Matchen:   Chelsea v Aston Villa   8 - 0    (3-0)
1 Petr Cech
28 Cesar Azpilicueta
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
4 David Luiz
3 Ashley Cole
8 Frank Lampard (k)
13 Victor Moses
10 Juan Mata
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 57 Nathan Ake, 7 Ramires, 11 Oscar, 21 Marko Marin, 35 Lucas Piazon.

ASTON VILLA

Guzan; Herd, Clark (k), Baker; Lowton, Westwood, Holman, Bannan, Lichaj; Weimann, Benteke.

Avb: Given, Bennett, El Ahmadi, Ireland, Albrighton, Delph, Bowery.

Domare: Phil Dowd.

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

Mikel sitter inte ens på bänken trots att han såvitt jag vet inte är skadad. Det är lite anmärkningsvärt och tyder på en ordentlig spricka med Benitez. Sturridge saknas också på bänken, vilket dels kan bero på att han inte är spelklar ännu dels kan det bero på att han är på väg till vikarierande managerns förra klubb. Nathan Ake igen på bänken vilket är stort för den unge holländaren. Tyvärr får inte Oscar starta heller, då Benitez föredrar Moses.

Lamps 500 start i PL. Otroliga siffror.

Bra frisparkläge i första anfallet men Lamps sätter den i muren. 1
    MÅL. Torres möter ett inlägg och sätter bollen strax efter tvåminutersmärket. Mata passade, förstås. Suverän nick. 3
    Torres kommer nästan först på en stickare. Chelsea har börjat riktigt bra. 5.
    Benteke offside. Villa har börjat komma in i matchen nu. 9
    Moses bra inlägg, men ingen hemma so man säger. 9
    Aha, Mikel är avstängd, vilket förklarar allt. Hade fullständigt glömt bort att han som blev förolämpad också var den som straffades med FAs synnerligen underliga logik.
    Moses fixar fram en hörna. Mata hittar nästan Iva. 14
    Det verkar nästan som om Iva har fått nästan en markeringsroll mot Benteke, även offensivt.
    16 minuten och publiken tar åter upp en applåd för att hylla RdM, inte som kommentatorn helt vilse påstår applådera åt Benitez.
     Luiz spelar fram Mata snyggt men en försvarare får bort bllen. 18
     Lite avslaget känns det, som så ofta händer när det favorittippade laget fårn en tidig ledning och sedan spelar bra försvar.
    Bra frisparksläge rakt framifrån nästan. Hazard tacklades ned i en snabb kontring. 28. Luiz tar den tydligen.
    Luiz tar god tid på sig efter Dowds signal, och sätter den sedan perfekt över muren utom räckhåll för Guzan. MÅL. 29
      Nytt läge för Luiz, fast klart längre ut. Lampard får den här. 31 Nix, Mata tog den och via muren till hörna.
     Livsfarligt bakåtspel av Baker, kunde blivit självmål på den dubbelhörnan. 32
    MÅL. Iva nickar in bollen efter slarv och trubbel i Villas försvar. Cahill sköt på hörnan, Guzan stod för returen. 34.
    Det här kan rinna iväg då bollen tycks rulla vår väg idag. Hoppas det, vi behöver målskillnad och hemmafansen förtjänar en storseger efter att vi inte vunnit hemma på fyra matcher innan.
     Jag kanske ska skriva avslaget oftare, för efter det har det ju hänt mycket med Chelsea... ungefär som ibland när jag oroat mig och motståndarna förstås gjort mål. Idag känner jag dock föga oro inför trepoängaren, peppar peppar ta i trä.
     Jag gillar laguppställningen Benitez har idag, även om min favorit Oscar hamnar utanför. Den har variation och jag har hur länge som helst lobbat för Luiz i den roll han har idag, så det gillar jag också. Jag tycker den passar honom som handsken, men jag är knappast objektiv efter att så länge försökt få dit honom. Luiz är otroligt underskattad, särskilt bland engelska kommentatorer som knappast vet bäst även om de alla tror det. I mina ögon har Luiz varit vår bäste försvarare hela året och nu tycker jag han spelar i en position där vi får ut ännu mer av hans skicklighet.
     Försvaret ska ha beröm idag också, de har helt hållit Benteke borta, ofta ställt honom offside. Eller helt enkelt tagit bollen från honom.
    

 

Gör Chelsea fler mål hoppas jag tidigt få se Oscar, Ake och Piazon få komma in för att få speltid. Men än är vi inte hemma, även om det är sällsynt med tappade 3-0 ledningar om inte Howard Webb hjälper motståndarna.
    Rättelse, det var inte Mata som passade till Torres sköna mål. Det var Azpi. Vi har får många spelare som liknar varandra, särskilt i en tv-ruta.
   Chelsea börjar andra piggt också. Särskilt skönt tycker jag nog det är att notera att vi idag har två mycket bra hörnläggare. Något som inte fungerade särdeles bra under lång tid för oss. Även om de slår för många korta hörnor för min smak. Hazard från vänster, Mata från höger. De har ett liknande tillslag, mycket kort anlopp och distinkta bredsidor så bollen blir inte bara bra placerad, den kommer snabbt och nästan lite överraskande för försvaren. Vi gör också igen fler mål på hörnor, har inte statistiken men det måste närma sig hur det var under Mourinhos första år.
    Mata skjuter över i bra läge. Nix, det var en räddning av Guzan. Oj. 50.
    Ny hörnvariant där Mata söker Lamps långt ut med en vristspark, Lamps skjuter men rätt lätt för Guzan. 53
    En chans för Villa, kort i taket. Cahill räddar när Iva inte når bollen. Hörna. Dålig sådan. 54
   Snabb kontring av Chelsea efter att bollen träffat domaren. Tyvärr fick Torres bollen lite långt ifrån sig och hans passning kunde täckas. 54
    Benteke skjuter, Cahill touchar ut bollen. 55 Lite rörigt men Chelsea får till en kontring istället. Slutar med att Cole skjuter klart över. Mata passade briljant Cole i ett tidigt läge. 56
    Bennett in för Lichaj och Ireland in för Westwood. 56
     Mata lite högt för Torres, och efteråt gör Guzan ännu en fantastisk räddning men Torres var offside. Även om han gjorde mål på returen. 58
    Moses fri med Guzan och Guzan får ihop benen. Svag av Moses att inte göra mål. 58
   Lamps skjuter och gör MÅL från långt ut. Precis vid stolproten. så snyggt. 59 . 130 målet, 100 i Londonmatcher. SUPERFRANK.
   Lampard ut för Ramires. Vad kan man säga. En Chelsealegend. Hur fan kan vi släppa honom, idioter i Chelsealedningen förmodligen är det Emenalo som ska hållas ansvarig.
    Det var 15e målet mot Villa, den klubb han gjort flest mål på. Oj vad glada de måste vara att han är utbytt. 190 mål totalt.
    Torres får bollen för långt ifrån sig efter att den touchat försvararen. 62
    Ceh presenterar sig i 63e minuten med en bra räddning på närskott från en fri Weimann. Otorligt att han kan hålla koncentrationen så i en match där han knappt fått hålla i bollen.
    Chelsea leker fotboll med Villa just nu.
    Azpi skjuter riktigt bra, men Guzan håller siffrorna nere. Han har gjort 4-5 kanonräddningar idag. 67
   Torres vilas och Oscar kommer in. Ingen anfallare på plan, det här är spanskt. 67
    Moses tar officiellt positionen längst fram.
    Oscar får en jättechans och lägger bollen utanför. Oh dear. Där borde han gjort mål. 69 Han har fortfarande bara gjort mål i Champions League!
    Chelsea spelar verkligen ut. Moses dyker men når inte bollen som går förbi. 72. Det här är en lektion i fotboll för Villa som bara kan tacka Guzan för att siffrorna hållits ned.
     Azpi slås ned av Bakers arm, men ingen åtgärd. Där missade Dowd. 73
   Lucas Piazon in för Mata. Nu vilas stjärnorna. 74.
   MÅL. Piazon passar fram Ramires som sätter bollen mellan benen på Guzan. 75, Snyggt jobbat Lucas, första bollkontakten och det blir en målassist.
    Nu vill jag att vi håller nollan också, så ingen tappad koncentration tack.
    Straff. Lamps av, blir det Luiz eller Hazard. Oscar dras ned. Lite billig. OScar fick den. Och sätter den högt och stensäkert trots tvekan på vägen fram. FÖRSTA ligamålet. MÅL 79
    Nu kan tomten komma, för vad kan han bräcka det här med?
   Bowery in för Villa. 80
    VILKET MÅL av Hazard. Dribblar bort sin försvarare och stänker bollen i motsatta krysset. Vilket mål. 83
     Vilka mål vi har fått se. Alla har varit fantastiska på olika sätt. Luiz, Torres och Hazard ändå kanske står ut lite grann. Och ävne om straffar är s k lätta mål, min erfarenhet är att om en spelare tvekar på väg fram brukar det bli missar men den var stensäker helt utom räckhåll för Villas Guzan, som ändå räddat dem från tvåsiffrigt i den här matchen.
    Piazon fälls, klarare straff än förra gången. 89. Piazon får ta den. Snygg gest. Har sett honom stänka dit dem i u-laget. Men han tvekar och Guzan lyckas rädda. Nerver
    Så synd att Piazon inte fick sätta den. Men en väldigt fin debut av honom ändå.
    MÅL. Ramires stänker dit den. Efter att Piazon tagit bollen in straffområdet. Guzan nästan räddar. 90+1

     
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!