Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 25 sp 13 v 7 o 5 f 51 - 27 mål 44 p
25 jan - 3 feb 2013

Nyheter v-4 o 5


SÖNDAG:
Nigeria slog ut förhandsfavoriten Elfenbenskusten och Dorgba fick därmed inte heller i år uppleva att vinna Afrikanska mästerskapen, och han lär nog aldrig få göra det då nästa mästerskap blir först om två år. För oss innebär det att Moses framförallt, och Mikel blir borta ännu ett tag.

Robert påminner om listan mot att Chelsea inte ska förlänga för Benitez, vilket verkar omöjligt efter den senaste tidens resultat. Jag har inte skrivit på för jag kan inte tänka mig att klubben överväger att förlänga kontraktet även om Romans dröm om Guardiola sprack. Men kanske också för jag tycker frågan om Lampard och Torres är ännu viktigare. Lampard ska få ett nytt kontrakt och Torres ska skickas iväg. Men om ni vill skriva på, här är länken igen >>>

Vi är inte de enda som undrar dock. >>>

U-18-laget spelade igår 1-1 borta mot Man United. Jesse Starkey gjorde målet.

LÖRDAG:

Dags att ta nya tag. Man får ta det som varit med sig och hoppas på det bästa för framtiden. MEN man får aldrig glömma! Och jag tillägnar därför allt mitt arbete här till min bror Thomas och Ozzie, även om jag är den ende sportfånen av dem. Egentligen log nog Thomas bara överseende över mitt engagemang, men vi har alla våra fel.

Det verkar vara vettiga ord både privat och för Chelsea. Att ta ett steg tillbaka, ta till sig det som varit och försöka se framåt igen.

Och igen, tack för allt stöd jag har fått den senaste tiden från er som läser CSFC. Tack, tack - ni gör arbetet (och det är en del sånt) värt det. Att ni tagit er tid att bry er om min situation betyder oerhört mycket för mig. Tack.

------------------

Jag har inte följt vad som hänt de senaste dagarna men har försökt sätta mig in i det. Följde Chelsea på en app i en iPhone i onsdags och jag skäms helt enkelt. Jag tror inte Chelsea varit så här dåliga det här årtusendet i att försvara ledningar. Ettmålsöverlägen har vi tappat under åren, men nu tappar vi flermålsöverlägen mot bottenlag och det kan aldrig på någon skala i någon verklighet eller dimension godkännas. Vi är för fan Chelsea, ett av världens ledande fotbollslag.

Så Chelsea måste visa att de faktiskt duger även under en coach som verkar gissa sig fram lika mycket som en som försöker gissa nummer på lotto.

Till skillnad från tidningar, skvallersajter och andra så hade CSFC åter igen rätt; Chelsea köpte inte fler spelare. Jag tror köpet av Demba Ba är rätt, men jag tror att så länge Benitez är manager tvingas han alltid stå tillbaka för floppen Torres.

Azpi som tagit en ordinarie plats i Chelsea är nu spansk landslagsspelare, vilket Torres inte längre är.

Chelsea har släppt fem ungdomsspelare, därav en av mina favoriter. James Ashton, Conor Clifford, Ben Gordon, Rohan Ince och Adam Phillip.
    Jag gillade verkligen Conor Clifford men trots uppkallelse till irländska landslagstruppen stannade hans utveckling av. De övriga trodde jag Chelsea skulle släppa.
    Vi önskar dem alla lycka till i sin framtida karriär. Men oj, vad steget från lovande tonåring till elitspelare är stort. Månresestort.

WOW, idioterna på FA insåg faktiskt att Eden Hazard sparkade på bollen och inte tidernas äldsta bollkalles otroliga filmningar. Om hans pappas miljoner inte räcker kan skitstöveln Charlie Morgan alltid försöka sig på en karriär som skådespelare, åtminstone en av dem som ser ut som en genomful lergubbe i bakgrunden. Hazard slapp trots ett oerhört ogenomtänkt uttalande av FA,om att han skulle straffas ytterligare en påföljd som ännu en gång hade skämt ut FA. Han får bara standardavstängningen på tre matcher för direkt rött kort. Vilken Chelsea borde överklagat.

Patrick Bamford, en forward som intresserar mig mycket fortsätter sitt lån hos MK Dons till säsongens slut.

ONSDAG:
Som förvarnat stänger CSFC några dagar nu, för att familjen ska kunna sörja och hedra min enastående bror Thomas och det han åstadkom i sitt liv. Vilket var väldigt mycket.
   Är tillbaka fredag kväll eller lördag.
   Jag kommer att missa min första Chelseamatch på många år, inkl träningsmatcher, men det finns ju saker som är viktigare. (Någon ligacupmatch har jag också missat då den aldrig sänts på tv). Hoppas ändå att Chelsea kan göra bra ifrån sig mot formlaget Reading.

John Terry var inte nöjd med inställningen hos Chelseas spelare mot Brentford (själv kan jag nämna ett halvdussin+ matcher senaste två månaderna då ingen kan vara nöjd med inställningen). Förhoppningsvis innebär det att vår kapten sätter en blåslampa under spelarna ikväll.

Yossi Benayoun satt på bänken mot Brentford och är aktull för ikväll. Däremot är Malouda kvar i kylskåpet och han tycks inte vilja komma bort från det. Han har blivit en ny Winston Bogarde, ointresserad av att spela fotboll men väldigt intresserad av att inkassera lönen.

Chelsea spelade 3-3 borta mot Ajax i NextGen-serien. Det var svåra förhållanden och Chelsea tappade en 3-1-ledning. Mål av Alex Kiwomya, Mitchell Beeney och förstås Islam Feruz som fortsätter utvecklas enormt snabbt.


TISDAG:
David Luiz är skadad i vristen och väntas vara borta ett tag till. Petr Cech har en vadskada och spelar inte mot Reading (varning Turnbull) men förväntas vara tillbaka mot Newcastle.

Det blir ingen Moses eller Mikel tillbaka snarast. Tack vare att Moses (som efterträdde Mikel som straffläggare) satte två straffar och Nigeria gick vidare till slutspelet.

Ikväll avgörs det om vi får tillbaka två av våra tre spelare i afrikanska mästerskapen, allt utom en vinst för Nigeria pekar på att truppen får en förstärkning som Benitez nog vill ha då han tjatar om att truppen börjar se tunn ut. Vi väntar ju också besked på vilken hämnd FA tänker ta ut på Hazard. Omerou är utlånad och återvänder dit, men Mikel som missade en straff i förra matchen kan komma tillbaka. Liksom Victor Moses som dock undergår en sen test för att se om han kan spela mot Etiopien ikväll. Det är kanske inte kul att önska att våra spelare förlorar men jag bryr mig inte särskilt mycket om landslagsspel och vi behöver spelare.

MÅNDAG:
Chelseas intensiva spelschema är ännu tajtare nu. Det gick tydligen inte ens att klämma in vårt omspel mot Brentford innan nästa omgång av FA Cupen ska spelas. Så vi spelas omspelet samma helg som de övriga lagen spelar omgång 5 och sedan får vi se. Speldatum blir alltså 17 februari.

SÖNDAG:
Chelsea har värvat Motalas mittback Ali Suljic som beskrivs som en supertalang. Han är 15 år gammal. Han beskriver sig som en modern mittback som vill driva bollen upp på mittplan. Han sägs ha jagats av ett flertal PL-klubbar och några italienska. Till dem som erbjöd honom konkret kontrakt tillhör Arsenal.

 


Om Chelsea vinner omspelet mot Brentford får vi en ny bortamatch mot Middlesbrough med utlånade Josh McEachran (som inte lär få spela den matchen). Detta i ett redan helpackat spelschema där vi också ska göra Europa Leaguedebut innan femte omgången ska spelas helgen 16-17 februari.
    Det var en otrolig skrällhelg i FA Cupen, och en av de stora anledningarna att älska turneringen. Störst skräll var självklart att Luton slog ut Norwich, borta dessutom. Därtill åkte Liverpool ut mot Oldham i samma serie som Brentford, Tottenham åkte ut mot Leeds och Aston Villa visslade ut mot Bradford. En faktiskt anmärkningsvärd skrällhelg men tyvärr vägrar svenska tv-bolag visa turneringen (tack vare girigheten hos dem som säljer rättigheterna).

En gullig historia. >>>

Benitez säger att om Eden Hazard får mer än tre matchers avstängning kommer Chelsea att överklaga. Det lär knappast hjälpa för det känns ju som om FA till varje pris är ute efter att straffa Chelsea efter allt bråk oss emellan. FAs uttalande i fredags var ju anmärkningsvärt på många sätt, men mest för att det tydligen helt struntade i alla de fakta som kommit fram om bollpojkens agerande och var sparken egentligen hamnade och det var sannerligen inte där världens äldste och rikaste bollpojke försökte hävda. (Bollpojken skulle varit en av bollpojkarna vid Wales nästa landskamp mot Österrike, men walesiska förbundet har stoppat det!)

