csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7 Chelsea FC 16 sp 8 v 5 o 3 f 28 - 15 mål 29 p

22-23 dec 2012

  villaInför Aston Villa

Efter dagens omgång ligger vi mindre lustigt på sjunde plats, men bara en poäng efter trean.

---

Det var en av förra årets svåraste förluster (att ta) i motsvarande match, och kanske början till att Chelsea verkligen försvann från toppstriden när vi förlorade ungefär vid den här tiden med 3-1 mot Villa på Stamford Bridge. En match vi inte förlorat på nästan tiotalet år innan.

Aston Villa har ny manager igen och har haft en tuff start på säsongen men har den senaste tiden visat kvalitet. Särskilt som de fått igång sitt dyra nyförvärv, belgiske landslagsmannen Christian Benteke. En spelare Lambert trott och satsat på framför deras rekordköp Darren Bent. Något som självklart förvånat att engelska experter då de alltid tror att en spelare är bättre för att han har engelskt pass.

Annars är Aston Villa inte direkt ett målfarligt lag i år, de är med Norwich och QPR det lag som gjort allra minst antal mål hittills, bara 15 st. Vi går in till matchen som fjärde placerade då Arsenal krånglat sig förbi oss (inte minst tack vare ovanligt många straffar på sistone). Arsenal har en poäng mer, men också två matcher mer spelade.

Chelsea får tillbaka Ramires och Gary Cahill från avstängningar. JT är däremot inte spelklar men kanske är Daniel Sturridge det så Benitez har nästan full trupp att välja mellan. Romeu är förstås borta och Ryan Bertrand som skadades mot Leeds testas sent inför matchen.

Villa får tillbaka Stephen Ireland men nyförvärvet Ron Vlaar och Gabriel Agbonlahor spelar förmodligen inte på grund av skada.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook