Matchen:   Norwich v Chelsea   0 - 1    (0-1)
1 Petr Cech
28 Cesar Azpilicueta
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
3 Ashley Cole
4 David Luiz
12 John Mikel Obi
13 Victor Moses
11 Oscar
10 Juan Mata
9 Fernando Torres

avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 57 Nathan Ake, 8 Frank Lampard, 17 Eden Hazard, 21 Marko Marin, 35 Lucas Piazon.

NORWICH

Bunn; R Martin, Turner, Bassong, Garrido; Snodgrass, Hoolahan, Tettey, Johnson, Pilkington; Holt (c).

avb: Rudd, Howson, Jackson, E. Bennett, Barnett, R. Bennett, Morison.

Domare Jonathan Moss.

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

Norwich har varit formlaget nummer ett fram till förra helgen då de förlorade. Har bland annat gjort det vi inte kunde, tack vare en viss Clattenburg, slå Man Utd. Svårt att bedöma om de hittat en formsvacka eller om det bara var en dipp inför julen. Viktigare är att vi hittat en, hoppas jag. Vi behöver vinster för att att hämta in försprånget som manc-lagen har skaffat sig.

Inte direkt samma bländande roliga start som senast, men det var knappast väntat då Norwich nog tog upp det ämnet ordentligt i sina förberedelser inför matchen. Norwichspelarna är väldigt vaksamma så här länge.
    Ännu ingen riktig målchans i matchen men Chelsea har merparten av spelet. Norwich har dock lyckats få bort alla försök till farligheter, som en Oscarfrispark där försvaret rensade den fina frisparken framför Chelseaspelare och blockerade sedan skottet utifrån.
    En Norwichhörna rensas av Cahill til inkast. 15 Det verkar vara till vänster som Norwich försöker ta sig fram.
    Oscar har fått ta emot mycket stryk och är utan tvekan den spelare som fått syna gräsmattan mest hittills, frisparkarna har dock varit i ofarliga lägen. Oscar spelar i Hazards vanliga position till vänster.
    Luiz bryter högt men skottet var ännu högre, knappt under taket på arenan. 19
    Ett inlägg från Moses läggs ut hörna fast ingen vit var i närheten.
     Det säger kanske det mesta att högsta läktarjublet kom när Frank Lampard började värma upp. Det är långt från samma sprakande föreställning som senast. Tyvärr, men Chelsea börjar nu etablera ett helt annat tryck. Luiz skjuter igen över. Luiz spelar i en betydligt mer offensiv position idag med Mikel som den defensive av dem. Faktum är att Luiz kommer nästan för långt fram och trycker upp de offensiva mittfältarna för långt. 21
     Mikel har fått en armbåge över näsan, men det verkar inte allvarligt.
    Den här matchen behöver verkligen mål för att vakna och framförallt för att öppna upp Norwichs försvarsspel. De gula är dock säkerligen nöjda med utvecklingen även om de ännu inte har haft ett skott på mål, men det har ju inte vi heller direkt. (Då verkar tv-matchen Man U mot Newcastle mer spännande då Newcastle igen tagit ledningen).
    Just då missar Mata ett jätteläge efter en underbar David Luiz stickare och Mata sätter bollen i burgaveln. Matchens bästa chans hittills. 30
   57% bollinnehav, det kändes nog som mer.    
   Snyggt spel av Chelsea där Luiz till slut lägger upp bollen för Mikel som skjuter rykande, över förstås det var ju Mikel som ännu inte gjort ett ligamål. Det var dock inte långt över. 33
      Moses som bytt kant med Oscar tar sig ned mot linjen förbi flera försvarare men pssningen hittar ingen Chelseaspelare. 36. Hörna dock.
   Oscar hittar Mata med hörnan men Matas skott täcks av försvarare. 37.
    MÄL. Mata har nu skjutit in sig och klämmer in bollen från långt håll vid stolpen. Snyggt. 38 Oscar lade upp för honom.
    Luiz hittar Mata vrålsnyggt, men hårfin offside när Mata tar ned bollen. 40
     Norwich nickar över på en hörna. Det är nog det närmaste de kommit mål hittills och de måste ju nu komma upp och öppna upp sitt igelkottsförsvar. 42 Statistiken säger att de haft två skott på mål, det måste varit strumprullare som Cech plockat upp för några farligheter har Norwich ännu inte skapat.
     Luiz hålls fast och trycks ned och domaren gör inget. Precis framför straffområdet. Det dömdes tydligen hands när Luiz föll på bollen. En minut tillägg. Snodgrass skjuter på Iva.
   Välförtjänt ledning men Norwich är svåra att bryta upp. De spelar bra mycket bättre försvar än Villa gjorde och chanserna har inte varit många.


     

 

Oscar sätter nästan hörnan direkt i mål, målvakten hann precis fram och stoppade bollen. 48. Det var nog tänkt som en svepande hörna men bollen gick förbi alla och hade gått i mål om målvakten inte lyckats få fingrarna på den i sista ögonblicket. Mycket överraskande.
   Azpis inlägg går förbi alla till Moses i dålig vinkel, målvakten har inga stora problem att ta bollen. Matchen är öppnare redan nu i andra och Chelsea är de som drar nytta av det. 52
    Mycket fint spel av Norwich där Hoolahan får fram bollen exakt läge till Holt som dock skjuter precis utanför när Cech går ned och täcker skottet. 54 (Och just nu går resultaten vår väg, United och City ligger bägge under, men mycket kvar).
    Mata skjuter men Bunn har inga problem med skottet. 56. Det är dock skönt att se att Mata rätt lätt tar sig bort från Tetteys markering och vinner sin match i matchen så att säga.
     Regnet öser nu ned i East Anglia, verkligen inget mysigt väder. Kan bara tänka sig hur kallt det är.
    Norwich har ett rätt bra anfall men skottet har knappt styrfart fram till Cech. De anfaller dock med en helt annan kvalitet i andra än i första halvlek. 60
   Evra som räddade poäng åt United senast verkar göra detsamma idag. Heja skatorna.
    Just nu är det faktiskt Norwich som skapar något. Vilket som alltid gör mig lite nervös när vi bara har uddamålet upp.
    Luiz skjuter fåglar igen. Visserligen spelar vi mot kanariefåglarna men hans skott har idag varit bortkastade. 64
     Det ser ut som Frank Lampard verkar vara på väg in i matchen. Det kan behövas lite nytt blod och en injektion motivation i den här matchen nu.
     Dubbelhörna. Men det blir inget av någon av dem. 66
    Norwich försöker få en straff efter att Iva lagt handen lite på axeln på spelaren. Klar filmning som borde gett kort. 67
     Moses tar ned bollen snyggt och skjuter utanför. Svagt avslut i det läget. 69
    Mycket farlig hörna från Norwich, Cahill räddar bollen till en ny hörna. 70
   Skatorna är underbara idag och tar åter ledningen i Manchester, genom Cissé som missat allt hittills i år.
    Det är verkligen dags för ett byte nu, frågan är mer vem som ska gå av för det naturliga inhoppet är ju Lampard nu.
   Men Newcastle möter ju United och de är segast av alla. Oavgjort igen.
    Lamps in för Mikel 73
    Holt gör ned Mata som får ordentligt ont men det är nog inte så farligt. Men det borde gett kort. 75
    På bara någon minut har bägge mittbackarna gett sig ut på skickliga dribblingsräder, även om det kanske inte är det man vill se med en bräcklig ettmålsledning.
     Norwich har verkligen inte gett upp, särskilt inte Holt som jagar förvivlat på alla bollar. Och nu tar de in Morison för mer kraft och anfallsförmåga. Samtidigt tar Benitez ut Moses och sätter in Hazard. 78
     Azpis fina inlägg hittar Mata som inte är vår främste nickare. Utanför. 80. Ett par fina aktioner av Oscar innan men han hittade aldrig läget och lät därför Azpi ta över.
     Johnson dyker när Luiz kommer i närheten av honom. Filmning på mittplan. Inte något man ser jätteofta. Han fick också byta mot Howson.
     Våldsamt slitande i Hazards arm av Bassong. Norwich börjar bli lite desperata. 83
    Oscar drar åter upp en bra anfall, Hazard fri med Bunn som hinner först till bollen. Missförstånd mellan målvakt och Bassong följde. 88. Hoolahan av för Bennett.
    Tre minuter tilägg. Hazard stoppar ett anfall med en så kallad taktisk frispark som nog kunde gett kort. Och gjorde det. 90+1
   Mata av och Nathan Ake gör debut. 17-åringen som är en Gullitkopia både till utsende och position.
    Cole sätter en studsande boll som kunde gett Norwich ett mål över målet. På hörnan är Bassong när att göra målet. Nickar i marken och studs över. Usch, ganska nervöst läge där. 90+2 (Och united avgör på fergietid...så surt, vi var nära att plocka in poäng på dem. Vi knappade dock inte tre på City).
   Matchtiden är slut och Petr Cech tar god tid på sig.

Ingen strålande match, inte något övertygande resultat men oj vad sådana här tuffa segrar är viktiga för ligan. Bra gjort Chelsea.

     
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!