FREDAG:
Jag ska försöka växla upp och arbeta med CSFC igen. Det kommer att ske gradvis och från onsdag till lördag nästa vecka ligger den ned igen.

TACK till alla som har hört av sig under den här för mig väldigt tuffa tiden, med uppmuntran och uppskattning. Det har värmt väldigt mycket. Livet har inte varit snällt mot mig på sistone och då menar jag långt ifrån bara Chelseas usla andra halvlekar särskilt hemma och usla resultat i avgörande matcher. Jag förlorade på bara sex veckors tid de två som stod mig närmast i livet, och jag har fortfarande min brors begravning att hantera nästa vecka. Så åter ett stort TACK för den uppskattning jag och CSFC har fått, det är ett andningshål och uppmuntran inför framtiden. Och jag hoppas ni förstår om jag kanske inte kan hålla samma höga kvalitet och frekvens den närmaste tiden. Det är lite tufft just nu och lär så förbli ett bra tag antar jag.

---

Jag har inte direkt hängt med som vanligt men än har Chelsea inte köpt fler spelare trots oändliga spekulationer och vi har inte heller lyckats bli av med de två som inte platsar i a-lagstruppen, Florent Malouda och Yossi Benayoun. Spelare som skulle kunna förstärka mängder av klubbar men som sitter med så höga löner att ingen klubb vill ta över dem trots att de med stor säkerhet får spelarna i princip gratis.  
    En mycket god nyhet är dock att Ashley Cole har förlängt sitt kontrakt med ett år. Det talas om stora pengar och det lär det nog behövts då han hade konkreta flerårserbjudanden från flera håll. Ändå tycker jag det visar vilken lojalitet Ashley känner mot Chelsea och jag är glad över det även om det sinkar van Aanholts och Bertrands utveckling. Men vi behöver våra rutinerade spelare också, särskilt när de fortfarande håller världsklass.

Däremot inget om Frank Lampard och det är desto mer skamligt. Lamps är jag övertygad om skulle stanna även med en lönesäkning och det är nog det mest obegåvade hittills som klubben visat upp under Romans ägarskap att man inte försäkrar sig om hans tjänster ett år till. Lampard trampar ju också på mot det nya rekordet och har helt klart siktet på att överträffa 50-talets gigant som målskytt, Bobby Tambling. Jag tror absolut att Lamps kommer att slå det om inte klubbledningen ger honom spelförbud, vilket tyvärr inte skulle förvåna mig då vi floppar i tävling efter tävling på ett rent spektakulärt (och oändligt deprimerande) sätt.

 

Rykten, notiser m m, v-4o5


LÖRDAG:
Vår förre spelare som övergav oss för spuds, Gus Poyet, nu uppskattad manager i Brighton nämns i spekulationerna kring ny manager nu. Har för mig att hans son redan spelar i Chelseas akademi.

Chelsea har tagit ut de trupper som måste skickas in till fotbollsmyndigheterna för inhemskt och europeiskt spel. Mest anmärkningsvärt är att Malouda nämns i dem, men det betyder inget. Läs mer>>>

Tack och lov är Silly Season över. Jag är så trött på dem. Och medias försök att få lögner intressanta, för det handlar inte ens längre om rykten eller skvaller - det är rena lögner som media kokar ihop. Men vi har ändå presenterat alla övergångar här. Ni får bedöma själva vilka som gjort bra affärer. Eller vilka som varit smarta och inte gjort dåliga affärer i panik. >>>

ONSDAG:
Idag har Birmingham tackat ja till att sälja Jack Butland till Chelsea. Nästa källa uppger att Jack Butland har sagt nej till Chelsea - det märks att det är näst sista dagen på Silly Season. Sport Witness har en kul konspirationsteori om att Chelsea köper Butland för att låna ut honom till Atletico Madrid istället för Courtois för att Chelsea därmed ska få köpa Falcao billigare, hänger ni med.... Eller resonerar de, kanske Courtois säljs för 12m som dras från Falcaos ca 50m utköpsklausul och så har Chelsea Butland som back-up istället.... Dumt om ni frågar mig, Courtois ska vi inte ge upp.

Ljugartidningen Metro hävar att Chelsea återigen försöker få Paulinho som halva Europa tycks försökt köpa men ingen lyckats få köpa.

Willian vill fortfarande bort från Shaktar, men varken Chelsea eller Tottenham verkar vilja lägga något bud. Det är en duktig spelare, men behöver vi honom är min fråga, särskilt med tanke på att han lär knappast få för under 20m pund, snarare klart högre. Shaktar har redan köpt in hans ersättare, Taison, men de behöver inte sälja. Klubben har stabil ekonomi och är i slutspel i Champions League.

The Sun sätter faktiskt fingret på något riktigt viktigt som jag också funderat mycket kring. Varför Benitez gnäller om truppen och alla snackar värvningar när vi har 23 spelare utlånade! Läs mer >

TISDAG:
West London Sport (har aldrig förr hört talas om dem) påstår att Rafa Benitez är väldigt nära att få sparken i Chelsea. Knappast.

Fast någon grund för det hela kan det finnas då fansen har startat en petition på internet. Så vill ni rösta för att Roman ska sparka Rafa Benitez, gå till change.org> och skriv på. (Det är en sajt som startar omröstningar, eller petitioner om vad som helst).

David Moyes nämns väldigt ofta som framtida Chelseamanager nu. Pep bangade ju och José lär nog inte få komma tillbaka för det är liksom inte Romans stil att erkänna misstag. Förutom Hiddink finns det nog helt enkelt ingen som är riktigt aktuell för Chelsea efter att vi fått följa katapultstolarna smälla i klubben i åtta års tid nu. Moyes är en mycket kompeten manager som gjort underverk med små medel, men också med en spelstil (även om sådant till stor del beror på spelarmaterial) som knappast liknar Chelseas. Om han fungerar i Chelsea. Jag tvivlar faktiskt trots att jag har den allra största respekt för Moyes. Men jag tror han är en manager som behöver förtroende och kontinuitet. Han är ingen framstående matchcoach. Faktum är att jag tror han skulle passa United väldigt väl, och Liverpool (fullständigt otänkbart) men jag ser honom inte som en manager för t ex Arsenal eller Chelsea. Men jag har haft fel förr, senast idag då jag inte trodde Balotelli skulle gå till Milan efter Berlusconis utbrott, men tydligen är Berlusconi en ägare med mindre inflytande än vad vi tror. ingen Roman direkt.

Oro sprider sig återigen i Chelseas spelartrupp om vi ska tro följande artikel, men källan tillhör de mest trovärdiga: >>>

Ni har kanske noterat grälet mellan Marco Materazzi som varit frispråkig om Zlatan också på sistone men fortfarande inte avslöjat vad han sa som fick Zidane att explodera, i vilket fall som så säger Materazzi att Benitez uppförde sig småaktigt när han kom som tränare till Inter. Något som fick Benitez att explodera och ett stort antal gånger i samma mening kalla Materazzi lögnare. Nu återkommer Materazzi med en rätt kul replik, han hävdar att om han ljuger då är Benitez spinkig.

Tre dagar kvar av transferfönstret och det verkar som om till och med media fattat vad CSFC har sagt hela fönstret, Chelsea kommer inte att handla mer. Men skam den som ger sig så alla stora namn som avhandlats plus Butland får en ny omgång som sista-minuten-köp av Chelsea.

MÅNDAG:
Det var väl bara att vänta sig efter Turnbulls svaga insats mot Brentford. Ännu en målvakt knyts nu till Chelsea, det är engelska landslagsreserven Jack Butland som tidningarna nu vill ha till Chelsea. Vilket skulle innebära att Chelsea har tre landslagsmålvakter; Cech, Courtois och Butland. Nej, det här kommer inte att ske trots söndagens insats.

SÖNDAG:
Fotbollsklubbar scoutar kontinuerligt alla spelare, men i medias ögon innebär det ju att en affär är nära. Nu ska Chelsea haft scouter som tittat på Marseilles back Nicolas N'Koulou (och Rennes 23-årige mittfältare Romain Alessandrini.)

Det är nu tydligen helt klart att Drogba hamnar hos Galatasaray närmaste 1,5 åren.

---
Vår hjälte Didier Drogba återvänder till Europa och verkar hamna i Galatasaray. Turkisk fotboll är på väg upp det märks på de spelare de numer kan attrahera, Sneijder är kanske det största namnet just nu. Vi får se om uppgifterna stämmer men Drogba har ju kvar familjen i London och han har söner som spelar i Chelseas akademi så man kan ju förstå om det kinesiska äventyret är över med tanke på allt strul det talas om.

David Moyes seglar alltmer upp som medias favorit till vem som blir ny Chelseamanager. Det undrar jag och ännu mer undrar jag vem som vill sätta sig i katapultstolen. Guardiola vågade inte. Själv ser jag gärna att Mourinho återvänder men jag tvivlar på att det sker, även om jag nog tror han lämnar Real i sommar, och vinner han CL lämnar han absolut.

Medias besvikelse över att Chelsea inte handlat en massa nu i januari är uppenbar. Nu talas det nästan enbart om framtida transfers. Willian har försvunnit helt ur diskussionerna och det sägs nu vara Paulinho som ska ersätta Lampard. Jag har en bättre idé, behåll Lampard.

Lite kul är att David Beckhams tre söner tydligen har haft "trials" med Chelseas akademi. Vet inte hur duktiga de är även om det sägs att Brooklyn har talang, men det är ju lite grann en knäpp på näsan för United och det är ju alltid roligt.

Rafael Benitez
talar nu öppet om att han vill stanna kvar som manager i Chelsea och att han tagit den diskussionen med Roman. Vi vet ju vad fansen tycker om den idéen och även om vi ska erkänna att han gjort en hel del rätt så har också vissa saker varit pinsamt usla, som coachningen i ett flertal matcher. Förutom det bagage han kom med.

LÖRDAG:
Läsvärt: >>>

Det är det första jag sett om att Roberto di Matteo uttalar sig efter den chockartade sparkningen. Läs mer >>>

Chelseas U-23 fortsätter vinna och det tack vare en av de yngsta spelarna i laget. De vann mot Middlesbrough med 3-2 efter att Islam Feruz gjort två mål själv och Lewis Baker satte en straff.

David Luiz är skadad och kan inte spela mot Brentford imorgon. Chelseas trupp är tunn för tillfället på grund av skador, avstängning och ACN. Men Chelsea ska förstås självklart ändå vinna mot Brentford, men just nu vågar nog ingen supporter ta något för självklart. Vi vet ju aldrig vilket Chelsea som kommer ut på plan.

Det ser ut som om Jeffrey Bruma stannar i Tyskland och Hamburg. Bruma som aldrig hann slå igenom i Chelsea har varit utlånad i 1,5 säsong till Hamburg och enligt ryktena kommer det att bli en permanent övergång.

Vandringsmannen Nicolas Anelka ser ut att hittat en ny klubb, och ingen dålig sådan. Det talas om att han blir Juventusspelare.

FREDAG:
FA har skjutit upp sitt beslut om Hazard men helt i den linje de brukar följa mot oss har de utlovat ett mycket strängt straff - vilket är anmärkningsvärt med tanke på alla de omständigheter som redan kommit fram. Men FA är inte på något sätt ett objektivt organ som jobbar för fotbollens bästa i England, inte nu längre. Det styrs av särintressen och Chelsea har svårt att hävda sig där pga sitt utländska ägande.

Idag väntas FA ta beslut om hur lång avstängning Eden Hazard ska få för sitt försök att sparka loss bollen från under en fuskande bollkalle (som till råga på allt hade skrutit på twitter om att han skulle fuska innan). Så uppfattade jag det direkt även om jag förstår av alla andra bilder att det kan se ut som om Hazard avsiktligt försökte sparka bollkallen. Å andra sidan såg ju inte Foy (en av världens i särklass sämsta domare, glöm aldrig hans insats i QPR-matchen förra året för att nämna en match då Chelsea varit iinblandade , vi behöve rinte gålängre tillbaka än till i helgen för ännu en jätteblunder av Foy i en annan matchi) en klar straff på Ba heller. Även där dök dock bilder upp som kunde förklara att ur Foys vinkel såg det inte lika solklart ut.

Hazard överreagerade och får ta sitt straff, men det hände efter flera sådana provokationer av bollpojkarna i matchen. Swansea förnekar självklart all inblandning men det faktum att världens äldste bollpojke som blev direkt inblandad efter flera incidenter tidigare, är son till en av klubbens mäktigaste direktörer gör att stanken fäster även på den walesiska klubben.

Även om Hazard kanske träffade med någon spark så klandrar jag ändå bollpojken mer än Hazard. Det är kanske inte mycket att säga om utvisningen, men jag tycker nästan inte Hazard ska ha mer än en matchs utvisning efter vad som framkommit och får han längre än de tre som direkt rött kort ger är det rena hånet som flera krönikörer betonat när fakta började komma fram. Martin Samuel är en av dem. >>> Även deras nye kolumnist Adrian Durham tycker felet är bollpojken som möjligen hjälpte klubben under matchen men som sänkt Swanseas anseende avsevärt. >>>

Mer helgläsning på ungefär samma tema:
The Sun >>> (håller knappast med om de flesta slutsatser, men vi ger våra opponenter utrymme)
Harry Redknapp säger detta >>>

För övrigt fattar jag inte Benitez matchningar på senaste tid; försöker han avsiktligt förlora matcher som VM, hemmamatcherna när publiken uttrycker isn besvikelse eller i returen mot Swansea? Om vi ens kan kalla det han gjorde matchningar.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie