csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 16 sp 8 v 5 o 3 f 28 - 15 mål 29 p
3 - 9 dec 2012

Nyheter v-49



SÖNDAG:
Två trevliga segrar i veckan, varav den första blev mer trevlig än hade någon betydelse då Shaktar precis som väntat vek ned sig mot Juventus. Såg inte matchen, men man villl ju aldrig se att ett lag som borde kämpat och vunnit förlorar på ett självmål av allt. Insatsen mot Sunderland var fin i 3/4 av matchen. Och om inte annat borde eventuella belackare inse att bara för att ett lag ligger kring nedflyttningsstrecket är de långt ifrån ofarliga, Petr Cech gjorde ju faktiskt ett par avgörande rensningar när anfallet faktiskt missade en del också trots de tre målen. Roligast var att se Hazard i form igen, Lamps på plan och så denna Mata som är på väg att bli en ny legen i Zolas anda.
    I veckan väntar Monterrey på torsdag i klubblags-VM, en turnering enbart lagen som deltar tar på allvar. Fast, nog har man en känsla att Chelsea inte tagit den på allvar än medan brasilianska Corinthians, våra troliga finalmotståndare om inget sensationellt inträffar, har tagit turneringen på absolut allra störa allvar. Den är deras största fokus och de har laddat enbart för den i minst en månad sedan ligan i Brasilien avgjordes. Jag är faktiskt inte helt säker på att Chelseas fokus räcker. Jag vill dock säga det; jag vill faktiskt verkligen vinna den här turneringen särskilt efter utvecklingen i CL. Monterrey blev vår semimotståndare efter att de slagit koreanska Ulsan Hyundai i sin kvarstsfinal med 3-1. De är dock inga lätta motståndare, förmodligen klart bättre än t ex Nordsjaelland.
     Som vi vet är klubblags-VM också testarena för vilket system av målteknologi som Fifa kommer att välja. De har prövat i tur och ordning chip i bollen, ett tysk system, och brittiska Hawkeye som fungerar med kameror. Det sägs att engelska FA redan köpt Hawkeye men inte implementerat det ännu efter Fifas tidigare kraftiga motstånd och Platinis fortfarande kraftfulla motstånd. Platini är väl den ende i världen som fortfarande ser någon som helst vits i fem-domarsystemet.

Oriol Romeu missar klubblags-VM, typiskt när han spelat til sig en startplats. George Savile ersätter i truppen.

ONSDAG:

CSFC tar paus.

Jag har tyvärr drabbats av en djup personlig tragedi som är väldigt jobbig för mig att hantera. Kanske kan Chelsea hjälpa mig (eller ikväll är det väl Shaktar som ska hjälpa), men just nu vet jag inte om det blir något CSFC på ett tag. Jag behöver tid, även om det här gratis frivilliga kärleksarbetet betyder väldigt mycket för mig.
Jag återkommer så fort jag kan och orkar.

TISDAG:
För den som vill veta lite mer om hur Benitez tänker fotboll hittade jag den här artikeln. >

benitez lär ha nobbat tanken på att kalla tillbaka Romelu Lukaku från lånet till WBA. Något som kanske kan tolkas som att Chelsea tänker handla i januari, eller, ska det tolkas som att Torres kommer att bli Torres igen?

MÅNDAG:
Vi får hoppas på en bra vecka.

U-21-laget spelar sin sista match innan serien övergår i en form av playoff-serie, kallad elite group. För att Chelsea ska vara med där behöver de vinna över Middlesbrough borta idag. Chelsea har visat bra form, men saknar några viktiga spelare så risken är att Chelsea får fortsätta spela i en mindre prestigefylld grupp än eliten. Bara de två topplacerade lagen går vidare, Chelsea är trea på samma poäng som fyran Boro. Just nu går Wolverhampton vidare som tvåa med en poäng mer.

 

Rykten, notiser m m, v-49


SÖNDAG:
Daily Mail hävdar att Romans speciella assistent eller envoyé Marina Granovskaia flugit till Madrid för att grundligt kontrollera möjligheten till att värva Falcao eller Gonzalo Higuin i januari. Jag ställer mig lite tvivlande till uppgiften då vi hört liknande många gånger om Granovskaia som tydligen fascinerar brittiska (manliga) sportjournalister.
  
  Spekulationerna går att Higuin är intressant om Real kan köpa Falcao, vilket nog är att betrakta som en omöjlighet. Jag tror nog Atletico hellre säljer billigare än till Real. Glöm inte heller att även Benzema nämns i diskussionerna och ett stort antal andra anfallare. Och även om Torres plötsligt drabbats av en Rafa-effekt och hittat målet behöver Chelsea fortfarande fler anfallare då man inte planerar att ta hem Lukaku.

Läsvärt: Graeme le Saux var en av mina stora idoler i Chelsea, en spelare som likt Mata och en del andra faktiskt alltid varit intressant att lyssna till utanför plan. CFCnet har fått en intervju med honom. >

Guus Hiddinks Anzhi Makhachkala förbereder ett bud på Petr Cech redan i januari vilket skulle innebära ett återkallande av Thibaut Courtois. Nu tror jag inte det här kommer att hända, men med Chelseas idiotiska ålderspolicy börjar det bara bli en tidsfråga innan Petr lämnar, trots att målvakter statistiskt alltid har en senare formkurva än utespelare och de flesta är som allra bäst vid 30-årsåldern upp.

Benitez har använt sin egen hemsida för att vädja till Chelsea fansen. Läs mer: >. Själv börjar jag lugna ned mig även om Benitez aldrig någonsin kommer att bli en favorit. Detta med det extremt viktiga förbehållet att jag anser det var hur fel som helst att sparka Roberto di Matteo och utmana fansen genom att utnämna någon som är så universellt och genuint illa omtyckt bland oss. Men vi måste acceptera fakta och det viktiga är att spelarna spelar efter den kvalitet de har och ger oss framgångar. CL-chansen försvann ju tyvärr i tre matcher varav två var rent usla och det under RdM. Och jag tröstar mig med att Tubby ändå bara är interimmanager även om jag inte längre alls tror att någon av de allra största kommer till Chelseas kataspultstol. Det har börjat talas om Dortmunds Jürgen Klopp nu också och Guus är väl som alltid aktuell. Han gör ju ett kanonjobb i Anzhi också.

TISDAG:
Daniel Sturridge
är hela tiden aktuell för Liverpool men nu verkar det som om deras intresse svalnat ordentligt. Det sägs nämligen att Sturridge vill ha en ordentlig lön, och för Liverpool löjligt hög på 80k. Löneläget inom fotboll är ju inte direkt på väg upp så Liverpool baxnar, särskilt när de vägrar att betala sin egen jättetalang Raheem Sterling 50k. Siffrorna har dock förnekats och vi vet ju av erfarenhet att löneuppgifter för fotbollsspelare oftast är oerhört uppiffade av media.

Vi är "strongly" knutna till ett antal spelare enligt en skvallersajt. En av Diego Reyes från Club America. En mexikansk försvarare. 20 år. Den andre är André Schürrle och det har vi hört många gånger förr.

Det pratas ju om Taison från Metalist. För den som är nyfiken på brasilianaren finns det läsning här: >

Att skvallra om spelare tillhör det som många tycker är roligt även om jag tröttnat ordentligt. Men just nu är det extra tröttsamt då vi har ett bra lag med varierande åldrar och utveckling och en jättefin akademi bakom oss - jag är mer intresserad av hur vi fixar att laget spelar så illa just nu för jag ser inga uppenbara orsaker till det, trots managerbyte och allt det, men sådant är jag övertygad om spelar mindre roll för spelarna (i allmänhet, för vissa individer kan det vara avgörande dock) än för oss fans.

MÅNDAG:
Chelsea som aldrig brukar säga bu eller bä dementerar att Avram Grant är på väg tillbaka. Det oroar mig. Jag hade trott mindre på det om vi inget hade hört från klubben i frågan.

Som om det inte var nog med Benitez, nu säger Daily Mail att Roman funderar på att ta tillbaka Avram Grant!!! Läs själva. >

Rednose pratar upp Mourinho som sin ersättare samtidigt som andra källor hävdar att Mou har hemliga samtal med PSG. Det enda klara är väl att han rätt nyligen förlängde sitt kontrakt med Madrid till 2016. Även om få tror han stannar kontraktstiden ut.

Gerard Deulofeu är återigen aktuell. Det har han varit med ojämna mellanrum de senaste fyra åren, ändå har han inte riktigt lyckats ta steget upp i eliten från att varit en så lovande tonåring i Barcas akademi.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!