24 december 2012

    Öppet brev till Daniel Kristoffersson, Expressen

Läste Daniel Kristofferssons krönika i dagens Expressen och kunde inte låta bli att skicka nedanstående öppna brev till honom. Han skriver om att protesterna mot Benitez, eller kyparen som han kallar honom, nu slutar för vi vunnit en stor seger. Vilket enligt oss är egentligen inte vad det handlar om så jag ville upplysa och utbilda honom lite i ämnet Chelsea FC.

Nu tillhör inte CSFC de som kallat Rafa Benitez kyparen eller sådana tillmälen då det är ett tilltal som vi inte vill stå för. Vi har dock aldrig dolt att han inte heller är det populäraste valet av manager, men som skrevs i gårdagens spelarbetyg mot Aston Villa är han vår manager och som sådan ska ha få beröm när han förtjänar det och kritik när han förtjänar det.

Till Daniel Kristoffersson, Expressen

Om det vore så lätt som du skriver, vilket det absolut inte är och visar att din kunskap om Chelsea inte är särskilt djup om jag får vara lite grann ogin så här på julafton kanske protesterna slutar. Men så lätt är det inte.

Jag tror alla Chelseafans kan hålla med och skriva under på att protesterna mot Rafa Benitez handlar långt ifrån om Rafa Benitez, det är en protest mot klubben och dess ageranden. Ett tålamod som lite grann brustit med som aldrig vänt sig mot klubben eller Roman som sådan utan fann sitt utlopp i att klubben ännu en gång sket i sina supportrar och sparkade en skicklig och oerhört populär tränare för att ersätta honom med den tränare som mer än någon annan förolämpat och antagoniserat oss fans under åren. Som dessutom stod för en väldigt tråkig fotbollsfilsofi i den klubb vi idag tycker ungefär lika illa om som vi äldre fans tycker om dirty Leeds.

Att sparka di Matteo för att omedelbart ersätta honom med Benitez var som att spotta oss i ögat. Men vi är ju vana vid managerbyten och även om vi aldrig kommer att kanske älska Benitez är vi i CSFC och andra håll  klarsynta nog att när värsta besvikelsen går över behandla honom rättvist. Men visst vi slog Leeds stort och vi slog Villa ännu större och igår gjorde Benitez precis allting rätt, laguttagning, taktik, byten - allt.  I klubblags-VM finalen gjorde han precis lika mycket allting fel och vi förlorade mycket onödigt en match vi borde och skulle ha vunnit då vi var det klart bästa laget i Yokohama.

Fansen kommer att fortsätta hylla RdM i 16e minuten ett tag till - för det handlar som sagt hur klubben åsidosätter oss, mycket mer än om de personer som är inblandade.

Det är alla managerbyten, det handlar om att spelare köps och säljs utan att managern får säga sitt känns det som, det handlar om bristen på information som alltid kännetecknar klubben, det handlar om hur de försökte köra över oss i arenafrågan. Och just nu handlar det alldeles jävligt mycket om hur klubben (läs Emenalo förmodligen) bestämt sig för att vara rigida som Jehovas vittnen i åldersfrågan - istället för att bry sig om spelarkvalitet mer än passnummer. Där har du grunden till fansens protester. Benitez lär vi  vänja oss med vare sig vi vill eller inte även om jag tvivlar på att han blir mycket populärare än Grant blev, även om vi vinner ligan- FÖR Chelsea och Roman har också bevisat en sak som skakar fans, klubbar och särskilt fotbollsjournalister i grunden. De har visat att vem som är manager är nästan oviktigt i en klubb som vår. Vi vinner ju ändå, eller inte. För Ancelotti tog dubbeln och året efter spelade vi den tråkigaste fotbollen under Romans tid...och förlorade det mesta. AVB kom in och misskötte personhanteringen å det grövsta, försvann och vi vann två titlar och managern som gav oss dem fick också sparken nästan utan förklaring (för den som gavs kan inte anses vara en förklaring).

Kanske står Chelsea (hemska tanke) för en ny sorts fotbollsmanagement, värre än den spanska utan anfallare, för en fotboll som inte behöver manager utan rätt sorts spelare enbart....? Vem vet längre, det är för tidigt att uttala sig om vare sig det, protesterna mot Benitez, mot klubben eller om Benitez kan lyckas med det omöjliga, vinna över vår kärlek. Vi kan respektera honom och det tror jag alla kan trots glåpord och vi förstår att han agerade som han gjorde för att han då var manager i vår motståndarklubb, men älska honom... det är nog frågan.

Vi lär får återkomma till den frågeställningen

lindy
CSFC.SE




Besök csfc-facebook: facebook