Europamästarna Chelsea FC

Matchen:   West Bromwich v Chelsea   2 - 1 (1-1)

LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech (k)
28 Cesar Azpilicueta
24 Gary Cahill
4 David Luiz
34 Ryan Bertrand
6 Oriol Romeu
12 John Mikel Obi
17 Eden Hazard
13 Victor Moses
23 Daniel Sturridge
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 2 Branislav Ivanovic, 3 Ashley Cole, 7 Ramires, 11 Oscar, 21 Marko Marin, 10 Juan Mata.

WEST BROMWICH ALBION

Myhill; Jones, Tamas, Olsson, Ridgewell; Mulumbu, Yacob; Morrison, Gera, Odemwingie; Long.

Avb: Daniels, Reid, Popov, Dorrans, Brunt, Rosenborg, Fortune.

Domare: Michael Oliver

RESULTAT >>>

Första halvlek

Antingen har jag läst fel eller så skickade någon ut fel information för jag har ända tills nu trott att matchen skulle bara gå i Viaplay. Desto trevligare överraskning att man slapp leta ställe att se den.

Jag känner mig långt ifrån säker på seger. Särskilt inte med tanke på att Cole, Rami, Iva, Oscar och Mata börjar på bänken. Mot femman i ligan! Plus JT och Lamps skadade. Nu får ersättarna verkligen visa framfötterna.
    Fast seger är ändå det enda godkända.

Det är ett ungt och väldigt speedigt Chelsea som startar, hoppas få se det redan i inledningen.
    Sturridge skjuter första skottet mot mål i matchen, jag betoner mot inte på. 3 min.
    Long blåses av i kamp med Cahill. Nära ett friläge. 4
    Moses tar sig ned till linjen, passar inåt. Bertrand skjuter och bollen räddas av försvarare på mållinjen. På returen skjuter Hazard på Jonas Olsson, vilket såg ut som det tog på armen men den var nära kroppen så. 7 min. Bästa chanserna i matchen.
     MÅL. Long gör mål på ett inlägg som når fram till honom. Cech kan inget göra. Återigen slarvigt försvarsspel i Chelsea där tre Chelseaspelare blir bortspelade och Luiz har inte koll på Long. Deras första chans och det är mål. 11. Chelsea är fullständigt hopplösa just nu försvarsmässigt. Det ser inte bra ut alls.
    På sätt och vis skönt ändå att målet kom så tidigt. Nu måste Chelsea skärpa sig och de vet att det räcker inte med ett enstaka mål.
   Moses sparkar hål i luften nere vid sidlinjen. Synd för det var ett bra läge som han och Haz hittade. 14
   Mikel skjuter precis utanför, den touchade spelare som tyvärr spelade i svart. 15. Mikel har varit väldigt offensiv, för att vara han, de senaste matcherna.
    Allt Chelsea gjort första kvarten händer på vänster sida där Moses och Hazard främst varit väldigt pigga, men även Bertrand. Av övriga har vi ännu inte sett mycket.
    Moses snappar upp bollen och skjuter men långt utanför. 17
     Det är verkligen inget Chelsea som imponerar på något sätt första halvan av halvleken. Tyvärr. Det lilla som händer händer på vänsterkanten, och sedan ingenting alls.
     Hazard och Torres missföstår varandra och ännu ett försök blir ingenting alls. 31
     Jag är faktiskt uttråkad, en av de tråkigaste matcherna Chelsea spelat hittills i år.
      Sturridge skjuter från långt håll, Myhill får lite besvär med studsen. 32
    Cahill och Long i kamp om bollen. Long vansinnig över att han inte fick straff. Tyckte själv inte alls att det var det. 33.
     Long lurar Cahill som trillar på en lång crosspassning som mest var en rensning. Skjuter sedan utanför. 35.
     Chelsea har säkert bollinnehaven, men åstadkommer inget. Det har vi sett förut, men idag är det rent impotent. WBA kontrar och gör det bra, som ledningen bevisar. En svag insats så här långt av de våra.
     Tidiga byten lär behövas.
    Våra omställningar är håglösa och avvaktande. Det är inte den vanliga farten och inställningen. Sedan väntar ett WBA som är uppställt och som har väldigt lite besvär med att försvara sig. Det behövs en hårtork i halvtid. Det är många som jag inte tycker försöker ordentligt. Sturridge har börjat röra på sig och försöker mer, annars är det bara vänsterkanten idag och de fastnar i vår vanliga omständlighetsfälla. (Och med fälla menar jag inte för motståndarna.)
    ÄNTLIGEN ETT RIKTIGT ANFALL. Och MÅL. Hazard spelar Azpi som passar tillbaka till Haz som vid stolpen nickar in bollen. 39. Det är inte Chelseas första riktiga chans då vi hade dubbelchansen tidigt, men sedan dess är det första riktiga anfallet och då fungerade det. Mycket bra inlägg av Azpi.
     Det har pratats om att Azpi koncentrerat sig på att komma in försvarsmässigt i Chelsea. Men idag har han också visat mer av sin inläggskvalitet, en ovanlig egenskap hos spanska ytterbackar men så har Azpi också gått en lite ovanligare väg i karriären än sina inhemska konkurrenter.
     Farlig frispark vid straffområdesgränsen. Luiz med kraft i muren. Hörna. 44. Och en ny hörna.
     Nickas bort och Romeu trycker till men försvarare i vägen, efter lite studs skjuter Moses högt över efter fin framspelning av Cahill. 45. En minut tillägg.
     Moses söker Sturridge men Olsson emellan. Hörna, förmodligen halvlekens sista chans.
    Luiz nickar men inte bra.

Jag är inte imponerad av Chelsea som jag tycker varit svaga trots bollinnehav. WBAs chanser har varit farliga, dock snyggt spel vid målet och kanske förtjänade vi kvitteringen helt enkelt genom bollinnehavet och dominansen i ofarliga områden. Plus till vänsterkantens Moses, Hazard och Bertrand. Sturridge ryckte upp sig och Azpilicueta gjorde några bra inlägg och spel, även om han var en av de tre som inte kunde stoppa inlägget till WBAs mål. I övrigt får alla utom Torres godkänt antar jag, men inga överbetyg direkt i den här matchen - ännu.
     

     


   

Andra halvlek

Bertrand söker Moses, men Ridgewell hinner emllan. Hörnan resultalös. 46
    Min första förhoppning för andra halvlek är att slippa den sorts negativa överraskningar som vi bjudit rätt ofta på.
    Och så verkar det bli då Chelsea taigt kommandot direkt. Fint spel leder till en snurrfint av Sturridge som skjuter hårt, men lite rakt på Myhill som räddar fint. 47.
    Morrison frispelar Ridgewell, men Cech är halvmetern före. Tack för det. 48
     Min andra förhoppning är att vi satsar nästan allt framåt och gör minst två må utan att släppa tilll. Det återstår att se.
     MÅL. Och så blev det inte alls för mina förhoppningar. Inlägg till Odemwingie som smyger upp bakom Bertrand och nickar in bollen. Bollen mellan benen på Cech. 51. Chelsea försvarar sig förfärligt illa på inlägg idag - IGEN. 51
    Därmed var båda mina förhoppningar dödade. Tidigt mål återigen för motståndarna fast vi tagit tag i matchen, och återigen billigt försvarsspel på inlägg där Luiz täcker inlägget istället för Bertrand som istället har Luiz position!. Skärpning är bara första ordet. Vi saknar JTs styrning av försvaret mer än något just nu. Och lär få sakna ett bra tag till.
    Chelsea försöker med Olsson räddar så att Sturridge inte får öppet mål. Det är skillnad på försvarsspel. 53.
    Precis som förra säsongen håller Chelsea på att förstöra säsongen totalt. Det ser inte lika illa ut som då med osämja och gnälll och dåligt spel (även om vi inte är bra idag), men resultaten är lika hemska just nu. Dock 35 minuter att rädda matchen på. Håll tummarna.
    Hörna som nästan når Moses, men Myhill tar bollen. 55
    RdM måste agera snabbt nu. In med Mata först och främst, men gärna fler. Väntar han mer än till 60 minuten blir det minus i min bok. Det här var en alltför svag första uppställning mot ligans näst bästa hemmalag.
    Bra frisparksläge, mycket bra för WBA, men i muren. Hazard kontrar. 59
    Oscar blir första byte, i rätt tid men jag hade väntat mig Mata.
    Azpi lägger in en oväntat boll med vänstern och Olsson skyfflar till hörna. 61. WBA lätt bort.
    Bra inlägg av Luiz till Cahill, men WBA får fritt fram för kontring. Som tur tappar de den. Haz returkontrar men Chelseas spel stannar upp och den blir ännu ett meningslöst inlägg mot fyrtornen i centralförsvaret. 62
    Romeu ut för Oscar. Ett offensvit byte förstås. Romeu har inte varit dålig men inte heller utmärkt sig heller. Torres som varit rent dålig ut för Mata. 63.
    Mata första bollkontakt sätter upp Sturridge som hinner före bollen. 64
    Bud på straff för Moses, men Oliver gillar tydligen inte att ge straffar. 65
   Myhill gör en konaonräddning när Sturriddge får yttersta tån på en lyftning. Genialisk sådan men jag hann inte se vem som gjorde den, Haz kanske? 65 Mata var det.
    Reprisen visar att det skulle varit straff då Yacob inte ens låtsas vara intresserad av bollen utan enbart fäller Moses.
     Offisde på Olsson. 66
    Chelsea försöker och spelar klart bättre i andra men får inte ut något riktigt ur det. Vi måste dessutom göra minst två mål på 25 minuter nu.
    Mikel täcker bort Mulumbu i straffområdet. Bra gjort. Efteråt långskott som Cech får lite besvär med. 68
     Mata försöker nå Sturridge men för nära Myhill. 69
    Just nu har Chelsea spelat bort titelchansen tror jag, och vi har gjort det i de fyra senaste matcherna enbart. Det ska väldigt mycket till för att vi ska ta igen det försprång vi gett manclagen.
    Brunt in för Gera. 70. Dorrans in också.
    WBA kontrar med mycket folk, men Mikel bryter det när Long tar fel beslut. 72. Det kommer att bli många sådana möjligheter då Chelsea nu trycker fram allt fler spelare utan att egentligen få till det känns det som.
     Hazard försöker hoppa över och klacka bollen, men försvaret gick inte på det. 73
     Odemwingie som varit enorm för WBA avväpnar Hazard. 75. Han har plockat ned Haz i andra.
    Sturridge frispelad men Myhill räddar igen. Det är tydligen ännu en sådan dag. Bye bye titeln. 78. Genialisk frispelning av Mata.
    Tio ett i hörnor, ändå ingenting. Det är förfärligt facit. Tio fyra i målchanser.
    Genom Odemwingies arbete har Chelseas vänsterkant inte märkts alls lika mycket i andra. Men på grund av underläget tvingas vi nu spela på chans vilket ger WBA nya möjligheter. Long ut för Rosenberg. 80
    Mikel ut och Rami in. Nu är de tre som skulle startat äntligen inne. 81
    Mulumbu skjuter och sträcker sig i låret. Men båda lagen har gjort alla byten. 82
    Nu börjar paniken sätta in och Sturridge skadar sig när Olsson uppvaktar honom hårt. 83
    Myhill är WBAs hjälte, men det är Chelsea som gjort honom till det. Vi har för svaga målgörare även om vi har många spelare som kan göra mål. Vi behöver en målgörare i januari och för många är nog tålamodet med Torres slut. Särskilt om han spelar uselt också som idag. Annars har han spelat bra,men inte gjort mål.
     Oscar krånglar sig nästan loss i straffområdet. Men nästan är nyckelordet idag.
    Myhill räddar Hazards skott som tar på spelare och inte får någon fart. 85
    Ska WBA borta kosta ännu en Chelseamanager jobbet? Frågan kommer säkerligen att ställas i tidningarna imorgon. Och bör nog ställas då RdM gjorde många felval inför den här matchen.
    Sturridge missar grovt ett läge där han borde satt bollen. Oscar frispelade snyggt. 87 Sturridge har nu bränt så många lägen att han ser ut som Torres i dennes värsta stunder.
     Fyra minuter tillägg.
    Cech uppe vid stolpen men omöjlig boll. 90+3

 

CHELSEA HAR ÅTER SPELAT BORT TITELCHANSEN i oktober-november. Vad är det med det här laget just nu? Eller var det för stort fokus på vad som ska hända på tisdag. Helt fel fokus i så fall.

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!