Matchen:   Leeds v Chelsea     1 - 5    (1-0)
1 Petr Cech
28 Cesar Azpilicueta
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
34 Ryan Bertrand
8 Frank Lampard (k)
11 Oscar
13 Victor Moses
10 Juan Mata
21 Marko Marin
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 3 Ashley Cole, 57 Nathan Ake, 56 George Saville, 35 Lucas Piazon, 17 Eden Hazard.

LEEDS

Ashdown, Peltier (k), Leeds, Pearce, Green, Thomas, Becchio, Brown, Tonge, Diouf, Byram.

Avb: Kenny, Varney, White, Norris, Gray, Somma, McCormack.

Domare André Marriner

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

Inte oväntat försöker Leeds få ett tidigt överraskande grepp om händelserna. Högt tempo och ett tidigt mål och bra försvar är säkert hörnpunkterna i deras spelplan för ikväll. Och första minuterna fungerar den.
    Chelseas första anfall kom först i femte minuten men var bra, tyvärr var det hans på en blå i straffområdet när bollen studsade.
   Leeds, som väntat och som är deras tradition, väldigt aggressiva. Det är ju deras chans också. Däremot ser man redan att de saknar en del kvalitet, så det blir hjärta, mod, motivation mot skicklighet och det kan ju sluta lite som helst, det vet vi från engelsk fotboll. Det är ju en av anledningarna till att vi älskar den.
   Marin som startar till höger har haft en bra start på matchen, och ett anfall han drar upp leder till att Moses får ett mycket bra skottläge som målvakten räddar. (tyvärr har min stream inte en klocka så jag kan inte säga exakt minut idag)
   Chelsea har en väldigt offensiv uppställning där Lamps själv spelar enda defensiva mittfältsrollen. Lite oväntat men rätt spännande att se. Mycket prat om Leeds tonårige Byram som börjat matchen bra.
    Det finns en del Dirty Leeds även i dagens lag, Brown är en spelare som redan utmärkt sig och David Luiz har en del att säga honom.
    Lamps får gult kort för en tackling bakifrån. Inte mycket att snacka om. Även om jag gillar att se Dirty Leedsspelare gå ned så ;-) Dålig tajming dock.
    Lite studs fram och tillbaka och Torres får nästan chansen.
    Leeds är fortfarande aggressiva och förhoppningsfulla. Chelsea ganska slarviga.
    Moses kunde fått straff, bollen kommer tillbaka och Moses skjuter bra, men målvakten räddar. Borde kanse fått straff, men den senaste tiden har vi inte fått något med oss i den vägen, så vem är förvånad. Miss av Marriner som sällan är en domare som vi är nöjda med.
     Mata fintar bort sin back, men bollen utanför efter nick av försvarare. Hörnan resultatlös.
     60% bollinnehav för oss och det är ingen tvekan om att Chelsea är det bättre laget, men mål måste göras också som vi såg i söndags.
    Iva skjuter från långt strax över.
    MÅL. Becchio. Luiz missar högt uppe och lär få höra det. En snabb kontring där en Chelseaförsvarare touchar bollen så den hamnar perfekt för Becchio. Iva tror jag, men bollen kan gått precis förbi honom. Inte rättvist direkt, men kanske vaknar de i Chelsea som sover nu. Och det är lite för många. Hittills får bara Luiz, trots missen högt upp nu, Moses för sin arbetskapacitet och Marin för sin start godkänt betyg.
    Luiz gjorde en miss högt upp som ledde till målet, men att skylla på honom är bara löjligt och okunnigt. Det var en nästan omöjlig boll han skulle vinna som gick till Leeds och som startade deras snabba kontring.
   Lampard skjuter bra från långt håll men målvakten hinner ned.
   Azpi skjuter över i ett bra läge, borde gjort bättre.
    Moses gör mål med det bedömdes som en tidig offside på Torres. Fel dömt om ni frågar mig.
    Inte logiskt, inte välförtjänt men Leeds leder och Chelsea har fler spelare med fel motivation idag än de till och med hade i söndags. Det behövs fan i mig en hårtork i halvtid. Det är få spelare som förtjänar ens godkänt i första, trots bollinnehav och dominas ute på plan, men målvakten har inte blivit särskilt svettig. Mata, Lampard, Torres måste stiga fram även om Lamps haft två väldigt bra skott som Ashdown, reservmålvakten, räddat. Jag ger ändå in Lamps godkänt, trots att han ärligt talat varit den ende blå som varit nära mål.

    


 

Mata skjuter, välplacerat men inte märkligt, men målvakten kan inte hålla den. MÅL. 46. Matas tolfte för året, vi har verkligen fått en efterträdare till Lamps från mittfältet.
   Bra anfall av Leeds, men anfallaren når inte bollen med huvudet. Aktiv start på andra.
    Det är en öppen rolig match just nu där Leeds försöker och kanske kan deras vilja leda dem, men Chelsea är det skickligare laget.
    Moses missade att sätta Torres fri vid straffpunkten, bollen precis bakom Torres. Moses är aktiv, rörlig men han brister tyvärr lite i skicklighet i jämförelse med andra spelare i Chelsea. Brown får en tillsägelse av Marriner, löjligt- han ska ha kort.
   Ännu en riktigt bra räddning av målvakten på nick efter bra inlägg av Azpi. Chelsea är aktiva och visar vilja nu. Ändå böljar matchen.
   Tyvärr måste jag säga att Leeds spelar bättre än väntat - med tanke på vad jag tycker om laget så är det svåra ord för mig. Chelsea är inte dåliga, bara lika ineffektiva som så ofta andra.
   Ännu en rökare från Lamps, som målvakten tar.
   MÅL. Iva nickar in den när han störtar fram från straffpunkten och tar sig förbi sin markering.
    Minuten efter gör Moses trean. MÅL. Mata startar det Moses viker inåt och skjuter perfekt vid stolproten.
   Chelsea visar äntligen effektivitet. Ivas mål var kraftfullt, Moses skickligt, oerhört välplacerat skott.
   Thomas in för White.
   Bertrand gult.
   Hazard har också kommit in. Tyvärr när streamen låg nere så jag vet inte för vem ännu.
   Norris in för Brown som nog låg nära en utvisning. Ful spelare om ni frågar mig. Dirty Leeds.
   Ashley Cole in för skadade Bertrand.
   Farligt anfall av Leeds, men bollen hamnar på Azpis huvud, Bra spel av honom.
   Planen börjar bli rätt dålig i regnet. 43 tusen, högsta siffran på två år. Ken Bates skrattar hela vägen till banken, hoppas det får honom att sälja sin bostadsrätt som hindrar oss från att riva hotellet och bygga en större läktare. Han blockerar nämligen helt den situationen.
    Just nu är det mest Leeds, Chelsea har så att säga tagit foten av gaspedalen efter tredje målet. Leeds hoppades på en straff, knappast. Torres slarvade bort kontringen.
   Många hörnor för Leeds, Chelsea är slöa och ointresserade just nu, MEN kontrar och Hazard gör MÅL. SÅg väldigt enkelt ut, men vi är livsfarliga på kontringar.
   Warnock ser ruskigt sur ut, vilket han förtjänar för han är enormt överskattad manager och ärligt lite av en skitstövel som person.
   Lampard skjuter igen, Ashdown räddar, rakt ut till Torres som får ett enkelt MÅL.
   Nu är det officiellt Chelsea utklassar Leeds.
   Leeds har förlorat all vilja, all kraft. De byggde sin match på vilja och tempo, de har inget kvar. Det kan bli mer.
    Ferreira sista byte mot Mata...
    

Vi var klart bäst i första, men ineffektiva på ett sätt som närmast verkade ointressant. Tror det var lite hårtork i halvtid och i andra var det uppvisnign.
    

 

Swansea hemma i semin

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!