csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 16 sp 8 v 5 o 3 f 28 - 15 mål 29 p
10-16 dec 2012

Nyheter v-50


FREDAG:
Det blir Charlton borta i fjärde omgången av FA Youth-cup i vårt försvar av titeln. Matchen ska spelas senast 19 januari.

TORSDAG:
Chelsea v Monterrey   3 - 1   (1-0) Klubb-VM

Chelsea tog ledningen i 7 min genom Juan Mata. Pass Oscar.

Tvåan av Torres 20 sekunder in på andra halvlek. Hazard passade, snygg aktion av Torres och bollen studsar via försvarare in.

Trean, självmål av Chavez, Mata sökte Oscar men backen hann först. Snygg förspel av Torres, 48

Tröstmål för Monterrey, oerhört oväntat då de varit utspelade i hela andra. 90+1. De Nigris

Chelsea var strålande, särskilt i andra halvlek. Luiz väldigt bra i sin nya roll, annars som vanligt Mata och Hazard. Cahill också bra. Liksom Torres som faktiskt visar en Rafa-effekt.

Chelsea har spelat väldigt bra i andra halvlek, hela laget. Men har nu tagit foten från gaspedalen lite känns det som. Monterrey har haft en riktigt bra chans som Cech räddade snyggt. Bäst i mexikanska laget är yngsten, Jesus Corona.

Chelsea spelade bra i första halvlek men skapade inte så många chanser. De var dock helt klart det bättre laget och Luiz intressant i sin nya position. Lite mer offensiv till och med än vanligt.

Lagen:
Cech (k) - Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole - Luiz, Mikel - Mata, Oscar, Hazard - Torres
Avb: Turnbull, Hilario, Ferreira, Bertrand, Saville, Ramires, Lampard, Marin, Piazon, Moses

Monterrey: Orozco; Perez, Mier, Basanta (k), Chavez; Ayovi, Meza, Cardozo; Corona, De Nigris, Delgado.
Avb: Dautt, Ibarra, Garcia, Osorio, Lopez, Moreno, Morales, Madrigal, Carreno, Solis.

Domare Carlos Vera, Ecuador

Luiz på mitten för första gången.

-------
I dagens match använd Goal-Ref, vilket säkert Frank Lampard hade velat haft redan i förra VM, då för landslag. För det var ju hans solklara mål då som fick Fifa att helt vända på klacken kring målteknologi.
    Däremot gillar spelarna inte bollen med chipet. De hävdar att den är tyngre än vanliga bollar. Med tanke på hur mycket lättare fotbollar är idag jämfört med förr känns det som en lyxdiskussion. Tydligen vande de sig dock fort för andra dagens träning med bollen gick utan klagomål.

CSFC argumenterade väldigt starkt första året David Luiz var i klubben att han skulle prövas på mittfältet. Så skedde aldrig. Nu har de tankarna dykt upp igen i vår stundande defensiva mittfältskris och Luiz själv har förklarat sig öppen till att pröva. Det vore onekligen intressant att se.

ONSDAG:
Ryktena är starka att Chelsea kommer att handla i januari. Men inte en anfallare.
    Istället kommer Chelsea att köpa en sittande mittfältare. Trots att vi har t ex Essien utlånad. Man blir så trött. Men visst är vi tunna i positionen just nu. Med Oriol långtidsskadad och Mikel på väg till ACN. Ramires är ju mer en stötande mittfältare och just nu finns ingen i klubben som fyller rollen, även om det nog finns fler än Essien som kanske borde kallas tillbaka för att fylla ett eventuellt vakuum.

Vinner Chelsea över Monterrey imorgon så blir det Corinthians vi får möta. De slog Al-Ahly idag med 1-0. Inte så imponerande men det var nog inte den matchen de såg framför sig. Mälgörare Jose Paulo Guerrero.

Benitez som aldrig varit blyg eller rädd för att skryta om hur duktig han är hävdar att Chelsea har blivit ett bättre lag under honom. Jag tillåter mig att ställa mig väldigt avvaktande till sådant övermod. Två segrar mot svagt motstånd imponerar betydligt mindre på mig än en CL och en FA-Cupvinst.

TISDAG:
Riktigt dåliga nyheter för Oriol Romeu som haltade av i lördags. Jag tyckte inte det såg riktigt så allvarligt ut, men det var det. En allvarlig knäskada av ungefär samma typ som Michael Essien brukar råka ut för. Oriol har redan opererats och är borta säsongen ut, förmodligen. Och det precis när han börjat göra den defensiva mittfältsrollen till sin med ett par övertygande matcher. Trist.

MÅNDAG:
Drogba är generös. Läs mer >

Chelsea TV och i Sverige Eurosport 2, sänder matcherna från Japan. Första matchen på torsdag mot mexikanska Monterrey.

Denna vecka begravs en Chelsealegend, Dave Sexton, managern som gav oss vår första FA Cup och Cupvinnarcup RIP Dave. Hoppas dagens lag hedrar honom med vinst i klubb-VM.

Chelsea fortsätter göra avtal med för oss okända asiatiska företag, nu japanska Orico som ger ut kreditkort.

 

Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG:
Zlatan Ibrahimovic är aktuell för Chelsea efter att han bråkat med PSG om en parkeringsplats. Ja jag vet, media... Även Man City nämns förstås och där finns det nog ett större intresse för Zlatan med tanke på kopplingen till Mancini.

LÖRDAG:
Nästa säsong kan vi få se Frank Lampard i blått igen, fast tvärrandigt någon halvmil från Stamford. Inte en tanke jag gillar men jag förstår honom då Chelsea beter sig löjligt. Det är hans morbror, Harry Redknapp som visar allt större intresse för vår ikoniske mittfältare som klubben tydligen tänker kasta ut till sommaren. Det finns många andra klubbar som är intresserade, i Kina och USA till exempel men familjesituationen tror jag stoppar Lamps från att gå dit. Om inte pengarna blir rent löjligt höga.

Chelsea lär vara intresserade av den spanske Frank Lampard som han kallas istället för att behålla den riktige. Beteckningen oavsett är dock Malagas Isco en verkligt intressant spelare även om han kostar stora pengar, runt 17m pund spekuleras det i. Vilket är mycket för en 20-åring, vi har ju dock betalat mer förr.

Skvallerblaskan Daily Star pushar för Fabio Coentrao som ersättare för Cole. Mer trovärdiga källor tror på ett återkallande av Patrick van Aanholt som ersättare på Coles plats, Falcao för Sturridge (tveksamt om Atletico säljer) och Fellaini för Lampard.

FREDAG:
Då det ser ut som Chelseas idiotfilosofi angående spelarålder tvingar bort Cole (och Lamps) så har åtminstone Ashley Cole börjat prya på en nya karriär. Han fick dock inget högt betyg i jobbet som kypare. Coles åtagande där var resultatet av en förlorad bowlingmatch inom laget i veckan.

TORSDAG:
Spanska fotbollsmedier är de mest spekulativa och lögnaktiga i världen och det krävs nästan lögndetektor för att läsa och bedöma dem. Så ta det för vad det är:
   Mycket snack har det varit om Atletico verkigen kan tänka sig sälja Falcao till Real. Senaste dagarna, inte minst via svenska källor, sägs det att Real och Atletico visst kan tänka sig göra affärer, även om de totalt vägrade när de sålde Aguero.   
   Idag är tongångarna tvärtom igen och ryktena går om att Altetico hellre säljer Falcao för mindre än utköpsklausulen (som också tenderar att variera kraftigt och har stigit senaste tiden i spanska medier) till Chelsea för att Real inte ska få Falcao.   
    Att spekulationerna går vilda beror delvis på att Reals ordförande Flo Perez vid en middag hälsade på Falcao...

