csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 11sp 7 v 3 o 1 f 23 - 11 mål 24 p

15 17 november 2012

WBA  Inför West Bromwich, b

LÖRDAG:

Det är två managers som har osedvanligt stor kunskap om motståndarna som möts idag. Båda managers har ett förflutet i klubben de möter. Steve Clarke som i mina ögon var den bäste assisterande managern i engelsk fotboll senare år har tagit steget till att bli huvudmanager och han har gjrot det långt över förväntan så här långt, även om säsongen är knappt en fjärdedel in. Båda är också relativa nykomlingar på sin position. WBA är Clarkes första klubb som manager, RdM blev manager frö 257 dagar sedan efter en kort period i just WBA och innan dess MK Dons. Båda kom från positioner som assisterande manager. (Läs även på Nyheter). De var också lagkamrater en gång i tiden i Chelsea, liksom Chelseas nuvarande assisterande manager Eddie Newton. Så det är en trio som känner varandra väl.

RdM lär oroa sig över de långa resor som våra brasilianare Oscar, Luiz, Ramires liksom Mata tvingades göra i veckan och som gör dem mindre fräscha inför eftermiddagens avgörande match. avgörande då Chelsea måste bryta trenden med att onödigt förlora poäng (även om vi inte kna göra något åt domare som skänker vinsten till motståndarna). Det är också en väldigt symbolisk match då samma möte förra ledde till AVBs avskedande.

Vi får se hur RdM utvärderar spelarnas utmattning när vi får laguppställningarna senare.

Bara Man United har ett bättre hemmafacit i år än WBA.

McAuley, Reid, Morrison och Mulumbu är tveksamma startande för WBA. Lukaku som känt redan ute. Foster definitivt utanför laget pga skada. I Chelsea är Cole, Luiz, Mata, Ramires och Oscar tveksamma. Cole pga skada de övriga pga för intensivt spelande och resande. JT och Frank Lampard är skadade och borta.

 

FREDAG
Det är möjligt att Ashley Cole kan komma ifråg aför spel mot WBA. Hans skada är läkt och tipset är att han ingår i truppen, men knappast att han startar.

WBA är ett starkt hemmalag. De har tagit 75% av alla sina poäng där i år.

Frö Roberto di Matteo är säkerligen återkomsten till tornfåglarnas hemmaplan The Hawthorns, en kluven upplevelse. Han tog ju dem upp i Premier League och fick ganska överraskande sparken efter några få dåliga resultat. Hans förra match där var också hans sista som assisterande manager i Chelsea, för sedan tog han ju över som manager istället.

JT är ju inte spelklar och vi har ännu inte fått någon klar uppfattning om hur länge han är borta, men han satte ju några fina rekord förra helgen med sitt 50:e mål och han blev den första Chelseaspelaren som gjort mål 14 säsonger på raken i klubben. Inte illa, särskilt inte för en mittback.

 

---
Ben Foster kommer inte att spela på lördag, utan ersätts av Boaz Myhill. Foster har en skada. Det är andra matchen han missar då han även var borta i segermatchen mot Wigan förra helgen.

---
Vi är plötsligt trea i serien. Inte så kul. Särskilt inte sättet vi hamnade där; efter blivit rånade av Clattenburg, efter att slarvat bort segern mot Swansea, efter att slarvat bort segern mot Tottenham. Nu krävs banne mig skärpning.

WBA är årets sensation i Premier League och lär inte bli någon lätt motståndare även om Romelu Lukaku självklart inte kommer att spela. Lånespelare får i England aldrig spela mot sin moderklubb, vilket ju är helt rätt. WBA saknar dock inte forwardsalternativ med förmåga att göra mål, även om Markus Rosenberg knappast lär starta. Odemwingie, Long är dock långt ifrån spelare som kan lämnas det utrymme som Chelsea tenderat att skänka till anfallare hittills i år.

Steve Clarke har byggt vidare på det Hodgson startade i WBA och har gjort det fantastiskt bra. Vem hade kunnat tro att vi skulle möta femman i Premier League på lördag när vi såg spelschemat tidigare?!

Det stora svenska intresset i WBA är inte anfallaren som kom i somras utan självklart Jonas Olsson som räknas som en direkt nyckelspelare i Birminghamlaget. Inte den elegantaste spelaren, men oj vilket hjärta och kämpaanda. En ovärdat John Terry junior skulle man kanske kunna kalla honom om man är generös.

WBA fick behålla de spelare de ville behålla i somras och fyllde på med intressanta namn. Lukaku är förstås ett av dem, även om han alltså inte får spela på lördag eftermiddag. En match som tyvärr inte visas i tv.

Chelsea saknar förmodligen Frank Lampard, Ashley Cole i matchen. Förhoppningsvis är inga fler som drar på sig skador nu.

Det finns dock två saker som inte får ske; vi måste starta bägge halvlekarna skärpta och vi får absolut inte en gång till tappa poäng så slarvigt som vi gjort nu. Vi har redan gett United ett handikapp som kommer att bli oerhört, ja kanske extremt svårt att ta igen om de inte rasar ihop som de gjorde förra säsongen (något som nästan aldrig pratas om när man pratar om Citys ligavinst är ju hur United fullständigt rasade ihop som ett korthus på slutet förra säsongen).


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook