Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 23 sp 13 v 6 o 4 f 47 - 22 mål 45 p
14-20 jan 2013

Nyheter v-3


 

TORSDAG

TIME OUT

Jag måste ta time out av familjeskäl, då situationen tyvärr är väldigt påfrestande och vi måste alla koncentrera oss på andra viktigare saker. CSFC är ett andningshål, men just nu fungerar det inte.
     Jag återkommer så fort jag kan.

ONSDAG
Southampton lär sakna tre viktiga spelare idag, och vår f d spelare Jack Cork återgår nog till sin normala mittfältsposition då han hade problem på backen. Saints har Luke Shaw tveksam, José Fonte saknas efter en tuff skada senast och Adam Lallana är också borta.

Angående kvällens match och det faktum att vi med absolut största säkerhet får möta ett lag som parkerar bussen framför mål säger Benitez (som ännu inte lyckats taktiskt dyrka upp de lag som gjort det i praktiken) följande kloka saker: "'You can't run behind defenders when they are deep because you will end up in the stand. When the opposition attack, there are spaces to run in behind defenders because they drop off and then you have space between the lines."
    Bästa lösningen är självklart ett tidigt mål för Chelsea. Sämsta att Saints tar ledningen.
    Vi lär få se rotation men jag hoppas verkligen att Mata får starta, sedan kan han vilas tidigt - men Mata är för mig nyckeln till vårt spel, särskilt ihop med Hazard och till viss del Lampard. Vi har jätteviktiga matcher framöver, särskilt mot Swansea, men tre poäng i den här matchen är faktiskt absolut lika viktigt som att vi besegrar Arsenal på söndag, men den här matchen kommer först och avgör därmed om vi hänger med i ligan tills vidare.


25 mars möter Brasilien Ryssland i en landskamp med Stamford Bridge som hemmaplan för sydamerikanerna. De har ju ett konstigt kontrakt med Kentero som gör att de spelar en massa landskamper (bl a i Malmö) i Europa på olika platser.

TISDAG:
Det blir Brentford, grannar i Londonområdet som Chelsea får möta, borta, i femte rundan av FA Cupen 27 januari. Låter överkomligt, men det är ju det roliga med FA Cupen, chansen för småklubbarna att skrälla finns ju där. Brentford gick vidare efter omspelsvinst med 2-1 över Southend.

Imorgon är det inte bara hängmatchen mot Southampton, det är också match för U-18-laget i FA Youth Cup mot Charlton. Matchen kolliderar tyvärr delvis med representationslagets, annars visas den på Chelsea TV. Vi är försvarande mästare.

Tre spelare är borta, långtidsskadade Romeu förstås och ACN-spelarna Mikel och Moses. Vi har stora matcher som kommer mot Arsenal och Swansea, men Benitez kan ändå inte vila alltför många spelare imorgon kväll.

Lucas Piazon har lånats ut för resten av säsongen. Lite synd, särskilt för FA Youth Cuplaget. Om han nu får spela där då han fyller 19 nästa månad. Han går till Malaga för välbehövlig speltid, vilket innebär att vi har två spelare som kan få fortsätta i Champions League, Piazon och Essien, båda i spanska klubbar.

Vårt tidigare stora målvaktslöfte, som tyvärr fick tvärstopp i sin utveckling, Matej Delac återvänder till sin moderklubb i Kroatien, Inter. Som lån resten av säsongen.

MÅNDAG:
Om någon undrar varför Chelsea Swedish Fan Club valde bort att fortsätta som officiell fanklubb redan på 80-talets mitt när Ken Bates tog över och införde censur och kontroll över supporterklubbarna, förstår nog bättre när ni läser hur klubben behandlar informationen på sin hemsida. Vi känner till kremlinologin som fanns en gång, vi har länge pratat om samma förhållande till information (och nu tydligen det fria ordet) hos Chelsea. Läs mer>>
     Hemsidan har dock agerat och nu åtminstone hyllat Frank Lampard för hans otroliga målfacit (som inte är slut) på 194 Chelseamål. Läs mer >>

Lite roligare kanske då att se hur brasilianaren Luiz hälsade det snöoväder som hälsade på i England (ungefär lika oväntat som det kom över oss i södra Sverige). Läs mer>>>

Intressant artikel från Guardian om Hazard, klart läsvärd. >>

Vår målvakt Sam Walker, som nog aldrig når vårt a-lagstrupp, har nu lånats ut till Colchester.

Petr Cech är den senaste som uttrycker sitt stöd för att Lampard ska få en förlängning på kontraktet. Årets mest självklara men klarar kostymerna utan ryggrad i Chelseas ledning att backa och ta det smarta och intelligenta beslutet att ge Lamps ett år till... Det är en fråga som kommer att förfölja oss länge till misstänker jag. För trots vad svenska fotbollsjournalister skriver har Lamps aldrig begärt att få något mer än ett års förlängning och det är nog vad alla ser som rimligt. Sen kanske det är dags att

Det ser ut som om Southampton lär få spela utan sitt unga löfte Luke Shaw på onsdag. En match där jag tror Torres startar vilket känns rätt ok då han visade bra attityd i Stoke-Upon-Trent och jag hellre ser Ba på söndag mot gooners. Det hör ju till med Ba och hans knän att ingen manager vill matcha honom mer än en match per vecka.

 

Rykten, notiser m m, v-3


ONSDAG:
Pep Guardiola
nobbar Chelsea precis som CSFC trott hela tiden, och ännu mer efter avfärdandet av RdM. Inget oväntat även om hans val var lite oväntat, trodde säkert han skulle hamna i England. Skönt dock att spekulationerna äntligen upphör, för ett tag.

I Spanien sägs det nu att Chelsea fått första tjing på Isco pga lånet av Piazon till Malaga. Låter ovanligt trovärdigt för att vara ett spanskt påhitt.

Signaler kommer nu att Shaktar tänker sälja Willian bara de får 20m pund. Så kanske passar Chelsea på, annars verkar Tottenham sugna och då tycker jag ju att vi borde köpa - t o m bara för att hindra dem från att få Willian. För som sagt, han imponerade ju mot oss i CL.

Arsenal verkar i media väldigt angelägna om att köpa Saints Luke Shaw (som inte säkert spelar ikväll pga skada). Det har det snackats om väldigt länge, undrar om intresset sjönk nu när Luke Shaw offentligt deklarerat att han är Chelseasupporter. Läs mer > Trevlig kille. Som dessutom har samma åsikt som CSFC, att Chelsea ska förlänga med Lamps.

TISDAG:
Caught Offside, en medieblogg mer eller mindre som ibland har rätt, men långt ifrån alltid hävdar tio affärer de är övertygade om kommer att ske i januari. Chelsea är köpare i två stora affärer i den listan. Först kommer Marouane Fellaini sedan kommer Willian. Vi lär väl få se, själv håller jag fast vid mitt tips om att Chelsea köpt färdigt. Däremot behöver vi verkligen bli av med Malouda och Benayoun.

Nemanja Matic
som ingick som dellikvid när Chelsea köpte David Luiz har förlängt sitt kontrakt med Benfica och fått den ståtliga utköpsklausulen 45m euro. Vilket en del tolkar som att Chelsea gjort ett jättemisstag som släppte honom. Liksom de säger att vi gjorde när vi släppte Miroslav Stoch (jag gillade visserligen bägge men jag har nog en annan tolkning). Men den sansade bedömaren betänker nog två saker, ett jättemål som vinner bästa i Europa gör inte en spelare till en sensation, lika lite som en jättehög utköpssumma i portugisisk fotboll - som ju är känd för sina inflaterade utköpssummor. Vi har också hört liknande saker om Fabio Borini (som jag också gillade skarpt förresten) och Scott Sinclair. Ingen av dem har lyst upp himlen ännu, särskilt inte Sinclair som fullständigt oförklarligt gick till City och inte får spela mycket mer än tétanten.

Franska!!!!! källor uppger att Falcao är klar för Chelsea. Inga kommentarer men...
    Engelska källor har dock fortfarande inte lyckas komma över det faktum att Falcao uttryckte sig artigt om Frankrike som land och Paris som stad och därmed med medielogik vill till PSG!

Iago Aspas prislapp är idag nere på 5,5m pund. Jag är fascinerad. Hans prislapp faller snabbare än svenska socialdemokratiska ledare.

Daily Mail som är i form idag (vilket inte refererar till trovärdigheten i vad de säger) säger att Lampard blivit erbjuden 20m pund i Kina men tackat nej.

Mohamed Diame från West Ham till Chelsea. Nej jag tror inte heller på det men det gör en del av engelska skvallerpressen.

MÅNDAG:
Iago Aspas är det hetaste namnet och väldigt många tycks tro att blaskor som Daily Star har rätt, att han kommer till Chelsea omgående. Mer intressant är att se att hans pris sjunkit från 15m till 8,5m på bara några dagar i spekulationerna.

Alla tycker inte som CSFC att Lamps ska spela ett år till för Chelsea. Läs mer >>

Ben Arfa vill tydligen lämna Newcastle och försöker sälja in sig hos de flesta storklubbar i England plus PSG.

Lukaku vill stanna ett år till på lön hos WBA. Kanske det, vi ser honom ju lite som bortglömd hos Chelsea just nu och hans uttalanden senaste säsongen har inte direkt värmt våra hjärtan då de varit rätt omogna. Allt hänger väl på om Torres lämnar och Falcao kommer... men Lukaku är nog inte helt färdig ens efter den här säsongen att vara Chelseas ledande anfallare, men som alternativ är han ju intressant. Problemet är väl att han i en mindre klubb är lite mer än alternativ om han fortsätter som nu. Två mål i helgen.

Som ni vet har jag som f d journalist väldigt liten tilltro till tidningarna och mer specifikt deras sportredaktioner. Och då anser jag ändå att de engelska tidningarna är bättre kring Chelsea än några andra, särskilt spanska och italienska, men nästan lika litet de svenska och franska. Sajten Football Transfer League har gjort en mer faktabaserad analys över trovärdigheten bland de engelska tidningarna. The Guardian har mest rätt, Metro (oj vad inte oväntat) minst rätt. Daily Mail kommer lite längre ned än vad jag skulle ha trott, jag hade nog gissat de skulle hamna i mitten.
    Läs mer själva om vem det kan finnas lite skäl att tro på (Guardian som sagt i topp med 34,2% rätt, Metro hamnar på 11,5%. Läs mer >>.
    CSFC ingår självklart inte i undersökningen, men jag tror nog våra spekulationer skulle ligga oändligt mycket högre än någon tidnings, faktum är att då vi redovisas skvaller och rykten för vad det är och fakta för vad det är, så har vi väl knappast heller fel. ;-) Vi har dock gissat ibland om vilket rykte som är trovärdigt eller inte och även där skulle CSFC fått extremt höga siffror. Men om det är så, det får läsarna själva avgöra då medierna föraktar fan-sajter och aldrig bryr sig om att ta till sig den kunskap dessa besitter om specifika klubbar.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!