Europamästarna Chelsea FC

Matchen:   West Ham v Chelsea 3 - 1    (0-1)

LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech (k)
28 Cesar Azpilicueta
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
13 Victor Moses
10 Juan Mata
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 6 Oriol Romeu, 34 Ryan Bertrand, 21 Marko Marin, 35 Lucas Piazon, 11 Oscar.

WEST HAM United

Jääskeläinen; Demel, Reid, Collins, O'Brien; Noble, Tomkins; O'Neill, Nolan, Jarvis; Cole.

Avb: Spiegel mv), Maiga, Taylor, Diame, Spence, Fanimo, Moncur.

Domare Martin Atkinson

RESULTAT >>>

Första halvlek

   

Andra halvlek

Mycket rotation idag, får se hur det slutar. Även WH har roterat ser jag. Kanske mer på grund av skador än vad Chelsea tvingats till. Benayoun får förstås inte spela då han lånats ut dit av Chelsea.
    Första fem har väl varit lite mer West Ham. Minut 6 en hörna för dem där Cech får göra en konstig bortboxning, men den fungerade bra. Chelsea kunde istället kontra, resultatlöst.
    Det är nästan mer tempo och aktivitet de första tio i den här matchen än det var de senaste 180 minuterna fotboll för Chelsea. Skönt då kan vi kanske avskriva fruktan för att det skulle bli ännu en mördade trist match.
    Nolan knuffas och blir avblåst, bra annars hade det kunnat bli farligt. 9
   MÅL. Mata får en fin passning från Torres som spelar bakåt och Mata kan sätta bollen hur snyggt och behärskat som helst. 13.
   Det var den 17 november!!! som Chelsea senast gjorde mål så det var välkommet och gissa vem som gjorde det då? Just det. Hazard. Vi förlorade dock matchen ändå.
    Minut 16 och Roberto di Matteo får sin hyllning. Det är en minut som måste svida ordentligt för framförallt Roman och Chelseas ryggradslösa styrelse. Jag tror Benitez faktiskt accepterar det lättare då han själv fått sparken och vet att fansen ibland inte alltid accepterar sådana saker. Fast lite jobbigt är det nog för honom ändå, särskilt när vi just tagit ledningen för första gången under hans chefsskap.
   Jag tycker inte om Benitez och tvivlar på att jag någonsin kommer kunna göra det, men han är manager i Chelsea och Chelsea kommer jag alltid att stödja så därigenom är det bara att acceptera situationen och gilla läget som det så passande heter. Jag gillade inte Grant eller Tinkerman heller särskilt mycket (särskilt inte Ranieri efter Monacomatchen).
    Rami bryter ett kontringsförsök och det blir riktigt farligt för Chelsea, men Moses får en extrem snedträff när han borde gjort mål. Synd. 20
    En hörna som gick fram och tillbaka och där Mata nästan fick läge, men han var ur balans och fick aldrig bollen under kontroll. Fint samspel Torres, Haz, Mata. 23
   Cole får inte träff och Chelsea fumlar bort bollen (Mikel?) när aggressiva hemmaspelare omringar honom. 24 Azpi reder upp situationen och ger en frispark åt Hammers. Enf rispark som studsar dött och plötsligt blir riktigt farligt, men Chelsa får bort bollen. Rami kontrar och bollen till Torres som stillastående får bollen oväntat högt över. Att stillastående få sådan höjd på bollen var nog svårare än att skjuta mål. 25
    West Ham gör mål genom en cykelspark av Nolan, men det blir bortdömt för ruff innan. Lite tur där för så farligt var det väl inte. 33.
   West Ham nära att skapa en farlighet men ett hårt jobbande Chelseaförsvar reder ut situationen. 38
     Det är en rätt rolig, intensiv match, inte så välspelad kanske men det händer oerhört mycket mer än i de två senaste även om målchanserna kanske inte är jättemånga.
   Moses dribblar bort hela högerförsvaret och får fram bollen till Mata som skjuter men målvakten reflexräddar. Returen sedan utanför via försvarare. 40
   Cole försöker hitta Mata igen, men den här gången är försvarare emellan. Det verkar nästan som Mata spelar center för han är i centerpositionen hela tiden just nu. 42.
   Rami slår en jättesnygg stickare till Cole, men den är lite brant och Jääskeläinen hinner emellan. 42. Så snyggt att den hade förtjänat ett mål. Matchen passning så här långt.
   Cech boxar utanför straffområdet, Han var redan uppe i luften i närkamp när han upptäckte det... Gutl kort och jättefarlig frispark. 44. Det kunde gett rött, men det hade varit löjligt .Ändå en tavla i omdöme av Cech.
   Frispakren av Collins efter pet. Bollen i muren och letar sig fram till två nickar och Cech gör en jätteräddning och revanscherar sig. Hörnan boxar Cech långt ut men bollen kommer tillbaka tills bra försvarsspel räddar upp situationen. Det sista som hände i halvleken.

Och nej, den var inte tråkig. Men Chelsea måste fortsätta spela så här för vi har ju tappat ettmålsledningar förut i år.
    
   


 

Snyggt av Viasat att tillägna dagens sändningar till den just bortgångne Lars-Gunnar Björklund. En underbar person och mannen som ska ha nästan hela äran för att engelsk fotboll är så extremt populär och stark i Sverige. LG är så saknad och jag saknade honom redan när han hoppade av tv-sporten för att jobba för Tipstjänst. Som tur var fick jag möta honom många gånger på Djurgårdens matcher, inte minst när jag var pressansvarig för Djurgården fotboll en kort period på 90-talet. Heder åt Viasat för det initiativet och vila i frid LG. Du var så bäst att ingen har ens nått upp till ribban efteråt.

Diame in för Tomkins. Taylor in för O'Neil.
    Moses lurar Diame men bollen når inte fram till rätt adressat. Moses har varit bra och hans aktion i slutet av första halvlek hade varit värd ett mål, West Hams försvar där var ute och handlade korv.
   WH anfaller, Cole nickar högt över. 48
   Hörna för West Ham när Cahill och försvaret blir osäkra. Hörnan hamnar hos Diame som får till ett mycket bra skott. Men Cahill kommer emellan. Men just nu är det WH för hela slanten och hörna på hörna. 50.
   Tredje hörnan boxar Cech ut men tacklas in i mål av Nolan så bollen blir Chelseas. Fast reprisen visar att det kanske var tvärtom då Nolan stod still. Inte helt rätt alltså av Atkinson, men det var först i reprisen det syntes. 51
    Chelsea har pressats hårt i inledningen av halvleken och obehagliga påminnelser om hur vi släppt till mål tidigt i halvlekarna har onekligen dykt upp. Chelsea måste få tag i det här igen. Det är en helt annan tändning hos hammers just nu, hårtork i halvlek kanske?!
    Cahill offrar sig och får en spark i ansiktet som tack. Ser inte bra ut. 54
    Cahill uppe med näsblod men annars ser han ok ut. Rena JT-fasonerna av Cahill.
    Ny hörna för WH. Chelsea har knappt lånat bollen första tio av andra. Det är ett helt annat lag i rött och ljusblått. Vi är väldigt klart pressade och något måste göras för annars blir det en kvittering snart.
   Diame har helt ändrat WHs spel. Varför startade han inte? Skada eller... han har höjt hammers spel ett par klasser och Chelsea har stora problem.
    Första riktiga anfallet av Chelsea, men bollen hinner ut över linjen före Mata. 61 minuten!
    Iva hålls ned ordentligt av Carlton Cole och bollen som studsat in får Cole via huvudet in i mål. Bollen, en långsam nick skruvar sig konstigt in precis vid stolproten. Konstigt mål men inte orättvist som andra halvlek varit. Dock skulle det ha dömts bort för foul på Iva. Chelsea har helt tappat spelet. MÅL. 63
    Chelsea vaknade dock till av målet och Torres kunde nästan kvittera men återigen räddade Jääskeläinen hemmalaget. Jääskeläinen rädde först fint Hazards skott. 65
   Mata sätter en frispark klockrent i stolpen. Oj. Tre chanser på kort tid men inte mål. Chelsea har dock vaknat - äntligen i andra. 66.
     Ännu en hörna för hemmalaget. Blir inget av det. 69
     Jarvis föll precis innanför linjen och ville säkert ha en straff men Atkinson var nära och det såg inte ut som straff alls. 70.
      Det måste till något nytt i Chelsea när Moses görs ned på straffområdeslinjen, men ingen åtgärd av Atkinson som stod väldigt nära. 71. Chelsea har åstadkommit en del chanser efter målet, men oj så passiva och dåliga vi var fram till det i andra halvlek.
   Oscar på väg in. På tiden att något händer. Hazard missar öppet mål när Jääskeläinen kastar ut bollen till honom. Dock långt ifrån. Hazard får gå ut för Oscar. 73. Hade hellre sett att Torres hade gått av, men vi har ju inga anfallare i truppen förutom honom just nu då Sturridge är skadad och andra utlånade.
    Taylor passar Cole i kanonläge men han dribblar sig ur det. Det hela slutar med hörna fast Taylor är sist på bollen! 74. Nicken långsam och Cech hinner dit fast han stod i andra delen av målet.
    Mata försöker nå Moses, men Jääskeläinen är med. 77
   Chelsea har bara vunnit två matcher sedan 20 oktober! En ligacupmatch och mot Shaktar. Det är noterbart nu då vi faktiskt inte ser ut att vinna den här heller, men vi får väl hoppas ännu.
   Moses ut för Marin. Knappast rätt byte och för sent i vilket fall som. 79
    Kort hörna melan Marin och Mata, bollen mot Torres som ordnar ny kort hörna. Torres inlägg men Collins bort. 80. Chelsea har skapat tryck, men Oscar får aldrig skottläge.
   Rami slår bort en passning och Ashley Cole har ingen chans på bollen. Onödigt.
  Rami tacklas omkull.
   Jätteläge för West Ham men Cech räddar Jarvis skott. 82
   Ashley Cole gör som så många andra gånger och räddar på mållinjen. Undrar hur många gånger det hänt nu. Chelsea har tappat försvarskoncepterna i andra halvlek och det lär inte pratas om det finna försvarsspelet idag. 83.
   Skott av Marin som Jääskeläinen tar. 84
   Marin vågar inte skjuta men till slut tar Oscar skottet, högt över. 85.
   MÅL. Diame får läge och sätter bollen utom räckhåll för Cech. Och Chelsea har gett bort ännu en match. Vad kan man säga mer än USELT. Uselt försvarsspel där han får ladda och sätta bollen där han vill. 87.
    Maiga in för vem såg jag inte. Kan varit Cole. 88. WH behåller trycket och Chelsea har gett bort ännu en hörna. Snacka om att skänka bort en match vi hade under full kontroll, men det är ju inte första gången i år. Värdelöst.
   Fyra tilläggsminuter.
   MÅL. Ashley Cole ger bort bollen och två spelare fria. Maiga gör mål efter att Cech räddat första. MAN SKÄMS över försvarsspelet IGEN.

Det var verkligen en match med två helt olika halvlekar. I första skötte sig Chelsea även om jag inte var fullt imponerad direkt, i andra var Chelsea lika usla som mot Juventus i andra - nästan. Och de chanser vi skapade tog Jääskeläinen.

 

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!