på en sådan här plan var tjänstefel av Benitez. Torres spel kräver hyfsade planer, men det är ingen ursäkt för hans fullständigt urusla insats i första. På en sådan här plan krävs targetplayers längst fram, för Chelsea kan inte envisas med att försöka spela bollen längs marken när de inte behärskar den dåliga planen.

Mata in för Marin. Nödvändigt även om jag tycker Marin får lite för negativ kritik, men han har problem med sitt defensiva spel och idag fungerade den delen inte alls. Men varför fick Torres vara kvar? Är det Benitez enda uppgift i Chelsea, att få Torres att börja leverera?
    Ramires skjuter men en bra bit utanför. 47
    Brentford börjar andra som de slutade första och försöker verkligen vinna matchen. Chelsea ser lite piggare ut, men...
    Lampards frispark blockeras, liksom Oscars skott på returen. 50
    Mata tar en frispark från andra sidan som blir lite farligare, Brentfords målvakt får faktiskt något att göra även om det är att ta en blockerad boll. 51
    Mata sätter fram Oscar som inte har någon att passa och får gå själv, omgiven av tre - det blir förstås inget av det. 52.
    Mata ger målvakten något att göra, men det var inte direkt farligt skott. 53
    Chelsea visar helt klart en helt annat vilja hittills i andra. Det är åtminstone väldigt skönt att se. Men det måste till mål också.
    Chelsea överspelade på mitten och Turnbull kommer ut bra och hinner först. 54
    Oscar MÅL. Så snyggt, tar hand om bollen fintar bort spelarna och sätter den säkert i mål. Solomål. 55
    Bra chans för Chelsea men mlvakten tar hand om bollen. 56. Det är nu ett helt annat Chelsea, tack och lov.
    Men det är ju uppenbart att det är Mata som är motorn och allt i Chelsea just nu. Han kan helt enkelt inte vilas trots att han spelat i princip non-stop i en och en halv säsong.
   Forshaw blockerar till hörna. Dubbelhörna. 59
   Oscar bryter högt upp men försvararen hinner tillbaka och får ut bollen till en ny hörna. Dubbelhörna igen. 60 Avblåst för knuff.
    Chelsea har höjt tempot och visar vilja och det är faktiskt som att se ett helt annat lag nu i andra. De får in bollen bakom spelarna istället för att se den stanna upp och gå till de randiga. Det plus Mata är den stora skillnaden.
       Det är fortfarande en hel del felpass när spelarna glömmer att hålla marginalerna. De kan inte finspela på samma sätt som på de bra planerna.
    Oscar skjuter mycket bra, men målvakten får fingrarna på bollen. 64
   Lampard får bollen av JT djupt in på egen planhalva, svänger runt och sätter en härlig cross hela vägen över planen. Tyvärr för nära målvakten men jag älskar när han slår de bollarna. 65
   Bertrand missbedömer och låter bollen gå till hörna, slarvigt värre. Dubbelhörna. 69
   Trotta av för Adeyemi, det är ett byte Rosler gör som jag inte fattar. Trotta har varit mycket bra och målet var ett klassmål på en trots allt svår boll. 71 Men varför får Torres vara kvar? Vi måste ju vinna matchen.
    Turnbull fäller en Brentfordspelare. Straff. 72
    Det var mer filmning än fällning tycker jag, men domaren dömer ju tyvärr. MÅL. Forrester på straffen. 73
    Varför agerar inte Benitez och tar av Torres så vi får ett anfallshot? Det är fullständigt obegripligt hur Torres särbehandlas numera.
    En kvart kvar att åtminstone rädda lite ära.
    Cahill nickar, Mata förbi målet men Chelsea behåller trycket till målvakten kan ta hand om bollen. 78
    Torres, utanför förstås. 79
     Ett fullständigt obegripligt byte, Azpi in för Iva??????? 79
    Bertrand får en jättechans, men inte. Dålig nick över. 81
    Ba in till slut. 82, Säg inte vem som gick ut, men det var inte Torres för han gör till slut mål efter bra förarbete av Ba. MÅL. Utmärkt avslut och det visade ju att Benitez åtminstone har lite tur, men det var Bas uppoffrande arbete som gjorde målet möjligt. 83
    Lamps sökte Torres men backen läste passningen lätt. 85
    Chelsea har spelat mycket bättre i andra men hade oturen emot oss med domslutet.
   Mycket bra långskott av Lampard som vänder och skjuter, målvakten har jätteproblem men lyckas ta sin egen retur. 87
    Torres vaknade till efter målet. Men han har varit något bättre i andra än den väldigt dåliga första halvleken.
     Hands av Torres. Fyra minuter tillägg.

Solklar hands när försvararen har handen ute och Mata sätter bollen på den. Domaren friar!

En match med två Chelsea, ett otroligt uselt i första halvlek och ett godkänt i andra. Individuella misstag och en billig straff gick emot oss. Vi skulle haft straff på övertid så domaren får underkänt.

Omspel är bättre än att åka ut, det är väl allt man kan säga, men ännu fler matcher med en allt tunnare trupp var kanske inte vad Chelsea behövde just nu.

     
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!