csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 16 sp 8 v 5 o 3 f 28 - 15 mål 29 p
17-23 dec 2012

Nyheter v-51


SÖNDAG:
Tre Chelseaspelare försvinner förmodligen till ACN i januari. Det är Mikel, Victor Moses och utlånade Kenneth Omerou, den unge försvararen vi vet så lite om ännu.

LÖRDAG:
Romelu Lukaku gjorde segermålet idag för WBA. Och förstörde mitt tips antar jag. Jag undrar fortfarande om Chelsea gör rätt eller fel som inte återkallar honom i januari, men det kanske beror på om vi kan genomföra det köp alla spekulerar i, dvs Falcao. Själv är jag tveksam till om Chelsea kan köpa loss Falcao nu i januari. Och jag vill inte se att vi köper något andrahandsval bara för att vi måste ha back-up till Torres. Därför tror jag att jag vill att Lukaku återkallas om än sent i fönstret.

TORSDAG:
LOTTNINGEN EUROPA LEAGUE
Chelsea är andrahandsfavorit efter Atletico till att vinna turneringen som har ovanligt många stora klubbar i slutspelet. Det blir nästan lika svårt som Champions League där lotten verkligen var udda idag, exakt samma som i genrepet igår och med Man U mot Mourinho som den i mina ögon största matchen. Men alla lagen utom möjligen PSG fick rätt tufft motstånd. Barca möter åter Milan, vilket kanske inte är särskilt tufft motstånd men ändå en stormatch.
   Chelsea möter Sparta Prag med första matchen borta. Inte en dålig lottning alls. Kul för Petr Cech då han spelade för Sparta innan Rennes varifrån han kom till oss.

Vinner Chelsea möter vi vinnaren i mötet Ajax mot Steua Bukarest 7 och 14 mars.

Chelsea möter Swansea i semin i Ligacupen.

ONSDAG:
U-18-laget förlorade för första gången den här säsongen mot Fulham med 2-1. Chelseas målgörare var skolpojken Conor Hunte som bl a Man United lär jaga envetet.
    
Laget: Ben Killip; Fankaty Dabo, Isak Ssewankambo, Dion Conroy, Kevin Wright; Tom Howard (Charlie Colkett), Jordan Houghton, Ruben Loftus-Cheek (k); Reece Mitchell, Alex Kiwomya (Ambrose Gnahore), Connor, Hunte.


Om ni orkar bry er lottas Europa Leagues slutspel imorgon kl 14. Det är dock ideal välkända lag bland de 16 som är kvar så även om torsdagsfotboll känns lite lamt efter Champions League så blir det inte lätt att vinna Europa League heller, och det är ju faktiskt en titel vi saknar så varför inte ta chansen för förhoppningsvis kommer vi inte att tävla så ofta i den.

TISDAG:
Roberto di Matteo
har blivit utsedd till Årets Manager av schweiziska Credit Suisse.

På grund av tidsschema bryter Chelsea sina vanliga rutiner. De hade ett lätt träningspass idag för att komma igång och åker inte till Leeds förrän i morgon.

Marouane Fellaini
har blivit avstängd tre matcher för sin skallning av Shawcross (rätt välförtjänt för Shawcross som inte är den renhårigaste spelaren, men ändå). Faktum är att det är bra då vårt bogeyteam Everton spelar mot oss just den tredje avstängningsmatchen. Hemma dessutom i julhelgen. Då de inte överklagar är avstängningen redan konfirmerad.

MÅNDAG:

Chelsea är på väg hem från Japan från ännu en stor besvikelse även om jag kanske inte vill kalla det fiasko på samma sätt som medierna som knappt verkar ha sett matchen. Men en enorm besvikelse och onödigt var det. De landar och ska acklimatisera sig på ny rekordtid för att spela mot Leeds på onsdag. En match vi normalt ska vara storfavoriter i, men som läget är har Leeds en chans att göra om Bradfords sensation och slå ut ett Premier Leaguelag. Det är otroligt hur FA och Premier League behandlar sina utomlands spelande lag i spelschemat.

Reaktionerna efter förlusten mot Corinthians har varit hårda, som de ska vara. Chelsea var det bästa laget till deras mål då allt gick i baklås. Dålig matchning och närmast handlingsförlamning hos spelarna. Visst försvarade sig Corinthians skickligt, men Chelsea var det bättre laget på alla punkter utom i mål där Cassio var strålande. Cech gjorde en felbedömning som nog kan ses som direkt orsak till deras segermål.

(Det blev också fel i spelarbetygen där fel spelare fick Matchens lirare -det är rättat nu).

 

Rykten, notiser m m, v-51


SÖNDAG:
Chelsea har inte bekräftat men brittiska medier uppger att Daniel Sturridge är klar, i det närmaste, för Scousers. 135m kr lär han kosta och han ska läkarundersökas idag. Själva övergången kan inte genomföras förrän 1 januari. Det har dock pratats om det här mycket länge och det är nog inte omöjligt att det sker. Sturridge har haft en förfärlig säsong hittills med massor med skador och sjukdom och hans egoistiska spelstil har aldrig riktigt funkat i Chelsea. Så för hans del kan det nog bli lyckat. Ävne om det innebär att vi saknar ännu en anfallare i klubben. Fast det är väl första gången sedan Robben som en spelaraffär faktiskt inte blir förlust för oss...

Komma till oss ska, enligt dagens skvaller, Falcao, Willian och Yann M'Wila. Vi får väl se

LÖRDAG:
Mycket snack igen om att Real Madrid tänker försöka köpa Thibaut Courtois från oss. Särskilt som Mourinho bänkade Casillas idag för första gången på tio år. Chelsea ska absolut inte sälja. För även om Cech har några riktigt bra år framför sig ska vi hålla fast vid Coutrois även om det innebär att vi ska förlänga kontraktet och fortsätta låna ut honom. Han skrev på ett fyraårskontrakt för 1,5 år sedan.

FREDAG:
Mycket skvaller som fått fullständigt fritt tolkningsutrymme i media. Antingen ska Luiz säljas eller måste han acceptera att spela på mitten (han var fullständigt strålande där i klubb-VM). Det verkar verkligen som engelsk press verkligen äslkar att mobba David Luiz, skönt att vi fans älskar honom. Vad managervikarien tycker är ju bara viktigt några månader. Luiz skrev ett femårskontrakt med Chelsea i höstas.


tröja nästa säsong?Är detta en av tröjorna för nästa år, knappast förstastället. Har läckt ut från sydamerika. Och jag säger bara det; INGET rött tack.

TORSDAG:
Chelsea kommer att köpa spelare för 100 miljoner pund, över en miljard alltså i januari. Tror nog inte mer på det än jag tror på tomten, men medierna har bestämt sig. Men visst hoppas jag på att en viss columbian ska komma till klubben, men det har jag gjort i snart tre år nu och jag är långt ifrån övertygad om att det sker nu.

Enligt otroligt opålitliga tidningen Metro i England ska Chelsea köpa Dejan Lovren som ersättare till Luiz. Varför? Luiz har varit vår i särklass bäste försvarare hela säsongen, han var otroligt bra i Japan och bra igår även om alla lyckats få det till att det var hans fel att en boll var omöjlig för honom att hantera när han gick på offensiven och därför var han skyldig till målet. Fjanterier, hade någon annan spelare på plan missat bollen i det läget och på den positionen hade aldrig ett ord sagts. Engelska medier behandling av Luiz har gått långt över gränsen för mobbning och är fullständigt opålitlig när det gäller Luiz, och hatarna kommer framförallt från Liverpool, så även igår med Jamie Redknapp i spetsen.

TISDAG:
Senare under tisdagen har Gomis lyckats få epitetet den Nye Drogba, media är rent barnsliga numera.

Media står också bakom ryktet att Chelsea verkligen behöver Lucio. Varför? Ska tétanten sluta? Lucio får sparken från Juventus för att han inte platsar längre och har ingen som helst plats i Chelseas försvar som jag ser det.

Det dröjde någon veckan men nu rör media om i grytan och vill få det till att det stundas en revolution i Chelsea mot Benitez, tydligen ledd av Mikel och Oscar, eller var det Mao och Che Guevara...?

Chelsea lär inte enbart planera att värva Falcao från Atletico Madrid. Roman lär också ha planer på att värva managern Diego Simeone som gjort ett mycket bra arbete i Madrid.

Vi lär också vara ute efter Romans Miralem Pjanic,men det har vi hört förut, liksom Lyons Bafetimbi Gomis. jag betraktar inget rykte som trovärdigt. Men vem vet med Chelsea,även om transfrryktena ofta är någon av alla de som nämns normalt. Å andra sidan kopplas vi ihop med så otroligt många spelare att det är ett nummerspel. Nämns 150 spelare i snitt varje säsong som möjliga värvningar och Chelsea värvar 2-3, då är ändå chansen att någon av dem nämnts tidigare stor.

Avstängde Fellaini är ännu mer nämnd nu när han blev avstängd vilket ska göra Everton mer villig att sälja honom- om någon tror på sådant. Ofta omnämnde och inte särdeles önskade Theo Walcott är som alltid med på listorna, om det nu är julklappsönskningar i i media eller något som Emenalo har fingrarna i.

MÅNDAG:
Piazon lär beklagat hur Chelseas icke-brasilianska spelare uppträdde mot Corinthians och även om media säkert blåst upp det kan jag delvis hålla med. Det fanns spelare i Chelsea som underpresterade igår och särskilt Cahill och Moses i mina ögon. Torres saknade helt sin rafa-effekt och missade allt igen men han försökte (och det gjorde de andra också, men de hade sannerligen en off-dag och borde bytts ut tidigt). Även David Luiz tog förlusten väldigt hårt då för brasilianare betyder Klubb-VM väldigt mycket och redan under matchen igår stod det klart att Corinthians spelare var helt klart bätte motiverade och förberedda än Chelseas. Det sistnämnda beror dock säkerligen i hög grad på att ligan inte tillät Chelsea förbereda sig.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!