csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 16 sp 8 v 5 o 3 f 28 - 15 mål 29 p

11 - 13 dec 2012

  montereyInför Monterrey, klubb-VM

Monterrey är ett kortvuxet lag, vilket Ulsan försökte utnyttja. Annars har de en lång center och spelar ett rakare spel än latinamerikanska lag är kända för. Chelsea har bra kapacitet i luften och vi skapar hur väldigt många hörnor som både Hazard och Mata slår bättre än tidigare hörnläggare. De brukar också växla med korta hörnor som jag inte är så förtjust i då jag tycker de sällan ger resultat, men jag antar att modern fotboll måste blanda upp mer. Särskilt då ju statistiken är entydig vad det gäller mål på fasta situationer - det görs betydligt färre mål på sådana idag.

Jag undrar om inte Chelseas fysik och större matchtempo (plus att vi är mitt i vår säsong medan Mexiko har vinteruppehåll) också bör väga tungt. Rädslan är kanske underskattning. Corinthians imponerade knappast med bara uddamålsvinsten mot Al-Ahly.

Spelare att se upp med lär vara Cardozo den mest kände anfallaren, fast mot Ulsan imponerade en 19-åring allra mest, Jesus Cardona. Målvakten Orozco har också ett bra rykte. Bara fyra spelare har gjort mål för Monterrey i ligan, mest känd är veteranen Suavo som dock lär vara skadad.

Chelsea saknar JT, Sturridge och Romeu.

----

På grund av speltiden blir det omöjligt att ge någon matchrapport imorgon tyvärr.

Det handlar inte bara om äran, Chelsea får också 5m dollar (inte särdeles mycket jämfört med CL) för en eventuell vinst i klubb-VM.

Monterrey har bara spelat en match sedan 19 november, mot Ulsan Hyundai i veckan, så räkna med ett svårbedömt lag. Som dessutom lär vara lite rostiga men väldigt motiverade.

I matchen imorgon används GoalRef-teknologin. Dvs den med ett chip i bollen. Till skillnad från Hawkeye som används på den andra arenan i klubb-VM så blir det inga dramatiska bilder i det dansk-tyska systemet. Istället för domaren en signal på ett sorts armband som talar om bollen passerat linjen eller inte.

Det enda engelska lag som vunnit klubb-VM är Man United 2008. De har förlorat en final och Rafa Benitez har förlorat ännu en final med Liverpool.

Chelsea kommer att spela i vårt ordinarie matchställ imorgon. Den lotten vann vi då båda lagen spelar i blått.

---
Ärligt talat jag vet så lite om CF Monterrey att jag har väldigt lite att säga. De slog Ulsan Hyundai i kvarten med 3-1 och koreanerna var väldigt imponerade av dem.

Mexikanska lag är ofta bra mycket bättre än vad vi vet, men vi brukar också slå dem klart i de försäsongsmöten vi haft ett flertal gånger under de amerikanska turnéerna.

Oriol Romeu är borta, men Sturridge och JT är med på klubblags-VM även om jag misstänker att JT missar de här matcherna också (han missade ju CL-finalen, då på grund av ren och skär dumhet, nu på grund av en oturlig skada som var mindre allvarlig ändå). Oriol såg mindre skadad ut än JT gjorde, men visade sig vara mycket värre skadad och han är med stor säkerhet borta resten av säsongen.

Dessutom: TYVÄRR matchen går kl 11.30 på torsdag och jag menar alltså på förmiddagen.

Onsdag förmiddag spelar Al-Ahly mot Corinthians. Match om tredje pris på söndag halv nio (ja på morgonen). Finalen går halv tolv på söndagen. Som tidigare meddelat visar Eurosport 2 (svåråtkomlig kanal) och ChelseaTV Chelseas matcher.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook