csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 20 sp 11 v 5 o 4 f 38 - 19 mål 38 p
31 dec 2012 - 6 jan 2013

Nyheter v-1


SÖNDAG:
Lite Demba Ba-läsning. >>

Sturridge hade också en succédebut med ett mål, om än inte lika succé som Demba Ba som ersatte honom i Chelsea. Och vi måste ju säga att det är lite skillnad på motståndet scousers gjorde det mot, Mansfield är en mycket lång väg från Premier League. Studge byttes också ut rätt tidigt för Suarez som fuskade in vinstmålet....

Mikel och Victor Moses försvinner nu. Mikel som haft skadekänningar har inte spelat men Moses gjorde mål igår. De åker till Faro för att sedan spela ACN. Beroende på hur långt Nigeria går kan de vara borta till minst mitten av februari! Tack och lov att ACN nu går över till åtminstone vartannat årspel istället för varje år som nu. Bas Senegal är inte kvalificerade så vår nykomling är spelklar hela perioden.

Frank Lampard återgäldar fansens kärlek. Läs mer > Det står också nu helt klart att klubben och Lampard har börjat prata. Sköna nyheter.
     Å andra sidan hävdar Telegraph att det bara är för att minska kritiken, det handlar inte om en förlängning. Läs mer >

Vi får möta Southend alternativt Brentford borta i FA Cupens fjärde omgång. Lätt lottning.
     Våra motståndare i ligacupens semi hade en tuff match idag som gav omspel mot Arsenal. De hade ledningen, tappade den och kvitterade i händelserika slutminuter.

Vår jagade talang Conor Hunte stannar i Chelsea. Han förväntas nästa vecka skriva på ett kontrakt som håller honom i klubben till 2016. Hunte som spelar i engelska U-17-landslaget trots att han är yngre har jagats av båda Manchesterklubbarna och Liverpool.

Nämnde det inte igår, men Lamps som tydligen nu förhandlar med Chelsea (goda nyheter här bredvid). Hans mål igår var hans 25 i FA Cupen, vilket är lika med Bobby Tamblings klubbrekord i den tävlingen!

LÖRDAG:
Frank Lampard är nu tvåa i Chelseas skytteliga genom tiderna, och kan faktiskt bli etta. Hans mål idag var hans 193:e, samma som Kerry Dixon. Bara Bobby Tambling finns före. Och det går inte att säga för ofta eller för mycket, Lamps är mittfältare de andra två var toppforwards. Bobby Tambling gjorde 202 mål på 366 matcher. Det är ju inom räckhåll för Lamps om han bara får spela under våren, och jag tror han siktar in sig på det nu. Särskilt om man tänker på hur han absolut inte tänkte lämna straffen idag till någon annan.
   Lampard har dock spelat betydligt fler matcher än Bobby Tambling, men ändå! Lamps gjorde också 40 mål för West Ham och Swansea innan han kom till Chelsea!


Milan Lalkovic är tillbaka från lån men det spekuleras i att han lånas ut igen, kanske till samarbetsklubben Vitesse.

Ba startar med en del mindre smarta uttalanden om sin förra klubb, finns ingen anledning till. Samtidigt spekulerar brittisk press i att Chelsea är en kyrkogård för anfallare och hävdar att ingen (utom Drogba) lyckats som anfallare i Chelsea. Tyvärr finns där ju en poäng.

För den som undrar varför cupfotboll nu är bannlyst i svensk tv är förklaringen att bolaget som har rättigheterna i England av FA agerar lika urkorkat idiotiskt som svenska hockeyförbundet vid VM förra året. Den som vill visa cuperna måste köpa ett jättepaket med massor av matcher som ingen utanför England har intresse av. Att månglarna inom idrotten aldrig lär sig.

FREDAG:
Det är nu helt klart med Demba Ba som kommer till klubben på ett långt 3,5 års kontrakt. Däremot gör sig klubben enbart löjlig när man noggrant påpekar att övergångssumman är hemlig när det är det minst hemliga övergångssumma som någonsin överenskommits då den varit känd i flera års tid. Ba är 27 och alltså nu Chelseaspelare till över 31. Med vår policy lär han knappast få förlängt kontrakt så man kan kanske förstå varför det handlade en hel del om pengar i förhandlingarna. Han kommer att bära tröja nr 29. Ba som är född i Paris representerar Senegal som tacksamt nog inte är med i ACN i år.
    Han har en brokig karriär bakom sig med en ovanligt stor mängd klubbar på ovanligt olika nivåer.
    Han har gjort 13 ligamål hittills i år och blir med det direkt även Chelseas ledande målgörare.

Vår i praktiken sparkade legend Frank Lampard kommer att spela kontraktet ut och lämna först i sommar. Det är uppgifter som lär komma från hans agent. Skönt, då får fansen åtminstone en chans att hylla honom som han förtjänar. Sedan kan jag personligen bara hoppas, innerligt, att han väljer att fortsätta karriären utomlands till väldigt bra lön. För jag skulle må otroligt illa över att se Lamps i ett annat Premiershiplags tröja eller behöva möta honom på en fotbollsplan.
(I italienska medier sägs det att han kan komma att lämna i januari, och då för Lazio tror de - det tror vi inte alls på. Men självklart kommer det att finnas drösar av klubbar som vill kontraktera honom, även om han fyllt trettio+, och han ju i superb fysisk form).

Vi möter Southampton imorgon och på Stamford Bridge den 16 januari. Frågan är dock, blir det en ligamatch (den uppskjutna) eller omspel i cupen. Det avgörs först av resultatet imorgon.

För de som undrar är det klart att Chelsea TV visar FA Cupmatchen mot Southampton. Chelsea TV ingår i medlemsskapet som internationell True Blue-medlem. Kl 16.00 börjar matchen. Men hur fullständigt uruselt är det inte att Viasat hoppat av FA Cupen, liksom C more (see less vill säga) hoppat av Ligacupen. Det blir mycket streamad tv framöver då det är cupmånad.

TORSDAG:
Petr Cech
borta tre veckor efter chansningen med att tydligen låta honom värma upp inför QPR. Vilket innebär att han riskerar att missa Arsenalmatchen, vilket kanske inte betyder så mycket längre då Chelseas underskattning och nonchalans mot QPR igår väl betyder att chansen till ligatiteln är knappt ens teoretisk längre. Fast visst är det ironiskt att just SWP, som under över hundratalet matcher för Chelsea knappt träffade mål med ett skott gör det avgörande målet på ett långskott....

Yossi Benayoun är tillbaka hos Chelsea. West Ham var inte intressserade av att förlänga lånet och ersätter honom istället med fd Chelseaspelaren, via Liverpool, Joe Cole. Frågan är hur mycket Benayoun eller Malouda kommer att komma ifråga. Bägge är spelare klubben vill bli av med lika mycket som Cole och Lamps, fast mycket sämre.

ONSDAG:
Nathaniel Chalobah
som gjort det bra hos Watford (även om de förlorade senast) stannar där under Zolas ledning säsongen ut. Det är nog bra för vårt unga löfte.

Inte direkt en överraskning. Daniel Sturridge tillhör numer Scousers. Övergångssumman är som alltid med Chelsea hemlig men alla spekulanter är överens om att den ligger på 12m. Vilket är bra betalat för Studge som aldrig övertygade även om han visade glimtar av kunnande. I år har det dock mest handlat om skador och sjukdom. Tidigare var i mina ögon hans stora problem att han alltid spelade för Sturridge och inte alls lika ofta för Chelsea. Han hade dock en bra period under AVBs tidiga (och korta) regim. Att önska en spelare lycka till i Liverpool, det går ju bara inte så vi får väl se om Sturridge tagit det rätta steget. Ha borde få mer utrymme i Liverpool, men att han skulle peta Suarez som central anfallare (positionen Studge alltid säger sig själv vara bäst i) det betraktar jag som svårare än att peta Torres.

TISDAG:
Från och med idag gäller de nya varningsreglerna, som är rätt generösa om vi ska vara ärliga. Frågan är om det ökar utdelandet av gula kort nu när det krävs 10 stycken för att bli avstängd en match och 15 till nästa avstängning?

Frank Lampard, Ashley Cole, Florent Malouda, Paulo Ferreira, Hilario, Ross Turnbull kan alla lämna gratis i sommar. Frågan är om någon av dem blir såld i januari för att rädda lite pengar till klubben. Jag tvivlar.

MÅNDAG:

Luiz hälsar:



Petr Cechs skada undersöks i dagarna, det sägs vara ett s k abductor-problem, något vi kommer ihåg höll Frank Lampard borta från spel länge häromåret.

GOTT NYTT ÅR till alla Chelseafans

 

Rykten, notiser m m, v-1


SÖNDAG:
Det kanske bara var en fråga om tid innan ryktet skulle komma. Nu kommer det, José Mourinho tänker köpa Petr Cech från Chelsea. Petr tillhör ju gruppen som kritiserade AVBs excesser i spelarbehandlingen och lär därmed finnas på Chelseas (Romans) svarta lista. Jag tror ändå inte alls på det här. Men att JM har problem med spelartruppen i Real, det är nog klart och han har bänkat Iker Casillas, vilket inte gått hem hos klubben och dess fans, trots att Casillas tid som världsmålvakt kanske är över. Å andra sidan fanns det många som trodde att JM skulle få sparken idag om Real inte hade vunnit. Det är som alltid livligt runt JM.

Plötsligt knyts Crystal Palaces stora löfte Wilfried Zaha till Chelsea. Det har inte hänt förut, men det är bara snack. Mest för att höja prislappen antar vi. Tidigare i veckan var han nästan klar för Man Utd, idag är han nästan klar för Tottenham...

Luka Modric
ska ha hamnat på tapeten igen då han betecknas som en jätteflopp i Spanien. Jag är inte ett dugg intresserad, vi har flera bättre spelare i klubben redan.

Några (fantasifulla?) källor som ibland varit seriösa hävdar att vi är mycket nära att kontraktera Isco från Malaga. Det undrar jag, särskilt med den prislapp som nämnts på 20-åringen. Ryktet har dock växt kraftigt senaste dygnet då Malaga tydligen är mer eller mindre tvingade att sälja pga sina dåliga finanser (alla arabiska ägare är inte olja som glimmar).

Everton ska ha lagt bud på Frank Lampard men blivit nobbade. Vi kommer säkert att få höra liknande rykten framöver.

Vet inte hur trovärdigt det är men Mail on Sunday hävdar att Chelsea har öppnat förhandlingar med Frank Lampard och hans representanter. SIGN HIM UP.

LÖRDAG:
Lampards agent Kutner förnekar att han sagt att Lampard säkert kommer att lämna i sommar. Så kontraktssituationen är fortfarande oklar och olöst - men de rykten som artiklar och spekulation bygger på är alltså falska. Varför är jag förvånad, de kom från Italien världens näst mest lögnaktiga ställe när det gäller fotbollsnyheter.

Ett nytt namn på listan är Real Betis mittfältare Benat Etxebarria, till och mer svårstavat än Azpi. Jag vet inte mycket om spelaren men är mittfältare verkligen något vi behöver? Är det inte bättre att ge chansen till de vi har, plus de vi har utlånade som de Bruyne, Josh McEachran med flera.

En annan mittfältare som kommit tillbaka i diskussionen är Marek Hamsik. Paulinho nämns också ofta.
Werder Bremen vill behålla Kevin de Bruyne också efter lånet. De Bruyne har gjort stor succé i den tyska klubben och liksom flera andra lån undrar man ju lite varför Chelsea inte funderar på att återkalla spelaren istället för att vi ska kopplas ihop med var och varannan annan spelare i världen.

Didier Drogba, legend, är på väg till Italien då äventyret i Kina inte utvecklats som han hoppades. Milan och Juventus lär vara intresserade, jag hoppas ärligt talat att det inte sker. Det svider redan för mycket att veta att vi hela tiden förlorar jättebra spelare för att Emenalo och gänget har skapat sig en ålderspolicy enbart för att bli av med våra legender.

FREDAG:
Det verkar som om det börjar bli officiellt att Chelsea tänker dumpa vår legend Frank Lampard. Pinsamt är det enda jag kan säga. Ryktet sprids att JT är den som twittrar eller instagrammar om det (själv trodde jag han höll sig borta från sådana sociala medier). JT, och Petr Cech, som säkert blir nästa som faller. Jag börjar mer och mer tro på Daily Stars spekulationer att Roman och framförallt Emenalo nu rensar bort alla som inte trodde på Romans val av tränare, dvs AVB. Chelsea är en klubb som på Fergusonvis verkligen kräver rättning i leden, Bra eller dåligt? Det beror nog på vad man tror på, själv tror jag på demokrati och mångfald i åsikter. Men så är jag inte superrik affärsman med bakgrund i en enpartistat.
     JT som också vill att Chelsea "pensionerar" Lamps tröjnummer (lite som vi gjort för Zolas 25) 8 i erkänsla för vad Lamps gjort och gör för klubben. Jag är inte så road av att fotbollen härmar hockeyn då jag tycker om den klassiska numreringen, men då den ändå ersatts av truppnummer...

Florent Malouda är kanske på väg till Evian i Ligue 1. Hade det inte varit för att fakta inte stämmer i ryktet hade jag gärna trott på det. Men det påstås att Evian vill låna med köpklausul till sommaren, vilket är lite löjligt då Malouda är kontraktslös till sommaren och helt gratis då.

Det har ju pratats lite om David Villa även om jag aldrig trott på det. Nu sägs det att Barcas president Rosell sagt nej till Chelsea om köp (och ett antal andra klubbar).

Edinson Cavani har hamnat i ryktena igen då allt fler lägger ned snacket om Falcao i januari. Det är inte heller ett namn jag tror säljs i januari oavsett summor.


TORSDAG:
I media är han klar nu; inte i verkligen. Vi talar förstås om Demba Ba. I skrivande stund sprids ryktet om att något har hänt vid läkarundersökningen, vi vet ju alla att Ba har taskiga knän - men om det är det som håller upp det hela eller om det fortfarande är kraven av Ba's kringmänniskor som är problemet... Vem vet egentligen? Min ståndpunkt är fortfarande att Ba är rätt pris, rätt erfarenhet och en bättre spelare än Sturridge.

Micah Richards
är på nytt het för Chelsea, det var några år sedan sist. Varför är min enda fråga? Vibehöver honom inte, vi har bättre spelare på gång underifrån och utlånade. Ett köp för att trösta Benitez så att han får känna sig som mer än interim manager?

Chelsea ska ju köpa alla brassar numera så nu ska vi köpa Marquinhos, försvare hos Roma. Vi ska också köpa portugisen Fabio Coentrao och något halvdussin till. Det är ju SILLY SEASON.

ONSDAG:
Chelsea påstås hört sig för om Wesley Sneijder i Inter. Han är en favorit, men ärligt talat de två senaste säsongerna har hans fru varit intressantare än Sneijder. Det finns dock mycket kvalitet där även om han inte varit över sig bra de två sista säsongerna. Dock, jag ser inte hur han skulle passa in i dagens Chelsea.

Taison påstås komma allt närmare Chelsea. Jag vet inte, men det känns inte som en klockren värvning. Hellre då Willian som var strålande mot oss, tyvärr, i CL.

Isco som Chelsea sägs vara intresserade av intresserar även Man Utd och Real. Han har därför också fått en prislapp därefter. 40m euro. Lägg av. En sak är säker, Uefa FFP-regler har snarare ökat än minskat transfersiffrorna, åtminstone i medierna.


Demba Ba
ingår inte i Newcastles trupp ikväll och det talas om läkarundersökning redan i morgon så det verkar som Bas giriga omkringmän fattar att det är andra tider nu, och att man mår rätt bra på de pengar han erbjuds ändå. Stort frågetecken fortfarande inför Ba är hans knän, men det är inget man kan göra något åt. Vi har haft mycket knäproblem i Chelsea senaste åren, senast Romeu, tidigare Essien vars karriär väl kan sägas gått åt skogen pga hans knäskador.

Newcastle har bekräftat att Chelsea mött den utlösningskostnad som Demba Ba har i sitt kontrakt. Däremot är som sagt Ba/hans agenter och andra girigbukar och klubben väldigt långt ifrån varandra. Att en klubb möter en utköpsklausul betyder inte på något sätt att en transfer är klara, bara att klubbarna har kommit överens. Det här kan nog tyvärr gå hela månaden ut innan något är klart.

TISDAG:
Mycket prat idag om att Man United och sir Rednose tänker lägga bud på Lampard och Cole. Inget vi kan göra, Chelseas idioter som är ansvariga för den här röran (Emenalo? mfl) har ju satt oss i en position då två ikoner för klubben kan hamna i vår värsta konkurrents trupp istället. Och vi kan inget göra åt det, mer än möjligen skjuta upp det till i sommar.

Lite sensationellt har vi ju hört om Xabi Alonso vars kontrakt med Real håller på att räknas ned och att han öppnar för en come-back i England. Liverpool tänkte väl de flesta när de hörde det, men nu går snacket om att comebacken kan bli med Benitez i Chelsea istället. Redan den här månaden!

Demba Ba-affären sprack på hans och hans agenters girighet och därför tittar Chelsea på Alvaro Negredo i Sevilla igen. Så sägs det. Ba förstod jag med tanke på hans PL-erfarenhet och kostnaden. Negredo är bara back-up till den stora affären i sommar när jag tror Falcao kommer om inget oväntat händer. Däremot tror jag tyvärr inte alls på Falcao just nu. (Tro dock inte vi hört det sista i den här affären, men nu börjar Newcastle också sätta press. De har gett Ba ett erbjudande, men det är inte öppet hur länge som helst säger Pardew).

Inte vår spelare men Joe Cole vars karriär aldrig blev vad den lovade lär nu vara aktuell för QPR där han enligt spekulationer kan återförenas med Lamps (ej troligt) eller få träffa nuvarande Chelseaspelaren Marko Marin (lån är lite troligt).

MÅNDAG:

Det börjar nu framgå med största tydlighet att Chelsea tackade nej till Demba Ba för han var för girig och trodde han skulle få den sorts lön som kanske var möjlig 3-4 år sedan. Good riddance om ni frågar mig. Jag är så trött på fotbollsspelares och deras agenters enorma girighet och tro att de kan klämma Chelsea på hur mycket som helst i dessa dagar då det viktigaste ekonomiska besluten är att få ned vår lönekostnad för att klara Uefas krav. Vilket delvis är varför Ashley Cole och Frank Lampard och nästa år John Terry sparkas ut. (Torres borde frivilligt gå ned i lön tills han presterar regelbundet). I just den frågan har ledningen mitt fulla stöd, vad det gäller att dumpa spelare för att de är födda ett visst år har de inget som helst stöd. Demba Ba får nu hoppas att PSG nappar, men jag tror inte det om Chelsea tackat nej. En sak är dock solklar, backar Chelsea av ekonomiska skäl kommer inte Arsenal ens börja prata med Ba, så... räkna med att han spelar i Newcastle länge till. Bra, girigheten behöver en spark i ansiktet.

Ray Butch Wilkins, en av alla våra sparkade tränare uppmanar nu United och Lamps att diskutera kontrakt. Tyvärr låter det vettigt men hur mycket skulle man inte hata en sådan affär? Just det, så mycket. Att Butch gick dit när Chelsea åkte ned i tvåan, sådant kan man förstå - men Lamps i rött. Nej, händer det då ... jag vet inte vad.

En dag kvar till Silly Season är officiell och Chelsea ser onekligen ut att göra affärer. Både in och ut.

Demba Bas möte med Chelsea igår, eller hans representanter, lär dock gått dåligt. Förmodligen krävde de alldeles för stora summor i bonusar för sig själva, vilket Chelsea inte ville gå med på. Fast vem vet egentligen?

Taison från Metalist har varit på tapeten tidigare. Nu sägs det att Chelsea gjort en förhandsansökan om arbetstillstånd för brasilianaren...

Falcao-snacket har tystnat, men Theo Walcott och Paulinho nämns också så här dagen före. Även Schüerrle snackas det om även om få tror han får gå mitt i säsongen.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!