csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 14 sp 7 v 5 o 2 f 24 - 13 mål 26 p

30 nov - 1 dec 2012

  west hamInför West Ham, b

West Hams spel under Allardyce är en smula förutsägbart. Vilket också är statistiskt bevisat då deras vanligaste passningskombination är Jääskeläinen till Carroll. Det vill säga målvakt upp till toppforward.

Gary Cahill, som lär få spela då Luiz och JT är borta, varnar framförallt för Kevin Nolans löpningar. Nolan som är fd lagkamrat med Cahill (en av flera) i Bolton är Allardyes sekundärvapen efter att Carroll varit uppe och nickat och om Carroll inte är där så är det före detta Chelseaspelaren Carlton Col som får vara med och nicka.

---
Bortamatch mot bu-laget nummer ett, åtminstone om Frank Lampard finns på plan där på Upton Park eller Boleyn Ground eller vad deras arena egentligen ska kallas. Inte någon särskilt mycket lättare uppgift än mot Fulham. 0-0 tredje gången på raken, eller...

Ärligt talat, blir det en lika tråkig match som de två senaste lär man behöva många öl för att ta sig igenom föreställningen.

Det blir ändringar i backlinjen, ofrånkomligt då David Luiz är avstängd efter sitt femte gula. Så Benitez ska nu jobba med Cahill och Ivanovic i mittlåset. Vilket lär innebära att en ny favorit Azpilicueta fortsätter på högerkanten. Till vänster tar jag för givet att Ashley Cole är given trots rotation, åtminstone till i januari då det verkar troligt att han kanske lämnar (särskilt om vi åker ur CL nästa vecka).

Det är kanske tur att West Hams form är ungefär lika usel som vår. De var enligt uppgift bedrövliga mot Spurs förra helgen, men att bara förlora på ett mål efter trettiotalet sekunder borta mot United imponerade åtminstone mig en del. Och i den form Chelsea är trots två nollor är ingen motståndare en lätt motståndare längre. På hemmaplan har Hammers också varit något mer stabila, ingen förlust de tre senaste matcherna.

För Benitez lär det nog vara en lättnad att få spela borta nu, även om det inte är långt bort. Även om vi nog ska förvänta oss ännu en demonstration av Chelseafansen i 16:e minuten även imorgon, precis som vi lär få höra We want our Chelsea back, som blivit den senaste heta ramsan. En ramsa som många liksom jag ändå tror handlar mer om spelet, som varit väldigt torftigt även om vi inte släppt till mål, sedan Benitez tog över.

Kanske den tidiga starttiden hjälper Chelsea även om det traditionellt brukar vara lite sömnigare matcher då. För hittills i år har vi vunnit våra derbyn tidigt på lördagarna, mot Arsenal och Tottenham.

Mark Noble återvänder hos WH efter avstängning, deras lån från Liverpool Andy Carroll kommer att genomgå ett sent test för att se om han kan spela.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook