csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 19 sp 11 v 5 o 3 f 38 - 18 mål 38 p

31 dec - 2 jan 2012-2013

  qprInför Queens Park Rangers

Vinst är en nödvändighet nu då alla andra topplag fortsätter att spela bra och ta viktiga, och klara, segrar i helgen. Bara City har tappat poäng överhuvudtaget hittills av topplagen så ska vi kunna hoppas på titlar framöver måste Chelsea helt enkelt hämta hem en trepoängare imorgon. Något som sällan sker på order. I resten av januari har vi bara tre ligamatcher i januari, två av dem borta mot svårspelade Stoke och Reading som börjat hitta form. Däremellan en hemmamatch mot Arsenal. Faktum är att jag tror samtliga dessa matcher utan tvekan måste ge oss trepoängare om vi ska ha minsta lilla chans framöver, och då måste ändå United kollapsa ungefär som förra året - något Ferguson garanterat att de inte kommer att göra.

Ingen tror att QPR kan spela lika dåligt mot oss som de gjorde i första mot Liverpool. De lär säkerligen vara betydligt närmare nivån i andra och därför ska vi nog inte räkna in våra duvor i den här matchen ännu. Som sagt, vi har haft ovanligt svårt i de flesta matcher (ett enda undantag) mot QPR de senaste åren och även om vi hoppas så kan det nog bli mer liknande Norwich-matchen än de andra matcherna i helgen. Ändå vilken julhelg vi haft i år, tre raka vinster med fina siffror mot normalt knepigt motstånd. En fantastisk seger mot ett väldigt bra Everton och två av segrarna på bortaplan. Det var länge sedan vi hade ett sådant julfacit. Synd bara att United också tuffat på där framme.

---
Satt och såg ett alldeles oerhört svagt QPR, särskilt försvarsmässigt mot Liverpool. Även om de justerade det något till andra halvlek, eller la Liverpool av lite grann. Så självklart är Chelsea enorma favoriter i onsdagsmatchen, Då ska vi ändå komma ihåg att Chelsea har anmärkningsvärt svårt för just QP, med undantaget förstås 6-1 hemma. 0-0 senast dock.

QPR är en gåta på sitt sätt. På pappret har de i mina ögon en trupp som borde kunna fixa en plats i mitten av tabellen. De har en gammal räv till manager som lyckats vända trender förut, men just finns det inget som pekar på det. Om de inte överraskar enormt på onsdag. De har sedan också ett spelprogram som kan knäcka de flesta lag som måste nå resultat. De är också en klubb som hoppas kunna förstärka med spelaren ingen vill se såld utom Emenalo och Chelsea-ledningen, Frank Lampard. Även om jag har enormt svårt att tro att Frankie stannar i London och spelar för QPR, även om hans familjeförhållande kanske gör en utländsk klubb svår.

Deras försvarsspel i synnerhet, mot Liverpool var verkligen julspel. Det var rena julklappen till Liverpools anfallare, särskilt Suarez. Det enda man kan säga är bedrövligt. Och det är uppenbart att Redknapp som hoppas på fyra nya spelare, varav ett kanske är ett lån från Chelsea (Marko Marin) har problem inte minst med sina utlänningar som bara verkar vara i klubben för att kvittera ut lönen. Redknapp försöker kontra det med att spela en brittisk ryggrad, problemet är bara att han ju inte har några särskilt bra britter. Hjärta är viktigt i fotboll, men bara hjärta räcker inte långt.

För Chelsea ser det dock annorlunda ut. Aston Villa-matchen i all ära och Norwich var en sådan där match som ger titlar (en match som måste vinnas mot svårare motstånd än många tror). Det var mot Everton som jag verkligen blev imponerad. Det var en väldigt viktig seger och den kom trots att oddsen snabbt gick emot oss. Vi vände dock och kämpade till oss trepoängaren. Så jag hoppas att spelarna inte slappnar av nu när vi på papper har lite lättare motstånd fram till 19 januari. Många cupmatcher kommer och spelschemat är intensivt. Samtidigt som JT ännu inte är spelklar, Romeu borta säsongen ut och vilken dag som sätter sig Mikel och Moses på planet till Afrika. Däremot är Senegal oväntat nog inte kvalificerade vilket innebär att om köpet av Ba blir av, så är han kvar och spelar.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook