Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 15 sp 7 v 5 o 3 f 25 - 16 mål 26 p
26 nov - 2 dec 2012

Nyheter v-48



SÖNDAG:
Chelsea fick ganska tufft motstånd i FA Cupen. Vi fick Premier Leaguelaget Southampton i första matchen, något för titelhavarna att bita i. Matchen spelas 5 januari

Ord jag hade hoppats slippa skriva, men fakta är att inte sedan 1995 har Chelsea varit så dåliga i ligan som just nu. Vi har inte vunnit på sju omgångar, då inte på tio omgångar. Varför kan ju uppenbarligen ingen svara på då vi hade fixat det om vi visste. Personligen skyller jag det på att laget för tillfället saknar ledargestalter, Petr Cech i all ära, men det är ute på plan vi behöver ledare som JT och Lampard. Men om det är hela förklaringen, det kan nog ingen säga.

LÖRDAG:
Vi behöver alla goda nyheter vi får och just nu är det ungdomarna som levererar dem, men så spelar de inte hela havet stormar med managers och ryggradslös ledning.
   Så U-18 laget är nu klara för nästa omgång i FA Youth Cup. Detta efter en siffermässigt än spelmässigt mindre övertygande seger mot Colchester. 3-2 blev siffrorna på bortaplan. Målgörare superlöftet Islam Feruz, Lewis Baker på straff och Mitchell Beeney.

FREDAG:
Vi som fruktar ännu en trist tillställning mot West Ham får istället se fram emot FA Cupintresse i helgen. Ungdomslaget inleder sitt försvar av titeln mot Colchester på lördag och lottningen av tredje rundan, då topplagen går in, sker på söndag.

TORSDAG:
Intressant, och ganska balanserad läsning om situationen i vår klubb. >>

Chelseas trupp till klubblags-VM i Japan.
1 Petr CECH 22 Ross TURNBULL 40 HILARIO 2 Branislav IVANOVIC 3 Ashley COLE 4 DAVID LUIZ 19 Paulo FERREIRA 24 Gary CAHILL 26 John TERRY 28 Cesar AZPILICUETA 34 Ryan BERTRAND 6 Oriol ROMEU 7 RAMIRES 8 Frank LAMPARD 11 OSCAR 12 John MIKEL Obi 17 Eden HAZARD 21 Marko MARIN
35 Lucas PIAZON 9 Fernando TORRES 10 Juan MATA
13 Victor MOSES 23 Daniel STURRIDGE

Samsung
verkar fått blodad tand efter att sponsrat Chelsea i flera år, något som började med mobiltelefondivisionen men so snabbt blev hela företaget. Nu har de även träffat avtal med våra absolut farligaste konkurrenter i Champions League (f n), Juventus.

Michael Essien är tillbaka på Cobham. Den till Real Madrid utlånade spelaren är dock där enbart för behandling av en skada. En snarare tydligen en allergisk reaktion mot en medicinering han fått. Spekulationerna är dock redan igång om att han återvänder i januari för att spela istället för Mikel som vilades igår.

ONSDAG:
Chelsea är det femte bästa laget i Premier Leagues totala publikliga. Detta framkommer då det är dags att räkna in den 250 miljonte besökaren i PL snart. Chelseas totala besökssiffra är 13,710,252. Slagen enbart av Man United, Arsenal, Liverpool, Newcastle i den ordningen - och noterbart är väl att alla de lagen har klart större arenor än Chelsea.

TISDAG:
Shaktar Donetsks Luiz Adriano har stängts av mot Juventus för osportsligt uppträdande när han utnyttjade ett avsiktligt bakåtspel för att göra mål. Vilket verkligen inte var den enda osportsligheten som Shaktar begick i matchen av vissa rapporter att döma. Så jag stödjer helt avstängningen men beklagar djupt att den kommer nu. Shaktar lär knappast anstränga sig över hövan att slå Juventus och med en hat-trickspelare avstängd ser de inte direkt vassare ut inför en match som inte betyder något för dem, men allt för oss efter fiaskot i Turin.

U-21-laget slog Fulham med 3-0 och satte förhoppningsvis ribban inför representationslagets möte på onsdag. Ake, Baker och Philip gjorde målen. Särskilt försgta halvlek ska Chelsea ha imponerat stort inför vik manager Benitez och kontroversielle Romans ögon.

MÅNDAG:
JT
tränade med nummer 16, som idag symboliserar den sparkade Roberto di Matteo i supporterprotesterna. Misstag eller en högst medveten markering? Jag misstänker det sistnämnda. Jag tror till och med spelarna har fått nog nu, även om de förstås inte kan gå ut öppet med sina synpunkter.

Benitez
som fick veta vad fansen ansåg om klubbens agerande och hans utnämning till manager lovar att vinna över fansen - inte med den fotboll som presterades igår - och han säger också att Torres behöver fler chanser! Har någon i Chelsea ens fått i närheten av lika många chanser som Torres. Svaret är nej vare sig vi tittar på spelare eller managers.

 

Rykten, notiser m m, v-48


SÖNDAG:
Benitez vet inte om Lampard och Cole stannar, ens över januari, även om det verkar som om bägge spelar ut sina kontrakt i Chelsea. Det är vansinne av klubben att man inte sköter de här grejorna bättre. Visst är klubben i förändring i spelartruppen men man kan inte vara så dogmatisk och stelbent som Chelsea är bara för att ett födelseintyg säger något. I vilket fall som lär ingen av dem sakna anbud och många klubbar vill ha dem redan i januari. Lampard knyts hela tiden till LA Galaxy som vann amerikanska ligan i natt igen, och NY Red Bulls. Fast hetast påstås nu Juventus vara. Även Arsenal vill ha honom sägs det, men det lär inte hända.

Anzhi Makchalala med Guus Hiddink som manager sägs vara intresserade att "befria" Chelsea från Fernando Torres. Något som också säkert skulle innebära en ordentlig löneförhöjning för Torres.

FREDAG:
En månad till får Fernando Torres på sig för att visa varför Chelsea ska fortsätta tro på honom och spela honom. Det är åtminstone vad tidningarna spekulerar i. Själv har jag nog till slut i det närmaste gett upp och även om vi kan säga att han gjort många bra matcher för Chelsea, så kan vi nog lika mycket säga att han har inte gjort det han köptes för - och han kostade ju en del.

Kontraktsfördröjningar väcker alltid skvaller. Därför länkas nu Raheem Sterling till City och Chelsea då Sterling och Liverpool tydligen har olika uppfattningar just nu om kontraktet. Onekligen en intressant spelare och då scousers är intresserade av Sturridge kanske det kan bli ett byte, eller...

Enligt Daily Mail påstår Fifa av alla, att Pep Guardiola inte längre har intresse för Chelsea utan han siktar på Man City. Annars brukar de nu säga att han tänker vänta ut rödnäsans pensionering i de röda grannarna däruppe vid irländska sjön. Att han är intresserad av katapultstolen i Chelsea finner jag osannolikt, även om pengar kan göra näst intill underverk för karriärvalen.

Återigen skvaller om att United vill köpa vår 16-årige mittfältare Conor Hunte. Jag kan inte se Chelsea sälja framtidslöften innan de visat vad de går för, så det lär nog inte hända.

Orkar ni med mer Falcao? Nej, trodde inte det. Han lär nu inte vara aktuell längre utan Chelsea siktar på att värva Karim Benzema från Real istället. No comments.

Sprintern Darren Campbell lovar att han kan fixa Torres! Åtminstone i att hitta den speed spanjoren en gång var känd för, igen.

TORSDAG:
Wallace säger själv nu att han är klar för Chelsea, dock inget officiellt ännu.

Nytt för mig men i Brasilien påstår de att en spelare från Metalist Kharkiv kommer till Chelsea i januari. Det är Taison. Prat lär förekommit redan i somras. Taison lär varit på matchen igår, han måste somnat, och ha besökt Oscar. (Tidigare påstods han spela för Shaktar vilket förklarar varför ingen kände igen honom från de matcherna). 12m lär 24-årige anfallaren kosta.

ONSDAG:
Feyenoords försvarare Stefan de Vrijs lär intressera Chelsea för 5m. Billigt, men det beror på att spelaren vägrat skriva långtidskontrakt med klubben trots kaptensbindeln redan vid 20 års ålder.

Ännu en brasilianare kopplas till Chelsea, Atletico Mineiros Bernard Anício Caldeira Duarte, kallad Bernard. Det är ett italienskt rykte så tro inte särskilt mycket på det.

TISDAG:
Mindgames är inte bara rödnäsans domän. Även Martin Jol spelar ut kortet mot vår managervikarie. Jol hävdar att en vinst mot Fulham imorgon är ett måste för Benitez och Chelsea, och för de sistnämnda kan jag instämma. Däremot tror jag inte Benitez får sparken före säsongens slut om inget extremt händer, även om spekulationerna redan börjat om Benitez.

Romelu Lukaku är den senaste spelaren som blivit utsatt för ap-gester av hjärndöda åskådare. Vi får hoppas det blir en kortvarig fluga och att denna idiot åker dit lika snabbt som den så kallade Chelseasupportern gjorde. Det spekuleras också en del i att Chelsea kommer att återkalla Lukaku i januari istället för att köpa ny spelare. Vi får väl se.

Bookmakers har redan satt oddsen på att Benitez får sparken, och de är inte i favör av att han sitter kvar säsongen ut. Vi har blivit en klubb som förlöjligas på grund av våra managerbyten, och absolut värst är att man faktiskt håller med belackarna.

MÅNDAG:
I efterdyningarna till di Matteos avskedande har det framkommit att Lampard och Cole är härnäst till stupstocken i Chelsea. Skamligt hur våra legender behandlas anser jag, men vi har branschens kanske mest ryggradslösa styrelse så ingen är väl riktigt förvånad. Ändå är det inget snack, bättre vänsterback än Ashley Cole finns det fortfarande inte i England och det blir en väldigt tuff uppgift för Bertrand eller van Aanholt eller vem som ska köpas in att ersätta honom. Jag har sagt det förut och säger det igen, ettårspolicyn för äldre spelare är helt felaktig. Spelare ska bedömas efter kompetens, ambition, förmåga och allra sist efter prästbetyget.

Chelsea och Tottenham kommer att slåss om Willian påstår tidningarna. Jag undrar jag, Willian är en mycket bra spelare som han verkligen visade mot oss, men vi behöver inte en mittfältare och Tottenham tror jag inte är villiga att betala vad Shaktar kräver. Däremot kan vi nog vara rätt övertygade om att Benitez kommer inte att vara direkt inblandade i några spelaraffärer i januari utan det kommer att ske över huvudet på vik managern.

City och Chelsea kommer att slåss om att köpa Luiz Suarez. Om ni väljer att tro på det kostar han tydligen 40m pund.

Petr Cech lär ha sagt sitt hjärtas mening till sina lagkamrater efter insatsen mot WBA. Media hävdar nu att detta var vad som ledde till di Matteos avskedande. Det tror jag knappast är hela sanningen om ens en väsentlig del av den.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!