csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 12 sp 7 v 3 o 2 f 24 - 13 mål 24 p

18 - 20 november 2012

juve  Inför Juventus, b, CL

 

TISDAG
Roberto di Matteo har delvis backat från de nästan löften om stora förändringar i startelvan som han annonserade direkt efter WBA-matchen. Ändringar lär det dock bli, men frågan är vilka? Det beror säkert också på hur våra skadade spelare ser ut inför matchen. Ashley Cole bestäms kunna vara startklar, vilket är bra. Vi får också hoppas Oscar får spela och gör samma enormt fina jobb med att plocka ned Juves spelmotor Pirlo i returen.

Chelsea spelar sällan bra i Italien. Vi får gå ändå tillbaka till 2003 för att räkna in en italienspelad vinst. Den var dock desto större då, 4-0 på Lazio.

MÅNDAG:
Antydningarna har varit flera och ganska uppenbara. Det lär bli petningar från WBA-matchen. Närmast bänken lär utan tvekan Fernando Torres, som nog gjorde en av sina sämsta insatser i Chelsea och David Luiz som inte riktigt var med i matchen mot WBA. Så spekuleras det åtminstone. Kanske Azpilicueta lär få vila från start till förmån för Ivanovic. Men kanske inte. Det kan bli så att Iva får ersätta Luiz istället. Vi har ju pga JTs skada blivit lite tunna där bak och vi kan bara hoppas att dagens träning handlade om hur man hanterar inlägg.

Det finns en hyfsad chans att Ashley Cole är tillbaka, kanske även Frank Lampard och det känns som deras rutin behövs. Även om det just nu kanske är lite svårt att se hur Lamps ska få plats på mitten.

Torres har hamnat i en knipa. Han har spelat väldigt bra i många matcher i år, men gör ju inte mål. Så kom en usel insats. De flesta tycks därför tro att han petas. Något som redan lett till stora spekulationer om att han vill till Spanien och kanske blir det så, även om det är svårt att se Chelsea avskriva ännu en jättevärvning som mindre lyckad. Vi kommer ihåg Shevchenko, vår näst dyraste värvning. Läs mer själva. >

---
Domare på tisdag blir Çüneyt Çakir, som vi har haft förut i CL, och inte så länge sedan. Tyvärr tyckte jag väl inte han gjorde en helt gedigen insats när vi mötte Barcelona i 2-2-matchen på Camp Nou. Han var dock knappast någon Clattenburg/Øvrebøe.

---
RdM erkänner att Chelsea kanske måste tänka om något framöver. Det går inte att spela som vi gjort i ligan på sistone. Det kommer säkert att bli ändringar i laguttagningarna, (det antyds att Torres position är klart mindre säker efter hans sällsynt dåliga insats mot WBA) men framförallt kommer det att läggas mer fokus på försvarsspelet. Något som säkert måste ske redan till tisdagsmatchen.

Chelsea kommer från en pinsam förlust och Juventus kommer från en egen besvikelse då de spelade 0-0 mot Lazio i en match de fullständigt dominerade. Juventus spelare betonar att vinst är det enda tänkbara för dem, om det ska bli en fortsättning i Champions League och det är säkerligen en korrekt slutsats. Så det borde vara inte bara en viktig och kanske helt avgörande match, som tippat innan CL-spelet i gruppen började, utan också en chans till revansch för besvikna spelare. (Och fans).

---
Roberto di Matteo prioriterade den här matchen i lördags och klubben fick betala ett oerhört högt pris för det stora felvalet. Det var nog RdMs sämsta insats som manager hittills. Att vi skämde ut oss mot Newcastle och Liverpool i ligaavslutningen förra säsongen var förståeligt, men RdMs val mot WBA var inte godkända. Ligan är viktigast. Champions League är en medieföreteelse, som visst är viktig, men inte lika viktig som ligaspelet. Fast där tycks det gå en skiljelinje mellan olika supportrar. (För media är dock CL viktigast, men det kanske beror på andra orsaker).

Ändå verkar det som om Champions League är viktigast för Roberto di Matteo och om vi inte tar minst en poäng mot Juventus och helst vinner, då kan vi nog börja höra och får acceptera att höra att han kommer att ersättas av Pep Guardiola till sommaren.

Vår CL-grupp är en av de två tuffaste som jag ser det, och tre lag har fortfarande chansen. En vinst för Chelsea i Turin och det är bara två lag som har chansen. En förlust och Chelsea hänger lika mycket på repen som vi gjorde förra året. Skillnaden är att vi då inte har avgörandet i egna händer då vi inte möter konkurrenterna utan ett lag som redan är avhängt och alla har redan räknat in poängen.

Kan vi förvänta oss något av den här matchen med insatsen mot WBA i bakhuvudet. Tyvärr kanske en del oro, för vår försvar imponerar inte. De imponerade inte heller mot Juventus på Stamford Bridge. Vi släppte då en tvåmålsledning vilket inte får hända igen.

Jag är faktiskt inte så oroade av Juventus även om de imponerar stort i ligan. De har dock imponerat mycket mindre på mig i Champions League. Vi ska inte heller glömma att Serie A är inte vad den en gång varit, och i den relationen måste Juventus svit (som dock sprack mot Inter häromveckan) ställas. Därmed inte sagt att det blir en lätt match, Chelsea lär knappast ens vara favoriter men jag tror att laget kan svetsas ihop och kanske lite grann igen påminna om förra årets Chelsea. Ett lag som var som bäst med ryggen mot avgrunden. Vi stod där till en liten grad mot Shaktar och imponerade, även om en del hävdade vi vann den matchen orättvist. Vilket statistisken inte stödjer. Shaktars anfall var oerhört giftiga, men Chelsea hade fler och framförallt fler chanser på mål.

Torres måste dock börja leverera. I lördags var han sämste man på plan. Han rörde knappt ens bollen. Trist att se då jag tycker han spelat bra i nästan alla andra matcher, åtminstone delar av dem och några gånger varit riktigt bra. Han har dock varit lite bättre i Champions Leaguematcherna hittills så kanske lossnar det! Kanske. Han öppnade målskyttet mot Shaktar. Sturridge var aktiv (efter första halvtimmen), men oj så han missade. Hoppas det beror på rost för han har ju inte spelat så mycket på grund av först sin allvarliga sjukdom och sedan skada. Han bör absolut få fler chanser. Även Marin borde få chansen nu trots att övriga mittfältare imponerat väldigt mycket. Moses har också gjort väldigt bra inhopp och han hade en hyfsad första halvlek mot WBA men kom helt bort när Steve Clarke (är han ligans bäste taktiker?) ändrade sitt lag och bland annat fick Odemwingie att täcka bakåt på ett helt annat sätt.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook