Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 21 sp 12 v 5 o 4 f 43 - 19 mål 41 p
7-13 jan 2013

Nyheter v-2


SÖNDAG:
Titta på Chris Brass självmål i den här samlingen och kom gärna också ihåg Riises (som jag njöt av det när det hände). När ni ser Brass mål, tänk på stackars Walters första insats i matchen igår när han sköt sig själv i ansiktet framför Petr Cech. >>

Ingen hjälp från Liverpool i kampen om titeln utan United rusar iväg. Sturridge gjorde ett enkelt mål men missade också ett kanonläge till kvittering. Synd. Många med Chelseaförflutet i scousers idag, Studge, Johnson, Rodgers, Borini.
  
  Inte heller Arsenal hjälpte oss med att ta poäng från City. Efter en tidig utvisning hade de inte mycket att sätta emot City. Tyvärr är vi ju helt utelämnade till att City och United tappar poäng efter våra fiaskon som senast mot QPR. Chelsea är nog det lag i toppen som spelar bästa fotbollen när det funkar, men vi är också ojämna och tappar poäng i helt fel matcher plus att förstås Clattenburg gör sitt bästa för att hjälpa andra mot oss.

LÖRDAG:
Jag är glad att vi spelar borta idag. Då måste motståndarna öppna upp och om det är något vårt lag kan så det ju att kontra, särskilt med Rami på plan. Hemma ställs vi mot den berömda parkerade bussen och tyvärr saknar vi just nu nyckeln till dörren på den. Plus att atmosfären är ju inte helt bra på Stamford Bridge med tanke på fansens åsikter om managern och nu lagom till Torres 100:e chans har vi också gett upp hoppet om den blonderade madrilenon. Han har fått ett sådant fantastiskt stöd av oss fans, men förutom glimtar av vad Roman betalade 50m pund för har vi fått ganska lite tillbaka. Vi har byggt upp ett lag för att understödja honom, vi har tagit in en manager som skulle kunna få honom ur skalet och han har fått chans efter chans, men det har inte gett mer effekt än en avslagen flaska sodavatten. Och tro mig, jag blir inte ett dugg förvånad om nummer nio står på plan idag när matchen startar. Benitez är en tjurig en precis som Roman och går gärna sin egen väg oavsett vad vi fans tycker.
   Våra ytterbackar kommer att testas defensivt idag. För det är ju så Stoke spelar, in från kanten till en lång eller en kraftfull mittanfallare. Det spelet måste Cole och Azpi stoppa.

FREDAG:
Man skäms faktiskt, nu påstår Benitez att Torres var magsjuk mot Swansea. Om Torres var sjuk och spelade borde han åtalas för att riskerar klubbens framtid när han borde sjukskriva sig. Det här låter som tidernas löjligaste efterkonstruktion och en patetisk ursäkt för ett patetiskt framträdande i Chelseatröjan både på plan och på bänken av Benitez. Jag gillade honom inte, efter det här sjönk han ännu mer i min aktning efter att faktiskt delvis vunnit en del respekt för flera saker han gjort sedan han kom till klubben, blandat med otroliga usla insatser som manager t ex finalen i klubblags-VM, QPR-matchen och förstås Swanseamatchen. Torres har jag bara helt enkelt gett upp om. Sälj honom.

John Terry är aktuell för truppen imorgon. Mer överraskande är att det är också Petr Cech som börjat träna igen. Vilket innebär att bara Oriol Romeu är borta ur diskussionerna.

Det är livligt i Chelsea igen och fansen i Chelsea Supporter's Group planerar en bojkott som främst är riktad mot Benitez (även om jag personligen nog tycker den borde riktas mot ledningen även om Benitez' insats senast är ett gott skäl). Torres buades av plan i onsdags och hans kroppsspråk gör det helt klart att han inte längre tycker det är roligt och vi fans har efter att stöttat honom något oerhört nu till största delen gett upp. Även ordföranden Bruce Buck buades av plan före matchen då han gjorde misstaget att visa sig på gräsmattan. Jag har inte upplevt en sådan här turbulens många gånger under det 40+ år jag varit supporter. Därtill är det mycket starka rykten att stämningen i omklädningsrummet är lika dålig. Roman är dock på semester och leker med sina båtar i Karibien. Kanske dags att han gör en Annie Lööf och åker hem för att reda ut situationen.

John Terry spelade första halvleken utan problem efteråt med U-21 igår i segermatchen (2-0) mot Fulham. Skulle tro att han är med i truppen mot Stoke, men tvivlar på att han startar trots Ivas mardrömsmatch senast. Misstänker att om det finns någon spelare som verkligen vill revanschera sig så är det Iva, tyvärr tror jag Torres är betydligt mindre intresserad om allt skvaller om hans inställning stämmer.

Stoke borta imorgon. Mycket svårare kan det väl inte bli om inte topplagen är inblandade. Fast just nu känns det som Stoke hemma på Stamford skulle vara svårare för vi är ju plötsligt bättre borta än hemma. Inget som kommer att locka fansen över till Benitez' sida. Själv är jag mystifierad. Benitez matchning av laget mot QPR är nog bland det sämsta jag sett, och valet att inte ta av Torres och matchningen i onsdags var nästan lika dålig. Men mot Southampton t ex matchade han laget perfekt. Försöker han göra bort sig avsiktligt (lite som Ranieri gjorde i Monaco när han visste han skulle få sparken!) eller gissar han sig bara fram?

TORSDAG:
Och nej, om ni undrar jag har inte hämtat mig från gårdagskvällens enorma besvikelse även om jag inser att andra saker inverkat på min reaktion, det handlar inte bara om fotboll som går åt skogen just nu. Det är som tur var ny match på lördag och vi kan börja hoppas igen, och vi är inte utslagna, vi kan absolut slå Swansea borta även om de är ett mycket bra hemmalag. Däremot vet jag faktiskt inte om bortamålsregeln från internationell cupfotboll gäller i ligacupen, jag tror faktiskt inte det. Får återkomma i det ärendet om två veckor. Vi hade 24 målchanser igår, noll mål om vi inte räknar Bas mål, som lika gärna kunde godkänts. Ba gjorde dock mer på 9 minuter plus tillägg än Torres de övriga 81 och ändå vägrade Benitez ta av Torres - det svider nog mest av allt. Ivas misstag kostade oss enormt, men Iva hade ju en hel del på tillgodokontot så hans mardrömsmatch lär nog inte upprepas på länge. Det finns dagar då allt bara går fel, det vet jag och alla andra också. Men Torres inställning stör mig nu, han verkar knappt ens försöka längre.

Alla tre Chelseaspelarna i Nigerias landslagstrupp spelade igår; Mikel, Moses och unge Omeruo. De två förstnämnda hela matchen medan Kenneth Omeruo fick hoppa in i sin första match för landslaget.

Ikväll gör John Terry comeback. Han ska testa sitt knä i matchspel med U-21-laget. Vi får hoppas att knät håller och att det inte svullnar igen. För de som har möjlighet visar Chelsea TV tydligen matchen.

 

ÅTERIGEN HAR KLANTEN SLAGIT TILL OCH SIDAN HAR FÖRSTÖRTS så allt sedan i måndags är borta. Sorry, det var mycket som gick "sönder" efter Swanseamatchen.

MÅNDAG:
Försvararen Todd Kane har återvänt till Chelsea efter att hans lån till Preston North End har avslutats. Kane tillhör den kader spelare som knackar på dörren men som nog lär få vänta minst ett år till innan de på allvar kan komma ifråga. Han är U-19-landslagsman för England.

Det är ju nu helt klart att matchen mot Southampton den 16 januari handlar om ligaspel. Hade det blivit oavgjort i helgen hade det istället varit omspel i FA Cupen den dagen.

Jag kommer att dra ned lite på Inför-artiklar framöver. Det är fortfarande rätt besvärligt för mig personligen och det känns som om Inför-artiklarna är det som behövs minst just nu. Ska försöka hålla nyheter och matchartiklarna aktuella. Annars meddelar jag. Det här "arbetet" betyder mycket för mig och jag är tacksam för all uppskattning det har fått,men tyvärr knackar ibland verkligheten på dörren s a s och det har verkligen varit en bister sådan på sistone. Så jag säger som alltid, alla är välkomna att delta och bidra.

Lite olika uppgifter om Demba Ba får spela mot Swansea. Tidigare uppgifter sa att han inte fick då han redan spelat i turneringen, men idag säger hemsidan att han är sperlbar. Vi får se.

 

Rykten, notiser m m, v-2


SÖNDAG:
Franska medier är på väg att bli lika opålitliga och skvallriga som italienska och spanska. Nu hävdar annars ansedda tidningar i Frankrike att Chelsea tänker köpa Stephan Mbia från Rangers, när Yann Mwila går till QPR. Tror jag inte alls på. Faktum är att om vi inte kan bli av med Benayoun och Malouda förväntar jag mig inga fler spelaraffärer i januari.

Metro, Englands mest opålitliga ryktesspridare, säger att Chelsea kommer att rädda Alex Song från hans Barcelonamardröm. Dream on Metro.

Chelsea har erbjudit Celta Vigo 10m pund för Iago Aspas, anfallare. Det trodde ni inte, ingen annan heller utom spanska sportmedier som har ungefär ett rätt på varje tusen rykten de sprider.

En hel del snack nu om att Chelsea kommer att erbjuda Atletico Madrid en viss Fernando Torres i utbyte mot Falcao framåt sommaren. Som dellikvid då Torres idag knappast lär vara värd i närheten av vad Falcao är. Det är också snack om att Atletico vill låna Torres, men det hoppas jag Chelsea inte överväger. Försäljning eller inte är det enda som borde gälla för en spelare i den åldern.

Apropå Torres sägs det också att PSG funderar på att köpa honom. Inte särdeles trovärdigt, men just är det ju PSG som köper allt i mediernas desperata jakt på rubriker. Tidigare City och innan dess Chelsea. Även Besiktas, Juventus och Monaco ska vara intresserade av spanjoren.

Willian som lär strejka för att komma ifrån den ukrainiska vintern är högaktuell förstås, 20m pund lär priset sjunkit till (dvs lägre än vad Chelsea ska ha erbjudit i somras) och det ska handla om Chelsea eller Tottenham.

LÖRDAG:
Mycket snack om att Chelsea ska ge Real 25m pund för Luka Modric. Det hoppas jag inte. Modric är bra men jag är långt ifrån lika imponerad av honom som engelska medier (och en del svenska). Redknapp fick ut en hel del av honom, men hans sista säsong i PL var rätt beige om ni frågar mig. Han är inte värd några 25m pund och jag ser inte behovet av honom på det mittfält vi har. Vi har också några excellenta unga spelare utlånade som jag vill se utvecklas på mitten, inkl Marin som pga skada knappt kommit igång än. Josh och de Bruyne är annars de jag närmast tänker på, men även Chalobah gör utmärkt ifrån sig på lån i Watford som defensiv mittfältare. Så min inställning är nej tack. Faktum är att jag är väldigt nöjd med vår spelartrupp, vad vi behöver är lugn och ro och behålla den blandning av erfarenhet (läs Lamps och Cole) och de unga spelare vi har som ännu inte slagit sig in i laget (se ovan). Vi måste få stabilitet på managerposten så att Chelsea slutar att bli ett lag som måste klara sig oavsett vem som sitter på bänken och istället för en ledare från bänken som på Mourinhos tid. Det enda jag tycker vi behöver är en pålitlig målskytt längst fram. Ba har gjort snabb succé men Torres verkar aldrig komma ur sin svacka och bör ersättas.

FREDAG:
Tidigare idag sades det att Anelka tänkte lägga av, ikväll jagas han av PSG. Silly season i full fart.

Taison
som media ansåg var en Chelseaspelare lär skrivit på för Shaktar Donetsk. Samma Shaktar som nu har problem med Willian som Chelsea lär lagt bud på i somras, som nu vägrar återvända till klubben för att tvinga fram en försäljning. Chelsea är dock inte enda klubb som lär lagt bud på Willian. Även Juventus (också de i samma CL-grupp) ska ha lagt bud tidigare. Wlllian själv vill till en stor liga och har många gånger uttalat sig positivt om Chelsea. Tyvärr gjorde han också väldigt bra reklam för sig själv i matcherna mot oss.

Deras trovärdighet är inte alltid den högsta men de är inte sämre än svenska tabloider i det, och ibland finns det läsbart även i The Sun. Läs mer. > Oavsett vad man tycker, och det gör kommentatorer till artikeln...

Mer om samma tema. Läs mer>

Nicolas Anelka
funderar på att lägga av med fotbollen efter sitt Kinaäventyr. 33 år gammal. Den äldre Drogba däremot är hela tiden aktuell särskilt för klubbar i Italien.

Ashley Coles agent påstås vara i Madrid för att förhandla om en övergång för Cole. Dock blir inte övergången förrän till sommaren tydligen när Cole går gratis.

Anledningen till att Ba inte startade i onsdags eller fick hoppa in tidigare, var tydligen en mindre skada han ådrog på träningen dagen innan. Sant eller inte sant? Jag hoppas det är sant och det hoppas nog Benitez också då det vore en acceptabel förklaring till varför han inte tog av Torres i halvtid. Han ska dock vara helt spelklar till Stoke imorgon och om han inte startar är det nog den konstigaste laguttagning vi sett i klubben med tanke på Torres' (brist på) insatser senaste tiden.

Pep Guardiola har erbjudits 189 m om året för att bli manager i Chelsea. Om man ska tro Daily Express, och ärligt talat det finns det inte en enda anledning till. Att Pep är en manager som Chelsea vill ha det tror jag på. Om han är rätt manager undrar jag mer om; han har ingen som helst erfarenhet från någon annan klubb varken som spelare eller ledare och kan egentligen bara en fotbollsfilosofi som tillämpats i tjugotalet år i Barcelona. Och jag tror helhjärtat på att ett lags spel måste bygga på de spelare laget har, inte på en filosofi som läggs på laget uppifrån oavsett vad spelarmaterialet erbjuder för möjligheter (även om Chelseas trupp idag erbjuder enorma möjligheter till många olika sorters spel som alla tränare senaste åren visat). Därtill kommer det att Guardiola är nog väldigt tveksam till Chelsea med tanke på vårt förtjänade rykte som katapultstol för managers (och numer spelare födda före vissa årtal).

TORSDAG:
Fiorentina är en ny klubb som ger sig in i jakten på vår snart utkastade Frank Lampard.

Santos påstås ha tackat nej till Chelseas förfrågningar/bud på Neymar. Bra spelare, men han vill till Spanien och priset kommer att bli fullständigt löjeväckande och jag undrar lite om hur han skulle fungera i PL.

Några säger att Giannelli Imbula är Benitez högsta prioritet i transferfönstret. Imbula är 20 år, mittfältare i Guingamp i Frankrikes andraliga och kallas den nye Patrick Vieira. Tror inte mycket på det, särskilt inte som jag inte tror Benitez har mer att säga till om vad det gäller månadens transfers än vad jag har.

MÅNDAG:
Det pratas om att det är nära att Taison blir klar för Chelsea. Det sägs dock också att en annan PL-klubb ska blivit intresserad och tänker utmana Chelsea om brassens signatur. Jag är lite kluven, kanske för att jag känner till hans kvaliteter rätt dåligt. Har inte direkt helkoll på ukrainiska ligan. Men det är jag uppenbarligen inte ensam om då han kontinuerligt beskrivs som mittfältare i engelska medier (och svenska därmed) fast han är anfallare även om han kan spela som offensiv mittfältare, en position vi absolut inte behöver förstärkning på.
    Ikväll sägs det att Chelsea måste köpa Taison för 11m pund senast på onsdag eller så blir det inget.

Det spekuleras nu i att Kevin de Bruyne säljs i sommar utan att spelat en enda match för Chelsea. De Bruyne har gjort stor succé i Werder Bremen och de och andra tyska klubbar lär vara intresserade av den tintin-liknande mittfältaren. Det hela ser nästan ut att utvecklas till en Jeffrey Bruma-affär. Bruma som fortfarande är utlånad till Hamburg lär nog knappast återvända till Chelsea. Ibland blir man verkligen förvånad och slagen av häpnad av Chelseas personalpolitik (ok, rätt ofta om man ska vara ärlig), men vi får väl se hur det blir med det här.

Idag är alla eniga om att Frank Lampard kommer att lämna i sommar. Det är inga förhandlingar och ryktena om sådana tycks bara varit rökridåer.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!