Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 13 sp 7 v 4 o 2 f 24 - 13 mål 25 p
19 - 25 november 2012

Nyheter v-47



SÖNDAG:
Det var en trist, riktigt trist match mot ligaledarna där bägge förlorade sina positioner i tabellen. Inget lag verkade vilja vinna, de var bara för rädda att förlora. Tyvärr en attityd jag fruktar vi får uppleva många gånger framöver med vår nye manager. Fast nog trodde jag Tevez som vanligt mot oss skulle avgöra är han kom in. Skönt att det inte hände i alla fall.

Dave Sexton gick bort idag. En härlig man jag hade förmånen att få träffa. Vår mest framgångsrike manager fram till Gianluca Vialli. Sexton var manager när jag blev Chelseafan. Han gav oss FA Cuptiteln och Cupvinnarcuptiteln. Han åkte också ut mot Åtvidaberg, men det kan vi tala tyst om. Chelseas historia är full av sådana framgångar och bakslag efteråt. Utan att kanske dra parelleller till årets Champions League.
   Sexton hade ett lag med underbara spelare, karaktärer och personer som gav oss fler legender bland en spelargeneration mer färgstark än någon annan i klubben första hundra år.
    RIP Dave Sexton. Tack för alla minnena och för att du var delaktig i att jag fick upptäcka Chelsea.

FREDAG:
Jag kan fortfarande inte smälta veckans tre extremt hemska nyheter. Lättast att ta för mig är att vi förmodligen åkt ur Champions League. Mitt Chelseaintresse har nog aldrig satts på sådana prov som nu, åtminstone inte sedan huliganfirmorna kidnappade min klubb i början av 80-talet.

Det är dock inte anledningen till att det blir tyst på CSFC.SE i helgen. Det är stora bemärkelsedagar och resor som gör det. Tänker inte ens ta med någon form av dator för att följa nyheterna i helgen. Kanske hinner jag tillbaka till Citymatchen, kanske inte. Är det tyst här så är jag och gratulerar släktingar på annat ställe i Sverige.

För Chelseas skull hoppas jag att vi kan vända vår trend, även om det gynnar Tubby. Det vore en bra start att komma hem till en vinst över City. Chelsea är mer än en konstig ägare, om än generös, och en manager jag har väldigt svårt för (om jag ska vara snäll). Chelsea är så mycket större än de bägge.
BEKRÄFTAT: Boudewijn Zenden
är Benitez nya assistent.
    Det kommer ytterligare två för att stödja Benitez. Paco De Miguel och Xavi Valero. Den förste är fystränare och den andre analytiker.

Precis som väntat har FA friat Mark Clattenburg och istället anklagas nu Mikel för sina "anklagelser": Man upphör aldrig att förvånas över FA. Tyvärr finns Clattenburgs uttalande inte på tv-bilder vilket gjorde det omöjligt redan från starten för Mikel och Chelsea att vinna den här striden. Kan vi hoppas på något lite positivt från den här affären är att även FA, hoppas man men med dem vet man ju inte, nog drar sig för att låta Clattenburg döma bort Chelsea igen. Det var ju den händelsen som startade hela den hemska period som vi ännu inte är ute ur, med usla resultat, usel inställning och en chockerande sparkning av vår CL-hjälte Roberto di Matteo och nästan ännu värre (för mig åtminstone) utnämningen av Rafa Benitez.

Patrick Bamford
har lånats ut till MK Dons, di Matteos gamla klubb, till i början av januari. Även Conor Clifford har gått på lån till i januari. Han ska hjälpa Crawley Town i League One. Todd Kane ska lika länge vara hos Preston North End.

Det sägs att Benitez assistent blir Boudewijn Zenden som ett tag spelade i Chelsea utan att göra någon jättesuccé, fast några snygga mål blev det. Jag har inte sett någon officiell bekräftelse ännu.

Benitez har lett sin första träning med Chelsea och försökt bortförklara varför han attackerade Chelsea fans under sin tid i Liverpool. Om ni orkar, läs hans ursäkter här: >>>

Benitez har också antytt att John Terry kommer att fortsätta vara kapten i Chelsea även under hans styre. Fattas bara annat.


TISDAG:
Ni kanske inte noterade det, men Fifa är äntligen på väg att ta itu med tredjepartsägande av fotbollsspelare. Något som är förbjudet i bl a England och som Fifa gärna tydligen ser infört i hela världen. Vad har hänt på Fifa? Först inför man målteknologi (framföver) och nu förbjuda tredjepartsägande. De ser nästan ut som om de bryr sig om fotbollen igen, har Blatter tagit semester? Nu är det ju Platini och Uefa som motarbetar alla reformer till fotbollens bästa.

MÅNDAG:
Nathaniel Chalobah gjorde sitt första mål på seniornivå för Watford, dit han är lånad, i Zola-lagets vinst över Wlverhampton. Andra utlånade målgörare var Kevin de Bruyne för Werder Bremen, Ulises Davila (2) för Sabadell. Gael Kakuta gjorde en bra match för Vitesse och låg bakom två mål i en 4-1 seger där även Tomas Kalas och Patrick van Aanholt spelade.

 

Rykten, notiser m m, v-47


SÖNDAG:
Ingen trevlig läsning, men det finns onekligen en del saker jag kan hålla med om i den här artikeln. >>


Pep Guardiola som tycks vara den Roman vill ha som manager i Chelsea är mycket tveksam till klubben under Romans ledning. Knappast förvånande hur Roman behandlar managers, både de som fungerar och de som inte fungerat. Vore jag Pep skulle jag nog inte heller sett Chelsea som första val idag. Daily Mail skriver om problematiken och hävdar att Pep snarare vill vänta de 2,5 åren till sir Rednose lämnar. För vad man än säger om Uniteds ägare, de är inte så dumma att de sparkar bra managers coh spenderar klubbens pengar på kompensationspaket. >

FREDAG:
Clattenburgs
fackförening kräver kompensation från Chelsea för att de anmälde honom. Jag hoppas Chelsea kräver kompensation från Clattenburg för att han självsvådligt och inkompetent bestämde sig för att gynna ett lag i strid mot fotbollens eget regelverk i den match där han också i två fall uttalade sig tveksamt, men som bara inte kunde bevisas. Om Chelsea betalar kompensation till Clattenburg bör styrelsen i Chelsea omgående avgå.
    Rövslickarna i tabloiderna däremot snackar nu om Chelseas förhållande till domare - självklart utan att för en sekund bedöma hur domarna uppträtt mot oss.
    Jag gillar inte att Chelsea anmälda Clattenburg utan att vara säkra på att det fanns bevis, däremot är jag långt ifrån säker på att Clattenburg är oskyldig även om Daily Mail hävdar att det är hans Geordie-dialekt som orsakade "missförståndet" (skitsnack förstås). Men då Clattenbur gså uppenbart gynnade ena laget kunde vi aldrig vinna den här kampen för det skulle hela tiden bara se ut som "surt om rönnbären".
    Men av alla idiotier som Roman och styrelsen gjort senaste tiden är det här den enda jag kan stödja.

Media har lyckats slå kullerbytta på sig själva i spekulationer om vilka som kommer nu. Ena kanten säger att Falcao kommer absolut inte och andra sidan säger att Chelsea kommer att köpa både Falcao och Cavani för att göra Tubby nöjd.

TORSDAG:
Pep Guardiola tackade nej nu, men hans agenter och företrädare antyder mer än tydligt att han kommer att kunna tänka sig att ta Chelsea (eller en annan klubb) i sommar. Jag vet inte. Jag vet att Pep är allas drömtränare, men ärligt talat - han har bara tränat en enda klubb, han bara representerat en enda klubb, han har ingen som helst erfarenhet av mer än en enda dominerade spelstil som Chelsea börjar få spelare för, men ännu inte har. Speciellt har de inte den hårdhet som bar Chelsea till Europatiteln i våras. Det har visat sig nu när våra gamlingar varit skadade. Ett faktum som helt tycks undgått klubbledningen om vi ska döma av deras korkade agerande.

TISDAG:
Ett sensationellt bloggrykte är att Didier Drogba återvänder till Chelsea, och inte bara för att träna inför ACN. Nej, nu handlar ryktet om att Chelsea kommer att låna the Drog. Rykten lär komma från franska Le10 Sport.

Nästa brasilianska rykte är Bruno Mendes, en 18-åring från Botafago som ska kosta bara 8m pund.

MÅNDAG:
Vi hörde mycket om Andrea Pirlo när Ancelotti var manager även om få av oss trodde på den affären, och kanske ens att det var en bra sådan. Det sista bevisade väl Pirlo förra säsongen och i EM var fel. Nu avslöjar Pirlo att han hade konkreta anbud från Chelsea men att Milan vägrade släppa honom.

Clattenburg
verkar bli avstängd även den här helgen, vilket förmodligen kan tolkas hur som helst. Lite underligt är det att FA inte kunnat ta beslut ännu då de intervjuat flertalet parter redan.

Det verkar som om spelbolagen tror på hemmavinst imorgon kväll. Hoppas det inte blir så.

André Schürrle är på tapeten igen. Han gjorde tydligen ett väldigt fint mål i helgen och därför är han åter aktuell för övergång till Chelsea. Det var ju mycket snack i somras.

Det lär ha gått väldigt livligt till i Chelseas omklädningsrum efter förlusten mot WBA. Läs mer var Daily Mail hävdar.... > De menar förstås också att RdM nu får sparken...


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!