Europamästarna Chelsea FC

Matchen:   Corinthians v Chelsea     1 - 0     (0-0)

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
4 David Luiz
3 Ashley Cole
7 Ramires
8 Frank Lampard (k)
13 Victor Moses
10 Juan Mata
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres

avb: 22 Ross Turnbull, 40 Hilario, 28 Cesar Azpilicueta, 19 Paulo Ferreira, 34 Ryan Bertrand, 56 George Saville, 12 John Mikel Obi, 11 Oscar, 21 Marko Marin, 35 Lucas Piazon.

CORINTHIANS

Cassio; Alessandro (k), Paulo Andre, Chicao, Fabio Santos; Paulinho, Ralf;Danilo, J Henrique, Emerson; Guerrero.

Avb: J Cesar, F Danilo, Wallace, Martinez, Douglas, A Polga, W Arao, Edenilson, Guilherme, Felipe, Giovanni, Romarinho.

Domare Cüneyt Çakır, Turkiet

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

Det är kanske inte samma förväntan som det var inför München, men jag ser fram emot det här. Jag vill att Chelsea ska vinna och att vi ska kunna kalla oss världsmästare - det är ett litet plåster på såret som orsakades oss i Donetsk när Shaktar vek ned sig. (Heja Dortmund i årets CL).

Vi spelar i våra vanliga blå tröjor, det ser vi som ett gott omen. Det är också väldigt roligt att se Lamps som kapten igen. Jag hade gärna velat se vår CL-hjälte i år Oscar spela, men förhoppningsvis får han komma in och spela mot laget från hans hemstad.   
     Vet inte vilken teknologi som används idag men då matchen spelas på samma arena som i torsdags gissar jag det är GoalRef som används. Fifa har förklarat att de är nöjda med teknologin och att den komme att användas i de stora turneringarna närmast För-VM framöver, däremot dröjer det nog vilket av systemen som väljs.
      Det är en lugn inledning på matchen, båda lagen verkar respektfullt känna på varandra.
     Corinthians får en mycket bra chans men fantastiskt försvarsarbete i vårt straffområde av Hazard räddar situationen. 6 min
     Ingen tvekan om att Corinthians som sades tidigare fruktar Hazard. Han har två man på sig omedelbart när han får bollen.
    Rami nära friställa Moses efter väldigt bra spel av Ashley Cole. 9. Men ännu inga direkta målchanser i matchen som kanske inte direkt är så spännande än.
    Då hettade det till, en fantastisk genomstickare till Torres, men försvarna hann emellan. På hörnan kom en situation som absolut testade GoalRef (som används). Bollen kunde varit över linjen, det gick inte att se men det måste varit oerhört nära. 11
    GoalRef fungerar ju så att domaren får en signal om bollen är över linjen via ett armband. Däremot ger det inga reprismöjligheter som den andra teknologin Hawkeye, så tyvärr får vi inte en chans att tycka själva.
    Chelsea har börjat ta kommandot nu, inte minst med briljanta instick och genomstickare.
    Reprisern visar att bollen nog inte var över linjen. Så tekniken verkade funka. Skönt, då kanske till och med Platini fattar. Men det var nära och delar av bollen tyckte jag såg ut att vara över linjen, men hela ska vara inne så det är inget att diskutera.
     Corinthians har rena hemmastödet idag. Ingen tvekan om att det här är en viktig turnering för sydamerikanerna. Det är bara brasilianare som hörs från läktarna i tv.
     Lampard har varit väldigt aktiv som sittande mittfältare, däremot har Mata inte märkts mycket än. Hazard som sagt stenhårt bevakad. Torres har fått en boll och det var upprinnelsen till nästan-målet.
    Lampard missar därför en passning och Corinthians fick en jättechans där Luiz spelade suveränt försvarsspel mot Emerson. Briljant. 18 Luiz bara följde med honom och trängde honom längre och längre ut i vinkeln och att attackera innan han nästan bara tog bollen från anfallaren.
    Corinthians har fått mer att säga till om nu. Paulinho skjuter men en bra bit över. 20
    Nu har också Mata kommit in i matchen. Chelsea får frispark på straffområdeslinjen. En meter ut till vänster. Mata-läge? 21
     Nix, det blir Hazard eller Luiz. Luiz blir det under fanatiskt oväsen från Corinthianfansen. Dålig frispark i muren men först tillbaka på kontringen är Luiz som försvarar skickligt igen. Luiz är matchens spelare hittills, trots frisparken.
    Moses skjuter på försvaren och det blir inte ens hörna av det efteråt. 25. Ganska svagt agerande av nigerianen, uppväxt i södra London.
    Cahill blir lurad och snubblar fram och fäller Guerrero, det var inte straff men med Clattenburg hade det blivit. Luiz rensar igen. 26
    Cahill återigen på andrahand och jättechans för Corinthians Guerrero.
    Moses har haft oceaner av yta men ännu inte fått till ett enda anständigt inlägg. Han och Cahill har itne kommit in i matchen helt enkelt.
    Moses får en fantastisk cross men Moses får aldrig bollen under kontroll och försvaret får undan bollen. 33
    Guerrero lyckas ta sig fram och får två chanser, bollen förbi målet och Emerson sätter den i stolpen bakom linjen från ingen vinkel. 35.
    Cole skjuter, utanför. 36
    Hela Chelsea spelade bra mot ett Monterrey som var betydligt mer respektfulla än vad Corinthians är. Idag är laget lite ihåligt med väldigt bra spel från många och några få som inte alls får till det ännu.
    Torres tar ned bollen och skjuter i steget, tyvärr är målvakten med och räddar bra. 38
    Corinthians press är hård och intensiv, like Barcelona över deras presspel och efter en lite trist inledning är det en myciet bra match nu.
    Moses till höger helt fri, försöker placera in bollen men målvakten gör en fantastisk tv-räddning. 40. Där skulle det varit mål, men som sagt målvakten fick fingertopparna på den och styrde den decimetern utanför.
    Mata skjuter på volley, ännu en bra räddning av målvakten. 41
    Cassio har räddat nollan för Corinthians, Chelsea är det något bättre laget men brasilianarna försvarar intensivt och pressar väldigt hårt och kan inte avfärdas för en sekund. Frågan är om de orkar hela matchen, gör de det blir det här väldigt svårt. Lampard bra i sin comeback från start. Hazard hårt tagen som alltid men flera ögonblick av geni, Mata har gjort vad han alltid gör efter en lite trög start vilket också är vanligt. Torres har försökt men inte fått till sina få chanser. Luiz för mig halvlekens spelare, har aldrig sett honom spela så bra försvarsspel.
    

 

Det här är en match som kan gå till straffar, men jag hoppas Chelsea avgör innan dess. Oscar lär komma in, och med den match Moses har så kan det bli han som får gå av. Inte för att Moses inte försöker, för det gör han verkligen men vissa dagar fungerar spelet helt enkelt inte. Men, han kan ju också göra ett segermål. De flesta experter och kommentatorer tror på ett enda mål, och att Lampard blir första byte pga matchoträning -men han har varit bra idag.
    Kontrollerad inledning av andra halvlek vilket jag är tacksam för då vi släppt till alltför många mål i år i halvlekarnas inledningar. Corinthians är mest missnöjda med domaren och det har de kanske lite fog för även om det inte är några direkta missar. Vi har ju haft Cakir många gånger senaste året. Så han känner Chelsea samtidigt som Corinthians rent fysiskt spelar betydligt mer på gränsen.
   Bra anfall av Chelsea där de kontrollerar flera väldigt svåra bollar, till slut skottläge för Lamps men tyvärr blockerar en försvarare. 51
    Bra försvar av Rami när en svår boll studsar över en slajdande Cole. 52
    Missförstånd av Cahill och Iva men som tur blir det inget. 53.
   Det känns nästan som domaren höjt ribban för det fysiska spelet i andra halvlek. Det är oerhört tufft där ute.
   Cassio räddar dem igen när Hazard får en chans. 54. Tror inte jag vill se straffar med en målvakt som nästan verkar vara i zonen som de säger.
    Ännu en lång underbar pasning till Torres, som inte får utrymme att vända upp. Men vilket passningsspel Chelsea visar upp. Moses sedan avblåst för att tryckt ned sin försvarare. 57
    Chelsea har fortfarande lite mer kvalitet i sitt spel, större bollinnehav men det känns onekligen som det lag som gör mål vinner. Hörna för Corinthians. 59 Dubbelhörna.
    Corinthians har tagit ett litet kommando i matchen just nu och de har fått press på Chelsea. Inga direkta chanser ännu dock.
    Guerrero är den som ställer till allra mest problem, särskilt för Iva och Cahill. Hörna igen 63
    En rökare precis utanför stollpen, det såg nästan ut som mål ett tag. Paulinho sköt. 64. Benitez måste nog göra något nu för Chelsea har tappat initiativet. Chelsea är nära att komma igen många gånger, men ordet är tyvärr bara när.
    Just nu märks det att matchen faktiskt verkar betyda mer för sydamerikanerna än oss och de bärs fram av en publik som är nästan helt på deras sida. Dels en gigantisk egen kontingent, dels har de många japaners stöd då flera av deras spelare spela i japanska ligan.
    Jag tycker Benitez behöver göra ett byte, kanske Lamps som börjar se sliten ut mot Oscar.
     Moses spelar till höger igen och där har han det svårare än han hade när han höll till vänster ett tag i första.
    MÅL. Guerrero gör mål efter kalabalik i Chelseaförsvaret där Cech helt fel går ut och blir överspelad av en boll som studsar på spelare. Guerrero kan obevakad gå upp och nicka förbi försvarare på mållinjen. Var det vinnande målet? 69
    Luiz förstör lite intrycket av sin fina match med en onödig tackling på mitten som ger gult kort.
    Corinthians har aldrig förlorat en match i klubb-VM.
    Oscar in för Moses 73
    Torres nickar utanför. 75
    Corinthians kontrollerar Chelsea nu med vilja och motivation. Chelsea slarvar bort chanser.
    Azplicueta kommer in????? Varför inte Marin eller Sturridge. Iva ut. 83
   Ska Chelsea klara av att få det här till förlängning. Inte som de slarvar med sista passet mot ett defensivt väldigt bra Corinthians
   Torres gör det bästa av en svår boll, men..
   Martinez in för Guerrero 85.
   Torres får en jätttechans och skjuter rakt på den utrusande Cassio. Lägg av alltså. Kalabalik då Corinthians räknade med bytet i det läget. 86.
   Marin in för Hazard och nu blev även det brasilianska bytet av.
    Cassio och Torres kolliderar men Cassio hade redan bollen under kontroll.
    Oscar tar ned en ny fin lång pass, men med ryggen mot mål och han får inte tid att vända upp. 88.
    Det är rent chansspel nu.
     Cahill åker ut med ett direkt rött kort. 90
    Emerson av och Wallace in. 90+1
    Fyra minuter tillägg.
    Chelsea gör mål men offside döms det. 90+2. Torres. Tyvärr rätt. Oscar passade.
    

Corinthians defensiv vann dem matchen och alla fick rätt, ett enda mål räckte för att avgöra matchen. Fel matchning av Benitez.
    

 

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!