csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 14 sp 7 v 4 o 2 f 24 - 13 mål 25 p

27 november 2012

    Ännu fler Chelseaminnen från Harri

Harri Hemmi, tidigare ordförande och grundare av Chelsea Supporters Sweden gräver vidare med med flera artiklar från sin rika skatt av Chelsea-lore.


Champions League, Hertha Berlin borta 1999-2000

Har för avsikt att under denna rubrik, återge korta beskrivningar av händelser och intryck ifrån mina Champions League resor, säsongen 1999/2000, då jag såg sex bortamatcher i just nämnda turnering. Oförglömliga minnen från destinationer runtom i Europa. Ser redan fram emot nästa chans att åka runt och följa Chelsea i denna turnering. Börjar resekavalkaden med Berlinresan...

 

Champions League - välkommen in i fotbollens finrum.

1.Berlinresan.
Tisdag 2 september, Hertha Berlin, Olympiastadion. 1-2 (0-1) 51 541. 1-2 Leboeuf 86 (straff).

Medresenärer: Frederic Pavlidis, Mats Arnlund, Martin Wells och Åke Larsson.

Här valde vi att bila ner till Berlin. Det ekonomiskt sett mest gångbara alternativet. Mats och undertecknad, turades om att ratta hyrbilen, en Saab 800, även om det faktiskt var Mats som körde mest. Övernattning och uppladdning hos Stisse i Helsingborg. Därefter katamaran, Trelleborg-Rostock. Sen började mardrömmen. Med Mats bakom ratten gick det verkligen undan på Autobahn. Medans vi andra bad till högre makter, så trampade Mats allt hårdare på gasen. 230 km i timmen fick räcka, eftersom bilen förjävligt nog inte gick fortare, enligt ”galningen” bakom ratten.

Således var vi ganska snabbt i Berlin, och checkade in på hotell Ibis vid Messedamm. In till centrala Berlin för att möta våra engelska Chelseapolare på en irländsk pub. Johan Holmberg från Stockholm dök upp där han också. Efter många timmars ölande fick vi en ganska tung poliserskort hela vägen till arenan. Ett par misslyckade utbrytningsförsök var det närmsta vi kom de tyska fansen. Berlinpolisen hade full kontroll. Och en kraftig bemmaning.

Matchen var en enda stor besvikelse. En blek insats av Chelsea, och följaktligen förlorade laget sin första ”riktiga” bortamatch i Champions League. Ca: 800 Chelsea fans på plats på Olympiastadion.

Otroligt nog så överlevde vi hemresan också, trots samma vilda framfart på Autobahn. Med ”Formel 1” Mats lämnandes Berlin, och all annan trafik bakom sig. I Rostock fyllde vi bilen till bristningsgränsen med diverse billiga alkoholhaltiga drycker. Där hade Helsingsborgstullen kunnat göra tidernas beslag. Hemma i Västerås sent på nattkröken efter en lång och tung resa. Sex veckors återhämtningsperiod innan nästa resa, Galatasaray borta i oktober.

Fortsättning följer...



Harri Hemmi

Besök csfc-facebook: facebook