csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 15 sp 7 v 5 o 3 f 25 - 16 mål 26 p

3- 5 dec 2012

  nordsjaellandInför Nordsjaelland, CL, grupp

Det ser ut som om Lampard och JT missar onsdagens match. Det fanns nog en del hopp om Lampard. Vi kan ju också notera att Chelseas snabba och kraftiga kräftgång onekligen har ett samband med Lampards skada. Även Sturridge som var borta i helgen (det var han nog glad för) är oklar för spel. Sturridge börjar träna på torsdag, Lamps har tränat ett par dagar men har en bit kvar till matchspel. För JTs del blir det vidare utvärdering torsdag.

Det är liksom ingen temperatur kring den livsviktiga matchen mot Nordsjaelland. Det är som vi alla tror och tar för givet att Chelsea vinne (vilket är arrogant och ganska så dumt)r, men matchen som avgör sker ändå i andra ändan av Europa. Torsdagsspel i Europa League eller vidare försvar av vår Europamästartitel - mindre än så är det nte som står på spel.

---
Chelsea måste vinna.

Något som vi efter senaste tidens turbulens och framförallt tappade matcher, oj vad dåliga vi varit i en del av dem, inte kan ta för givet. inte ens mot gruppens strykpojke. Som Chelsea vikit ned sig i andra halvlek mot WBA, Juventus och West Ham får åtminstone mig att frukta allt just nu. Ändå är det ju så lite som kan vända den här väldigt trista perioden.

Det är bara det att vi kan inte hålla vårt eget öde i händerna den här gången som vi gjorde mot Napoli förra säsongen. Vi måste inte bara slå danska Nordsjaelland, vi måste också hoppas på att Shaktar Donetsk verkligen försöker och ser till att vinna mot Juventus. Ett Shaktar som egentligen bara har lottningen att spela för. De är redan klara för slutspel och de har fått sin bäste målskytt, tre mål, mot Nordsjaelland avstängd för osportslighet. Hur motiverade är de? Bryr de sig ens? Kan vi hoppas att Willian spelar för att få flytta till London?

Juventus däremot är motiverade. En poäng för dem och de är i slutspel i Champions League för första gången på mycket länge. Avstängde Conté som ändå managern oavsett vem som får sitta på bänken tog det här på så stort allvar att trots att det var derby mot Torino i lördags bänkade han flera givna startspelare, som Asamoah som var suverän mot oss, motorn Vidal och så svårstavade Quagliarella som sänkte oss. För att nämna några som jag tror kommer att ge allt på onsdag.

Så intresset för oss Chelseafans ligger knappast i Viasat Motor på onsdag. Det ligger på matchen mellan Shaktar Donetsk och Juventus. Där kommer hela klubbens fokus att finnas trots att Nordsjaelland måste också besegras oavsett vad som händer i östra Ukraina. Vi kan bara hoppas att Chelsea tar en ordentlig ledning, för ettmålsledningar har vi visat att vi kan inte hålla just nu, och så får vi sitta och hoppas på att Shaktar gör sitt bästa mot Juventus - även om de kanske inte behöver göra det. Det lär bli en hel del kanalhoppande mellan Motor och Sport onsdag kväll.

Vilket dilemma, men det är den verklighet Europamästarna har satt sig själva i. Och även om insatsen i Turin var mer än pinsam, särskilt i andra halvlek, så för mig är det ändå att vi släppte till en tvåmålsledning till oavgjort hemma på Stamford Bridge som satt oss i den här pinsamma situationen. Visst var gruppen tuff, vilket få tycks erkänna även nu, men Chelsea borde varit klara redan. Istället för att riskera att bli de första mästarna någonsin som åker ut direkt i gruppspelet året efter. Inte så kul och det kommer att svida att höra ramsorna om torsdagskvällfotboll från läktarhåll ett bra tag framöver.

Allt det är oroande. Vi kommer att sitta på stolskanten hela tiden för att följa utvecklingen i en helt annan match. Inte en situation som mästare borde försätta sig i. Och vi gör det med fans som kräver ledningens huvud, framförallt nye managerns huvud på ett fat, med en populär manager som uträttade närmast mirakel sparkad utan egentlig förklaring och med ett minimum av stil. Med en enda anfallare helt friskt, och han åstadkommer nästan ingenting alls för ögonblicket. Om det någonsin varit ett läge att ta sitt öde i egna händer är det nu, Fernando Torres. Och för mig allra värst, vi gör det med ett lag som visat sig vara ett lag som viker ned sig helt och som saknar ledare som kan vända matcher. Jag trodde aldrig någonsin för någon månad sedan att jag på fullt allvar inte skulle vara säker på att Chelsea kan slå danska Nordsjaelland på Stamford Bridge...

Om det kommer oroande besked från Donetsk, då ska vi absolut inte ens vara säkra på en seger mot gruppens strykpojkar. För tyvärr tror jag då att laget viker ned sig, sådan tycks moralen i laget och truppen vara just nu. Oj vad vi behöver John Terrys mentalitet just nu, men han lär inte spela om han inte kan övertala Benitez att även en icke frisk spelare behövs just nu. Och som försvaret spelade i andra mot West Ham tror jag nästan att en halt JT på kryckor hade varit bättre än det vi fick se, när även en av världens främsta (om än på väg bort på grund av andra av ledningen idiotiska tankar) vänsterbackar, rutinerad som få och nästan aldrig dålig gör pojklagsmisstag som vid sista målet. Det finns ett engelskt ord, cringe - det var vad mina känslor gjorde när jag såg det i lördags. Mina tarmar har fortfarande inte trasslat ur sig det och det enda jag kände var en enorm uppgivenhet, och frågetecken stora som svarta hål - vad är det som händer?

För det handlar inte bara om de händelser vi sett och till vår förfäran har fått följa - det handlar om ett lag i upplösning, begåvande speciella spelare som alla gemensamt tappat all känsla för lagspelet fotboll. Mot WBA kunde vi skylla på att vi mötte ett formlag (då) på deras hemmaplan där de var väldigt starka, mot Juventus kunde vi skylla på hemsk statistik i Italien mot ett lag som fullständigt dominerar fotbollen i sitt land. Mot West Ham blev vi utspelade i andra av ett skadedrabbat lag med en ganska trist fotbollsfilosofi som dessutom är nykomlingar i eliten... Inga ursäkter gäller där.

Så nu måste Chelsea göra sitt, vinna och sedan hoppas vi Shaktar visar samma spel som hittills och vinner sin match. Då kanske den selma jag satsade häromdagen på att Chelsea ska vinna Champions League igen, ger stora pengar.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook