csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 12 sp 7 v 3 o 2 f 24 - 13 mål 24 p

21 - 25 november 2012

juve  Inför Manchester City, h

Laget mot City

1 Petr Cech (k)
28 Cesar Azpilicueta
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
10 Juan Mata
11 Oscar
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres
Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 24 Gary Cahill, 34 Ryan Bertrand, 6 Oriol Romeu, 21 Marko Marin, 13 Victor Moses.

Man City:
Hart; Zabaleta, Kompany (c), Nastasić, Kolarov; Y Touré, Barry; Silva, Agüero, Milner; Dzeko.
avb: Pantilimon, Maicon, K Toure, Garcia, Nasri, Tévez, Balotelli,

Domare Chris Foy.

---------

 

FREDAG

Det känns inte så, men vi har faktiskt ett ruskigt bra facit mot Man City på sistone, på Stamford Bridge. Vi har vunnit sex av de sju senaste hemma med 18-5 i målsiffror!

Man City hoppas Kompany ska kunna spela matchen. Chelsea har ännu inte meddelat om Lampard är spelklar. JT är det i alla fall inte. Av någon anledning tror vadslagningsfirmorna att Torres kommer att starta på söndag igen. Det kan inte vara höga odds på det, för det är det absolut enda skäl jag kan komma på varför Chelsea närmast spottar fansen i ögonen och anställer Benitez, för att de hoppas han ska få fart på 50m-värvningen.

Benitez hävdar att han vet vad som är fel med Chelsea. Upp till bevis på söndag. Läs mer >

TORSDAG:
För den som orkar tänka på fotboll just nu kan vi väl konstatera att City och troligen också Chelsea är ute ur Champions League. City har dock ännu inte förlorat i Premier League och visat en helt annan form i ligaspelet än i Europa. Chelsea har visat usel form rakt över, utom möjligen i matchen mot Shaktar. Det är två stukade lag som möts på söndag trots att de håller plats ett och tre i tabellen. En tabell som krympt, men som kan sträckas ut igen den här helgen beroende på hur resultaten blir.

ONSDAG
Man City åkte ur Champions League, Chelsea är på väg om inte Shaktar hjälper oss. Mancini lär hänga på repen, di Matteo fick sparken.

Nu ska Tubby ta över, med en fotboll så långt som möjligt från den som alla påstår att Roman A vill ha. Ja, om det finns en svårtippad match någonsin spelas den på söndag kl 17.00. Frågan är hur taktikern och icke-personmanagern Benitez ska klara av Chelsea, även om de starka namnen är på väg bort. Jag tror absolut att Ashley Cole nu skriver på för PSG i januari, även om övergången kanske inte sker förrän till sommaren. Jag kan inte tänka mig att Lampard vill fortsätta. Jag tror ärligt talat de här spelarna har fått nog av cirkus Roman och alla managerbyten (9 idag och vi kan säkert hinna med ett till innan säsongen är slut).

Torres lär nog välkomna Tubby. Men många fler gör det knappast då denne står för en fotbollsfilosofi som är långt tristare än någon haft sedan Roman kom till klubben. Kan Benitez verkligen tänka om och få ut det bästa av spelare som Mata, Hazard, Oscar, Marin (som dock inte fick några chanser under RdM)?

Det finns så många frågetecken kring matchen mot ligaledarna att det knappt ens handlar om själva matchen längre.

---

Ett formlag i ligan mot ett ligalag som tappat all ligaform och på fyra matcher spelade bort, med viss sannolikhet, chansen till ligatiteln. Det kan väl ändå bara sluta på ett sätt!

Hoppas inte, men jag räknar absolut inte med någon seger för Chelsea mot Man City på söndag eftermiddag. Det vågar jag inte den här säsongen när City är obesegrade och har vräkt in mål på sistone. Chelsea däremot har varit en besvikelse i ligansenaste tiden, hur vi än ser på det, även om det var Clattenburgs extrema "domarinsats" som startade det hela. För jag är övertygad om att vi hade vunnit matchen mot United hade han inte bestämt sig för att avgöra den med utvisningarna och offsidemålet. Där hände något, det som brukar kallas momentum försvann helt för oss. Vilket dock inte ursäktar försvarsspelet på sistone, vi hade nästan inget skydd mot inläggen mot WBA. Och motsatsen till sista kvarten förra året, inledningarna på halvlekarna. Chelsea var riktigt bra i början av andra mot WBA, men släppte nästan direkt till ett avgörande mål. För mig är dock laguttagningen från start det stora problemet fortfarande och det var uppenbart att ledningen inte tycktes ha ligan i tankarna, utan en annan turnering. En prioritering jag aldrig kan hålla med om, annat än när ligan är körd som förra året.

Psykologi, flyt, momentum eller vad man väljer att kalla det är väldigt viktigt och just nu har vi tappat den i Premier League. Det kan komma tillbaka, för det var trots allt inte så länge sedan som rollerna var ombytta oss emellan. Det kan vara en poängs skillnad, håller tummarna, söndag kväll och det kan vara sju poäng skillnad. Så visst, kanske har jag i det emotionella tillstånd jag alltid befinner mig efter en match, särskilt en dålig, hårddragit våra ligachanser. Se bara på United, de tappade en stor ledning till City i våras. Det är trots allt 26 matcher kvar. Det blir dock en tuff vår med de svåraste konkurrenterna på bortaplan verkar det som.

Men visst är fotboll underlig. City övertygar knappast i Champions League, men går som tåget i ligan och efter Uniteds lika överraskande förlust (mer förmodligen då vi ändå mötte ligans näst bästa hemmalag, efter United, och femman och de mötte ett mer blygsamt placerat lag som dock spelat väldigt bra mot storlagen.

Citys fotboll är dock helt annorlunda än WBAs och jag inbillar mig att den passar Chelsea bättre. Vi har dock inte haft bra resultat mot City på länge. City har dock ett färdigt lag med den enorme Dzeko som en inhoppare som imponerar i den rollen nästan lika mycket som en gång Solkjaer i United. Chelsea är vad många vill se som ett projekt, vilket är en dålig ursäkt ibland och en fullständigt logisk och acceptable förklaring vid andra tillfällen. Roberto di Matteo har dock den väldigt goda smaken att aldrig någonsin likt AVB prata om ett projekt och därmed ursäkta och i mina ögon sänka årets prestationer. Fast visst är det så, Chelsea idag är ett lag i omformning, hoppas vi. Det lovar att bli något fantastiskt nästa år, men vi spelar faktiskt fotboll i år. Vårt stora problem är dock avsaknaden av en pålitlig målgörare. City har Aguero, Tefez, Dzeko, Balotelli. Vi har .... Torres som spelat fantastiskt i många matcher i år, men inte gör mål. Vilket ändå är vad Roman spenderade 50m pund på honom för, mål. I Chelsea har målen spridits ut ännu mer och det är framförallt våra fantastiska mittfältare som gör dem.

Citys försvar var fantastiskt förra året ledda av Vincent Kompany i storform. Kanske ligans bäste spelare då. I år har han inte alls varit sig lik, men City har ett mittfält och framförallt anfallare som kompenserar ett lite skakigt försvar. Chelseas försvar har varit ännu skakigare och släppt in fler mål, skillnaden är att vi har bara en anfallare. Ändå lär det var City och Chelsea som tävlar om Falcao. Av ryktena att döma verkar City onekligen vara oerhört intresserade av Falcao och frågan är om ens vi kan konkurrera när de öppnar plånboken?

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook