csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 17 sp 9 v 5 o 3 f 36 - 15 mål 32 p

29-30 dec 2012

  toffeesInför Everton

Jag är väldigt nervös inför söndagsmatchen. Everton är vårt bogeylag som jag ser det, inte Liverpool som RdM sa. Vi har inte på länge haft riktigt bra resultat mot Everton och just det här mötet har vi förlorat tre år på raken. Och det har varit år när Everton startat ligan väsentligt mycket sämre än i år. I år motsvarar Everton redan från start all den kvalitet och kapacitet laget besitter.

Jag är aldrig nöjd med oavgjort, men i just den här matchen kanske jag skulle kunna vara nöjd med det. Fast för ligans skull behöver vi en vinst då det ser ut som Man United kommer fortsätta vinna utan att på något enda sätt imponera - vilket ju är oerhört imponerande på sitt sätt.

Moyes, en väldigt uppskattad och respekterad manager lär säkert fundera mycket på en sak just nu. Hur stoppar de Juan Mata. Jag tror Mata kommer att få extremt hård uppvaktning imorgon. Nu brukar Mata med sin stora spelintelligens lösa sådant under matcherna, men Everton är om ni ursäktar lite annorlunda motstånd än Norwich. Det är inte undra på att Mata karakteristiskt startar matcherna lite anonymt vilket jag nästan kritiserat honom för, han sätts ju under sådan press av motståndarna att det tar lite tid innan den lille spanjoren har listat ut hur han ska lösa situationen. Ännu har han alltid löst den.

Däremot måste hans landsman Torres vakna på en bättre sida än sist. Torres rörde knappt bollen mot Norwich. Sådan lyx kan vi inte kosta på oss mot motstånd som Everton - borta. Torres måste skapa oändligt mycket mer än senast. Moses kommer säkert att starta, en av sina sista matcher innan han försvinner till Afrika för landslagsspel. Evertons högerback är ju inte ligans vassaste och långt ifrån den snabbaste så det är ett vapen Benitez inte kan undvara. Samtidigt som Chelsea och Azpi absolut måste hålla Leighton Baines under kontroll. Baines inlägg och fasta situationer har kostat oss många poäng de senaste åren.

Lite turligt slipper vi Marouane Fellaini, alltid kopplad till att hamna i Chelsea, då han har sista avstängningsmatchen imorgon. De har dock en hel krut där framme ändå, inte minst med succén Jelavic. Everton saknar också Seamus Coleman och nyförvärvet Kevin Mirallas. Formspelaren hos dem är nog Leon Osman.

Ramires bör vara spelklar efter en lättare skada. JT är nog tyvärr ännu inte spelklar. Sturridge lämnar och lär nog knappast vara med i truppen. Jag kan inte tänka mig annat än att David Luiz fortsätter på mitten, så otroligt bra som han varit där - men jag hoppas han har siktet bättre inställt än de försök att skjuta ned flygplan som han presenterade på Carrow Road senast. Mikel har knäproblem och Ryan Bertrand ljumskproblem, bägge testas sent inför matchen. Däremot är avstängde Ramires tillgänglig igen. En spelare som varit utmärkt hela året i sin mer tillbakadragna mittfältsposition. Benitez har angenäma problem med den positon vi trodde skulle ge problem på det defensiva mittfältet med Luiz, Lampard, Ramires och Mike l(förmodligen) tillgängliga. Det lär knappast vara där vi söker nya spelare i januari om Chelsea söker nya spelare eller om Emenalo bara tänker sparka ut gamla trotjänare.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook