Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 12 sp 7 v 3 o 2 f 24 - 13 mål 24 p
12 - 18 november 2012

Nyheter v-46



SÖNDAG:
U-21-laget däremot slog inte Liverpool. De spelade 3-3 efter att legat under med 3-0. Lewis Baker satte en straff och inhopparen Jeremie Boga som verkar vara en väldigt intressant spelare gjorde två mål.

LÖRDAG:
U-18 laget de slog minsann Liverpool. Med 2-1 idag och blev därmed kvalificerade för elitfasen av U-lagens seriespel i England. Båda målen av Alex Kiwomya.

Roberto di Matteo har talat om att han fruktade sparken, inte befordran när han kallades till möte med Roman A efter förlusten mot WBA i våras. Läs mer. >
    RdM har idag varit boss i Chelsea 257 dagar! Det exakt samma antalet dagar som André Villas-Boas var boss.

FREDAG:
FA har skjutit upp beslutet om Clattenburg till nästa vecka. Hur det ska tolkas är nog upp till var och en, men jag skulle personligen bli mycket förvånad om Clattenburg fälls. Det tycks saknas tillräckligt med bevisning så det är ord mot ord och då vinner alltid förbundets man.

JTs skada har fått en tidslinje. Chelsea räknar med att han ska kunna vara tillbaka om tre veckor. Vilket är bra mycket snabbare än det såg ut när han skadades och bars av planen i söndags.

Frank Lampard kommer också snart att vara tillbaka, förhoppningsvis till matchen i Turin. Vi behöver hans rutin där om JT saknas.

1 december startar försvaret av FA Youth Cup mot Colchester. Chelsea tillhör utan tvekan favoritlagen i år igen då vi har en riktigt duktig årgång- igen.

TORSDAG:
Mest för att det är så fjantigt på något sätt, Chelsea har slagit ihop påsarna med VietinBank i Vietnam för att promovera deras bankkort! Är det inte lite för mycket småhandlare efter det burmesiska avtalet med en whiskytillverkare! från sydostasien.

ONSDAG:
Köp en av tröjorna Chelseaspelarna hade i söndags! Det kan ni göra på eBay. Alla 21 tröjorna från truppen finns att bjuda på. Men vill ni ha Matas, ta fram plånboken för den var redan i eftermiddags uppe i 2000 pund.

Chelsea har hela åtta spelare med på listan över världens mest lovande unga spelare (ändå kanske det saknas några namn). Spelarna måste vara födda 1990 eller senare. Med från Chelsea är; Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Thorgan Hazard, Tomas Kalas, Romelu Lukaku, Oscar, Lucas Piazon. Vem saknar ni?

Nathaniel Chalobah
har nu gjort debut i U-21 för England. Inte illa för en kille som fortfarande bara är 17 år gammal. Även Josh McEachran spelade i 2-0 segern över Nordirland. Oriol Romeu spelade för Spaniens U-21 mot Italien, även han en vinnare, 3-1.

MÅNDAG:
JTs skada är lite bättre än väntat men ingen kan ännu ge en tidsgräns. Det är dock inte fråga om några avslitna ligament eller ledband som de kunnat säga. Säkert besked kan dock inte ges förrän svullnaden lagt sig och knät magnetröntgats igen. Vi lär nog dock få räkna bort honom några veckor.

Landslagavbrott i veckan, som tur var bara ett kort. Men skaderisken finns där med alla spelare som Chelsea har i landslag. Det är dock bara vänskapslandskamper som ska spelas så vi får hoppas på att inget händer.

 

 

Rykten, notiser m m, v-46


SÖNDAG:
Att tidningarna inte tröttnar, men det kommer ju från Italien så... Adem Ljajic är den senaste mittfältaren som kommer att komma till Chelsea. Fiorentinaspelaren ska vara aktuell till de positioner vi redan har ett enormt överflöd bland. 21 år gammal och uppenbarligen en problematisk figur då flertalet managers har haft stora disciplinproblem med spelare. Är det verkligen vad vi söker? Nej.

Luiz Suarez är kanske PLs bäste spelare just nu och det innebär förstås med medielogik att Chelsea vill köpa honom, fast samma källa slår krumbult på sig själv genom att också säga att Chelsea är favoriter till att få Falcao, trots Citys pengapåse.

Mer rykten om Jackson Martinez, den senaste "Porto-sensationen". Det verkar dock mest som om tidningarna hänger på varandra för att fylla utrymme med detta.

LÖRDAG:
Pep Guardiola
är alltid aktuell, nu är José Mourinho åter aktuell för Chelsea. Räkna med att ryktena intensifieras om våra resultat fortsätter dyka.

Mourinho som under tiden lär planera att lägga bud på Ashley Cole i januari.

FREDAG:

Chelsea har helt avfärdat alla rykten om att Oriol Romeu skulle lämna klubben i januari, som lån eller försäljning.

di Matteo har antytt ganska tydligt den senaste tiden att han skulle välkomna Falcao till Chelsea. Det gör nog de flesta fans också. Även Falcao pratar allt oftare om att pröva lyckan någonannstans, men med tillägget att han har tre år kvar på kontraktet. Och det talas även allt oftare om att Torres skulle utgöra mellanskillnad i en sådan affär.

Wallace har också fått på sig en Chelseatröja. Dock kanske inte den Wallace ni tänker på utan en ännu mer känd Wallace med polaren Gromit.
wallace-gromit

TORSDAG:
Neymar
är ju alltid aktuell för Chelsea, men han lär inte bli straffläggare i Chelsea av den här videon att döma >>

Det drar ut på tiden men fler och fler källor betraktar Wallaces övergång från Fluminense till Chelsea som given.

ONSDAG:
Inte oväntat sägs det nu att Clattenburgs kollegor ej hörde honom kalla Mikel för apa, som är vad som nu sägs läckt ut. Trots att de hade headsets. Ingen hade väl dock väntat sig något annat. Trots att Clattenburg är avstängd en tredje spelomgång får vi nog räkna med att ärendet läggs ned i brist på bevis och Chelsea kommer att vara ännu mer illa omtyckta av domare som gärna avgör matcher till motståndarnas fördel. Polisutredningen har också lagts ned.

Willian har fått en prislapp. 28m pund. Misstänker att det gör att Tottenham lär dra sig ur, frågan är hur Chelsea ser på det. Andra källor hävdar dock att Willian inte är till salu utan måste spela av sitt kontrakt.

Ivorianen Wilfried Bony i samarbetsklubben Vitesse kopplas allt oftare till Chelsea. Han uppger också att han väldigt gärna vill komma till oss.

Alessandra Matri som imponerade i Juventus framförallt förra året har nu kopplats till Chelsea för 6,4m pund. Han är dock 28 år.

Vi lär få höra mycket mer om Marouane Fellaini då han gör klart att han är redo att lämna Everton. Inte kul för Evertonsupportrar att höra att deras stjärna vill lämna, men sådan är ju fotbollen för de flesta.

MÅNDAG:
Ryktena om Frank Lampard till Guinzhou Renhe blir allt starkare efter att deras ägare/ordförande påstod att Lamps kommer i januari. Jag tror ändå inte på det.

Mark Clattenburg,
Unitedsupportern eller vad han var, för domare var han inte i den matchen är fortfarande avstängd över nästa omgång, även om det kallas något annat. Kanske kan det tydas på att det finns orsak till det, eller om vi ska ta en för honom positiv tolkning, att FA åter drar fötterna efter sig med sina undersökningar då det även föreligger en polisanmälan (dock ej gjord av Chelsea vad vi förstått). (Officiellt är Clattenburg Newcastlesupporter och dömer därför inte deras matcher, men efter hans insats i matchen Chelsea-United har han säkert fått hedersmedlemskort av sir Rednose et al).

Wallace-affären är ännu inte helt klar, men han har nu blivit den nye någon. Dvs i det här fallet den nye Dani Alves. Hoppas jag verkligen inte då det inte är en spelare någon borde efterlikna (åtminstone inte vid sidan av och med tanke på alla hans ogenomtänkta uttalanden).

Man CIty, som ju inte har några anfallare att tala om (obs ironi) har på allvar lagt sig i jakten på Falcao vilket med stor säkerhet att både transfersumma och löneanspråk nu blir löjeväckande. Mancini ska ha haft mötetn med Falcaos agent.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!