Matchen:   Everton v Chelsea   1 - 2    (1-1)
1 Petr Cech
28 Cesar Azpilicueta
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
3 Ashley Cole
4 David Luiz
8 Frank Lampard (k)
7 Ramires
10 Juan Mata
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 57 Nathan Ake, 11 Oscar, 21 Marko Marin, 35 Lucas Piazon, 13 Victor Moses

EVERTON

Howard: Hietinga, Jagielka (k), Distin, Baines; Osman, Naismith, Hitzlsperger, Pienaar; Jelavić, Anichebe.

Avb: Mucha, Oviedo, Browning Duffy, Naismith, Gueye, Vellios.

Domare Howard Webb.

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

Det kan bli en väldigt taktisk match, ändå är jag lite förvånad över hur offensiv Chelseas uppställning. Benitez agerar mer efter det spelarmaterial han har idag än jag nog tyckte han gjorde i Liverpool många gånger. Där han ju skapade sig ett rykte om att vara en försiktig matchare. Många nyckelmöten i matchen; som Rami mot Baines. Vårt mittfält mot Osman och Hazard mot Heitinga.
    Luiz startar som väntat i en djupare roll än han hade mot Norwich.
    MÅL. En hemsk start av Chelsea. Evertons första anfall går till Anichebe som sätter den i stolpen och returen går till Pienaar som lätt kan sätta den i mål. 2. Var det en tuff match innan övergick den nu till en extremt tuff uppgift. Oj vad illa.
   Däremot spelar inte Heitinga som alla sade som högerback utan det är Jagielka där, vilket innebär att Moyes satsar sin kanske bäste försvarare mot Hazard. Som sagt, för den taktiskt intresserade finns det mycket att begrunda här. Jagielka slog också inlägget som ledde till målet där Iva får underbetyg för hur han tog hand om Anichebe.
    Chelsea spelar darrigt, säkert lite chockade av inledningen av Everton som satsar hårt just nu. Lamps och de andra får verkligen ta tag i det här i den blåsiga bataljen där Everton har vinden i ryggen just nu.
    Fullständigt felaktig frispark i farligt läge till Everton. Webb tänker tydligen göra en Webbmatch idag. 8. Jelavic tar den och sätter den över muren i stolpen. Oj oj. Chelsea måste verkligen ta sig samman nu, fast ska Webb hjälpa de hemmablå så ser det mörkt ut.
    Tio minuter och Chelsea har sitt första riktigt genomtänkta anfall som borde gett hörna. Jag fruktar en riktigt usel domarinsats här.
    Cahill bryter ännu ett bra anfall. Iva gör det till dubbelhörna. Everton har inte bara spelet utan allt självförtroende just nu. Chelsea ser skakade ut. Det är bara att komma igen. Det är mycket kvar bara vi inte tappar mer.
     Chelsea får inget som helst grepp om mitten. Luiz har det svårt, inte minst då bolalrna gör över honom fram, och vad Lampard gör är okänt. Everton dominerar totalt mitten, särskilt Osman och Pienaar. Därtill får de med sig andrabollar och hälften-hälftenbollarna just nu. Everton har flytet. Det är nästan så vi får vara tacksamma att det bara är ett mål ned efter första tjugo.
   Rami skjuter oerhört över, annars är han den ende av vår offensiv som får tag i bollen. 22
    Otrolig räddning av Cech på en gratischans för Osman som skjuter kanonhårt. Fantastiskt gjort av Cech. 26. Men Chelsea får inte tag i något, det verkar som inte bara Everton spelar för dem utan även vinden. Benitez måste göra ändringar redan nu i sitt upplägg för Chelsea är inte med i matchen för tillfället.
     Mata närmast snubblar fram bollen på Howard och får inte tag i returen. En bra chans där Rami var den som drog upp det och sköt, men dåligt. Mata som sagt på returen men nedtryckt för den returen som hans rätt svaga skott gav. Åtminstone hop om något. 28.
   Chelsea bryter högt och Hazard får en möjlighet och skjuter men blockeras. 29
    Är det typiskt för matchen, Azpi ska lägga upp bollen och skjuter en medspelare i ryggen så det nästan blir läge för Everton? 32
    Distin har Torres i sin ficka helt. Med både fysik och snabbhet har han lätt hållit Torres under kontroll. Chelsea får inte till det även om Mata visar sitt geni.
    Underbart anfall av Chelsea där Mata gör det mesta, Azp skuter längst linjen och Cole hinner inte fram på det öppna målet. Oj nära. 34 Chelsea visar tecken på att hitta in i matchen nu även om bollarna och domsluten inte går vår väg.
   Ett annat gott tecken är att Luiz håller på att hitta in i matchen också, han får tag i bollarna nu, de som förut bara gick förbi honom.
   Snabb kontring av Everton där Jelavic får chansen, Cech får möjligen fingertopparna på bollen som döms till hörna. Även om jag nog tycker reprisern visade att han inte rörde den. Everton behåller trycket. 36
   Rami fintar sig fram bra med ett skickligt nummer och passar sedan dåligt till Mata så chansen försvinner. 37
    Cahill skjuter en boll som touchas och blir ett lätt byte för Howard. 38
    Mata laddar för skott när Hitzlsperger kommer emelland. 39
   Lampard skjuter lång frispark, igenom muren och bollen hamnar hos Torres som skjuter lamt. Första hörnan. OCh den blir inte bra. Men Chelsea får chansen igen. Chelsea behåller initivet och vem dyker upp om inte Frank Lamaprd. MÅL. 42 Magnifikt av en spelare jag tänkte utnämna till halvlekens besvikelse.... Underbart.
    Kanske inte helt rättvist men jag är Chelseafan och struntar i rättvisa när mitt lag spelar. Chelsea har dock haft en del väldigt fina anfall, även om halvleken som sådan är Evertons. Frågan är hur mycket vinden hjälpt dem, men framförallt var deras initiativ och vilja oerhört intensiv från start.
   Luiz retar Webb genom att flytta bollen efter att orsakat en frsspark. Osman skjuter rakt på Mata efter den. 45
   Det här resultatet i halvtid ska vi vara väldigt nöjda med. Utropsteckken för mig Rami även om hans passningar varit lite svaga, men i vilja och speed står han ingen efter, och Mata. Lampard som sagt målgöraren.

 

Starkt av Chelsea, mycket starkt att ta sig tillbaka in i matchen efter mål efter 1.02 och ärligt talat lite utspelade ett tag. Men visst är det märkvärdigt det här med vissa scenarion under säsongerna? Vi hade sista kvartens förbannelse förra året och i år släpper vi till mål i match- och halvleksinledningar på ett sätt jag inte kan påminna mig. Vi gör också en del då, men framförallt tycker jag vi släpper till mål och vi är inte vakna i inledningarna. Märkvärdigt är det, och vi får hoppas att det blir framåt från första sekund i andra halvlek.
     Nyheter om att Ba är kvar i London för att skriva på för Chelsea!!!!
    Oj, Cech är borta från matchen och ersätts av Turnbull. Det här kan kosta, nu verkligen måste Chelsea spela som ett lag och ta tidigt kommando. I hans jubileumsmatch dessutom.
    Everton försöker utnyttja det med Anichebe som brunkar fram uppvaktad, juste, av flera vita. 46. Hoppas Turnbull får en bra inledning och ta några bollar innan han ställs på avgörande prov. Kan inte ens komma ihåg senast Turnbull fick stå. Det är ju sådana byten som ger motståndarna massor av energi.
    Baines får tröjan sönderriven och vad som såg ut som dobbsår över hela ryggen. Såg ej incidenten men det är väl inte tillåtet att spela med trasiga tröjor, så ännu en miss av Webb som inte noterar det hela. Det börjar bli irriterat på plan och Webb får skylla sig själv, han är inte bra idag.
     Hörna efter inlägg av Rami. Hazard vid första stolpen som så ofta annars, men bara blått där. 51
  Taktiken är uppenbar från Everton, och de gjorde likadant mot Cech, de försöker sätta målvakten under press hela tiden. Vilket självklart får ännu större mening när det skett ett oväntat målvaktsbyte. Chelsea har fortfarande problem med Evertons vänsterkant trots att Baines varit försiktig i sina offensiva framstötar.
    Anichebe söker medspelare men skjuter och Turnbull får göra en räddning. 53. Chelsea får till ett långt anfall och Luiz sätter nästan Torres fri, men denne missar mottagningen. 54.
    Härligt anfall, där Hazard klackar fram Torres som skjuter rakt på Howard. Dock offside, lite tveksam. Men hur kan Torres missa ändå? 56
   Turnbull komme rut lite tveksamt vid straffområdeslinjen, når dock bollen före Anichebe. Där var han lite illa ute. När bollen kommer tillbaka offside på Jelavic. 58
   Luiz skjuter lika illa som ute i Norwich. Bra spel fram annars. 58
    Osman får bra läge i straffområdet, men han får inte skottläge utan det blir bara hörna. 59. Dålig hörna.
   Frispark på linjen rätt nära kortlinjen, där höll Chelsea på att ställa till det. Metern kanske utanför. 61. Iva nickar bort. När bollen kommer tillbaka tar Luiz den till ny hörna. Everton har tryck igen på vänsterkanten. Turnbull tar en hög boll där Turnbull backar in i mål, men bollen utanför som tur var. Även om publiken försökte påverka. 62
    Everton har haft en riktigt bra period igen. Får hoppas att Chelsea tar tillbaka initiativet. Frågan är om det är dags för byten? Chelsea har ju en del på bänken.
    Första kortet till Pienaar när han gör ned Luiz med en stämpling. 64
   Rami passar igen utan att titta, rakt till Everton. Det har hänt lite för många gånger i matchen även om hans energi varit närmast avgörande för Chelsea. 66
   Magta försöker hitta Rami men Evertons försvar läser det lätt. 66
   Torres plockar upp en boll och skjuter mycket bra. Tyvärr räddar Howard. 67. Dubbelhörna.
    Lamps tar andra hörnan och Howard tar bollen precis framför Iva? tror jag det var. 68
    Turnbull gör en bra räddning när Osman får riktigt bra skottläge. 69
   Tredje träträffen för Everton. Jelavic skarvnickar i ribban. 69.
    Luiz drar på sig ett gult, inte mycket att snacka om. Det var säkert betalt-kvitterat till Pienaar för stämplingen. 70
    Lampard IGEN. MÅL. Bra anfall inlett av Torres, Hazard nickar ned och Mata skjuter, Howard räddar och Lamps rakar in returen. 72
    Moses på väg in. Hazard ut. Mer fart igen. 74 Distin gult kort däremellan för något, antagligen snack känns det som.
    Men jag vet inte vem jag ska skylla på, telia eller viasat för det är oerhört irriterande hur mycket bilden fryser på min tv.
    Vellios in för Naismith. 77
    Moses sen och såg lite seg ut i en löpning, trots att han just kommit in. Hitzlsperger ut för Barkley. 78
   Everton satsar kraftfullt med tre man fram sista delen av matchen. Tiotalet minuter kvar. Det här kommer att bli nervöst.
   Pienaar tas ut, förmodligen pga kort och en del fällningar som Webb kunde gett ett andra för. Matchens evertonian annars. Oviedo in.
   Mata och Moses samspelar men Moses skott täcks, hans avslut är ju som de är. Men så snyggt Mata höll inne passningen till Moses var i rätt position. 82
   Chelsea kämpar stenhårt just nu för att dämpa Everton som satsar allt framåt. 84
   Oscar in för Mata. 85. Oscar är ju en bättre defensiv mittfältare.
    Skott över. 86. Turnbull maskar lite.
    Cole får kort, för snack tydligen. 86
    Rarmi får in ett svår inlägg och tvingar Jagielka till en riskabel boll över eget mål. Oscar tar hörnan. Sedan jagar han efter bollen och han tar bollen från Distin när denne ska spela upp. Tyvärr fick han inte bollen under kontroll. 88
   Ny hörna för Oscar. Kort till Lamps. Oscar kommer i läge för skott men får ingen ren träff så bollen skruvar sig bort. 89
    Everton borde nog fått en frispark i farligt läge när Lamps slöar till med att få bort en boll. Everton är all-in för att tala ppokerspråk.
   Chelsea kontrar tre mot en och Torres tar det för slött så Distin kan bryta. Svagt av Torres. 90+1
   Kort hörna igen. Oscar har varit väldigt aktiv efter sitt inhopp. Chelsea försöker spela av matchen, men det är fyra minuter tillägg så .
   Till slut får Everton bort bollen då gör Cole en mycket bra brytning mot Jelavic vilket matchens andre evertonian Distin än en gång lyckas stoppa. (Även Jelavic har varit mycket bra i Everton). 90+3
    Jelavic får ett jätteläge men träffar knappt bollen så Turnbull kan lätt plocka upp den. Oj vad nära. 90+4
     Tiden är ute. Men spelet pågår. Tills nu.

En imponerande, jätteviktig seger för oss. En smått fantastisk match.

     
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!