csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 12 sp 7 v 3 o 2 f 24 - 13 mål 24 p

21 november 2012

NYA FRÅGOR

  Roberto di Matteo sparkad, TUBBY NY MANAGER

Läs även: >>>


Rafael Benitez har utsetts till interimmanager i Chelsea meddelar Chelsea ikväll.

Det enda positiva jag personligen ser i det är att han är interim. Vilket innebär att all spekulation, allt tjafs om Guardiola lär fortsätta.

Benitez är en manager som står för en managerstil, en spelstil och ett sätt som jag inte gillar så för mig är det här de sämsta nyheter Chelsea kunde gett mig.

Mer objektivt så hade han några bra år i Liverpool, bl a med den turliga segern på straffar (vi hade också tur när vi vann på straffar men vi hade tuffare väg fram) i Champions League. Han tog dem även till en final de förlorade. Han vann dock få titlar med Liverpool. Han har varit arbetslös sedan Liverpool sparkade honom men alltid framhålligt sig själv som en kandidat till Chelsea.

Den här utnämningen förstärker min misstanke om att något särdeles extraordinärt har inträffat mellan Roberto di Matteo och Roman Abramovich bakom stängda dörrar. Vi får se om något läcker ut ur den icke-informations högborg som är Chelsea.

Benitez spelade i Real Madrid till en svår knäskada avslutade hans karriär som 26-åring. 1995 startade Benitez sin managerkarriär i Real Valladolid efter att jobbat i Real Madrids ledarstab, snabbt därefter i Osasuna och därefter Extremadura och Tenerife som han tog upp i La Liga.

2001 kom han till Valencia som han ledde till två ligatitlar (innan Barcleona och Real Madrid hade byggt upp de lag som än idag dominerar) 2002 och 2004. 2004 vann Valencia och Benitez Uefa-cupen i Göteborg, över Didier Drogbas Marseille.

I Liverpool vann han CL-finalen som nämnts 2005, förlorade den 2007 och förlorade både ligacupfinalen och FA Cupfinalen med dem under sin tid där.

2010 fick han sparken från Liverpool. Han flyttade till Inter och misslyckades rätt ordentligt där som efterträdare till José Mourinho.

Det är inget snack om att 52-åringen har en bra meritlista, ändå är detta en utnämning som åtminstone jag har väldigt svårt för och det kommer att ta emot att stödja en person jag aldrig kunnat tycka om som manager i "min klubb". Jag kan inte heller se hur han kan göra något bättre än vad Roberto di Matteo redan gjort om Benitez inte tar oss till ligatiteln och en Champions League-titel, det sista något som Shaktar Donetsk avgör möjligheten till åt oss.

Valet av Benitez tolkar jag som att Chelsea inte kommer att köpa Falcao i januari. Benitez har utsetts för att försöka få fram det bästa av Torres, det som Torres faktiskt visade under honom i scousers.

Nej, det är något lurt med sparkningen av di Matteo. Det är den känsla jag har idag och jag är riktigt ledsen och besviken på Roman och Chelsea.

Ändå får vi hoppas säsongen vänder - igen. För den har ju redan vänt en gång. True Blue.

***Inget har sagts om bakgrundspersonalen stannar, t ex Eddie Newton.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook