csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 19 sp 11 v 5 o 3 f 38 - 18 mål 38 p
24-30 dec 2012

Nyheter v-52


SÖNDAG:
Petr Cech gör sin 400 match för Chelsea idag. För vi förutsätter väl att han spelar. Cech som också blev Årets Spelare i Tjeckien i år. En ära som Branislav Ivanovic, kapten för Serbiens landslag också fick uppleva i julhelgen. (Fast för sitt eget land är det väl bäst att tillägga).

LÖRDAG:
Amin Affane som är på lån hos Roda i Holland har i holländska medier sagt att han inte tror han någonsin kommer att spela för Chelsea. Trist inställning men kanske realistisk. Jag är inte heller säker på att Affane som har en underbar frisparksfot har tillräckligt mycket kvalitet för att ta det enorma steget upp från ungdomslagen. Jag skulle dock vilja att han hade mer tro på sig själv. Det är också trist med alla dessa unga spelare som lite grann snackar skit om klubben, för det är inte särdeles många andra klubbar som heller får fram ungdomar som verkligen tar plats. Läs mer >

FREDAG:
Inget lag har vunnit fler Premier League-matcher än Chelsea i hela PLs historia. Lite överraskande fakta kanske. Vi har två fler segrar än Man United har. Vi har vunnit 103 PL-segrar. Obs, det handlar alltså om 1-0 segrar, vi vet ju att United gör mer mål på Fergietime än något annat lag. (Om jag fattade det rätt ;-)

Ingen Chelseaspelare har någonsin haft ett högre nummer än debutanten Nathan Ake på annandagen. nr 57. Kanske dags för Strömblad på Viasat Fotboll att lära sig skillnaden mellan honom och Lucas Piazon. De ser ju ungefär likadana ut enligt honom tydligen... Sa någon hegerfors och det ser mörkt ut på Nigerias bänk....

TORSDAG:
Daniel Kristoffersson på Expressen svarade så här på CSFCs brev:

Hej, ber om ursäkt för sent svar, men har varit mycket här i London på julen. Inte nog med att man ska sköta sitt jobb, man ska vara turistguide åt alla släktingar och vänner som kommer över också:);) Jag vet också att Benitez aldrig kommer att bli älskad av alla och meningen där jag skrev att han blivit nästan mer älskad än jultomten själv, var att ta i det vet jag. Ibland kan det vara rätt att vara övertydlig i sina krönikor för att få frambudskapet. Om det var det i det här fallet, ja det får andra avgöra.  Men andemeningen med just den krönikan du syftar till var att visa på hur buropen tystnat efter segrarna och att Benitez säkert fått över en del kritiker på sins sida efter förlusten. För man måste faktiskt erkänna att Chelseas försvar har blivit bättre och han har fått fart på en del spelare som såg rätt bleka ut under Di Matteo.

Man kan nog säga att en del som var duktiga under RdM nu är mindre duktiga också.

Yossi Benayoun blir åter Chelseaspelare nästa vecka. Då går hans låneavtal med West Ham ut och israelen har inte lyckats slå sig in i laget från östra London den här gången. Yossi lär inte få spela mer än vad Florent Malouda gör och det är säkert Chelseas innerliga förhoppning om att bägge lämnar och klubben släpper dem säkerligen gratis de sista sex månaderna. Problemet är att ingen av dem kan få en lön i närheten av vad de får hos Chelsea så de lär knappast lämna förrän kontrakten går ut officiellt sista juni. Samtidigt försöker Emenalo tvinga bort Lamps som inget hellre vill än att spela för oss och representera klubben i hans hjärta (och det är inte klubben han en gång kom från). Jag vet inte om Emenalo och Chelseas ledning är inkompetenta eller om det enbart är situationen, men jag vet vilket jag tror.

ONSDAG:
Charmigt värre >>>

MÅNDAG:
Det är inte officiellt än och blir nog inte heller denna vecka, men jag är övertygad om att Daniel Sturridge i framtiden spelar i rött istället för blått. Om det är rätt beslut för honom kan bara han själv säga, men lite anmärkningsvärt är det att han inte ens försöker ta chansen under Benitez. Dock verkar det som om Chelsea för en gångs skull tjänar pengar, om än ej mycket, på en spelarförsäljning. 12-13m pund uppges Sturridge kosta Scousers, som nu har en anmärkningsvärt hög procent spelare och ledare med anknytning till Chelsea. Det kan nästan bli svårt att tycka illa om dem framöver.

Vår tangering av rekordvinsten mot Wigan är desto mer imponerande igår av sättet det skedde. Mot Wigan spelade vi en stor del av matchen en man mer. Igår var det samma antal spelare i båda lagen och vi hade hela sju olika målskyttar (kunde varit åtta om Lucas Piazon hade klarat av att hålla nerverna, för som sagt jag har sett honom klappa in straffar i u-laget så det är något han kan i vanliga fall). 8-0 är imponerande även om Villa var svaga, det viktiga är dock det självförtroende och den tid vi vinner med segern. Resten av helgmatcherna måste vara nästan lika övertygande då kan vi verkligen utmana. Det har varit ett par år när vi knappast gått vinnande ur den här perioden - så mot Norwich får vi svaret om detta var en tillfällighet eller en ny formtopp för oss. Gissa vad jag hoppas på.

GOD JUL till alla Chelseafans

 

Rykten, notiser m m, v-52


SÖNDAG:
Dagens hetaste rykte är att Demba Ba är på Stamford Bridge för förhandlingar, undersökning och kontraktsskrivning. För det pris det talas om ett väldigt bra köp för att ersätta Sturridge. Jag menar, vi får 12m för Studge och får Ba för 7m.
 
  Problemområdena för en transfer lär vara Bas dokumenterat svagare knä och tuffa krav på att få behålla ytterligare ersättning som ska direkt till honom.

Chelsea ska vara förstavalet om Demba Ba (mål igen igår) lämnar Newcastle och för 7m pund är det ju ett fantastiskt köp även om han kanske inte är mitt personliga förstaval.

Mirror hävdar att mitt personliga hopp om Falcao är mycket stort även om det kan komma att kosta oss Thibauat Courtois. Vilket inte är något jag vill se. I vilket fall som hävdar Mirror att Chelsea står först i kön om Falcao lämnar.

LÖRDAG:
En spelare som jag verkligen hoppas slippa se i Chelsea har dykt upp som ett rykte till att komma till Chelsea. Det är Man Uniteds filmare Nani som lär vara aktuell. Troligtvis bara ett rykte placerat av hans agent då Nani ju hamnat i Fergusons kylskåp.

Ett annat aktuellt namn lär vara Sevillas Alvaro Negredo. Jag skulle dock inte sätta särskilt mycket pengar på det heller.

Marko Marin lär vara på väg ut, men inte så långt. Det handlar om ett lån till grannarna Queens Park Rangers för resten av säsongen.

TORSDAG:
Ryktena om Falcao håller på att svalna ordentligt efter snack om hur mycket klubben gjort för honom och vice versa. Ta det för vad det är, förhandlingssnack. Jag är dock ändå inte alls säker på att Falcao kommer till Chelsea. Vi kommer inte att kunna matcha Citys löneläge, men framförallt känns det som om tiden inte är den rätta. Därtill tror jag Atletico säkert försöker klämma Chelsea på något sätt genom att utnyttja lånet av Thibauat Courtois som de nog vill köpa för att sedan kunna sälja vidare till antingen Barca eller Real som de håller på att reparera kontakterna. Däremot skulle jag nog inte motsätta mig att Torres användes som byte, även om jag finner den sortens kohandel högst obehaglig på spelarmarknaden. Därtill är ju Benitez intagen nästan enbart för att få ut Torres kvalitet så inte heller den teorin är särskilt övertygande.

Enligt skvallerblaskan Daily Star kommer John Terry inte heller att erbjudas nytt kontrakt.
    Daily Star har den faktiskt rätt intressanta teorinatt det beror på att Roman Abramovich hyser ett personligt agg till honom, och till Frank Lampard och Didier Drogba som också tvingats bort eller tvingas bort. Anledningen är att dessa tre ansågs ledande i spelarrevolten mot André Villas-Boas som Roman själv var ansvarig för rekrytera. Teorin är faktiskt inte tokig även om det är lite svårt att tro att Roman skulle vara så småsint. Men faktum är att även Ashley Cole lär ju tvingas bort av så kallade åldersskäl som orsak och även Ashley Cole lär enligt viss information varit drivande mot AVB som ju aldrig klarade av Chelseas omklädningsrum. Samtidigt sägs det att Ashley Cole har erbjudits ett nytt kontrakt, dock bara ett ettårskontrakt och till drastiskt sänkt lön.

ONSDAG:
David Villa från Barca och Demba Ba är nu de hetaste namnen inför det stundande transferfönstret.

The Sun (ja, vi vet) hävdar att Chelsea gett Frank Lampard klart besked. Det blir inget nytt kontrakt. Idioti. Om det är sant och jag fruktar tyvärr att det är det, och det är anledningen till att jag inte hyser minsta lilla uns av förtroende inför Michael Emenalo och hans inflytande i klubben. Släng ut Emenalo istället och ge Frank ett år till.

TISDAG:
Ryktet säger att Chelsea betalar 1,5m pund för att få Scousers att köpa Daniel Sturridge. Pengarna går dock inte till de röda utan direkt till Sturridge för att han ska lämna. OK, det finns säkert något kontraktsskäl, för jag tvivlar på att Chelsea är sååå desperata att bli av med den notoriskt själviska anfallaren. Så dålig är han ju ändå inte. Men jag tror inte han blir en succé på Anfield heller om han inte visar en väldigt annan attityd än han gjort i Chelsea - mestadels.

Bleacher Report, beviset på att amerikaner inte fattar något om fotboll (motsatsen är We ain't got no history) hävdar att Chelsea måste köpa Demba Ba. En riktigt bra fotbollsspelare som onekligen skulle bli bättre i Chelsea, men ändå ingen Drogba om ni förstår vad jag menar. Men om vi inte köper Falcao är Ba en spelare jag skulle välkomna istället, särskilt i relation till nästan varje annat namn på en anfallare som media spyr ut.

Annars börjar silly januari snart och namnen flödar. Många är jätteintressanta namn och spelare, som Fellaini, men är de rätt för Chelsea för det? Rätt position, rätt behov? Jag tvivlar. Som jag ser det måste vi ha en anfallare, särskilt om Sturridge är såld och jag vill ha en som är minst lika bra som Torres, inte någon på tillväxt. I övrigt ser jag just nu inget som helst behov av värvningar. Hur kul det än är med nytt blod. Däremot kanske någon kan återkallas från lån; som Tomas Kalas som snart behöver prövas på riktigt trots att han är så ung.

Ett nytt namn i floden är Will Hughes från Derby. 17 år och mittfältare (har vi inte sådana?). Och till en absurda summan 10m pund för en 17-åring. Glöm aldrig pengarna vi vräkte ut på världens bäste 17-åring som idag är närmast ett problembarn i Vitesse, Gael Kakuta. Ingen 17-åring är värd sådana pengar. Punkt slut.

MÅNDAG:
Med Sturridge på väg ut kan vi nog utgå från att Chelsea köper i januari. Men vad och hur? Vi är många som hoppas på Falcao, men kanske blir det någon mer okänd som köps för att stå på tillväxt som Lukaku i WBA. Eller i en helt annan position och så chansar Chelsea med bara en anfallare i truppen. Det kan bli en spännande period i försöken att lista ut vad Chelseas tankar är inför det som kommer. För även om vi missat fyra titlar, för mig svider missen i klubb-VM de andra bryr jag mig mindre om även om det självklart är trist med torsdagsfotboll istället för cupen alla pratar om. Vi kan dock ännu vinna ligan (även om det innebär att United tappar koncepterna, men ärligt talat - det gjorde United i fjol så varför inte i år?), vi kan vinna ligacupen där vi nått semfinal (även om årets namn är svårt att förlika sig med), vi kan vinna FA-Cupen och vi kan vinna Europa Legue. Inte så illa för en mellansäsong... Och vi har onekligen ett oerhört spännande lagbygge på gång även om jag vill ha kvar både Cole och Lampard ännu en säsong.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!