ONSDAG:
Pep Guardiola är nu hetast för Arsenal. Han tänker nobba Chelsea, och ärligt talat vem kan klandra honom. En manager som inget har att bevisa eller en som inte kunde få ett annat jobb eller någon som älskar pengar utan att fullfölja kontrakt - det är nog de enda kandidater Chelsea kan få idag efter alla våra turer på managerkarusellen.

Daniel Sturridge lär vara mycket nära Scousersl. Först tänkte jag fråga om vi bryr oss längre, sedan insåg jag ju att han i år knappt fått en chans. Inte för att han vara nära att ta tillvara på den speltid han fått, men han har haft en förfärlig säsong med skador och sjukdom. Men säljer Chelsea verkligen vår enda back-up på anfallssidan? Om inte nyazeeländska medier har rätt när de säger att Benitez antyder överraskningar på transfermarknaden i januari. Som om vi kan bli överraskade efter att varenda spelare som gjort mål tycks knytas till klubben inför varje transferfönster.

Fiaskospelaren Mateja Kezman rekommenderar Lazar Markovic som så många medier påstår är i princip klar, men där klubben förnekar och än så länge tror vi mer på klubbarna än medierna; att Markovic ska glömma Chelsea och välja en mindre klubb i en annan liga som Holland. Ungefär som Kezman själv gjorde, stor succé i PSV jättefiasko i alla andra klubbar efteråt, varav tyvärr Chelsea var först på den listan.

Sköter sig Chelsea imorgon möter vi Corinthians på söndag och därefter köper vi deras mittfältsstjärna Paulinho. Om ni tror på tidningarna förstås.

TISDAG:
Daily Star, en riktig blaska, hävdar att Gianfranco Zola nu siktar på att bli Chelseas näste manager. Zola som för tillfället sköter Watford, ni vet Elton Johns gamla klubb (delägare och tid ordförande) dit Nathaniel Chalobah är utlånad. Chalobah som kanske kommer att återkallas nu efter Oriols allvarliga skada. Tidningarna pratar om att vi ska köpa, men vi har utlånade spelare som jag ser kan komma tillbaka och fylla back-upfunktionen, om inte Mikel är helt ute ur bilden vilket jag allvarligt tvivlar på även om han självklart inte är den som Benitez ville satsa på, men då pga Africa Cup of Nations framöver.

Montpelliers Mapou Yanga-Mbiwa nämns som ett inköp för att ersätta John Terry. Löjligt och fjantigt påstående. Det är inte en spelare som sådan vi behöver för att framöver ev ersätta JT, för där har vi redan Cahill. Det oersättbara med JT är hans ledaregenskaper och blick för spelet. Det sistnämnda kan utvecklas, det förstnämnda är medfött och kan också ha ett samband med klubbkänsla och nationalitet.

Scherv påpekar att Wallace är helt klar med ankomst till sommaren. Det är officiellt. Ber om ursäkt för att missat men som några kanske vet var förra veckan inte den roligaste för mig och även Chelsea fick sitta i baksätet. Tack för hjälpen.

Som alltid är fler välkomna att skriva, delta och bidra.

MÅNDAG:
CFCnet hävdar att Wallace nu skrivit på pappren och är en Chelseaspelare. Wallace som fyllt 18 ar ju inte fått lämna Brasilien förrän nu. Även om Piazon kom lite tidigare efter att helt enkelt låtit ett kontrakt löpa ut och komma till Europa utan tillåtelse att spela, vilket löste sig rätt bra för honom. Jag har inte sett någon officiell bekräftelse ännu, men jag betraktar affären som helt klar (jag har ju varit borta från Chelsea några dagar).

Lazar Markovic, Chelseasupporter är återigen aktuell för oss. Vi får se, klubben förnekar dock.

Mer snack om Jackson Martinez från Porto. Knappast, om inte Chelsea absolut tänker köpa en forward och alla de andra inte blir tillgängliga.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!