csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 16 sp 8 v 5 o 3 f 28 - 15 mål 29 p

18-19 dec 2012

  leedsInför Leeds, ligacupen

Benitez antyder kraftigt att det blir Ryan Bertrand på vänsterbacken och inte Ashley Cole ikväll. Inget oväntat med det. Det lär bli fler som inte startar regelbundet som kommer att få chansen och hoppas vi, tar den ikväll. För ett Bradfordresultat är självklart inte godkänt. Även Oscar får nog starta. Mycket har ju gjorts i skvallerpressen om att Oscar kritiserade laget och att han inte fick starta i söndags, Benitez har dock tagit det på helt rätt sätt. Han är nöjd med Oscars reaktion då den visar vilken vilja och motivation den unge brasilianaren har.

Cahill, Ramires och Mikel är alla avstängda, JT och Romeu borta på grund av skador. Självklart lär det bli rotation ikväll.

--
Daniel Sturridge är aktuell för start mot Leeds, det skulle inte förvåna mig om det blir han och Lucas Piazon längst fram. Hoppas Marin får en ärlig chans. JTs knäskada håller honom dock borta en tid till.

Det är 8 år sedan vi sist mötte Leeds, men det minskar inte lusten att slå dem, ordentligt.

Semifinalerna lottas omedelbart efter matchen, kvar i turneringen är Swansea, Aston Villas, Bradford och Chelsea (eller Leeds).

---
Normalt sett hade Chelsea varit storfavoriter i den här matchen. Men den går borta i norra Yorkshire bara dagen efter Chelsea kommit tillbaka från en jättebesvikelse i Japan. Dessutom en besvikelse som delade truppen mellan de som verkligen ville och de som bara "went through the motions" som många hävdade.

Det är dessutom en match vi inte bara måste vinna utan för varje supporter i min ålder är det en match vi måste vinna.

Ett, för att Dirty Leeds är fortfarande det lag vi kanske tycker sämst om av alla Chelseas motståndare i historien. Så starka är känslorna fortfarande. Matcherna från slutet av 60-talet och början av 70-talet var hårda som gladiatorspel och betydligt mer fysiska fast utan vapnen. Känslorna svallar bara man tänker på det, och för den unge Chelseasupportern kan jag bara rekommendera att ni letar reda på FA-Cupfinalen 1970 och ser en sorts fotboll som tack och lov inte spelas längre någonstans utanför korpen (och det är inte Chelsea jag talar om för vi var det bollspelande laget redan på den tiden).

Dirty Leeds är ett lag jag alltid vill se Chelsea vinna över, nästan till och med mer än våra ärkemotståndare idag, Liverpool.

Två, Leeds ägs av Ken Bates, en person som gjorde sig gediget impopulär som ägare i Chelsea. Han gjorde bra saker, men oj vilken knöl han var och han orsakade nästan att Chelsea försvann som fotbollsklubb också. Nu är han på väg att sälja till några rika från mellanöstern, en affär jag bara hoppas inte blir av. Ken Bates förtjänar inte att tjäna några pengar på fotboll, han är en man utan lojlaitet och utan fotbollskänsla. Men han ser ut som tomten så det finns säkert någon i världen som gillar honom så här års.

Frågan är vilket lag Chelsea kan ställa på benen. Det lär vilas spelare och ingen hänsyn lär tas till det faktum att Bradford slog ut ett Arsenal som inte vilade spelade. Den läxan tror jag inte Benitez lyssnar till utan det finns en enorm risk för ännu en underskattning av Chelsea, vilket jag anser vi gjorde mot Corinthians. Chelsea tog dem inte på fullt allvar, det var bara läpparnas bekännelse innan matchen men alltför många och managern visade i sitt handlande att det munnen sa var inte hjärnan eller hjärtat med på.

Så snälla Chelsea, efter alla besvikelser ni gett oss både på plan och från ledningen senaste tiden , överkom alla svårigheter ligan och förbundet gett er och piska Leeds så jag får vara glad en kväll här nu före jul! För det är sannerligen inte sportsligt schysst att lägga sådana här matcher bara timmar efter ett lag reser från andra sidan jorden. Därtill på en moraliserande förlust.

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook